60g zahar 1 1/2 cm ghimbir proaspat, decojit si taiat cubulete Ingrediente bautura:
45ml coniac de mere 22ml otet de cidru de mere 15ml lichior de portocale 1 lingura de miere anason stelat, pentru garnitura (optional)
Mod de preparare:
Mod de preparare sirop: combina zaharul si 120ml apa intr-o cratita la foc mediu, si amesteca pana se topeste zaharul. Elimina cratita de pe foc si lasa siropul sa se raceasca.
Pune siropul rece intr-un blender, adauga ghimbirul si amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa stea 2-3 ore, dupa care se strecoara printr-un tifon.
Mod de preparare bautura: combina coniacul, otetul din cidru de mere, lichiorul de portocale, mierea si aproximativ 1 lingura din siropul de ghimbir īntr-un shaker umplut cu gheata. Se agita bine, apoi se strecoara intr-un pahar plin cu gheata. Se decoreaza cu anason stelat, dupa preferinta.