1 lingura pudra de cacao neindulcita 1 lingurita scortisoara un varf de cutit de praf de chili un varf de cutit de piper cayenne 177ml lapte de migdale (se poate substitui cu irish creme, lichior cu aroma de cafea sau lapte) putin nectar de agave (se poate substitui cu miere sau sirop de artar) 30ml Tequila boia de ardei un betisor de scortisoara
Mod de preparare:
Intr-o cratita la foc mic adauga pudra de cacao, scortisoara, praful de chili si piperulcayenne. lasa-le la calit pana incep sa-si elibereze aromele, cca 2 minute, amestecand mereu. Cu ajutorul unei linguri de lemn sau un tel, adauga īncet laptele de migdale. Ridica temperatura la mediu-mare si adu amestecul la fierbere lenta. Amesteca apoi nectarul de agave si ia cratita de pe foc.
Ia o ceasca sau un pahar mare si scufunda-l cativa milimetri in apa (cu gura in jos) apoi scufunda-l intr-o farfurie de boia de ardei, astfel gura paharului va fi frumos ornata. Toarna tequila in pahar si adauga amestecul de cacao fierbinte. Amesteca cu un bat de scortisoara si degusta in linistie aromele.