•280g zahar •295ml suc proaspat de lime (aproximativ 9 lamai verzi) •3 kg cirese negre, cum ar fi Bing sau Burlat, fara samburi •532ml vodka de cirese de cea mai buna calitate sau vodka simpla •750 ml apa minerala •frunze de menta proaspete
Mod de preparare:
1. Se fierb 295ml apa cu zaharul intr-o cratita mica, amestecand pana cand acesta se dizolva, dupa care se lasa la racit complet. Vor rezulta aproximativ 2 cesti de sirop (acesta poate fi tinut la frigider intr-un recipient etans aproape 1 luna de zile).
2. Se injumatatesc 2/3 din cantitatea de cirese, apoi se incorporeaza sucul de limete si siropul rece. Se lasa la frigider cel putin 1 ora (preferabil peste noapte).
3. Inainte de servire se scoate de la frigider amestecul de cirese si se toarna intr-un bol mai mare impreuna cu vodka.
4. Umpleti 12 pahare cu gheata. Turnati 1/2 ceasca din amestecul de vodka in fiecare pahar, completati cu apa minerala si asezati cate o frunza de menta.