Aluatul: 400g faina, 150g miere, 150g zahar, 50g unt, 50 ml lapte, un ou, o lingurita bicarbonat. Crema: 200g unt, 2 cani de lapte, ~ 7 linguri de faina, 400g marmelada
Mod de preparare:
Se ia un castron smaltuit de 3l si in el se cantareste mierea, se adauga apoi zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul. Se amesteca totul pana se omogenizeaza si apoi se trece pe foc mic si se mesteca in continuare pana compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si aproape volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat se adauga toata faina, amestecand repede pana se incorporeaza bine. Se lasa sa se raceasca 2-3 min ca sa se poata lucra cu mana, apoi se imparte in 4 bucati egale. In timp ce intinzi foile si le coci, lighenasul cu restul de coca se tine pe un vas cu aburi sa nu se intareasca compozitia. Daca nu ai cantar ai grija cand pui faina, sa nu fie prea multa ca n-o sa mai poti intinde foile. Mai bine pui mai putina si mai adugi in timp ce intinzi foaia. Foile trebuie sa fie f subtiri, se umfla la coacere. Dupa ce intinzi foaia o pui pe o tava unsa si tapetata bine cu faina, apoi intepi foaia cu o furculita inainte s-o bagi in cuptor. Crema ( se face la ochi), fac o ciulama mai groasa din lapte cu faina (la 2 cani de lapte pun vreo 7 linguri de faina, cred ca ar merge sa faci si din budinca la plicuri numai sa pui jumatate din cantitatea de lapte prescrisa pe pliculet ), separat frec un pachet de unt cu o cana de zahar. Dupa ce s-a racit ciulamaua iau din untul frecat cu zahar cate o lingura si adaug in ciulamaua racita pana se incoporeaza tot untul. Sa nu faci invers (adica sa pui din ciulama in unt ca se taie crema). Intre foia 1-2 pui crema, intre foaia 2-3 pui marmelada (marmelada sa fie acrisoara, caise , coacaze), intre foaia 3-4 iarasi crema. Deasupra pui glazura de ciocolata.