Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(50)

Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(50) | Autor: mada23

Link direct la acest mesaj


Dedic acest capitol, prietenei noastre dragi ce ne-a veselit inima cu frumoasele ei posturi,si ne-a fost alaturi de atatea ori, Lucialu, ii dorim nastere usoara cu "pupa" sanatosa si papacioasa. Bunul Dumnezeu sa va vegheze neincetat
Printzesa frumoasa te asteptam sa te cunoastem,cu drag matusicile

15.08.09 ANA-ALEXANDRA BINE AI VENIT, TE IUBIM
Multe pentru voi, prietene dragi!


"Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......"

Rugaciunea sotilor care nu au copii

"Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin."
Va invit sa continuam discutiile incepute in capitolele anterioare:
cap.1,cap.2,cap.3,cap.4,cap.5,cap.6,cap.7,cap.8,cap.9, cap.10,cap.11, cap.12,cap.13, ,cap.14,cap.15,cap.16,cap17, cap.18,cap.19, cap.20, cap.21, cap.22,cap.23, cap.24, cap.25,cap.26, cap.27, cap.28,cap.29,cap.30,cap.31, cap.32, cap.33,cap.34, cap.35,cap.36,cap.37,cap.38,cap.39,cap.40,cap.41,cap.42,cap.43,cap.44,cap.45,cap.46,cap.47,cap.48,cap.49Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.
Diagnosticare: Endometrioza poate fi diagnosticata de catre medicul ginecolog, care examineaza direct zona pelviana cu un mic instrument numit laparoscop. Laparoscopia este o procedura rapida, care permite depistarea endometriozei doar atunci cand este vizibila in zona genitala. In timpul unei asemenea investigatii, ginecologul sesizeaza mici puncte pe vulva, vagin, colul uterin sau intr-o alta sfera genitala. Aceste puncte sau "insule", cum le mai numesc ginecologii, sunt leziunile cauzate de fragmentele de endometru. Daca fragmentele ajung in afara zonei genitale si se depun pe intestine, depistarea lor este mai dificila.
Totusi, mai ales in astfel de cazuri, contactul sexual dureros este unul dintre principalele indicii care denota prezenta endometriozei. Daca ai aceasta problema, nu ezita sa-i spui medicului.
Un alt factor care intarzie depistarea endometriozei este absenta simptomatologiei. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa sau, din contra, poate trece neobservata. Este vorba, mai ales, de persoane care au o forma usoara a bolii.
Care sunt simptomele endometriozei? Multe dintre cazuri sunt asimptomatice. Atunci cand simptomele apar, acestea includ:
Crampe abdominale sau dureri lombare in timpul menstruatiei.
Dureri menstruale severe.
Dureri la defecatie (scaun).
Disurie (dureri in timpul urinarii), in special in timpul menstruatiei.
Dispareunie (dureri la contact sexual).
Infertilitate.
Cine poate face endometrioza? Orice femeie care are menstruatie regulata poate face endometrioza. Aceasta boala afecteaza cu precadere femeile intre 25 si 40 de ani, dar poate afecta si adolescentele si femei mai tinere de 25 de ani. Apare mai frecvent la femeile nulipare (care nu au avut nici o sarcina).
Interventiile chirurgicale In cazurile mai severe de endometrioza, tesutul cicatriceal poate fi excizat in timpul laparoscopiei exploratorie. Excizarea acestui tesut poate ameliora simptomele si poate creste sansele unei sarcini.
Fertilitatea poate fi afectata? Cele mai multe femei care sufera de endometrioza pot avea copii. Sansele de a ramane insarcinata depind de severitatea afectiunii si de raspunsul la tratament. Se recomanda o perioada de observatie fara tratament inainte de a lua in consideratie tratamentul chirurgical.
Adenomioza este considerata in general o forma mai aparte a endometriozei.Se particularizeaza prin faptul ca este o afectat tesutul muscular al uterului-miometrul prin existenta unor insule endometriozoice situate in grosimea muschiului uterin.Diagnosticul este mai veridic daca se recolteaza tesut din stratul uterului in vederea efectuarii unei biopsii.Medicii care dau acest diagnostic trebuie sa fie foarte experimentati si sa fii eliminat orice alte cauze de infertilitate(endometrioza,fibrom uterin,polipi uterini si sinechii,etc). De obicei ca tehnici de constatare se foloseste RMN-ul,ultrasonografii etc.La o consultatie obisnuita pentru un doctor cu experienta,uterul are o alta consistenta si este usor marit putand sa prezinte dureri la apasare. Histeroctomia se ia in vedere ca ultima solutie si numai pentru persoanele care nu isi mai doresc copii si carora le este grav afectata calitatea vietii.De fapt doar in urma ei se poate pune cu certitudine diagnosticul de adenomioza.Statistic s-a constatat ca femeile afectate de adenomioza sunt in jur de 40 de ani si au copii."Mecanismele aparitiei infertilitatii in adenomioza ating atat aspectele anatomice aferente (placentatie deficitara, implantare defectuoasa a embrionului) cat si cele specifice endometriozei (dezechilibru hormonal si imunitar)."(dr Dan Tutunaru.)
Nu trebuie pierdut din vedere ca in ciuda prognosticurilor severe fiecare pacienta are particularitatile sale care o individualizeaza si deci sansele sale nu sunt neaparat diminuate din momentul in care este suspectata de adenomioza.Drept dovada avem aici pe forum un minunat exemplu ca se poate,pe Arisica noastra draga.
Mesaj Aris26"si eu am primit verdictul dur de adenomioza si probabil endometrioza la prima eco la un doctor bun, am ajuns acasa am cautat nu am gasit mai nimic dar am descoperit endometrioza si subiectul asta. am prins un pic de curaj dar am descoperit ca si tine ca eram singura cu adenomioza. dupa un timp am gasit subiectul tipei care a facut rmn, am vb cu ea si efectiv eram la un pas sa fac o criza de nervi...totul parea fara ieshire...nici acum nu imi dau seama cum am reushit sa raman intreaga la cap.m-am dus la doctorul meu, am stabilit impreuna sa facem o laparo sa vedem daca mai sunt focare si pe unde. am facut-o intr-o minunata zi 1. a gasit un singur focar pe n ovar si l a curatzat, mi-a zis sa fac dipherelin din ziua 2 a urmatorului ciclu dupa care sa ma mai duc la el cand imi revine menstruatia. am plecat acasa mai mult plangand...m-am calmat...am zis asta e, probabil ca diphe o sa mai micshoreze adenomioza mea. am fost la farmacie, am cumparat toate trei dozele si la vreo doua saptamani am plecat in grecia cu prima doza de diphe la mine...ideea e ca am tot ashteptat ziua 1 care nu a mai venit. ne-am intors in tara si am facut un test:POZITIV!!!
concluzia e: se poate! ai incredere in tine si in shansa ta!"

O enzima identificata in endometrioza

"Endometrioza este o afectiune caracterizata de insule de tesut endometrial ectopic, implantate in afara cavitatii uterine. Recent s-a descoperit o enzima denumita telomeraza, care este eliberata de celulele endometriale din cavitatea uterina in ultima parte a perioadei menstruale la pacientele afectate de endometrioza.
Telomeraza actioneaza asupra telomerelor cromozomilor din celulele endometriale, le creste lungimea, astfel incat ele pot continua diviziunea, fenomen intalnit in anumite celule cum sunt spermiile, ovocitele, dar nu si in celulele somatice. Celulele endometriale sunt unice in ceea ce priveste exprimarea enzimei in stadii precoce ale ciclului menstrual, cand diviziunea celulara este importanta, dar nu in stadiile tardive, cand implantarea embrionului fertilizat devine o prioritate.
Femeile care au endometrioza exprima aceasta enzima atat in stadiile precoce, cat si tardive ale ciclului menstrual, avand ca rezultat continuarea diviziunii celulare si pierderea obiectivului sustinerii sarcinii. Ca urmare, mucoasa endometriala poate fi mai ostila pentru o sarcina precoce, iar celulele superficiale care se pierd la menstruatie pot fi mult mai agresive si mai capabile de a supravietui si implanta in afara uterului.
Telomeraza este o enzima care reface capetele cromozomilor (ale ADN-ului) determinate de diviziunea celulara. Astfel, aceasta enzima exista numai in unele celule (cele seminale, linfocite,celule canceroase). De aici rezulta o serie de aplicatii practice in domeniul combaterii cancerului sau chiar a prelungirii vietii (un fel de "tinerete fara batranete). Imbatranirea celulara este data de scurtarea cromozomilor ale caror lungime nu poate fi refacuta deoarece telomeraza exista (cum am mai mentionat) doar n unele tipuri de celule. Astfel, exista un numar maxim limita de diviziuni, dupa care, celula nu se mai divide (se spune ca intra in apoptoza sau moarte celulara programata) si moare fara sa mai poata fi inlocuita. Daca s-ar gasi o metoda de introducere a telomerazei in toate celulele corpului uman s-ar ajunge (teoretic) la fenomenul de nemurire.
Astazi, telomeraza este o enzima marker care serveste la monitorizarea efectului terapeutic ale citostaticilor in tratamentul cancerului. Daca tratamentul este eficient atunci, nivelul acestei enzime in sange scade.
Mai exista si alte aplicatii practice ale telomerazei dar in aceasta expunere amintesc doar despre posibila tratare a unei boli ereditare rare numita progerie ce consta in imbatranirea prematura. Persoanele afectate de progerie nu traiesc mai mult de 15 ani din cauza vitezei mari de imbatranire."(sursa Plusmedia, gasit de Lucialu)

Link-uri utile:

endometrioza detaliat
diagnostic=laparoscopia (dr Tutunaru)
ceiutzuri,vitamine, sfaturi uitle pentru endo,autoimunitatea
Telomeraza=bioflavonoide=imunitate=celule stem adulte..pag 16-20
www.formula-as.ro/2006/705/cititorii-raspund-49/cunoaste-cineva-un-tratament-naturist-pentru-endometrioza-pelvica-si-ovariana-8871" target="_blank">tratament naturist
www.formula-as.ro/2008/832/medicina-naturii-44/regina-plantelor-medicinale-din-romania-coada-soricelului-10059" target="_blank">regina plantelor-coada soricelului
http://www.endo-resolved.com/diet.html
http://www.search-engine.ro/cache.php?id=370486 ,
http://www.presspro-gineco.ro/article--Etiopatogenie-Patologia_imunologica_a_implantarii_oului--611.html
http://www.endometriosisassn.org/
http://www.endometriosis.ca/
http://www.centerforendo.com/endoq&a.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Autoimmune_disease
sugestii culinare
Viusid-IMUNOSTIMULATOR, ANTICANCERIGEN

pt adenomioza detaliat: http://www.adenomyosis.org/
http://www.alternativesurgery.com/education/adenomyosis.php
http://www.medicinenet.com/uterine_growths/page6.htm
http://www.fibroidsecondopinion.com/adenomyosis.htm
http://www.centerforendo.com/articles/adenomyosis.htmanalize pentru depistarea pierderii sarcinilor

dipherelinul compensat 50%MODELELE NOASTRE: Fete care au reusit sa ramana gravidute desi au avut endometrioza:

Amely operata laparoscopic(chist endometriozic+endometrioza in zona pelvina), a urmat un tratament naturist, un regim alimentar sanatos si acum e de bebe David(4.05.2007)
Alinaalex -"am avut si eu endometrioza, operata laparoscopic in decembrie 2004 la Timisoara - prof. Munteanu, iar acum am un baietzel!"
Sorina73-"si eu am suferit de endometrioza, am avut un chist endometriozic operat laparoscopic in sept. 2005. Din fericire ovarul mi-a ramas intreg, dar sansele de a avea un copil pe cale naturala mi s-a spus ca sunt destul de mici. Din fericire pt. noi in oct.2005, deci imediat dupa prima menstruatie, am ramas insarcinata, iar acum am o minune de fetita."
Elbi-"si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe aventuri, caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de refacere, iar luna urmatoare am ramas gravida si acum avem 2 baieti."
Tania2"-Numele meu este Tania, am 34 ani, am fost diagnosticata in decembrie 2004 cu endometrioza la ovarul stang. Dupa ce am consultat mai multi medici am hotarat sa ma operez laparoscopic in 30 mai 2005. In iulie 2005 am ramas insarcinata, am nascut in aprilie 2006 si am cea mai minunta fetita, Bianca"


Tanti:"Eu am fost op clasic de chist endometriozic avea 6 cm pe un ovar(stang)iar pe celelalt erau punctulete mici nu stiu daca erau tot de endometrioza, dupa op. mi sa spus sa incerc 1 an de zile iar daca nu, dupa aceea sa incerc stimulare sau fiv, am incercat si am luat si ceva naturist nu stiu daca a ajutat dar dup 5 luni eu am ramas insarcinata, am luat mastodynon care contine vitex agnus castus."(acum deja a nascut Tanti)
Kim:"am descoperit endometrioza cand s-a nascut fetita mea prin cezariana. Cand incercam sa raman insarcinata am vazut o gramada de dr., toti au dat vina pe un "fibrom" (mare 7 cm- de fapt era chist!), am facut nenumarate ecografii, pana am dat de o dr. care sa ma incurajeze. Dupa vreo 9 luni de incercari si tratamente naturiste si homeopate, am ramas gravida, am avut o sarcina cu risc din cauza "fibromului", aveam dureri noaptea, ma rugam sa ajung pana la 37 de sapt. Sarcina s-a derulat f bine per ansamblu, am vrut chiar sa nasc natural. Pt o monitorizare mai sigura mi-a fost indusa nasterea, am avut un travaliu complet si lung in timpul caruia s-a spart "fibromul" si am intrat in cezariana de urgenta, acolo s-a vazut un chist (nicidecum fibrom) si endometrioza. Acum ea e de parere ca un alt bb ar fi cel mai bun tratament, daca nu, sa intru pe anticonceptionale cand nu mai alaptez."
Alexia27:"Sunt si eu o (fosta) posesoare de endometrioza. Eu de ex nu am avut prolactina marita niciodata si mi-a fost diagnosticata endometrioza de la 25 de ani (acum am 28) cand mi-am pierdut si un ovar din cauza ei. Nu am facut diphereline pentru ca nu am vrut sa mai pierd 6-7-8 luni pana la revenirea ciclului, si imediat dupa o interventie laparoscopica (in octombrie 2005) in care mi-a curatat din nou focarele de endo, am facut o ISA (in noiembrie) in urma careia am ramas ! Singurul tratament pe care l-am facut dupa laparo a fost o luna de homeopat, pe care l-am intrerupt cand am ramas. Deci, se poate, cu perseverenta si noroc, caci recunosc, sa raman fara tratament, doar cu ISA e si o chestie de noroc!"
Monica70:"Am facut laparo in febr. 2004 la Timisoara la dr.Munteanu,mart/apr/mai am luat dipheriline,ciclul mi-a revenit in iunie,in iulie am fost la control si a zis ca e ok totul. Tot atunci i-a iesit si sotzului analiza ok ,52 mil fatza de 1,2 - 10 mil. la inceputuri (dupa 3 luni de branca ursului,vit E forte si laptisor de matca).Din iulie 2004 pana in dec.2004 el a continuat cu branca ursului eu cu...diverse vitamine si auto-monitorizat ovulatia. Abia in 02.05.2005 am avut testul de sarcina pozitiv ,iar in 01.01.2006 am nascut natural."
Terbitza:"Trimise - 23/06/2006: Acum ceva timp v-am povestit de peripetiile mele legate de endometrioza. Dureri cumlite la menstruatie si prolactina care crestea necontrolat m-au determinat sa fac laparo cu dr T in iunie anul trecut, a descoperit f. multe focare de endometrioza, pe cel aflat pe ureterul stang nu l-a putut curata. Au urmat 3 injectii de diphereline si menstruatia mi-a revenit la aproape 7 luni de la ultima injectie. Apoi au urmat cateva luni de monitorizari si am hotarat sa incep stimulari.Intre timp prolactina revenise la normal. Dupa prima luna de stimulare(f puternica) cu clomifen si menogon am ramas insarcinata insa sarcina s-a pierdut imediat. Am facut pauza o luna, am schimbat doctorul si am facut o stimulare simpla cu clomifen, apoi pregnyl si duphaston. Nici nu imi faceam iluzii ca se poate intampla minunea insa....acum sunt insarcinata."
Mushulica_P:"Fetelor, am avut si eu endometrioza, nici nu stiam de fapt ce e asta si ca nu as putea ramine graviduta.Am zis ca dorim, am mers la medic sa ne asiguram ca totul e ok, si el zice: N-o sa puteti ... endometrioza... Dar n-o sa puteti acum, dupa tratament insa o sa fie tot ok! Jumatate de an am primit tratamentul prescris de dr. ... si ... la 2 luni dupa tratament am ramas insarcinata."
Anya: "In noiembrie 2001 am facut laparoscopia in urma careia s-a descoperit endometrioza. Suficient de mare ca sa nu poata fi "rezolvata" laparoscopic. Totusi trompele erau OK. Mentionez ca eram dupa 7 ani de incercari de a avea BB si dupa 5 inseminari artificiale fara rezultat. Am mai facut 2 inseminari =>7 si am trecut la etapa urmatoare FIV. In apr.2002 am facut FIV si nu am ramas insarcinata. Urma o luna de pauza si apoi embiotransferul cu embrionii ramasi la crio. In luna de pauza nu au mai venit rusii. Am zis ca m-am dereglat de la atatea tratamente... nici prin cap nu mi-a trecut ca era cu ochi. Cert e ca in ian.2003 a venit barza. Cand a facut puiul 1 an am lasat "la liber" pt al doilea. Si nimic timp de un an de zile. Incepusem sa ma gandesc iar la cei trei embrioni de la crio...si exact cand a implinit "cel mare" 2 ani a aparut si a doua liniuta. Asa ca in oct.2005 a mai venit o data barza."
Vivighe:"Eu am avut endometrioza foarte intinsa in tot peritoneul"...adik pe langa chisturile alea mari si grase care se vedeau la eco mai aveam si insule mici imprastiate peste tot in burta mea.Laparoscopia asta se intampla in martie 2004.Rezultatul biopsiei vine peste o luna juma' si zice ca n-am nimik...numai aia de la Pantelimon normal ca n-au recunoscut..."n-ai endometrioza...ia si tu 3 luni anticonceptionale".Iau si in noiembrie dau fuga iar la eco...chisturile mele...la fel de multe dar mai mari.De data asta n-am mai ajuns la Herghelegiu ca aveam cam mult de asteptat,dar am ajuns la Corina Neamtzu o doctoritza super.Si ea la fel...nici nu se apuca bine de treaba"endometrioza","domne', da chiar e atat de tipica imaginea asta de suntetzi asa convisa?","da domne',e ca la carte" Eram in baza de date...a comparat cele 2 eco...concluzia...eram mai grav ca inainte...dar hopaaaa..."uite ca ai avut ovulatzie" Intreb io"daca io as face un copil ar disparea chestiile astea","pai ia fa-l ,sa vedem,ramai?Chinuie-te vo' 6 luni si daca nu reusesti vino la mine si mai vedem"(tipa asta e endocrinolog)"Esti maritata","nu...da nu conteaza...ma marit" Din nou zis si facut...in mai 2005 ma maritam(noroc ca am avut cu cine),numai ca din noiembrie pana in mai trecusera deja 6 luni in care eu nu ma starduisem deloc sa fac copii.Eram in ultimul an de facultate,nu prea imi statea mintea la asa ceva.Nu foloseam nici un mijloc contraceptiv dar evitam perioada in care stiam io ca ar fi sa fie ovulatia(intre timp,dupa antibiotice 3 luni si anticonceptionale 3 luni mi se reglase ciclul al 33 de zile).Deci:-iunie-iulie...iau eu cu de la mine putere niste seleniu-o luna si niste zinc-o luna-citisem io undeva ca si lipsa de astea doua minerale ar fi incriminata in endometrioza asta.
-in august imi aduc io aminte ca nu m-am "straduit" deloc sa fac copii,mai ales ca incepusera unii si altii sa ma bata la cap sa incep sa ma caut iar pe la doctori ca nu mai e de stat.Si cum mie mi se cam urase,calculez io cand ar fi sa fie ziua cu pricina si....
-septembrie...imi intarzie ciclul vo 3 zile...zic "hai sa iau un test"...si ce credetzi iese pozitiv...si acum am o minune de fetita...iar endometrioza e toit acolo...asa ca nu va descurajati, ca se poate!"
Luna1:"Pe scurt povestea mea suna asa: aveam 19 ani cand am mers la doctor si mi-a spus ca am un chist imens pe un ovar si endometrioza si numai printr-o minune voi putea avea copii. Nu va spun ce am simtit, sa-i spui unei fete de 19 ani ca e condamnata la o viata fara copii, mai ales ca imi doream copii din totdeauna. Banuiesc ca stiti de fapt ce am simtit. Mi-a dat tratament pentru chist si mi-a spus ca daca scap de el prin tratament discutam si investigam si endometrioza. Dupa 3 luni de tratament am facut o criza de ovare, am ajuns la Urgenta, mi-au facut ecografie si mi-au spus ca acel chist a disparut. Am renuntat la protectie de comun acord cu partenerul meu, am devenit amandoi obsedati de copii si am asteptat. Medical nu am facut nimic in privinta asta. Apoi am avut ocazia sa intalnesc un chirurg care din vorba in vorba i-am spus problema mea si mi-a spus sa iau vitamina B (tot complexul de vitamine B) ca regleaza glandele. Nu pot sa va explic exact ce mi-a spus (era acum 6 ani). Eram deja disperata, nu ne protejam de 3 ani si eu nu ramaneam, cateodata nici nu mai stiam daca doresc un copil atunci, daca e momentul potrivit, sau e doar fructul oprit. Dar il doream nespus! Dupa ce am luat vitamine cam 2 luni s-a intamplat minunea. Nu stiu daca de la vitamine sau nu cert este ca am ramas insarcinata, am avut o sarcina fara probleme, si am acum o mandrete de baiat de 5 ani. Asta este povestea mea de succes.
Salomea :"Incercam sa ramanem insarcinati de aproape 3 ani, acum 3 luni am facut o laparoscopie si am fost diagnosticata cu endometrioza (desi n-aveam nici un simptom mic nimic), dupa care m-am mutat cu domiciliu cu tot in State. Aici m-am inscris imediat la o clinica de infertilitate, la un doctor renumit pe probleme de infertilitate cauzate de endometrioza. Teoria lui e ca laparoscopia e buna doar ca sa diagnosticheze cu precizie endometrioza si cel mult (dar nu era prea convins nici aici) sa te ajute sa ramai in primele luni dupa operatie, dar ca, altfel, e ca orice operatie ceva riscant si cu potentiale daune pt organism. El mi-a propus sa incercam cateva inseminari si apoi sa-mi dea Lupron (un fel de dypherline) dupa care sa trecem la FIV. Asta si pt ca rezerva ovariana era destul de scazuta la mine (estrogen ridicat care mascheaza de regula un fsh ridicat). Tot teoria lui zice ca endometrioza duce la deteriorarea rapida a rezervei ovarene, asa ca femeile cu endo ar trebuis a se grabeasca sa ramana insarcinate, in special daca sunt si la o varsta... Anyway, se pare ca eu am ramas si cu rezerva ovariana sub nivelul marii asa ca...Altceva... cica femeile cu endo au sanse crescute sa aiba si probleme imunologice, asa ca ei testeaza aici tipele cu endo de tot felul de chestii imunologice. Si intr-adevar mi-a iesit si mie pozitiv unul din anticorpii antifosfolipidici (nu unul din cei mai temuti, dar anyway, implica un mic risc acolo...). E important sa stiti ca sa incepeti tratamentul fie inainte de conceptie fie imediat ce ati ramas insarcinate... Eu l-am inceput cam la 5 zile de la ovulatie si cine stie, poate ca asta a ajutat embrionul sa se implanteze...De asemenea, am tinut si regimul naturist strict pt endo, nu stiu daca m-a ajutat, dar again, cine stie...Cert este ca s-a intamplat in luna in care ne pregateam sa trecem la inseminare si apoi la FIV, asa ca se intampla si cand (poate mai ales) nu te astepti...Si la noi a fost si sotul cu probleme destul de mari (oligoastenoteratospermie) asa ca daca s-a putut la noi... o sa se poata si la voi! Si nu in ultimul rand, aveti incredere ca Dumnezeu o sa va asculte rugaciunile, pana la urma nimic nu se intampla fara voia lui...
Camea:"Cel mai importat lucru este sa nu iti pierzi speranta si la lupti.In anul 2004, spre sfarsit m-am hotarat ca mai imi doresc un copil, totul devenise o obsesie, desi nu ma mai feream incepand cu anul 2000. Am inceput investigatiile mai amanuntite, concluzie trompe infundate(hsg), nu m-am last si in 2004 in decembrei m-am operat laparoscopic- Dr. Tutunaru. Concluzie sindrom aderential pelvian partea stanga, trompa, ovar si sigmoid lipte, tropme permeabile bune, dupa ce a dezlipit ceea ce era acolo. Problema majora focare de endometrioza. De fapt asta era cauza principala pentru care nu ramaneam insarcinata. Dupa 1 an de zile de incercari, sperante tratamente fitoterapeute, mi-a aprut pe ovalul stang un chist endometriozic de 4 mm. Dl doctor mi-a spus ca singura sansa este sa ma opereze din nou si sa fac tratament cu Diferelin... Binenteles ca am refuzat, nu mai puteam sa mai fac inca o operatie si sa fac si tratament cu acest produs pe care nu-l agreez, si care nu in toate cazurile da rezultate. Asa ca ma hotarsem sa fac tratament homeopat. Am facut tratament cam 3 luni de zile cu o doctorita de care nu eram asa de incantat. Am schimbat doctorul, este foarte important doctorul homeopat, daca isi face meseria cu pasiune, cu daruire, cat este de atent la toate detaliile, cat este de bun psiholog, si ceea ce este mai important cata experienta are. Din pacate in homeopatie aceasta experienta se castiga in timp.Este important si regimul alimentar in endometrioza dupa cum stiti.Deci cu regim alimentar si cu homeopatie facuta de un doctor care nu face acest lucru pentru bani ca scop principal, ci din profesionalism aceasta boala se poate invinge. Astazi sunt insarcinata in 8 saptamani, si cu ajutorul lui D-zeu sper ca totul sa fie OK. Deci se poate...Nu disperati este foarte important psihicul, stresul si detasarea."
Monica-Elena Intru sa va spun sa sperati si sa credeti in sansa voastra. Sa va spun pe scurt belelele mele - 35 ani, FIV(reusit din prima dar nemiscata la pat 2 sapt plus 9 luni), Rh negativ eu sot Rh-pozitiv deci incompatibilitate de RH, Incompatibilitate de grup sanguin intre mine si sot si mai tarziu intre mine si Mihnea, contractii de la 2 luni care au dus la cerclaj, Sindromul antifosfolipidic, fibrom de 5 cm si ce mai lipsea endometrioza, pe langa aderente carca de la alta operatie(suplimentar in doua din cele 5 operatii pe care le aveam la activ am facut stop cardiorespirator pe masa din cauza anesteziei "Bune") - si uite ca minunea s-a intamplat si se numeste MIHNEA-GABRIEL si peste 2 luni face 2 anisori si este o minune de copil.
Dyamy de 2x "Sa va povestesc pe scurt trecutul meu. In 2003 am fost la dr. pentru ca nu ramaneam si totodata aveam si dureri mari de burta. Am facut toate analizele posibile si erau ok. dupa parerea acelui dr.cu o mica exceptie ca s-ar putea sa am o anexita netratata. De la anexita ceea ce nu aveam, dupa tratamente cu antibiotice, am ajuns de urgenta la alt medic deoarece nu ma simteam bine (in anul 2005).Va dati seama ce fel de medic am avut timp de 2 ani mai ales ca era si profesor universitar si care doi ani de zile mi-am facut tratamente inadecvate, instilatii, efectiv ma putea nenoroci pe viata. Dar cineva acolo sus ma iubeste si mi-a dat gandul bun sa-mi schimb mesdicul. Noul medic dupa ce i-am povestit ..... a spus ca tb. sa ma opereze ca acele investigatii au fost facute aiurea. In anul 2005 prin martie am fost operata laparoscopic si surpriza endometrioza, nodul endometriozic trompe lipite. Dupa operatie totul ok. Nu am vrut sa fac dipherelinul si dupa 3 luni a recidivat asa ca la sf anului 2006(octombrie) am fost operata clasic si curatata. Dupa op. am facut dipherelinul(o fiola care a durat 2 luni si jumatate)iar dupa 3 luni surpriza Am omis sa va spun ca imediat dupa ce si-a facut efectul dipherelinul am lucrat la sistemul imunitar cu produse aloe vera si in acelas timp m-am rugat la Domnul si la Fecioara Maria sa-mi dea in primul rand sanatate. Cu credinta de la Dumnezeu se pot invige multe. este minunea cereasca de la Dumnezeu sa stiti fetelor. Cu cat va rugati mai mult si cereti de fiecare data acelas lucru Dumnezeu va asculta ruga si o va indeplini atunci cand considera EL nu atunci cand vrem noi.Edit:14.01.2009 Am avut o sarcina super si am nascut la termen o fetita de 3,300kg si a primit nota zece. A trecut 1 an si doua luni atat are Maria timp in care m-am ferit numai in luna decembrie am lasat liber sa vad daca se mai intampla miracolul. Si uite luni am facut testul si am iarasi doua liniute.
Patriciab Eu am fost diagnosticata cu endo gradul 3 avansat si ieri am avut primul test pozitiv dupa aprox. 2 ani. M-am operat laparoscopic anul trecut, am facut tratament cu Diphereline 3 luni, iar in decembrie ne-am apucat iar de facut bebe. Am reusit dupa 5 luni de la revenirea ciclului. Acum vreo 2 luni am inceput sa iau Vitex (2 pe zi) si Omega 3 (care e antiinflamator si reduce prostaglandinele care fac mediul mai toxic decat la fetele fara endometrioza). Nu stiu daca astea au ajutat sau nu, dar important e ca ieri am vazut pentru prima oara 2 liniute:). Acum stau putin cu emotii, ca am inteles ca riscurile sunt putin mai mari decat daca nu as avea endometrioza...cel putin asa am citit pe net. Asadar, am aflat pe pielea mea ca se poate ramane insarcinata dac ai endometrioza, chiar daca o doctorita (care doar face analizele la un cabinet ginecologic) i-a spus bunicii mele ca nu o sa pot ramane insarcinata, iar daca raman o sa pierd sarcina. Sper sa nu stie ce vorbeste. Eu chiar tineam legatura prin mail cu un doctor din Szeged, care mi-a spus ca primul pas ar fi inseminare intrauterina si chiar ma pregateam pentru pasul asta.
Adelamaria"La inceput l-am dorit, dar nu stiam daca e momentul...Apoi am stiut ca e momentul, dar bebe nu voia sa vina...Dupa doi ani de incercari naturale si monitorizari, am ajuns la dr. Bucur, la Giulesti...Luasem numele ei de pe DC si am zis sa incerc inca o data...La primul control...chist de 5/7 cm...endometriozic, spunea dr. Si recomandare de laparo, fara discutii...Dupa ce m-am lamurit cat de mare era chistul si ce inseamna (Ioana, nu, n-am uitat ajutorul tau!)...am decis ca ma operez. Eram deja satula de analize, dr....de FIV imi era mult prea frica, asa ca am decis ca e ultimul lucru pe care il mai fac (cat ma inselam!) Operatie in februarie, diagnostic – endometrioza...Cu ajutorul fetelor am inceput dieta, am descoperit regimul lui Amely si cam pe asta am mers si eu; mi s-a parut echilibrat si de bun simt. Am luat si vitaminele si suplimentele de rigoare...Am sperat....Prima luna – dezamagire: CM cu aceleasi dureri... Am plans si am jurat ca nu ma mai intereseaza...Dar deja stiam ca voi incerca inseminari...nu puteam sa renunt... Nu stiu ce s-a intamplat in luna urmatoare. Singurul lucru diferit a fost ca am baut ceai de naprasnic in fiecare seara, dupa ovulatie...Si la sfarsitul perioadei descopeream cu uimire si absolut fara niciun semn, nicio banuiala, ca am doua liniutze pe test!!!!Asta e povestea mea. Nimic spectaculos, nicio reteta secreta...Nu stiu daca regimul adaptat al lui Amely e postat pe prima pagina, dar eu cred ca ar trebui sa fie! Poate mai ajuta pe cineva...Amely, noi nu ne-am cunoscut, dar vreau sa-ti multumesc! Si tie, si fetelor de la naturiste si tuturor celor care ofera informatii si raspunsuri pe DC! Si DC-ului pentru ca exista! Iar minunea mea mica e intr-un fel si minunea voastra!"
Alexia28deNatalia Maria "in septembrie 2006 dupa un an si ceva de incercari si monitorizari, analize, pe un ciclu stimulat cu clomifen am ramas insarcinata insa sarcina s-a oprit din evolutie. Am mai incercat apoi cateva monitorizari iar pe 1 aprilie 2007 am facut laparoscopie la DR Tutunaru cu rezultat endometrioza si chist endometriozic pe ovarul stang. Mi s-a propus tratamentul cu diphereline dar nu l-am facut si am inceput tratament homeopat si ceva naturiste. Am tinut si dieta lui Amely dar nu foarte strict, dieta din care am exclus carnea (am mancat doar peste si piept de pui), multe legume, fructe, iaurt bifidus, fara soia, produse estrogenice, fara dulciuri, ciocolata...in paralel am luat si mastodynon, extract de mugur de zmeur si ceaiuri de cretisoara, papadie, coada soricelului, turita mare, urzica, sunatoare (primele zile de CM ceai de papadie pt detoxifiere si apoi amestec din ceaiurile celelalte). Aaaa si m-am uns pe burtica dupa ovulatie cu o crema cu progesteron. In luna mai 2008 am fost la dr Corina Neamtu la eco si am plecat de acolo foarte optimista pentru ca mi-a zis sa nu am probleme si nu am motive sa nu raman graviduta, sa gandesc pozitiv. Am plecat de acolo fericita, m-a chemat tot dansa si la Parhon pt inca o eco in z13 si mi-a zis ca o sa ovulez in Z17 si sa prestez atunci. Am prestat in z16 si 17 si mai tarziu nu mai stiu exact, dar cele doua zile au fost baza. Optimismul nu a durat mult pt ca in saptamana urmatoare sotul meu a repetat spermograma si a iesit mult mai proasta ca anul trecut si deja la oligoastenospermie nu ma mai gandeam ca o sa obtin ceva natural. Am plans o saptamana intreaga pentru ca la sfarsitul ei sa ma bucur din tot sufletul cu un test pozitiv.Va pup si va doresc din tot sufletul sa vedeti liniute duble cat mai curand"
Monica9 de"Din ianuarie 2006 am hotarat ca e momentul pt un bebe si atunci la eco am si descoperit un chist pe fiecare ovar, cel mai mare a discparut dupa 2 luni, fara tratament, dar cel mic de 1.5 cm a ramas asa timp de un an. Am incercat sa raman gravi cam un an, dar nu s-a intamplat, asa ca medical meu a zis ca banuieste endometrioza si sa facem laparoscopie. Am facut operatia in mai anul asta si s-a confirmat endometrioza care era si de stadiu 4, deci cel mai grav. Dureri sau alte simptome de endo nu aveam nici inainte de operatie si nici dupa. Am inceput regimul alimentar, mancam numai ce era permis, si in iumie la prima incercare dupa laparo am si ramas. In rest nu am luat nici un medicament, nici nuturiste, decat acid folic si un multivitamin pe zi. In schimb am facut mult sport, aproape in fiecare zi si am reusit sa uit putin de boala asta, am fost mai relaxata si cred ca asta este cheia succesului la mine. Trebuie sa fiti optimiste toate si sa aveti incredere ca veti reusi, eu cred ca asta conteaza foarte mult." Si acum iar
Ylari de Eva Denisa (04.05.2008), a ramas din prima incercare cu un singur ovar
Ralu_tdebebe Tudor(15.05.2008)totul a inceput in 2004, cu un CM cumplit de dureros si interminabil-aprox 20 de zile. din fericire eu nu ma gandeam in perioada respectiva la bebe, relatia mea cu sotul era abia la inceput, asa ca am bajbait prin diversi medici care ma anuntau ca am chisturi hematice pe ambele ovare, ca trebuiesc tratate cu anticonceptionale, si cel mai bine, ar trebui operate. eu am fugit-ca o toanta- de operatie ca draq de tamaie, insa ce-i drept nimeni nu-mi pusese un diagnostic dramatic. am ajuns in cele din urma la dr. marinescu care mi-a spus ca banuieste ca as avea endometrioza, sa revin dupa urmatorul CM sa facem laparo. bineinteles, am fugit iar -nu dati cu rosii, nu s-a obosit sa-mi explice daca e grav sau nu si eu nu doream bb. am ajuns la dr. badiu de la municipal care m-a "tratat" 2 ani de zile cu anticonceptionale luate fara pauza-deci nu aveam CM...ce pot spune, am primit ce am cautat sau mi-am facut-o cu mana mea, anticonceptionalele fiind total contraindicate in endometrioza datorita aportului de estrogeni. m-am desteptat intr-un final cand am realizat ca de fapt tratamentul era fara sfarsit si ca dr. schimba mereu subiectul cand il intrebam daca pot sa fac bb-invariabil raspunsul era "cu bb mai vedem". o alta treaba care m-a pus pe ganduri a fost insistenta cu care m-a rugat sa nu ma apuc sa citesc pe net despre boala asta ca mai rau imi fac... pana cand n-am mai rezistat sa iau atatea anticonceptionale si m-am apucat sa citesc si asa am aflat de dr. Tutunaru la inc. lui 2006. el mi-a zis din start: ai endometrioza, e o boala grava, ai putea ramane distruza fizic si emotional pe viata, trebuie laparo, tratament si dupa poti incerca sa faci bebe. in sept 2006 m-am casatorit si din octombrie pana in martie 2007 am incercat sa raman gravi fara succes. la sf lui martie am facut laparo, a urmat tratament cu diphereline pana in august cand dupa primul CM am ramas gravida, sarcina a decurs bine, cu cateva emotii si s-a soldat cu bb minunat. pentru mine toate s-au intamplat la momentul potrivit fiindca am avut norocul sa nu-mi doresc copil decat in momentul in care am si gasit medicul care sa-mi explice pe indelete ce am si cum trebuie abordata problema.
va doresc succes si sa ramaneti gravi cat mai repede.

Lili35"Eu incercam de la inceputul lui 2005.Am avut si alte sarcini-2 la care am renuntat din pacate.Am vrut sa-l programez sa pot sa-i asigur o casa (stam la parintii mei).Dar nu prea mi-a iesit socoteala.Prima vizita la dr. pentru infertilitate am avut-o in oct-2005 la dr. Niculescu la care mai fusesem.Cand i-am spus ce probleme am m-a luat cam tare si mi-a zis ca am pierdut 3 ani degeaba.(De 3 ani nu mai fusesem la el).Mi-a recomandat HSG.Atunci am inceput sa caut pe net diverse informatii despre infertilitate si asa am auzit de dr.Tutunaru.Fara sa ma stau pe ganduri am schimbat dr.,nu am mai facut HSG si in dec-05 am inceput monitorizarile.A urmat laparo si apoi difhereline.La trei luni dupa tratament am ramas.
Am vazut aici pareri pro si contra acestui medicament.Eu m-am hotarat sa-l fac dupa ce mi-am dat seama de pe forum ca cele mai multe fete cu endo au ramas dupa trat. cu diphereline. Nu am avut nici stari neplacute, doar acele bufeuri in limita suportabilului.
Oricum ce e interesant este ca aceasta sarcina a venit intr-un moment de stres foarte mare de la servici.Si la sarcina precedenta tot asa a fost. Trei luni dupa operatie am tinut un regim alimentar bazat pe alimente naturale cat mai mult posibil, am eliminat ce era interzis in endometrioza(luate de pe site-ul www.endo-resolved):
- am eliminat grasimile (fara carne de porc,vita,unt,branza grasa, mezeluri,oua - am mancat foarte rar)
- am renuntat definitiv la cafea , alcool,sucuri din comert in general tot ce contine E-uri sau conservanti
- am renuntat la dulciuri (mai ales cele din comert pline de conservanti),paste,paine am mancat doar neagra si graham.
Am mancat in special legume si fructe (din cele care mi-au placut):
fasole uscata,verde, mazare,cartofi,brocoli,rosii,ardei,ceapa,salata verde,conopida(mai rar), toate fructele care mi-au placut (nici o zi fara fructe).Legumele le-am gatit cu ulei de porumb nerafinat(este excelent si foarte hranitor).Carne doar peste si pui. Regimul asta a lasat ceva urme: nu mai am pofta de nici un fel de dulciuri,mezeluri,carne de porc sau alte alimente-gunoi din comert)Prefer sa-mi gatesc ceva natural.Am si rezultatul BHCG 13631 - 6 saptamani (acum 7+)"
Andreeaiosif"fetelor, vreau sa va incurajez si sa va spun ca eu am ramas insarcinata natural, avand endometrioza. endo mi-a fost depistata acum 14 ani, cand am fost operata de un mare chist ovarian. in urma operatiei am ramas cu un singur ovar. si da, la 34 ani am ramas insarcinata natural si am si nascut, in august anul acesta un baietel sanatos. am facut tratament homeopat 1 an inainte de a ramane, nu stiu cat m-a ajutat. in rest nimic special. nu am ramas usor, cam la 2 ani jumatate dupa ce am intrerupt pilulele. cine are endo stie ca se iau pilule pentru a pune in repaos ovarul si a impiedica formarea de noi chisturi. endometrioza poate fi depasita!"
Popica
Suflet: "GATA, SUNT INSARCINATA!!! AM REUSIT DUPA 4 ANI DE INCERCARI. AM FOST OPERATA DE DR. TUTUNARU IN SEPT. 2007( CU DIAGNOSTICUL ENDOMETRIOZA PLINA) IAR IN OCT. AM RAMAS INSARCINATA. SOTUL A AVUT SI EL PROBLEME: MOBILITATEA PROGRESIVA 25% IN LOC DE 75%. A FACUT DOAR O LUNA DE TRATAMENT SI CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU AM REUSIT.SA NU UIT SA-L MENTIONEZ PE CEL CARE A SPUS CA DACA II URMEZ SFATURILE, VOI RAMANE IMEDIAT INSARCINATA: PREOTUL IOAN IORDACHE DE LA BISERICA SF. SPIRIDON VECHI. MERGETI CU INCREDERE LA DANSUL IMPREUNA CU SOTII VOSTRI SI VETI REUSI. VA PUP PE TOATE SI DUMNEZEU SA VA AJUTE!
ELBI mamica de 2 ori cu
Turturica proaspata :"Dragele mele, n-am mai intrat de multa vreme pe topicul asta, de fapt n-am mai intrat de multa vreme deloc pe forum. M-am bagat in birlog o vreme, prea se adunasera vestile rele, ba endometrioza, ba spermograma sotului, ba trompele mele infundate. Pur si simplu am incercat sa ma deconectez de goana asta dupa copil. N-am reusit prea bine, ca de gindit tot m-am gindit, insa vestea buna e ca, desi cu endometrioza, cu o singura trompa functionala si cu o spermograma nu prea stralucita, am 2 teste pozitive. Inca nu-mi vine sa cred, nu ma simt deloc insarcinata, mereu ziceam ca o sa simt cind o sa se intimple, insa n-a fost asa.
Oricum, vroiam sa va incurajez, eu sint o dovada ca sperante exista mereu, chiar si-atunci cind drumul pare infundat."
AdinaFde gemeni:"si eu am fost diagnosticata cu endometrioza, in septembrie 2005 am facut laparoscopie, a fost "curatzat" totul, iar 2 luni mai tarziu am ramas insarcinata - cu gemeni. Asa ca, la lupta! Se poate, pe bune ca se poate!
Mult noroc si succes va doresc! Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)"
Alina_Alexandra de gemeni si
Boo de bebe Alexandru "Pe scurt povestea e cam asa:am avut chisturi banuite a fi de endo mai multi ani, le-am tot urmarit ecografic, dar nu am facut nimic special pentru ele. nu stiam mai nimic despre boala asta. in octombrie 2006 m-am operat laparoscopic si mi-au scos cele 2 chisturi pe care le aveam, diagnosticul a fost endometrioza. am facut tratament cu Diphereline 3 luni, dupa inca vreo 2 mi-a venit ciclul. Dinainte de a-mi veni, am fost la ecografie si dr Pop mi-a spus ca in continuare se vad chisturi pe ovare, mai mici, dar sunt acolo. Am simtit ca innebunesc, ca m-am operat degeaba si ca tratamentul facut a fost inutil. Dar am mers mai departe. Am fost la nenumarati doctori, toti ma trimiteau acasa si imi spuneau "mai incercati natural inca cateva luni si pe urma daca nu iese reveniti". Nici unul nu era convins ca va iesi, dar ma trimiteau la plimbare. Am facut monitorizari cateva luni dar degeaba. In august 2007 am fost la clinica Med New Life la dr Ron-el si dupa consulatie mi-a spus ca slabe sanse sa raman natural si ca ar trebui facut FIV. Va reamintesc ca aveam in continuare chisturi. Mi-a spus ca nu e nevoie sa le scot inainte, ca pot ramane gravida cu ele acolo foarte bine fara sa afecteze sarcina. In noiembrie am inceput tratamentul pentru FIV si in decembrie am facut embrio-transferul cu 3 embrioni"...iar rezultatul e o minune cu ochishori negri
Ancaoradeade BBstar Sara"Pe scurt povestea mea, incercari de 2 ani jumatate, initial sterilitate inexplicabila, eram amnadoi ok, in sept 2007 laparo, totul ok, inafara de cateva puncte mici de endometrioza ovariana, 3 puncte pe ovarul stang si unul pe cel drept, care au fost electrocauterizate. Recomandare Diphereline, pe care nu l-am facut. Eram convinsa ca voi ramane insarcinata imediat dupa laparo...dar nu a fost asa, incercari intense, monitorizatie, aveam ovulatia ca la carte, contact sexual dirijat, dar nimic. cu cat trecea timpul imi faceam mustrari ca poate era mai bine sa fac diphe, trecurera 6 luni, daca-l faceam eram deja gata. In disperare de cauza si apeland la un specialist la clinica kaali din Debrecen, am facut o IA cu stimulare ( prima mea stimulare, deoarece ceilalti medici nu vedeau rostul...acesta a zis ca Menopurul, cu care am facut stimularea creste calitatea ovocitelor si o sa avem sanse mai bune, iar IA inlatura bariera cervicala, care ar putea fi o cauza de inferitilitate) Am avut doar 2 ovocite, 2 foliculi, care nu au fost exagerat de mari, in ziua 11 au avut 17, respectiv 18 mm, pana in ziua 14 au mai crescut ei, dar nu stiu exact cat. Cert e ca sunt insarcinata, din prima incercare cu !"
Lenutel
Hera25 de Lorena-Elena 7.11.2008,3330 gr, 51 cm, Apgar 9 3600 gr
Andreyutza Matei 18.12.2008, 54 cm, Apgar 10, cezariana
Bonitta S-a nascut Filip Alexandru azi(20.01.2009) dim la 6:50, natural, fara anestezie, apgar 9.50, 3100 gr, minunea si fericirea parintilor
Septembrie
Carmencar proaspata: "povestea mea este cam asa: am fost ;la nnnnnnn doctori nimeni nu mi a gasit nimic anul trecut am fost la sovata dupa cum am auzit si eu alte fete va spun am facut 10 zile tratament in fiecare zii in afara de wekend tratamentul a constat in spalaturi vaginale cu apa sarata din lacul ursu care este pe primul loc in europa( el se incalzeste de la soare dar cat faci tratamentul nu ai voie sa te bagi in lac decat cand ajunge apa la 35 de grade atat de sarat poate sa fie)apoi tampoane cu namol si ultima era baie in apa tot din lac 20 min, va spun din suflet merita personalul este foarte dragut si se poarta super cu fiecare fara stimulente) si nici nu costa mult 15 lei noi fiecare procedura si acolo mi au zis ca in 6 luni trebuie sa raman dar nu am ramas dupa 6 luni trebuie repetata iar procedura,apoi in ianuarie anul acesta am hotarat sa schimb medicul dupa ce facusem 3 inseminari la giulesti fara rezultat si asa am ajuns la tutu. Continui povestea mea care i destul de lunga asa am ajuns la dr Matei care i a facut spermograma rezultand astenoozospermie mobilitate 35% in fine ne a zis ca se poate ramane si cu o astfel de spermograma acelasi lucru mi a zis si tutu ca nu i rea dar nici buna deci intre, apoi in martie pe 19 am facut laparo si mi a gasit cateva puncte de endo la care mi a zis ca am 6 luni sa raman natural si mi a recomandat acele pastile pentru endo dar a zis ca ma suna el ca se face un studiu care va fii gratuit in fine am facut in mai inseminare cu el mi a intarziat 5 zile dar nu a fost sa fie deja ma resemnasem cu gandul ca nici dupa ce este locul curatat nu raman atunci.....iar in luna iulie pe 2 mi a venit ciclul in fine am fost la nunti,am zugravit am fost de 2 ori in grecia si am facut multe bai pentru ca apa lor este foarte sarata si zice ca face foarte bine si acum 2 saptamani in grecia din cauza caldurii au luat foc padurile si eu i mi doream sa ajung la manastire la sf Paraschiva dar de cate ori treceam era inchis si acum fiid focul foarte mare care se raspandea din cauza vantului am oprit in parcare la sf manastire si m am rugat din strada, sincera sa fiu luna asta am prestat decat de 2 ori, o data in ziua 10 si apoi in ziua18 eu avand ciclul super regulat nu stiu cand s a prins cred ca in ziua 10 ca la 3 zile era pe plaja grecilor poate a ajutat si asta si rugaciunea mea la sf manastire, apoi am vazut ca nu mi vine si deja i mi faceam ganduri dar am zis eu nu sa intamplat 10 ani se intampla acum? si apoi in ziua 31 am facut test care in 3 secunde era rosu rosu ca sangele deci sincer vine cand nu te astepti vorba lu mama mea copilul te alege el pe tine si vine atunci cand hotaraste el, eu deja ma resemnasem cu gandul ca nu o sa am copii si norocul meu este ca lucrez numai cu copii si mai uit de toate, chiar la anul aveam o gramada de examene, terminau si ai mei clasa a 8a deci or sa ramana fara diriga dar nu pot decat sa va multumesc tuturor si promit ca peste 2 saptamani iar plec in grecia si am sa ma rog pentru voi toate. Sper ca nu v am plictisit cu povestea mea care este destul de lunga as putea sa scriu un roman dar la anul cand voi face 30 de ani o sa schimb prefixul alaturi de bebe, chiar radeam cu sotul ieri ca ne a venit sifonierul care l-am facut pe tot peretele acum avem unde sa punem hainele bebeilor."
