-1 piept de pui mare si mai gras, dezosat -sos pentru marinat: 4 linguri sos soia, 2 liguri sake (ori un pic de votca sau vin alb), 1 lingurita ghimbir (ginger) dat pe razatoarea fina (ori 2 lingurite ginger juice), 1-2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina
-ulei pt. prajit, faina
-condimente: feliute de lamaie, sare si piper dupa gust, sos soia
Mod de preparare:
- se taie puiul in bucati mititele (cat o imbucatura) - se marineaza bucatile de pui in sosul e mai sus cel putin o jumatate de ora - se scot bucatile de pui din sos, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei, la foc mediu, intorcandu-le pe toate partile, pana se fac auriu inchis - se scot din tigaie si se aseaza pe o hartie absorbanta cateva minute
Mod de servire:
Se serveste cu sau fara orez, zeama de lamaie sare, piper si sos soia (fiecare mesean are feliuta lui de lamaie si/sau o farfurioara cu cativa stropi de sos de soia in care se inmoaie bucatelele de pui inainte de a le duce la gura).