ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(9)
Va invit sa continuam discutiile incepute in capitolele anterioare:
cap.1
cap.2
cap.3
cap.4
cap.5
cap.6
cap.7
cap.8
Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.
Diagnosticare: Endometrioza poate fi diagnosticata de catre medicul ginecolog, care examineaza direct zona pelviana cu un mic instrument numit laparoscop. Laparoscopia este o procedura rapida, care permite depistarea endometriozei doar atunci cand este vizibila in zona genitala. In timpul unei asemenea investigatii, ginecologul sesizeaza mici puncte pe vulva, vagin, colul uterin sau intr-o alta sfera genitala. Aceste puncte sau "insule", cum le mai numesc ginecologii, sunt leziunile cauzate de fragmentele de endometru. Daca fragmentele ajung in afara zonei genitale si se depun pe intestine, depistarea lor este mai dificila.
Totusi, mai ales in astfel de cazuri, contactul sexual dureros este unul dintre principalele indicii care denota prezenta endometriozei. Daca ai aceasta problema, nu ezita sa-i spui medicului.
Un alt factor care intarzie depistarea endometriozei este absenta simptomatologiei. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa sau, din contra, poate trece neobservata. Este vorba, mai ales, de persoane care au o forma usoara a bolii.
Care sunt simptomele endometriozei? Multe dintre cazuri sunt asimptomatice. Atunci cand simptomele apar, acestea includ:
Crampe abdominale sau dureri lombare in timpul menstruatiei.
Dureri menstruale severe.
Dureri la defecatie (scaun).
Disurie (dureri in timpul urinarii), in special in timpul menstruatiei.
Dispareunie (dureri la contact sexual).
Infertilitate.
Cine poate face endometrioza? Orice femeie care are menstruatie regulata poate face endometrioza. Aceasta boala afecteaza cu precadere femeile intre 25 si 40 de ani, dar poate afecta si adolescentele si femei mai tinere de 25 de ani. Apare mai frecvent la femeile nulipare (care nu au avut nici o sarcina).
Interventiile chirurgicale In cazurile mai severe de endometrioza, tesutul cicatriceal poate fi excizat in timpul laparoscopiei exploratorie. Excizarea acestui tesut poate ameliora simptomele si poate creste sansele unei sarcini.
Fertilitatea poate fi afectata? Cele mai multe femei care sufera de endometrioza pot avea copii. Sansele de a ramane insarcinata depind de severitatea afectiunii si de raspunsul la tratament. Se recomanda o perioada de observatie fara tratament inainte de a lua in consideratie tratamentul chirurgical.
MODELELE NOASTRE: Fete care au reusit sa ramana gravidute desi au avut endometrioza:
Amely operata laparoscopic(chist endometriozic+endometrioza in zona pelvina), a urmat un tratament naturist, un regim alimentar sanatos si in curand va fi mamica de
Alinaalex -"am avut si eu endometrioza, operata laparoscopic in decembrie 2004 la Timisoara - prof. Munteanu, iar acum am un baietzel!"
Sorina73-"si eu am suferit de endometrioza, am avut un chist endometriozic operat laparoscopic in sept. 2005. Din fericire ovarul mi-a ramas intreg, dar sansele de a avea un copil pe cale naturala mi s-a spus ca sunt destul de mici. Din fericire pt. noi in oct.2005, deci imediat dupa prima menstruatie, am ramas insarcinata, iar acum am o minune de fetita."
Elbi-"si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe aventuri, caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de refacere, iar luna urmatoare am ramas gravida si acum avem 2 baieti."