Bluelde
Tuculucudesi
Ioanatugs a reusit sa ramana insarcinata de doua ori prin FIV insa sarcinile s-au oprit in evolutie. asteptam sa vina o sarcina fara probleme 9 luni de zile
Crisis81 a reusit sa ramana gravi de 2 ori cu FIV numai ca a fost o barza depravata si alcoolica si a dus bebeul in alta parte. acum sunt pe urmele berzei, speram sa-l gaseasca pe bebe cat de curand si sa fie in sfarsit o familie fericita!
30.04.2009"Urmarind barza depravata si alcoolica mi-am gasit fetita care, coincidenta sau nu, avea DPN apropiat cu cel pe care l-am avut eu la ultimul FIV.Dupa multe IA si 3 FIVuri am devenit in sfarsit cea mai fericita mamica din lume. Va doresc tuturor sa fiti la fel sau mai fericite decat mine!"FELICITARI sa va traiasca minunea ... de Teodora
alina.n
Micky2007 de !!!
Anna78 FELICIATARI!!!iata povestea:"Buna fetelor, va urmaresc de mult din umbra, la un momend dat am scris si pe alt pe forum pentru ca si eu sunt din pacate in situatia voastra. Am endometrioza si am facut 2 laparoscopii una in anul 2002 si una in februarie 2008. Dupa laparoscopie am facut timp de patru luni tratament cu Zoladex. Dupa tratament la 70 de zile mi-a venit menstruatia. M-am dus la medicul meu si in luna septembrie am facut doua injectii cu Pregnyl 500 Ui pt ca nu am gasit Pregnyl de 5000 UI dar din nefericire nu s-a intamplat nimic. Luna acesta am fost la un alt medic unde din nou am facut o urmarire si mi-a spus sa fac in ziua 13 o injectie cu Pregnyl 5000 UI. Din fericire am facut rost de ea si am facut-o. Astazi sunt in ziua 29 mi-am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv dar ca sa ma conving am facut si beta HCG care mi-a confirmat faptul ca sunt insarcinata in saptamana 4. De fapt azi este prima zi din saptamana 5. Dupa masa ma duc la medic sa ma consulte si sa imi spun ce trebuie sa fac. Fetelor vreau sa va spun ca D-zeu este mare si daca cu mine a facut asa o minune nimic nu este imposibil la el. Dupa operatie medicul i-a spus sotului meu ca am avut multe aderente, trompele erau lipite si totul era acolo incleiat. Dar se pare ca a reusit sa ma curete si dupa tratament a rasarit soarele pe strada noastra.
Vreau sa va doresc la toate multa putere si rabdare si sa vi se implinesca visul. Sper ca ceea ce v-am scris sa va dea speranta si sa credeti cu tarie ca endometrioza poate fi invinsa. Eu sunt un exemplu viu.Va pup cu drag, Annamaria"
Romanitza "duminica,26.07.2009, la 5:26 p.m. s-a nascut bebe Mara Nicole - 3.7 Kg. Mami si bebelina sunt bine, papa se iubesc"
MINUNI DE CRACIUN:
Lucialu cu o dulcica de
Dyamy si acum
Anaconda
MINUNI DE PRIMAVARA:
Mada23...14.02.09 Buna seara dragele mele, de patru ani astept acest moment, atatea nopti de scenarii ce fel am sa dau vestea, dar acum nu-mi gasesc cuvintele.....
Bunul Dumnezeu s-a milostivit asupra casei noastre si dupa atatea ani de asteptare o minune a Sf Nectarie capata viata in pantecul meu, un mic ghicel care va creste cu ajutorul Bunei Maicutze.
Desi nu cred in vise cele cu cifra 7 s-au dovedit ca au ceva mesaj bun, in urma cu vre-o saptaman si un pic am visat ca o fata de la etajul 7 mi-a dat doua buchete de ghiocei.. sunt in anul 7 de casnicie...ma rog vise....dar de aseara dupa ce am trebaluit bine prin casa, curatenie luna inclusiv sters geamuri m-a strafulgerat asa ca trebuie musai sa fac un test, avusesem toata saptamana niste semne ciudate, iar toata dupaamiaza mi-a fost rau de la nishte sarmalute mancate la prinz...rupta de oboseala plec sa cumpar faimosul test, ajung la farmacie si nu ma multumesc doar cu unul , cumpar doua, zic" unul in seara asta unul maine dimineata". Bunnn ajung acasa sa incerc faimosul test, daca este ceva trebuie sa iasa din seara asta doua liniute, daca nu maine nu are rost sa-l mai fac..strategie ce mai...prestez in baie si ce crede-ti SURPRIZE, SURPRIZE INSTANT DOUA LINIUTZE dovada ....se invarte totul in jurul meu nu stiu ce sa fac, una bucata sot nu este acasa, ma uit de cateva ori, e rosie, rosie, nu are cum sa fie gresit, am avut eu niste patanii cu niste teste dar dupa 15 se vedea ceva pal de tot, acum rosie neica .
Ma dezmeticesc un pic multumesc cerului pentru darul minunat primit, plang in hohotete si vorbesc cu Bunul Dumnezeu ca s-a milostivit de mine pacatoasa .
In starea de euforie in care eram mi se parea ca timpul are o viteza uluitoare, sotul nu mai vine sun dupa el, imi inchide, era pe scari, intra pe usa si..si..palnurile mele de patru ani cu intreg scenarii de cum sa-i spun nu mai au nici un farmec, muta ii arat testul...el: ei e fals, stai un pic, esti sigura? eu: mai am unul il fac si pe ala, e prea rosie nu are cum sa fie fals, trecuse aproape o ora il fac si pe al doilea...la fel rosu plin, instant.
Toata seara am zambit ca tampii, ne uitam cand unul la altul, cand la teste, nu stiu daca am dormit trei ore adunat, m-am zvarcolit ca pestele pe uscat...ciudata stare nu credeam...Dimineata la 7 eram in picioare faceam pishu pe inca doua teste diferite si la fel instant doua liniute...ar fi cazul sa ma opresc...
M-am intins cam mult , ma scuzati doresc din toata inima sa simtiti toate, absolut toate aceasta fericire, aceasa minune, nu stiu ce va fi mai departe, Dumnezeu stie si cum am facut pana acum ma las in mainile Lui, dar ii multumesc neincetat pentru aceste clipe minunate
Nu incetati sa credeti, Bunul Dumnezeu are grija de fiecare, daca mie pacatoasa mi s-a intamplat aveti credinta ca DD ne iubeste mult, numai sa cerem ajutorul....28.05.09Multumesc din suflet si voua, care neconditionat ati fost tot timpul alaturi de mine si m-ati incurajat ,din pacate DD l-a iubit prea mult si l-a luat la El, ma rog sa ne ajute sa o luam de la capat....bebelus primit in dar de la cupidon......
Magditaa reusit sa ramana insarcinata imediat dupa tratamentul cu Difereline, insa a tras "un loz necastigator" si bebe nu a aparut.o aseptam acum cu o sarcina care sa tina 9 luniDoamne ajuta!
Monica9 deRebecca si acum dovada vie ca endo se poate invinge.
Alexia28 deNatalia si acum dovada vie ca endo se poate invinge.
Lalitica2000...Se facu ca in vara anului 2004 EA il intalni pe EL. S-au vazut, s-au placut drept pentru care pe 3 iunie 2006 s-au luat urmand ca din octombrie sa inceapa munca la proiectul bebe. Vazand ca trece anul si EA nu ramane insarcinata, au hotarat in ianuarie 2008 sa mearga la un dr bun pe infertilitate. Zis si facut, asa ca au ajuns la usa vestitutului dr. Tutunaru. Pentru pacientele Dr. Tutunaru stiti deja ca li s-a aplicat si lor schema vestita de 3 luni monitorizare la EA si spermograma la EL, dupa care laparoscopia. Ghinionul a facut ca exact in perioada monitorizarilor EL sa fie detasat in alt oras pentru o perioada mai mare, dar totusi printre picaturi EL a avut timp sa faca prima spermograma care are iesit varza: 2,2 mil de (abstinenta 2 zile jumate). Suparare mare de ambele parti, umblat pe la urolog, pe la Dr. Iosup, analize peste analize ca in final Dr. Matei sa propuna efectuarea unei alte spermograme. La EA era totul OK la monitorizare. La a doua spermograma a aparut surpriza cea mare cand EL a devenit multimilionar de : 68mil (abstinenta 3 zile jumate), normospermie. Surpiza foarte mare din toate partile, dr Matei spunandu-i lui ca trebuie sa mai faca o spermograma pentru siguranta rezultatului ca era totusi prea mare diferenta intre cele doua. Se repeta spermograma cam la o luna de zile si ies 54 mil (abstinenta 2 zile jumate), mobilitatea un pic mai scazuta, deci nu mai era normospermie dar conform Dr. Matei era buna pentru realizarea proiectului bebe pe cale naturala in cazul in care si EA vine cu rezultat bun de la laparo. Pe 21 octombrie EA se prezinta la operatie si asa afla ca i s-au gasit cateva focare de endometrioza. Tratamentul care se aplica acestei boli sunt injectiile cu diphereline pe care ea l-a inceput pe 31 decembrie iar ultima injectie fiind pe 25 februarie si exact la 73 de zile de la ultima injectie, adica pe 9 Mai (o data fooooaaarte importanta) a aparut menstruatia. Trec peste perioada diphe in care EA a trecut prin bufeuri, stari de nervozitate si uscaciune vaginala. Deja toate acestea sunt date uitarii. Pe 18 Mai EA se prezinta la o prima monitorizare unde Tutu o anunta ca a doua zi va trebui sa presteze cu colegul de apartament un frumos joc al dragostei deoarece se va produce ovulatia. EA fata cu imaginatie merge acasa si il anunta pe EL ca a doua zi este musai sa presteze, drept pentru care incep pregatirile: lumanari, muzica romantica si nu in ultimul rand ulei de masaj. Seara de 19 Mai a fost o seara magica, plina de artificii, de iubire. In urmatoarele 3-4 zile EA simte in fiecare zi dureri de burta ca si cum ar trebui sa-i apara menstruatia, lucru care in nici un caz nu ar trebui sa se intample decat peste 10-14 zile. Intr-o zi EI i ii intra in cap ideea ca poate sunt dureri de nidare drept pentru care in Z10 dis de dimineata EA face un test de sarcina care iese slab pozitiv .SOC!!! oricat si-a inchipuit acest moment in cei aproape 3 ani de incercari tot nu stia ce sa faca, nu putea sa se bucure. A doua zi EA a mai incercat 3 teste de sarcina si cand a vazut ca si acestea se pozitiveaza usor in ziua urmatoare a luat drumul IDS-ului pentru testul de sange care a iesit pozitiv. Am uitat sa mentionez ca intre timp EA nu a scos o vorba sotului despre testele de sarcina poztive. Pentru ca EA citeste mult pe forum, tot acolo a aflat ca valorea trebuie sa se dubleze la 48h asa ca s-a dus si a repetat testul de sange si la o zi de intarziere a menstruatiei EA avea deja facute 6 teste de pipi si 2 de sange, ultimul avand valoarea de 130. De abia atunci EA a inceput sa constientizeze ca ceea ce se intampla este real si i se intampla chiar ei. Pentru ca in ziua in care a luat de la IDS al doilea rezultat bhcg se implineau 3 ani de casatorie a hotarat sa-si anunte sotul ca ii va oferi o seara de neuitat. Ca orice barbat EL s-a gandit la o noapte plina de , asa aniversar, dar surpiza care a venit din partea ei (un buchet de frezii si o cutie in care se afla testul de sarcina) a fost mult peste asteptarile lui. Ce sa vazi, chiar a fost o seara de neuitat, EL a ras non-stop, se uita cand la test cand la EA, tipa prin casa ca este tatic, au plans, au dansat, s-au bucurat cum au stiut ei mai bine. Ca sa vedeti cat de incantat era EL de vestea cea mare, de a doua zi EL poarta la gat, sub tricou, vestitul test de sarcina, invelit in piele si cusut, lasand decupat doar locul in care se vad cele 2 liniute. Pentru EL acest cadou este talismanul lui de suflet.
Si acum, la sfarsit deja cred ca v-ati dat seama cine sunt personajele…pot sa ma desconpir....DA, SUNT INSARCINATA!!!!!!!!!!

