Pentru aluat: 150 g margarina, 125 g zahar, 1 ou, 80 g nuca macinata, 250 g faina, sare; Pentru umplutura si ornament: 50g margarina, 50g zahar, 40 g nuci pisate, 75 g dulceata, 1 lingura de rom, 100g ciocolata amaruie, 2 linguri de frisca, 30 jumatati miez de nuca.
Mod de preparare:
1. Framantati margarina cu zaharul, oul, miezul de nuca, faina si sarea. Dati aluatul 60 minute la frigider. 2. Incingeti cuptorul pana la 180grade. Intindeti aluatul pana ajunge la grosimea de ½ cm. Decupati discuri de aluat (cam 4,5 cm diametru). Asezati-le la distanta unul de celalat, pe o tava unsa cu ulei si dati-le 15 minute la cuptor. Lasati-le sa se raceasca. 3. Amestecati restul de margarina cu zaharul, miezul de nuca, dulceata si romul. Ungeti jumatate din fursecuri cu umplutura, apoi acoperiti-le pe fiecare cu alt fursec. Topiti ciocolata, amestecati-o cu frisca, ungeti carapacele cu acest amestec si asezati deasupra fiecareia cate jumatate de miez de nuca. Dati-le cu putin zahar pudra.
Mod de servire:
Se servesc reci alaturi de alte fursecuri. Se pot servi si la cafea sau cappucino.