Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Pui cu orez (mancare thailandeza) Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Pui cu orez (mancare thailandeza) 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Ptr 2 persoane:
-200-300 g carne de pui, vita sau porc.
-ulei (eu folosesc ulei de susan)
-usturoi (1-2 catei)
-1-2 oua
-orez
-1/2 ardei rosu cu 1/2 ardei galben
-o rosie
-un morcov mic
-ceapa verde sau uscata
-frunze de busuioc
Mod de preparare: Ptr 2 persoane:
200-300 g carne de pui, vita sau porc.
- Cine vrea le combina. Eu fac in general cu pui. Cine vrea pune carne mai multa.
- se prajeste carnea in putin ulei (eu folosesc ulei de susan) cu putin usturoi (1-2 catei)- cand s-a rumenit se adauga in tigaie 1-2 oua si se amesteca bine pana s-au prajit.
- se aduga orezul fiert separat . Aici sunt mai multe trucuri.Reteta originala este cu orez thailandez cu aroma si ar trebui sa se fiarba intr-o oala speciala deoarece orezul nu ar trebui sa contina prea multa apa (habar am ce fel de oala, nu am gasit in magazine de aceea eu folosesc orez thailandez normal sau genul de orez la care nu se lipesc boabele la fiert)
- un alt truc de la thailandeza: orezul , ptr ca trebuie prajit, se va fierbe 90% ptr ca la prajit se va rumeni putin si va fi perfect de mancat.
asaa.... sa revenim...
- deci se adauga in tigaie si orezul si se continua sa se prajeasca (la caldura mai mica)- se adauga dupa gust : sare, piper, putin zahar (asta tot de la thailandeza) sos de soia deschis la culoare (ar fi bine sa fie deschis ptr ca cel inchis inegreste toata compozitia)daca va place ceva mai piperat putina pasta de ardei iute (chinezeasca), sau puneti pur si simplu ceva mai mult piper.
- cand totul este aproape gata (carnea e maronie, orezul bine prajit) se adauga vegetale. Eu pun 1/2 ardei rosu cu 1/2 ardei galben (arata bine), o rosie,un morcov mic, ceapa verde sau uscata, dar in bucati mai maricute nu tocata marunt.
- Eu mai adaug frunze de busuioc (dar la sfarsit sa nu se prajeasca prea mult) dar nu este obligatoriu.
 
Mod de servire: Thailandezii servesc totul cald langa felii de castraveti verzi. 
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Asia 
Specialitate: Asia 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Crystinne 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 16464 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Sushi
» PUI CROCANT (tori no tatsuta-age)
» Nasi Goreng (Orez Fript)!!!
» Chahan (orez "fript")
» Teriyaki
» Pui cu orez (mancare thailandeza)
» Chicken satay
» Pui prajit cu ardei iute si busuioc
» SWEET AND SOUR PORK (sau porc dulce-acrisor)
» CRISPY FRIED NOODLES (sau spaghete crocante prajite )
» FRIED RICE (sau orez prajit)
» CHICKEN CHOW MEIN
» CHINESE LEMON CHICKEN
» SESAME CHICKEN
» Legume
» Carne cu legume
» Carne de pui cu legume
» Pui cu orez si legume
» Rata cu portocale
» Orez cu legume
» OREZ CU LEGUME (CEAHAN)
» Samosas 24 bucati
» Ciuperci
» paella valenciana
» Indian Butter Chicken
» reteta sushi pentru incepatoare

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput