Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Prajitura cu crema dubla,de ness si de ciocolata caramelizata Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Prajitura cu crema dubla,de ness si de ciocolata caramelizata 
Numar portii: 4 
Ingrediente: 8 oua,10 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 2 lingurite esenta de rom, 2 plicuri d epraf de copt, 2 linguri esenta de rom.

n pachet de unt,100 de gr de zahar

pudra, 30 de gr de ness gata frecat

125 de gr de unt frecat cu 2 galbenusuri,50 de gr de zahar,pana se omogenizeaza
Mod de preparare: Blat
8 oua,10 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 2 lingurite esenta de rom, 2 plicuri d epraf de copt, 2 linguri

esenta de rom.
se amesteca sus numitele si se baga la cuptoruiul degraba incins. se coace la foc mediu,musai.dupa 10

minute o urci sus, pe nivelul cle mai de sus al cuptorului.
il coci intr-o tava patrata,cam de 25 cm pe 30 cm,ceva asemanator.
cand il scoti ,tai tu sau pe cineva cu vocatie de chirurg,blatul in trei foi si il scoti la racit,afara.

crema
aici ii jelanie mare.
crema de ness(de inceput,sa nu te apuce nervii sau sa te las,dupa caz).un pachet de unt,100 de gr de zahar

pudra, 30 de gr de ness gata frecat,facut crema.se blenduieste totul si deocamdata iei matale o pauza de 5

min,numa buna o bere.

crema a doua,ciocolata caramelizata
trage aer in piept,fa-ti oarece curaj si avanta-te
125 de gr de unt frecat cu 2 galbenusuri,50 de gr de zahar,pana se omogenizeaza. pe foc se caramelizeaza

100 d egr d ezahar,car ese stinge cu 3 linguri de apa si se fierbe pana devine un sirop gros.se amesteca untul

frecat cu zaharul si ouale.si amesteca pana se ingroasa.acum e momentul magic in car epui ciocolata.daca

esti in criza de timp,pui ciocolata de menaj,dar strici mon chere tot farmecul.
deci,car va sa zica, faci amtale cu o zi inainte ciocolata de casa,pe care o arunci in crema caramelizata si

amesteci pana ajunge la consistenta mamaligii. o iei de pe foc si o dai sa se raceasca pana nu mai iese abur

din ea. sa nu o alsi f mult ca nu o mai intinzi nici cu spaclu.
bun,
intinsul cremuelor
se insiropeaza blatul si se pune crema de ness(merg si nsite stafide utiate in rom vreo 3 ore).apoi mai pui o

foaie si pui crema de ciocolata caramelizata si presari fin nuca f fin pisata.
apoi ultima foaie de blat si imbraci totul in cicolata caramelizata,mai pui oarece nuca fin pisata si al rece pena

a doua zi.
pofta mare!
 
Mod de servire: a doua zi dupa preparare 
Timp de preparare (minute): 15+ 
Grad de dificultate (1-10): n/a 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: histamina 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175885&whichpage=1 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1545 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Formute
» Margarete
» Cornulete cu nuca
» Cozonacei cu mac
» Fusecuri
» Cornulete fragede
» Fursecuri cu cacao
» Prajitura cu mere
» Fursecuri cu gem
» Bombonele cu smochine
» Rafaelo
» Prajitura cu crema dubla,de ness si de ciocolata caramelizata
» Prajiturica cu mere/branza
» Clatite cu nuca, ciocolata, pasta de macese sau dulceata de afine
» Prajitura cu crema de zahar ars

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput