-o cana de biscuiti macinati pudra -2 linguri de zahar -1 lingura margarina dulce topita
Umplutura: -1 pachet creamcheese 230g -1/2 cana smantana -zahar dupa gust -3 galbenusuri -vanilie -coaja de lamaie sau portocala -zeama de la o lamaie -
Mod de preparare:
Deci o cana de biscuiti macinati pudra, 2 linguri de zahar si o lingura de margarina dulce topita. Se amesteca toate foarte bine si se pune pe fundul unei forme cu inel.Se preseaza cu podul palmei foarte bine si universal. Se da la cuptoul incins la temperatura medie doar pt 10 minute dupa care se scoate si se lasa deoparte pina se face umplutura.
Umplutura: Se amesteca toate aceste ingrediente cu un mixer si se potriveste de zahar si alte esente dupa plac. Se adauga albusurile batute spuma si se adauga la umplutura amestecind usor pina se omogenizeaza, se toarna peste biscuit si se da la cuptor pina compozitia s-a copt foarte bine la mijloc. Se raceste in tava in care s-a copt pina la decorare.
Nota: Daca nu ai forma cu inel se ia o foaie de aluminiu si se tapeteaza o forma de tort avind grija sa se lase destul aluminiu la margine cit sa se poata trage afara in sus tinind cu amindoua miinile si nu dintr-o parte numai dupa ce prajitura a stat la frigider cel putin 5-6 ore preferabil peste noapte. In loc de smintina daca vrei se poate adauga inca un pachet de brinza insa mie imi place ca tortul sa fie mai usor.
Dupa ce s-a racit si este gata de servit mie imi place sa ornez tortul cu o dulceata preferata, cel mai bine cea care are fructe mici, afine, mure, zmeura, cirese negre, si gemuri sint bune. Ah si frisca.
Nici nu vreu sa ma gindesc la acest tort... cu cit ma gindesc cu atit ma ingras.