1 kg de cartofi, 0,5 kg de carne de vita tocata, 2-3 cepe, verdeata (patrunjel, marar) rosii sau pasta de rosii sau bulion, sare si piper dupa gust, ulei.
Mod de preparare:
Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga carnea si se caleste bine, apoi se adauga sare, piper si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga verdeata tocata marunt. Intre timp se curata cartofii, se spala, si se taie rondele, apoi se prajesc in ulei mult, pe ambele parti. Daca se folosesc rosii, acestea se spala, se scufunda cateva secunde in apa fierbinte si se decojesc, apoi se taie felii subtiri. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de cartofi prajiti, un strat de carne (cu verdeata si ceapa), un strat de felii de rosii (daca se folosesc rosii), apoi se repeta, deasupra va fi un strat de cartofi sau rosii. Daca nu s-au folosit rosii, la sfarsit se toarna o cana de sos de rosii sau bulion dizolvat in apa (dar mai gros), astfel incat sa cuprinda bine compozitia din tava. In cana de bulion se mai adauga si sare dupa gust, astfel incat musacaua sa aiba la final destula sare. Facultativ, se poate pune deasupra, cu lingura, un strat de iaurt mai gros, cat sa acopere bine totul sau un amestec de oua si smantana. Se pune la cuptor pentru 40-45 min.
Mod de servire:
Se serveste calda cu muraturi sau cu salata de sezon.