Iliraluca..felicitariii Eu am fost diagnosticata cu endo in septembrie cand am facut laparo cu Tutunaru, imediat dupa am facut inseminare pe ciclu nestimulat si nu s-a intamplat nimic. Luna urmatoare tratament cu Diphe, 65 de zile pana la ciclu dupa ultima injectie. De atunci trei inseminari nereusite, la a patra am cedat nervos, nu am putut sa merg mai departe din cauza stresului. Domnul doctor foarte dragut dar nu mai puteam... Ideea era ca pana in operatie ciclul meu era de 24 zile, dupa mi-a venit la 27 toate cele trei ciclurile insa ovulam tot in 10 sau 11 ca inainte. Luna aceasta am inceput vizitele la cabi din ziua a 8-a, mi-a aparut un chist si tot asa, ovulatia intarzia sa apara.
Faceam patru ani de la casatorie, vroiam sa ma simt bine, sa ma relaxez, domnul doctor mi-a zis stop la iubit pana la inseminare. Am ales sa renunt la inseminare desi facusem tratamentul de stimulare dar simteam ca nu mai pot, ma apuca plansul in continuu cand vedeam ca foliculii nu cresc, chistul crestea si tot asa...
Am petrecut foarte frumos de patru ani de la casatorie cu sotul meu,la o saptamana am fost plecata cu serviciul in Scotia 3 zile, relaxare maxima, fara forum, utro, inseminare, numarat zile si alte detalii care va sunt atat de cunoscute.
Ciclul meu intarzia sa vina si azi in ziua 30 (ciclu de 27) am doua teste pozitive, care s-au pozitivat imediat, semne de sarcina pe care nu am vrut sa le iau in calcul pentru ca eram relaxata si nu ma gandeam ca tocmai acum am ramas.
Sunt fericita dar putin stresata pentru ce urmeaza mai departe. Stiu ca o sa fie bine si incerc sa fiu la fel de relaxata ca toata luna aceasta dupa decizia de a nu mai face inseminare.
Domnul doctor s-a bucurat enorm la telefon si ma asteapta vineri la el. Stiu ca o sa fie bine, asa trebuie...
Aceasta este povestea mea, as avea foarte multe lucruri de spus insa ma rezum la faptul ca azi este o zi foarte fericita din viata mea si a sotului meu, ii multumesc lui Dumnezeu si domnului doctor care a avut atata rabdare.
Va pup si va doresc multe II"
Ralu76...felicitari"Buna fete!Nu am mai scris de f mult ; nu am fost de muuuuuult timp pe forum ; dar am super veste pt voi; avem 18 saptamani!Nu am mai facut absolut nici un tratament , m-am lasat in voia sortii si iata ca ne-a suras si noua intr-un final!Vrem un bebe de mai mult de 5 ani!Vreau doar sa va incurajez si sa va dau si voua speranta; uite ac se poate da; eu m-am tratat anul trecut pt endo ( laparo + Dipherelin dupa) , sotul cu spermogarama tot timpul nasoala ; dar uite ca tot a venit bb si al noi!Deci fete nu va lasati!Endo poate fi invinsa.Va pup pe toate!"