Tania2"-Numele meu este Tania, am 34 ani, am fost diagnosticata in decembrie 2004 cu endometrioza la ovarul stang. Dupa ce am consultat mai multi medici am hotarat sa ma operez laparoscopic in 30 mai 2005. In iulie 2005 am ramas insarcinata, am nascut in aprilie 2006 si am cea mai minunta fetita, Bianca"
Tanti:"Eu am fost op clasic de chist endometriozic avea 6 cm pe un ovar(stang)iar pe celelalt erau punctulete mici nu stiu daca erau tot de endometrioza, dupa op. mi sa spus sa incerc 1 an de zile iar daca nu, dupa aceea sa incerc stimulare sau fiv, am incercat si am luat si ceva naturist nu stiu daca a ajutat dar dup 5 luni eu am ramas insarcinata, am luat mastodynon care contine vitex agnus castus."(acum deja a nascut Tanti)
Kim:"am descoperit endometrioza cand s-a nascut fetita mea prin cezariana. Cand incercam sa raman insarcinata am vazut o gramada de dr., toti au dat vina pe un "fibrom" (mare 7 cm- de fapt era chist!), am facut nenumarate ecografii, pana am dat de o dr. care sa ma incurajeze. Dupa vreo 9 luni de incercari si tratamente naturiste si homeopate, am ramas gravida, am avut o sarcina cu risc din cauza "fibromului", aveam dureri noaptea, ma rugam sa ajung pana la 37 de sapt. Sarcina s-a derulat f bine per ansamblu, am vrut chiar sa nasc natural. Pt o monitorizare mai sigura mi-a fost indusa nasterea, am avut un travaliu complet si lung in timpul caruia s-a spart "fibromul" si am intrat in cezariana de urgenta, acolo s-a vazut un chist (nicidecum fibrom) si endometrioza. Acum ea e de parere ca un alt bb ar fi cel mai bun tratament, daca nu, sa intru pe anticonceptionale cand nu mai alaptez."
Alexia27:"Sunt si eu o (fosta) posesoare de endometrioza. Eu de ex nu am avut prolactina marita niciodata si mi-a fost diagnosticata endometrioza de la 25 de ani (acum am 28) cand mi-am pierdut si un ovar din cauza ei. Nu am facut diphereline pentru ca nu am vrut sa mai pierd 6-7-8 luni pana la revenirea ciclului, si imediat dupa o interventie laparoscopica (in octombrie 2005) in care mi-a curatat din nou focarele de endo, am facut o ISA (in noiembrie) in urma careia am ramas ! Singurul tratament pe care l-am facut dupa laparo a fost o luna de homeopat, pe care l-am intrerupt cand am ramas. Deci, se poate, cu perseverenta si noroc, caci recunosc, sa raman fara tratament, doar cu ISA e si o chestie de noroc!"
Monica70:"Am facut laparo in febr. 2004 la Timisoara la dr.Munteanu,mart/apr/mai am luat dipheriline,ciclul mi-a revenit in iunie,in iulie am fost la control si a zis ca e ok totul. Tot atunci i-a iesit si sotzului analiza ok ,52 mil fatza de 1,2 - 10 mil. la inceputuri (dupa 3 luni de branca ursului,vit E forte si laptisor de matca).Din iulie 2004 pana in dec.2004 el a continuat cu branca ursului eu cu...diverse vitamine si auto-monitorizat ovulatia. Abia in 02.05.2005 am avut testul de sarcina pozitiv ,iar in 01.01.2006 am nascut natural."
Terbitza:"Trimise - 23/06/2006: Acum ceva timp v-am povestit de peripetiile mele legate de endometrioza. Dureri cumlite la menstruatie si prolactina care crestea necontrolat m-au determinat sa fac laparo cu dr T in iunie anul trecut, a descoperit f. multe focare de endometrioza, pe cel aflat pe ureterul stang nu l-a putut curata. Au urmat 3 injectii de diphereline si menstruatia mi-a revenit la aproape 7 luni de la ultima injectie. Apoi au urmat cateva luni de monitorizari si am hotarat sa incep stimulari.Intre timp prolactina revenise la normal. Dupa prima luna de stimulare(f puternica) cu clomifen si menogon am ramas insarcinata insa sarcina s-a pierdut imediat. Am facut pauza o luna, am schimbat doctorul si am facut o stimulare simpla cu clomifen, apoi pregnyl si duphaston. Nici nu imi faceam iluzii ca se poate intampla minunea insa....acum sunt insarcinata."
Mushulica_P:"Fetelor, am avut si eu endometrioza, nici nu stiam de fapt ce e asta si ca nu as putea ramine graviduta.Am zis ca dorim, am mers la medic sa ne asiguram ca totul e ok, si el zice: N-o sa puteti ... endometrioza... Dar n-o sa puteti acum, dupa tratament insa o sa fie tot ok! Jumatate de an am primit tratamentul prescris de dr. ... si ... la 2 luni dupa tratament am ramas insarcinata."
Anya: "In noiembrie 2001 am facut laparoscopia in urma careia s-a descoperit endometrioza. Suficient de mare ca sa nu poata fi "rezolvata" laparoscopic. Totusi trompele erau OK. Mentionez ca eram dupa 7 ani de incercari de a avea BB si dupa 5 inseminari artificiale fara rezultat. Am mai facut 2 inseminari =>7 si am trecut la etapa urmatoare FIV. In apr.2002 am facut FIV si nu am ramas insarcinata. Urma o luna de pauza si apoi embiotransferul cu embrionii ramasi la crio. In luna de pauza nu au mai venit rusii. Am zis ca m-am dereglat de la atatea tratamente... nici prin cap nu mi-a trecut ca era cu ochi. Cert e ca in ian.2003 a venit barza. Cand a facut puiul 1 an am lasat "la liber" pt al doilea. Si nimic timp de un an de zile. Incepusem sa ma gandesc iar la cei trei embrioni de la crio...si exact cand a implinit "cel mare" 2 ani a aparut si a doua liniuta. Asa ca in oct.2005 a mai venit o data barza."
Vivighe:"Eu am avut endometrioza foarte intinsa in tot peritoneul"...adik pe langa chisturile alea mari si grase care se vedeau la eco mai aveam si insule mici imprastiate peste tot in burta mea.Laparoscopia asta se intampla in martie 2004.Rezultatul biopsiei vine peste o luna juma' si zice ca n-am nimik...numai aia de la Pantelimon normal ca n-au recunoscut..."n-ai endometrioza...ia si tu 3 luni anticonceptionale".Iau si in noiembrie dau fuga iar la eco...chisturile mele...la fel de multe dar mai mari.De data asta n-am mai ajuns la Herghelegiu ca aveam cam mult de asteptat,dar am ajuns la Corina Neamtzu o doctoritza super.Si ea la fel...nici nu se apuca bine de treaba"endometrioza","domne', da chiar e atat de tipica imaginea asta de suntetzi asa convisa?","da domne',e ca la carte" Eram in baza de date...a comparat cele 2 eco...concluzia...eram mai grav ca inainte...dar hopaaaa..."uite ca ai avut ovulatzie" Intreb io"daca io as face un copil ar disparea chestiile astea","pai ia fa-l ,sa vedem,ramai?Chinuie-te vo' 6 luni si daca nu reusesti vino la mine si mai vedem"(tipa asta e endocrinolog)"Esti maritata","nu...da nu conteaza...ma marit" Din nou zis si facut...in mai 2005 ma maritam(noroc ca am avut cu cine),numai ca din noiembrie pana in mai trecusera deja 6 luni in care eu nu ma starduisem deloc sa fac copii.Eram in ultimul an de facultate,nu prea imi statea mintea la asa ceva.Nu foloseam nici un mijloc contraceptiv dar evitam perioada in care stiam io ca ar fi sa fie ovulatia(intre timp,dupa antibiotice 3 luni si anticonceptionale 3 luni mi se reglase ciclul al 33 de zile).Deci:-iunie-iulie...iau eu cu de la mine putere niste seleniu-o luna si niste zinc-o luna-citisem io undeva ca si lipsa de astea doua minerale ar fi incriminata in endometrioza asta.
-in august imi aduc io aminte ca nu m-am "straduit" deloc sa fac copii,mai ales ca incepusera unii si altii sa ma bata la cap sa incep sa ma caut iar pe la doctori ca nu mai e de stat.Si cum mie mi se cam urase,calculez io cand ar fi sa fie ziua cu pricina si....
-septembrie...imi intarzie ciclul vo 3 zile...zic "hai sa iau un test"...si ce credetzi iese pozitiv...si acum am o minune de fetita...iar endometrioza e toit acolo...asa ca nu va descurajati, ca se poate!"
Luna1:"Pe scurt povestea mea suna asa: aveam 19 ani cand am mers la doctor si mi-a spus ca am un chist imens pe un ovar si endometrioza si numai printr-o minune voi putea avea copii. Nu va spun ce am simtit, sa-i spui unei fete de 19 ani ca e condamnata la o viata fara copii, mai ales ca imi doream copii din totdeauna. Banuiesc ca stiti de fapt ce am simtit. Mi-a dat tratament pentru chist si mi-a spus ca daca scap de el prin tratament discutam si investigam si endometrioza. Dupa 3 luni de tratament am facut o criza de ovare, am ajuns la Urgenta, mi-au facut ecografie si mi-au spus ca acel chist a disparut. Am renuntat la protectie de comun acord cu partenerul meu, am devenit amandoi obsedati de copii si am asteptat. Medical nu am facut nimic in privinta asta. Apoi am avut ocazia sa intalnesc un chirurg care din vorba in vorba i-am spus problema mea si mi-a spus sa iau vitamina B (tot complexul de vitamine B) ca regleaza glandele. Nu pot sa va explic exact ce mi-a spus (era acum 6 ani). Eram deja disperata, nu ne protejam de 3 ani si eu nu ramaneam, cateodata nici nu mai stiam daca doresc un copil atunci, daca e momentul potrivit, sau e doar fructul oprit. Dar il doream nespus! Dupa ce am luat vitamine cam 2 luni s-a intamplat minunea. Nu stiu daca de la vitamine sau nu cert este ca am ramas insarcinata, am avut o sarcina fara probleme, si am acum o mandrete de baiat de 5 ani. Asta este povestea mea de succes.
Salomea :"Incercam sa ramanem insarcinati de aproape 3 ani, acum 3 luni am facut o laparoscopie si am fost diagnosticata cu endometrioza (desi n-aveam nici un simptom mic nimic), dupa care m-am mutat cu domiciliu cu tot in State. Aici m-am inscris imediat la o clinica de infertilitate, la un doctor renumit pe probleme de infertilitate cauzate de endometrioza. Teoria lui e ca laparoscopia e buna doar ca sa diagnosticheze cu precizie endometrioza si cel mult (dar nu era prea convins nici aici) sa te ajute sa ramai in primele luni dupa operatie, dar ca, altfel, e ca orice operatie ceva riscant si cu potentiale daune pt organism. El mi-a propus sa incercam cateva inseminari si apoi sa-mi dea Lupron (un fel de dypherline) dupa care sa trecem la FIV. Asta si pt ca rezerva ovariana era destul de scazuta la mine (estrogen ridicat care mascheaza de regula un fsh ridicat). Tot teoria lui zice ca endometrioza duce la deteriorarea rapida a rezervei ovarene, asa ca femeile cu endo ar trebuis a se grabeasca sa ramana insarcinate, in special daca sunt si la o varsta... Anyway, se pare ca eu am ramas si cu rezerva ovariana sub nivelul marii asa ca...Altceva... cica femeile cu endo au sanse crescute sa aiba si probleme imunologice, asa ca ei testeaza aici tipele cu endo de tot felul de chestii imunologice. Si intr-adevar mi-a iesit si mie pozitiv unul din anticorpii antifosfolipidici (nu unul din cei mai temuti, dar anyway, implica un mic risc acolo...). E important sa stiti ca sa incepeti tratamentul fie inainte de conceptie fie imediat ce ati ramas insarcinate... Eu l-am inceput cam la 5 zile de la ovulatie si cine stie, poate ca asta a ajutat embrionul sa se implanteze...De asemenea, am tinut si regimul naturist strict pt endo, nu stiu daca m-a ajutat, dar again, cine stie...Cert este ca s-a intamplat in luna in care ne pregateam sa trecem la inseminare si apoi la FIV, asa ca se intampla si cand (poate mai ales) nu te astepti...Si la noi a fost si sotul cu probleme destul de mari (oligoastenoteratospermie) asa ca daca s-a putut la noi... o sa se poata si la voi! Si nu in ultimul rand, aveti incredere ca Dumnezeu o sa va asculte rugaciunile, pana la urma nimic nu se intampla fara voia lui...
