Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt IV

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, bafta multa si la scoala si la serv. si te asteptam cu vesti noi, cind reusesti sa te eliberezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Multumesc cge ca te-ai gandit la noi. In continuare e neatent, nu spune cand are ceva de facut acasa, eu sunt foarte nervoasa, il cert cu rost si fara rost...mi-a teama ca pic in depresie , ca de acum 2 luni de cand am nascut cred ca azi m-am simtit cea mai instabila. Ba sunt vesela, dar mai mult nervoasa si mi se pare ca nu fac bine nimic. Cred ca amandoi copiii ma simt, ca Raul ma cam evita si micuta a fost foarte agitata zilele astea.
Astept sa vina vacanta, sa luam o pauza, sa mai creasca, sa se maturizeze. In seara asta sotul a facut matematica cu el si este impresionat ce repede calculeaza si ii merge mintea la probleme. Ce folos, daca el greseste tot timpul din neatentie!!!!!
Asa... m-am plans una buna! Sper sa revin cu vesti mai bune.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Kitty, chiar crezi ca ai nostri nu gresesc din neatentie?! Gresim noi, astia mari, dar ei..........Asa ca, linistes-te, ca starea ta influenteaza copii si nu e bine! Mai aveti un pic si vine vacanta (ca la noi abia in 6 iulie vine)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Kitty, incearca sa vezi partea buna a lucrurilor: imagineaza-ti-i cum se vor juca amandoi copii peste 1 an, cand va putea cea mica sa mearga, sa reactioneze.

La noi in casa e o veselie cand se alearga, danseaza amandoi, efectiv Anca il soarbe din priviri pe frati-sau. Si il imita in tot ce face, incearca sa scrie chiar pe acelasi caiet cu el.

Scoala nu e cea mai importanta, principalul este sa fie sanatosi, si sa stie ca se pot bizui pe noi indiferent de situatie.

Incearca sa petreci timp numai cu Raul ca atunci cand el era singurul copil.
Noi avem vreo 30 min in fiecare seara numai ptr mine si Victor cand stam la povesti (sora-sa doarme).

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Multumesc, chiar aveam nevoie de incurajari, a azidimineata am clacat si am plans vreo 45 de minute. Aparent pentru ca Raul e cu capul in nori si mi se parea ca nu mai stiu ce sa fac cu el, dar cred ca pentru ca sunt eu foarte instabila. Chiar m-am gandit sa o iau pe aia mica si sa ma mut de acasa vreo 2 zile pana mai imi revin. nu stiu daca e o idee buna, dar nu stiu ce sa mai fac. M-am gandit ca daca stau acasa tot il cert...si saracu..vineri e ziua lui.
M-a dat peste cap ca tocmai am citit tot aici pe forum ca orice nu merge bine la copil e vina parintilor. Si acum stau si ma culpabilizez.

A! am uitat sa va spun ca supararea mea mare de acum e ca de abia aseara pe la 8 mi-a spus ca are tema la matematica si a incercat sa-mi spuna ca are mai putin decat avea si am aflat la tel de la un coleg cat are! Iar cand am incercat sa-l cert el canta in soapta!!!!

Mergi la inceput

Kitty, eu nu cred ca-i o solutie sa pleci citeva zile cu cea mica de-acasa. vezi sa nu ajunga Raul sa se invinovateasca ca totul se intimpla numai din cauza lui.....si atunci, chiar ca-i nashpa.....

Citeste pe-aci,........si alti copii au uitat de teme si ba si-au amintit cu 5 min inainte de a iesi din clasa, ba chiar in clasa, ba...deloc El macar si-a amintit aseara

Incearca si urmeaza sfatul lui cge. Acorda-i timp numai lui. Las-o pe cea mica, macar intre mese cu mama, sotul, sora, o prietena....si in timpul asta iesi numai tu cu el la o inghetata, sau ....zici ca e ziua lui vineri: La multi ani, sa fie sanatos si sa aibe mult succes la scoala! Sfatuieste-te cu el cu privire la ziua lui: ce sa pregatiti (eventual iesi cu el la cumparaturi), ce cadou vrea, ce tort, pe cine invitati, etc........E clar ca el se simte marginalizat si incearca altfel sa-ti atraga atentia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Fetelor, noi azi am fost in Lumea Basmelor cu Cangurasul, adica am completat jocul concurs numarul 2.

