Prajitura cu crema dubla,de ness si de ciocolata caramelizata
Reteta:
Prajitura cu crema dubla,de ness si de ciocolata caramelizata
Numar portii:
4
Ingrediente:
8 oua,10 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 2 lingurite esenta de rom, 2 plicuri d epraf de copt, 2 linguri esenta de rom.
n pachet de unt,100 de gr de zahar
pudra, 30 de gr de ness gata frecat
125 de gr de unt frecat cu 2 galbenusuri,50 de gr de zahar,pana se omogenizeaza
Mod de preparare:
Blat 8 oua,10 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 2 lingurite esenta de rom, 2 plicuri d epraf de copt, 2 linguri
esenta de rom. se amesteca sus numitele si se baga la cuptoruiul degraba incins. se coace la foc mediu,musai.dupa 10
minute o urci sus, pe nivelul cle mai de sus al cuptorului. il coci intr-o tava patrata,cam de 25 cm pe 30 cm,ceva asemanator. cand il scoti ,tai tu sau pe cineva cu vocatie de chirurg,blatul in trei foi si il scoti la racit,afara.
crema aici ii jelanie mare. crema de ness(de inceput,sa nu te apuce nervii sau sa te las,dupa caz).un pachet de unt,100 de gr de zahar
pudra, 30 de gr de ness gata frecat,facut crema.se blenduieste totul si deocamdata iei matale o pauza de 5
min,numa buna o bere.
crema a doua,ciocolata caramelizata trage aer in piept,fa-ti oarece curaj si avanta-te 125 de gr de unt frecat cu 2 galbenusuri,50 de gr de zahar,pana se omogenizeaza. pe foc se caramelizeaza
100 d egr d ezahar,car ese stinge cu 3 linguri de apa si se fierbe pana devine un sirop gros.se amesteca untul
frecat cu zaharul si ouale.si amesteca pana se ingroasa.acum e momentul magic in car epui ciocolata.daca
esti in criza de timp,pui ciocolata de menaj,dar strici mon chere tot farmecul. deci,car va sa zica, faci amtale cu o zi inainte ciocolata de casa,pe care o arunci in crema caramelizata si
amesteci pana ajunge la consistenta mamaligii. o iei de pe foc si o dai sa se raceasca pana nu mai iese abur
din ea. sa nu o alsi f mult ca nu o mai intinzi nici cu spaclu. bun, intinsul cremuelor se insiropeaza blatul si se pune crema de ness(merg si nsite stafide utiate in rom vreo 3 ore).apoi mai pui o
foaie si pui crema de ciocolata caramelizata si presari fin nuca f fin pisata. apoi ultima foaie de blat si imbraci totul in cicolata caramelizata,mai pui oarece nuca fin pisata si al rece pena