...si lista va continua cu siguranta...Doamne ajuta!


Un nou capitol, plin de speranta, bucurii si lucruri bunemadutz

miracolul a venit pe stradutza mea dar Sf Nectarie si Maicutza Sfanta au hotarat ca el sa ne vegheze din ceruri ai mila de noi

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Ioana...-icele speciale pentru tine,tu esti mamica subiectului nostru, am ajuns la frumoasa varsta de "50", la cat mai multe, numai cu vesti bune, am trecut prin multe impreuna, bucurii,necazuri, am invatat multe impreuna, nu pot decat sa va fiu recunoscatoare , tuturor, si sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim tot la fel de unite si sa aducem cat mai multi bebei pe listuta de la inceputul fiecarui capitol, si sa demonstram tuturor ca acolo unde e credinta, Endometrioza se invinge!


madutz

miracolul a venit pe stradutza mea dar Sf Nectarie si Maicutza Sfanta au hotarat ca el sa ne vegheze din ceruri ai mila de noi

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna seara fete dragi
madutz, multumim pentru capitol, ma bucur ca esti aici alaturi de noi, sa dea dumnezeu ca acest capitol sa fie plin de gravidutze iar tu sa fi una dintre ele
lucia, hai ca am inceput sa-ti facem galerie iar tu ne tii pe jar si nu dai nici un semn de viata, te pupam si asteptam vesti despre tine si pupa scumpa
aditza drag, ma bucur ca te odihnesti si te plimbi si profiti la maxim de concediul asta, noi am reusit sa ne rezolvam toate probleme asa ca marti plecam la mare. abia astept la tutu nu am reusit sa ajung asa ca nu am nici uj fel de noutati deocamdata
romanitza, feicitari pentru bebita, sa va traiasca si sa fiti fericiti
in rest sunt bine, cu exceptia faptului va sunt ziua 15 si am niste intepaturi de ieri la OD de nu ma vad, sunt ca niste cutite, iar perioada ovulatiei a trecut asa ca nu stiu ce sa zic si mai bine nici nu mai fac speculatii, am vedea...
va pup si va urez o saptamana cat mai racoroasa si usoara

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Buna dimi!
Va rog mult sa ma iertati ca nu mai am intrat:sunt efectiv epuizata de caldura,sleita si incerc sa ma pregatesc de sosirea BBitei,facem planuri peste planuri,iar cand pot respira si eu ca omul mai trebaluiesc prin casa. Nici puiutza nu se impaca deloc cu caldura.Si sunt speriata un pic pentru Marele Eveniment si dupa
Monica imi pare tare rau ca sunteti atat de incercate.Incearca sa te odihnesti cat mai mult,mie contractiile imi trec cand stau cuminte in pat si vorbesc cu BBita.Va tin pumnii si sunt sigura ca va fi bine!TREBUIE!!!
Madut,tu spui ca am ajuns la cap. 50. Ce sa spun? Imi pare bine ca v-am gasit pe voi aici,mi-am facut multe prietene de suflet si chiar daca nu tinem legatura in mod curent si activ toate cate ne-am cunoscut virtual, pe toate le port in suflet si stiu ca undeva mai exista cineva care simte si traieste ceea ce si eu simt si traiesc. Mi-e greu sa spun LMA unui astfel de subiect si cred ca intelegeti toate pt ca toate "ne bucuram" de endometrioza.Dar dincolo de traiul de zi cu zi cu aceasta afectiune am gasit mult bine in efectele acestei boli,cele nementionate de nici o carte de medicina sau de vreun dr: m-am schimbat eu si spun ca in bine,am crescut,v-am cunoscut si ne-am legat unele de altele, am un om minunat alaturi-efectiv ne-a unit si ne-a maturizat necazul asta...am pierdut persoane in care aveam incredere si care mi-erau dragi,dar am castigat un trai in plan realist...nu mai pierd sentimente si trairi,timp pt acestea. Si am reusit sa nu ma pierd de Dumnezeu. Multe, multe povesti m-au facut sa vad dincolo de mine si nevoile mele,sa merg inainte cu incredere,sa ma impac cu mine insami si cu ceea ce am primit de dus si sa ma pregatesc sa devin o mama responsabila ac va hotara DD.Iar faptul ca am atatea frici ma face sa cred(sper ) ca nu voi fi o denaturata
Si pentru ca acest subiect a fost deschis de Ioana si pentru ca acest subiect reprezinta ceea ce am scris mai sus pt mine, ii voi spune ei LA MULTI ANI IOANA,sa ne traiesti o suta de ani si sa-ti deie Dumnezeu pe masura sufletului tau!Dar mai ales sa-ti deie darul de a fi mamica!Iti multumim ca ne-ai adunat aici,ca esti inca aici!Ii multumesc si DC-lui ca ne-a oferit toata libertatea si modul de a ne exprima si de a ne cunoaste!Iar voua tuturor prietene dragi va doresc sa deveniti gravidute voioase si mamici fericite cat mai repede asa cum si pt mine mi-am dorit si imi doresc si sa nu mai trebuiasca sa induram efectele "minunatei"endo intr-un viitor cat mai apropiat!
Madut iti voi trimite mesaj si tie si Ioanei cand va veni momentul.Nici nu ma gandeam sa nu va anunt.Maine facem 38s si tre sa vedem ce mai spune dl dr.Pana acum ma rugam de ea sa mai stea, acum se pare ca sta ft bine,nici gand de burtica lasata sau dop piedut,doar asa mai dam cate o alarma falsa de amuzamentVa multumesc ca va ganditi la mine:Fire, Aditza, Cristy
KISSES


"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Lushicule... ce bine ca ne-ai mai dat vesti, intelegem ca iti e greu , dar nu putem sa nu ne facem griji.Tinem pumnishorii stransi, stransi sa ai o nastere usoara cu bebelina sanatoasa, am nishte emotii cand ma gandesc la tine mai bag niste agitate sa pregatesc momentul


madutz

miracolul a venit pe stradutza mea dar Sf Nectarie si Maicutza Sfanta au hotarat ca el sa ne vegheze din ceruri ai mila de noi

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Madaaaaapt dedicatie.E tare frumoasa si tu buna"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Buna fete dragi,

Lucicule sa stii ca ajunsesem sa intru pe forum direct la zmeurici sa citesc vesti despre tine si uite asa am inceput sa retraiesc momentele speciale ale nasterii si de dupa nastere cu zmeuricile de acolo, te pup, ma bucur ca inca sunteti 2 in 1 sa mai creasca bebelina putin.