La asta chiar nu ma asteptam si nici copilu' sa mearga pe urmele lui Creanga, mai ales ca peste cateva zile merg in excursie cu clasa.
Prima in afara orasului si deja e emotionata.

Asteptam vacanta sa vina din Franta, am obosit...off.

JURNAL DE RASFAT Copyright Scarmanus

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76746" target="_blank"> Povestile forumului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Sa va povestesc cum am cutreierat Bucurestiul - dar cu succes- pana la urma am gasit ieri caietul auxiliar de romana care se "evaporase" din ghiozdanul lui Victor.
Intrebare : "Ti l-a luat doamna ?"
Raspuns :"Nu stiu."
Intrebare :"L-ai uitat la after-school ?"
Raspuns : "Nu stiu".

PS: La libraria "Eminescu" de la Universitate au manuale si caiete auxiliare tot timpul anului.

Eu zic ca au obosit boboceii nostri, se concentreaza mult mai greu.

Kitty,eu zic sa te linistesti, noi n-avem copii perfecti (care nu uita nici o tema, care au 'FB' pe linie etc), nici noi nu suntem perfecti, dar ii iubim tare asa cum sunt, si trebuie sa le o aratam.
Hai organizeaza-i ceva frumos de ziua lui, numai fiindca esti fericita ca acum 7 ani a aparut in viata voastra.

Nu pleca de acasa tocmai de ziua lui. In alta zi acorda-ti cateva ore numai tie fara niciun copil, si tu esti obosita.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Obositi rau...si noi la fel.
Alaltaieri a avut alt test la mate. N-a fost in stare sa-mi spuna ce le-a dat....nu mai stia ce au avut la test....nimic....

Si observa ca tot mai greu merge cu lectiile, e tot mai aeriana, neatenta, nu stiu la ce-i sta capul, dar la lectiii nu!

Mergi la inceput

Am citit cu interes ce mi-ati scris, am mai citit la alta sectiune a forumului ca trebuie sa inveti sa-ti accepti copilul asa cum e si parca mi-am mai revenit. V-am urmat sfatul si aseara am fost numai cu el cu bicicleta, i-am spus ca e puiul meu iubit, m-am jucat cu el.

O mare problema a mea era ziua lui pe care o programasem joi (atunci am gasit liber la Kinderland) si nu ma simteam in stare sa i-o tin pt ca mi se parea ca e ca si cum l-as rasplati pt ce a facut in loc sa-l pedepsesc, plus ca la nervi, la sf. saptamanii l-am i-am spus sa-si ia adio de la petrecere. Adica era prea curand dupa ce ne-am suparat asa tare. Asa ca am gasit o solutie. Am reusit sa schimb rezervarea pe marti. Apoi i-am spus copilului ca am hotarat sa-i mai dau o sansa si am scris pe o foaie zilele saptamanii care au mai ramas pana marti si i-am spus ca in fiecare zi dam puncte rosii si negre in functie de cum se comporta. Si daca totul e bine ii tin ziua marti. Si e foarte cooperant (ma speriasem ca nu mai comunica cu noi) si entuziast. Din pacate ieri aveam iar motiv de suparare pentru ca si-a pierdut partea care se agata de la capacul stiloului ( stilou cumparat sambata pentru ca miercuri a venit acasa fara penar de la clubul de aeromodele). Si inainte cu o seara l-am fost rugat sa nu desfaca partea aceea din stilou! Dar am reusit sa-mi stapanesc nervii, i-am dat o jumatate de punct negru cu posibilitatea sa-si rascumpere greseala.

Nu stiu daca procedez bine, pentru mine e un pas inainte ca nu ma mai enervez in halul acela si ca reusesc sa colaborez cu el, ca parca se inchidea in el tot mai tare si-mi era teama ca o sa inceapa sa i se para ca nu e in stare de nimic din cauza ca eram nemultumiti atat de des de ce facea. De fapt el e un copil f sensibil si iubitor, nu am avut probleme pana acum, de aceea sunt atat de bulversata ca in ultimul timp parca au luat-o toate razna.

Astept cu nerabdare vacanta!!!

Mergi la inceput