Pentru 4 pers: -2 linguri(cam 25g) de hondashi -tofu(o cutie) -ceapa verde -3 linguri pline de pasta de miso
Mod de preparare:
Pentru 4 pers: se pune la fiert intr-o oala 1 kg de apa. Cand incepe sa fiarba apa se pun 2 linguri(cam 25g) de hondashi(nu e obligatoriu dar eu ti-l recomand pe cel de la ajinomoto).Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se pregateste :tofu(o cutie) - se scurge si se taie in patrate mari(cam 2 cm) si ceapa verde(3-4fire) -care sa taie rondele mici.Se pune cu grija tofu(ca sa nu se sfarame) si doar o parte din ceapa verde(de preferabil doar partea alba). Apoi se pun 3 linguri pline de pasta de miso intr-o sita(eu prefer pasta de miso nama-care are boabe de soia in ea) Strecori pasta de miso in oala fara a pune si boabele de soia si lasi totul sa fiarba la foc mic pana da in clocot.Dupa ce ai oprit focul adaugi si restul de ceapa verde.