faina (125g), o lingurita praf de copt,un ou,250ml lapte batut,2 linguri zahar; 80g unt topit;2 linguri de branza dulce;
pentru asortat: mere taiate felii (curatate de coaja si centru cu seminte); zahar (depinde de cat de bogat vrei caramelul)
Mod de preparare:
faina si praful de copt se cern, -se bate oul cu mixerul; -se face o scobitura in faina cernuta si se adauga oul batut; se adauga laptele batut peste ou, se bate la mizer pana se obtine o pasta samntanoasa, incorporandu-se faina dinspre centru spre margine. -se adauga zaharul -se adauga untul topit -se adauga branza dulce se bate la mixer; se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute ca agentul de crestere sa isi faca efectul in compozitia de clatita; -se toarna in tigaia unsa cu putin unt sau ulei in forme rotunde, de marimea unei mingii de tenis. caramelul de mere pentru servit: se taie merele feliate si scobite de partea dura din centru; se pun in tigaie cu zaharul se pun pe foc se adauga putin unt topit sa se faca un caramel pufos toffe (daca se innegreste putin mai mult zaharul, adaugati putina apa ca sa incetiniti caramelizarea) se pun 3 clatite pe farfurie se stropesc cu caramelul de la mere si se orneaza cu bucatelele de mere pofta buna la bebei!