-gogosari -varza rosie taiata fideluta -boabe de struguri -buchetele de conopida -morcovi taiati rondele -usturoi -hrean -boabe de piper -boabe de mustar -radacina de patrunjel -frunze si radacina de telina -o parte de otet si 2 parti apa -o lingura de sare grumjoasa sau o lingura jumate sare fina, pentru fiecare litru de lichid -30g zahar (3 lingurite) pt. fiecare litru de lichid -o lingurita conservant la 3l lichid
Mod de preparare:
Umpleti gogosarii cu varza, struguri si conopida si ii asezati in borcane (mai mari 3-5l), printre ei puneti cateii de usturoi, boabele de mustar si piper, rondele de morcov, frunze si radacina de telina, hrean, patrunjel. Deasupra puneti frunze de telina apoi turnati saramura facuta din apa, otet, sare, zahar si conservant. Aceasta sa fie fierbinte cand o turnati in borcane. Legati borcanul cu celofan imediat. Spor la treaba!