Camea:"Cel mai importat lucru este sa nu iti pierzi speranta si la lupti.In anul 2004, spre sfarsit m-am hotarat ca mai imi doresc un copil, totul devenise o obsesie, desi nu ma mai feream incepand cu anul 2000. Am inceput investigatiile mai amanuntite, concluzie trompe infundate(hsg), nu m-am last si in 2004 in decembrei m-am operat laparoscopic- Dr. Tutunaru. Concluzie sindrom aderential pelvian partea stanga, trompa, ovar si sigmoid lipte, tropme permeabile bune, dupa ce a dezlipit ceea ce era acolo. Problema majora focare de endometrioza. De fapt asta era cauza principala pentru care nu ramaneam insarcinata. Dupa 1 an de zile de incercari, sperante tratamente fitoterapeute, mi-a aprut pe ovalul stang un chist endometriozic de 4 mm. Dl doctor mi-a spus ca singura sansa este sa ma opereze din nou si sa fac tratament cu Diferelin... Binenteles ca am refuzat, nu mai puteam sa mai fac inca o operatie si sa fac si tratament cu acest produs pe care nu-l agreez, si care nu in toate cazurile da rezultate. Asa ca ma hotarsem sa fac tratament homeopat. Am facut tratament cam 3 luni de zile cu o doctorita de care nu eram asa de incantat. Am schimbat doctorul, este foarte important doctorul homeopat, daca isi face meseria cu pasiune, cu daruire, cat este de atent la toate detaliile, cat este de bun psiholog, si ceea ce este mai important cata experienta are. Din pacate in homeopatie aceasta experienta se castiga in timp.Este important si regimul alimentar in endometrioza dupa cum stiti.Deci cu regim alimentar si cu homeopatie facuta de un doctor care nu face acest lucru pentru bani ca scop principal, ci din profesionalism aceasta boala se poate invinge. Astazi sunt insarcinata in 8 saptamani, si cu ajutorul lui D-zeu sper ca totul sa fie OK. Deci se poate...Nu disperati este foarte important psihicul, stresul si detasarea."
Adelamariapentru care ne rugam sa fie bine bebe! Doamne ajuta!
Dyamy proaspata
.......si lista va continua cu siguranta!!!
...cu drag Ioana
Raspunsuri
lucialu spune:
Multumim Ioana!
Doamne ajuta sa fie numai cu vesti bune!
Va pup!
nu mor caii cand vor cainii...
jubica spune:
Buna fetele
Sa nu va suparati ca nu am intrat de mult pe la voi.La sf. saptamanii am fost plecata din tara,iar de doua zile lucrez ca nebuna.
Eu sunt bine,pe data de 12 apr.fac doua luni de la ultima injectie cu DF.
lucialu spun prezent
Adelamaria D-zeu sa te ajute cum crede el ca e mai bine!
Dyamy felicitari si sarcina usoara!
Va pup si va pe toate.
Ioanatugs spune:
As dori ca acest capitol sa fie dedicat Adeleimaria pentru care ne rugam ca bucuria ei sa fie deplina pina la capat si sa auzim in curand vesti bune de la ea!
Lucialu multumesc iubita!
