-4 oua -o cana cu zahar -1/2 cana ulei -1 cana cu iaurt -1,1/2 cana faina -praf de copt -zahar vanilat -mere
Mod de preparare:
Ouale se freaca cu zahar, se pune uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, faina, praful de copt. Pe rand, cate putin, se
amesteca. Iese un amestec moale, care curge, ca o smantana groasa. In tava cu hartie de copt se toarna
cam un sfert din amestec, apoi se acopera cu merele (curatate de coaja, taiate in felii subtiri). Se toarna
restul de compozitie. Se coace la foc mic, se incearca cu scobitoarea. Eu fac o portie jumatate, la tava mea. In afara de mere, am mai pus si alte fructe, in amestec, cum ar fi
piersici si struguri, dar lista e deschisa. Chiar si niste nuci sunt gustoase. Am pus si smantana in loc de iaurt
(nu aveam iaurt, dar aveam multa smantana, nu prea grasa) Dar chiar si numai cu mere, este delicioasa. Eu mai pun si putina scortisoara. Ca asa-i la mere...