8 pahare făină, 1 ou, 3 pahare nucă măcinată, 1,5 pahar margarină topită, 1,5 pahar unt topit, 2 pahare amidon de porumb(sau faina), 1/2 lingurită sare, 3,5 pahare zahăr tos, 4 pahare apă, 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Apa si zahărul se fierb, amestecând din când în când. Din serbetul care fierbe se pică o picătură pe o unghie. Dacă nu curge înseamnă că serbetul e gata. Din făină, ouă si sare se face un aluat. Se frământă până devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucăti de mărimea unei cepe medii. Bucătile astfel rupte (30) se întind la mărimea tăvii care se va folosi. Se foloseste amidon la întinderea foilor sau in lipsa faina. Se amestecă untul topit cu margarina topită. Se unge fundul tăvii. Se asează în tavă câte o foaie si câte un strat de nucă pisată până se pun toate foile si toată nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tăvii se întorc spre tavă. Se taie baclavaua în lung si în lat. Grăsimea rămasă se întinde bine peste baclava si peste marginile întoarse. Baclavaua se coace la cuptor până se rumeneste (25 minute). Se lasă apoi să se răcească. Serbetul fierbinte se toarnă peste baclavaua răcită.
Mod de servire:
Se serveste după ce baclavaua a absorbit bine serbetul, taiata in dreptunghiuri.