LilianaFi deasemenea suntem cu ochii pe tine si-ti tinem pumnii ca acest FIV sa fie un succes, la sfarsitul caruia sa fii o fericita mamica!
Gabitu, Boo, Lucialu, LilianaFi, Jubica,,...si toate fetele mele dragi...multi pupici...
...cu drag Ioana
MadaS spune:
Ralu_T
penru ca s-a inchis capitolul precdent la doar cateva secunde dupa ce am facut eu prima postare revin aici (am vrut sa fac completarea acolo dar nu mai pot, ma anunta capitol inchis)
pe piata franceza se comercializeaza exact cum spune Liliana sub numele le DECAPEPTYL. Substanta actica e cea precizata in postarea mea anterioara : Lyophilisat, Triptoréline
iata prospectul in franceza al medicamentului.
http://sante-az.aufeminin.com/w/sante/m3285026/medicaments/decapeptyl.html
lilianaFi spune:
IOANAPROMPTA CA INTOTDEAUNA....o cu multumiri pt noul capitol ....si /cu /in speranta visului implinit
gabitu spune:
Ioana multumim pentru noul capitol. Sa fie cu bafta pentru multe fete, pentru lucialu, Zenobia, Ioana, Flory, Geo si toate celelalte care mi-au scapat. Sa aveti verde la proiectul bebe.
Pentru liliana si, de ce nu, pentru mine in incercarea de a avea un bebe prin FIV, dar mai ales pentru Adelamaria , sa fie asa cum vrea DD si fiintele luminate de acolo, si Dyamy sa aibe fiecare un bebe sanatos.
Jubica bine ai revenit.
Lucialu hatnica ca intotdeauna.
Liliana si Ioana stau cu pumnii stransi.
Va pup.
gabitu spune:
Ralu eu zic ca nu este chiar asa de negru... se poate rezolva. Totul este sa te linistesti si sa faci o lista de prioritati. Asa cum a spus Liliana se pot rezolva pe rand toate. Haide fi optimista si o sa vezi ca este adevarata vorba aia romaneasca "cine nu se incurca nu se descurca".
Lucialu ai dreptate cu banii pentru asigurari. Pana acum in afara de oparatie totul am platit, si analize di medicatie, pentru FIV nu mai vrobesc cati bani... In Franta primele 3 incercari sunt gratis, la FIV ma refer. Alta tara alta cultura. Mai ai dreptate dintr-un alt punct de vedere. Diabeticii si alte categorii debolnavi sunt ajutati de stat pe noi nimeni. Este adevarat ca nu vrem noi sa fim bolnave dar nici nu putem faca in asa fel incat sa nu ne imbolnavim. Poate ne gandim la ceva. Deja sunt multe cupluri cu probleme
Pupici, nu stiu cat de coerenta am fost dar asta am simtit.
ralu_t spune:
lucialu ma refeream la tratament pentru sotul meu nu pentru mine. aici macar stim cum stam. la el trebuie sa se stabileasca un diagnostic sau o cauza pt spermograma care i-a iesit.
si abia dupa aceea sa vedem ce se poate face, daca e varicocel sau altceva.
deocamdata avem o programare la ecografie la jumatatea lunii aprilie.
MadaS intre timp a gasit si sora mea decapeptyl-ul. se pare ca in franta se da gratuit pe reteta, ca vorba aia, stau mai prost ca noi la capitolul finante, e normal sa primeasca mai mult ajutor din partea statului.
intelg ca e acelasi lucru? adica nu e o problema daca fac un tratament cu decapeptyl in loc de dipherelin-ul de la noi?
o sa-l intreb pe doctor maine cand merg la scos de fire.
va pup si va imbratisez pe toate, ca asa fete saritoare mai rar am gasit
ralu
Boo spune:
eu tin pumnii, nu pot sa scriu .. dar citesc tot sa stiti
Ralu chiar ma gandeam la tine ca nu ai mai zis nimic ..
Poze
flori79 spune:
Buna, fetele!Din pacate, la mine Z28 s-a transformat in Z1, asa cum va anuntam de ieri. Dar nu sunt prea suparata, eram pregatita pentru esec, aproape ca nu m-am exaltat deloc cand am facut IAS, pregatindu-ma psihic de atunci. Nu sunt negativista, credeti-ma, dar parca amaraciunea este mai usor de suportat atunci cand nu ai asteptari mari.
Gata cu plansetele!!! Am zis, sunt hotarata sa reusesc, de fapt sunt atat de sigura ca o sa reusesc, ca asta ma mai tine pe linia de plutire. VOI REUSI!!! SI VOI LA FEL, N-AVETI GRIJA!!!
Mi-am luat echinaceea pt. imunitate, ca sa mai dau un pumn endometriozei, sa-i mearga fulgii. Vreau sa va intreb ceva: la voi cum e menstruatia? La mine este fff inchisa la culoare si in prima zi, chiar si a doua curge cu pielite si chegulete. O fi normal? Voi ce ziceti? Am observat chestia asta cam de cand am inceput stimularea, nu stiu daca are vreo legatura cu ea. Nu am durerei de burta prea mari, decat ca am starea aia de leguma, dar burta efectiv nu ma doare, si oricum nu cum ma durea inainte de laparo.
A-propos de CETRORELIX, ca am vazut ca ati vorbit de medicamentul asta mai devreme. Eu am facut tratament cu Cetrorelix anul trecut, am intrat intr-un program la Giulesti care a durat cateva luni. Totul a fost experimental si, bineinteles gratuit. Mi-a fost fff bine cu el, nu am avut deloc dureri caracteristice endometriozei pe durata tratamentului, ba chiar am reactionat excelent in comparatie cu alte fete, si aveam sperante mari ca o sa raman f repede dupa (in timpul tratamentului m-am protejat). Din pacate, cand am terminat programul in iulie - august anul trecut, mi-a si aparut un chist care acum are 3 spre 4 cm. Deci lupta am luat-o de la capat si am pierdut timp pretios, dar asta e. Daca nu incercam, probabil ca m-as fi invinovatit ca n-am profitat de ocazie. Oricum , Cetrorelixul este bun, dar cred ca trebuie luat pe o perioada mai lunga, dar acum nu se da tratament pe o perioada mai mare de cateva luni, pt. ca inca e in testari (noi suntem cobaii, v-ati prins...)
In iulie am facut vestitul tratament al lui Andritoiu si iarasi am sperat ca in 70 de zile o sa raman gravi, asa cum "garanta" doctorul minune, dar iarasi am ratat momentul, chiar daca am tinut tratamentul dumnezeieste. Fetele care au facut acest tratament stiu cat de draconic este; cred ca as fi mancat si serpi vii daca aveam garantia ca voi reusi.Bineinteles ca garantii nu exista, asta e adevarul.
Acum, ce sa va spun, sunt hotarata sa o iau de la capat!!! Vreau sa incep din nou sa beau ceaiurisi sa iau vitamine. N-au ce rau sa faca. Sotul ma tot incurajeaza ca sigur o sa raman gravi daca ma destresez, acum ca ne-am mutat in casa noua... Sper sa fie asa si sa ma mai linistesc. Cine stie, poate nu a vrut sa vina atata timp cat stateam cu chirie intr-o garsoniera. Acum ca nea-m mutat si noi intr-un apartament mai mare, are loc destul,mai mult chiar, dormitorul mic nici nu l-am aranjat, in speranta ca va fi camera copilului si nu e de bun augur sa amenajezi camera copilului inainte sa il ai. Suntem si noi nebuni!!! Macar bine ca ne iubim, altfel, nu stiu ce m-as face.
Haideti ca m-am intins cat o zi de post, sper ca nu v-am plictisit cu lamentarile mele, dar credeti-ma ca-mi face bine sa "vorbim". Si stiu ca si voua.
Pup fetele
fori