Ptr 2 persoane: -200-300 g carne de pui, vita sau porc. -ulei (eu folosesc ulei de susan) -usturoi (1-2 catei) -1-2 oua -orez -1/2 ardei rosu cu 1/2 ardei galben -o rosie -un morcov mic -ceapa verde sau uscata -frunze de busuioc
Mod de preparare:
Ptr 2 persoane: 200-300 g carne de pui, vita sau porc. - Cine vrea le combina. Eu fac in general cu pui. Cine vrea pune carne mai multa. - se prajeste carnea in putin ulei (eu folosesc ulei de susan) cu putin usturoi (1-2 catei)- cand s-a rumenit se adauga in tigaie 1-2 oua si se amesteca bine pana s-au prajit. - se aduga orezul fiert separat . Aici sunt mai multe trucuri.Reteta originala este cu orez thailandez cu aroma si ar trebui sa se fiarba intr-o oala speciala deoarece orezul nu ar trebui sa contina prea multa apa (habar am ce fel de oala, nu am gasit in magazine de aceea eu folosesc orez thailandez normal sau genul de orez la care nu se lipesc boabele la fiert) - un alt truc de la thailandeza: orezul , ptr ca trebuie prajit, se va fierbe 90% ptr ca la prajit se va rumeni putin si va fi perfect de mancat. asaa.... sa revenim... - deci se adauga in tigaie si orezul si se continua sa se prajeasca (la caldura mai mica)- se adauga dupa gust : sare, piper, putin zahar (asta tot de la thailandeza) sos de soia deschis la culoare (ar fi bine sa fie deschis ptr ca cel inchis inegreste toata compozitia)daca va place ceva mai piperat putina pasta de ardei iute (chinezeasca), sau puneti pur si simplu ceva mai mult piper. - cand totul este aproape gata (carnea e maronie, orezul bine prajit) se adauga vegetale. Eu pun 1/2 ardei rosu cu 1/2 ardei galben (arata bine), o rosie,un morcov mic, ceapa verde sau uscata, dar in bucati mai maricute nu tocata marunt. - Eu mai adaug frunze de busuioc (dar la sfarsit sa nu se prajeasca prea mult) dar nu este obligatoriu.
Mod de servire:
Thailandezii servesc totul cald langa felii de castraveti verzi.