Fete dragi va pup si va iubesc mult, ma bucur ca existati si sa va ajute DD sa va tineti copilasii in brate ca o sa fiti toate niste mamici frumoase, speciale si cu suflete mari

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008 si 14 +

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Mada23 multumim frumos de capitol nou si e superba dedicatia! Am ajuns la nr.50...woauu ce-a mai trecut timpul, sunt deja 3 ani de cand scriem aici. Am trecut prin multe momente frumoase impreuna si doar impreuna ne-am regasit forta de a merge mai departe cand viata nu a fost prea roz cu noi! Doamne ajuta la cat mai multe capitole fericite si la cat mai multi bebici endomumosi!
Lucialu ce-mi faci iubita, ma faci sa . Ai noroc ca nasti maine poimaine, ca altfel te mustruluiam eu bine. Multam fain' dar nu-mi merit laudele, pentru ca fara voi subiectul ar fi devenit unul prafuit si uitat de lume si timp. La multi ani tuturor fetelor care scriu aici!In alta ordine de idei nastere usoara iubita....hai bebelina......si abia astept mesajul tau victorios! Sa nu-ti fie frica iubita, e momentul cel mai frumos din viata oricarei femei si nu-l vei uita niciodata! Noi tinem pumnii ca totul sa decurga bine la marea intalnire....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Salutare !!
moooooaaa 50 de capitole .. nu-mi vine sa cred !! nu stiu daca e de bine sau de rau, dar asta e realitatea.
Lucia sa stii ca iti tin pumnii sa ai o nastere usoara!! Nu stiu daca mai apuc sa mai scriu pana atunci, dar ma gandesc mereu la tine.

Eu nu sunt prea bine. Dar cel mai rau e ca sunt intr-o dilema fantastica si nu stiu in ce parte sa o apuc. Pe scrut (nu stiu cat de scurt o sa fie) e ca dupa nastere mi s-a spus sa nu iau anticonceptionale si sa incerc natural sa raman gravida ca poate am sanse. Dar totusi sa o fac repede, in maxim 1 an de la prima nastere. Si ca in timpul asta cu siguranta nu va reveni endomentrioza.
Lucrul asta mi l-au spus 3 doctori care m-au vazut ...
Si uite-ma cum la 11 luni de la nastere am prima dereglare de ciclu din viata mea si ma duc la doctor si aflu cu stupoare ca pe langa faptul ca se vede iar endometrioza (nu stiu exact ce "se vede" si cat de rau e) mi-a mai aparut si un chist hematic care sangereaza... Am dureri groaznice, ajung de urgenta la Euroclinic, ma vede ecografic Herghelegiu, imi fac aia perfuzii sa imi treaca durerea si ma trimit acasa. A doua zi iar control, cica nu mai sangereaza si s-a micsorat 1 cm .. deci e pe drumul cel bun. Si atat ! O sa dispara in cateva luni si sa incerc sa raman gravida..
Vorbesc la telefon cu o cunostinta din Canada, dr gineco acolo, care ma baga in sperieti. Imi zice ca astia de aici sunt niste tampiti toti, ca nu isi poate imagina cum trateaza asa cu superficialitate endometrioza, ma cearta ca nu am luat anticonceptionale dupa nastere, ca in nici un caz sa nu incerc natural sa raman gravida ca orice ovulatie si sangerare mie imi poate face rau si imi pot pierde ovarele .. blabla. Deci ce sa va mai spun ?? M-am cam speriat. Si ma pune sa fac urgent un Diphereline, sa imi pun ovarele in repaus si sa ma duc direct la FIV.
BUUUNNN. deci io ce fac ??? Ma iau dupa astia de aici care ma trimit acasa sau fac ce zice madam aia ?
Am sunat la clinica unde am facut FIV-ul si cica dr vine de abia la sfarsitul lui august (asta daca vine si atunci). Am vorbit cu cineva sa-i dea un mail si poate asa sa imi dea un sfat sa vedem ce zice el.

Am vorbit cu o alta fata (mersi Ralu de idee ) care a patit-o rau aici cu endometrioza si s-a dus la Viena si s-a tratat acolo. Mi-a povestit tot si se pare ca aia au aceeasi strategie cu ce mi-a propus dr din Canada. Deci nu stai nici o secunda fara anticonceptionale in caz de endo si daca vrei bebe faci FIV direct. Asta i-au facut si ei, iar dupa nastere la 6 saptamani au chemat-o la control si i-au implantat in mana un betigas are elimina hormoni si balanseaza deficitul nostru ca sa nu se mai refaca endo, cica ar functiona ca si anticonceptionalele .Pai ati auzit voi vreodata de asa ceva la noi in tara ?? Eu una nu. Si sunt plina de spume. Mie dupa nastere nu mi-au dat NIMIC ! Nici macar acum cand se vede ca s-a refacut .. Deci aia nu te lasa nici un moment sa ovulezi aiurea. I-au zis ca daca vrea un al doilea bebe ii scot betisorul si imediat ii fac alt FIV.
Am dat si eu un mail la dr de la Viena si sper sa-mi raspunda sa vedem ce zice. Da' zau ca acolo m-as infiinta maine !

Asadar ajung la concluzia ca nici un dr de aici din Romania nu stie mai nimic despre endo, oricat de mare ar fi el. Pe fata asta de care va povesteam tot Herghelegiu a operat-o, de 2 ori, odata laparo si alta data clasic, iar aia de la Viena au zis ca a facut mai mult rau cu operatia asta clasica. Plus ca a facut si ea Diphereline care nu a ajutat-o cu nimic. Dupa 2 luni de la operatie era si mai rau decat inainte. Deci exact ca si mine !

V-am zis eu ca nu e scurt, dar sunt asa de suparata si dezamagita si habar nu am in ce parte sa o apuc, ca mi-am varsat si eu oful aici ca stiu ca voi ma intelegeti. Si poate mai ajuta pe cineva informatiile date ..Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Boo, sa ne tii si pe noi la curent cu toate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Nu reusesc sa adorm din cauze de calduraasa ca am intrat pe net.
Ioana lasa asa ca spun dreptMultumesc pt urari si pt tel!
capitolul asta e pt noi toate, nu doar eu si BBlina,ce sa mai!
Alexia voi cum sunteti? Daaa , la tufa de zmeurici e tevavura mare ca tot vin,zbor berzele curierate de n-ai vazut asa ceva
Boo parca la sf cap trecut a pus Fire un link legat de diphe ca nu ar face bine.Nu l-am citit ca nu ma mai duc neuroniiIncearca sa rasufli adanc si nu te infierbanta-necaji.Stii care e parerea mea?Cred ca e un pic mai cu regim special pt fetele care au chisturi pe ovare de endometrioza.Cum am mai spus si alte dati suntem noi unite de endo,dar mai ne diferentiem in una-alta sau mai multe.Insa sincer la chestia ca trebuia sa iei diphe sau ACO dupa nastere sau de la prima menstra de dupa nastere...parca nu suna bine nici asa.Amu nu stiu cum e cu chisturi endo,ca la mine e regim de chisturi inrudite cu PCOS-ul,dar cam crezi ca ai fi fost tu-om? sub diphe si pe deasupra proaspata mamica. Personal sunt pt tratamente naturiste,ca poa sa zica cine ce vrea-betigase sau ce naiba mai le da pe dincolo dar si aici,tot hormoni se cheama.Stii ca multe am raspuns urat la ACO,eu am primit inclusiv tratament pe baza de progesteron doar si m-a varzuit mai rau.E adevarat ca nu mi l-au dat constant ca era dupa menstra si sangerari si capul lor savant:cand Diane, cand orgametril sau medroxiprogesteron de nu mai stiam de creieri.Si tii minte cand am pus de pe youtube haaaat cand era lupul catel pe tipa aia ce plangea de dureri care isi scosese tot si degeaba?Si pe endo resolved erau care spuneau acelasi lucru:ca nici daca scoti nu rezolvi daca esti tipic cu endo,adica ai si durerile aferente. Sincer,cred ca nimeni nu stie multe despre endo,sa fim serioase ca sunt cativa medici care tot merg pe dincolo la specializari,deci cam pusi in tema cu tot actualizat,fara betigase adevarat.Dar poti sa-i verifici ca info circula bine pe net acum si vezi ce le face dincolo la paciente.Asa ca eu cred ca sunt cam toti in faze experimentale(unele mai avansate poate in functie si de nr pacientelor detinute de dr-i),iar noi cobaiivoi crede altceva cand vor cunoaste sigur cauzele aparitiei bolii si toate efectele posibile,de preferat in procente, ca sa ne facem o idee la ce riscam mai mult sau mai putin sa ni se intample.
Personal prefer sa-mi infig betigase sau alte lemnoase nu zic unde decat hormonale.Incearca sa nu-ti faci reprosuri ca ai ascultat de 3!medici si nu no nameuri,da?Si eventual coroboreaza tot ce ti se spune cu ce simti tu efectiv pe pielea ta si in carne proprie.Sigur corpul transmite semnale care te pot ajuta pe ce drum sa o iei.Asa cum ti-a spus mericanca toate ar fi trebuit sa stam numai in menopauza si dat drumul la robinet exclusiv pt FIVCeea ce imi permit sa-i pun numa listuta contradictorie de pe prima pagina de la noi in oki.Si mai cred ca nici macar pe perioada sarcinii nu suntem pe loc repaus cu endometrioza. Uterul meu e foarte vorbaret si nu i-a facut placere sa duca sarcina si mi-a spus-o de m-am saturat.Noroc ca pupa s-a prins bine in cele din urma.Oricum cate au stat laxate pe toata per sarcinii dintre cele care am ramas gravi? Si asta ma face sa cred ca nu e chiar asa cum zice la teorie.Nu sunt multe ca la teorie.Ar fi de preferat sa cauti eventual relatari ale altori femei care se aseamana cu tine in ceea ce priveste manifestarile endoemtriozei,eventul si forumuri straine.Si sa stii ca pe unul din ele anul trecut nu spunea nimeni de nici un betigas ce l mult de Cezarette se tot vb,adica tot pilule.Si asta la americani.Multam pt ganduri!"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput