Jurnal de rasfat

Jurnal de rasfat | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

...sau de azi schimb ceva pe ici pe colo. Nu stiu de unde nevoia asta imperioasa de a schimba, sa fie statistica portivit careia nu folosim mai mult de 10% din capacitatea creierului intr-o viata de om, plictisul de a vedea aceeasi fata in oglinda in fiecare zi, rutina de a face aceleasi lucruri, alergatura asta de luni pana vineri si de vineri pana luni, femeile la 50 de ani cu coada de cal ca la 20, timpul asta, nebunu', care trece ca un tren prin statii in care nu apuci sa cobori sa vezi cum e, pe langa magazine pe care doar le privesti si treci mai departe, zicandu-ti ca bunatatile alea din vitrine nu sunt pentru tine. Ei, eu de azi am sa gust cate un pic din mai multa viata. Nu vorbesc de schimbari drastice, nu vreau rezolutii de an nou, nici promisiuni pe care nu le putem tine fata de noi, vreau schimbari spontane, care sa ne elibereze putin de noi. Cine se mai imbarca cu mine? Ca sa intelegeti mai bine (fiindca nu ma bizui pe elocinta mea), uitati ce vreau sa zic: de maine imi beau cafeaua din ceasca de la setul de care nu ma ating decat cand vine Regina mama in vizita (a se citi never, fiindca-i prea frumos setul ala sa-l folosesc zilnic), sau maine imi pun o fusta, ca si asa nu-mi pun niciodata, sau azi imi pun pntofi cu tocuri la serviciu. Iata pastila mea de fericire: de maine am sa ma machiez.


pisici, flori si jucarele

______________________________
When the heart is full of love, the world is full of beauty

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Bun subiect, acum la inceput de an.

Offf, asa de multe as avea de facut "de maine", incat daca n-as sti cat sunt de delasatoare, maine ar trebui sa nu-mi vad capul de treaba. M-as multumi deocamdata, ca sa nu ma avant prea tare, ca de maine sa am grija ce mananc. Atat. Nu mai visez diete drastice care sa ma faca supermodel in 10 zile, ci doar sa ma obisnuiesc sa renunt la ceea ce stiu ca ii face rau corpului meu. Am sa incep cu asta, promit ! Pe urma, mai vedem...

http://community.webshots.com/user/miuiuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Bravo Scarmanus! Mare lucru ai scris tu aici si vreau si eu sa-mi regasesc spontaneitatea, sa mai ies din rutina si sa-mi fac surprize mici dar cu efect mare. De fapt eu am inceput de ieri, dar nu as fi reusit singura, noroc cu sotul meu. Am vazut o pereche de pantofi foarte faini dar care nu-mi trebuiau pentru ca mai am o pereche asemanatoare. Asa ca desi mi se scurgeau ochii dupa ei, am zis, ca un adult rational si responsabil ce sunt, ca nu are rost sa-i cumpar. Sotul a insistat iar azi ma uit la ei cu incantare de cate ori ii vad (sunt inca la vedere, in hol) si ma bucur ca un copil care a primit ceva de la Mos Craciun.

quote:
Initial creeata de scarmanus
de maine imi beau cafeaua din ceasca de la setul de care nu ma ating decat cand vine Regina mama in vizita (a se citi never, fiindca-i prea frumos setul ala sa-l folosesc zilnic)


Asta am invatat-o de mult de la o colega care crescuse intr-o familie cu mari pretentii in perioada interbelica. Ea mi-a spus ca obiectele pe care le avem exista pentru a ne sluji ele pe noi, si nu noi pe ele, asa ca intotdeauna am folosit cele mai bune seturi de farfurii, pahare, cesti, pe care le aveam. Iar ceasca din care obisnua colega mea sa-si bea cafeaua la servici a avut ceva sanse sa fie folosita si de Regina mama
Hai sa facem subiectul asta ca pe o terapie prin rasfat, sa ne mai impartasim idei de spontaneitate care ne fac fericite pe noi si pe cei din jur.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by Donia
Sotul a insistat iar azi ma uit la ei cu incantare de cate ori ii vad (sunt inca la vedere, in hol) si ma bucur ca un copil care a primit ceva de la Mos Craciun.
Hai sa facem subiectul asta ca pe o terapie prin rasfat, sa ne mai impartasim idei de spontaneitate care ne fac fericite pe noi si pe cei din jur.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)



Donia , ai scris tu ce nu m-am priceput eu sa zic. Exact asta am sperat sa devina subiectul de fata, un mic jurnal de rasfat .
Am uitat sa va spun cum m-am rasfatat eu in vara: mi-am cumparat doua prinzatori de par in forma de zaruri (alb-negru) cu fetele ca si cartile de joc cu numarul 8, si mi-am facut 2 codite de cal ca in copilarie. M-a vazut sotul asa, a facut ochii mari, i-au scanteiat si pe urma m-a pupat, a zis ca-s ca o floare Le-am purtat coditele cateva zile la rand, ia sa ma duc sa caut elasticele

pisici, flori si jucarele


When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Hmm, super idea.
O sa ma gandesc si eu, dati-mi cateva zile si revin!
Sunt multe de schimbat din "lada de vechituri"!
sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

bravo scarmanus!
ideile astea ma bantuie si pe mine de cateva zile; mi-am propus anul asta sa am mai multa grija de mine decat de casa in care stau
concret: in dupa masa asta am dormit o ora, am ascultat muzica o ora timp in care am rasfoit o revista si am citit un pasaj dintr-o carte. in mod normal as mai fi frecat un pic baia, as mai fi gatit ceva, as mai fi scormonit sa compun 4 kile de rufe la spalat etc..
chestii care nu se impuneau neaparat dar care formau ritualul meu zilnic. de azi timpul meu liber va fi chiar timpul meu liber;mancarea si curatenia nu sunt imperioase (mereu am mai multe chestii prin frigider si mare parte sfarsesc la ghena, iar curatenia merge si mai rar de zilnic..)
mi-am propus si sa fiu mai frumoasa si mai ingrijita; din pacate momentan fata mea arata de parca as fi batuta cu urzici..asa ca am obtinut o amanare pana ma vindec
ups! la mine suna a rezolutii.. dar nu conteaza; pe mine astea ma umplu de bucurie si de liniste

cu drag,
gabi

ps am si rezolutii "serioase": abia astept momentul in care sa postez la topicul asta un mesaj in care sa spun ca mi-a venit o pofta spontana de lectii suplimentare de engleza sau economie.. asta chiar ar fi o schimbare..

Sarbatori fericite si pline de lumina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

De ceva timp ma rasfat pe DC si am uitat de rufeee! Noroc cu unboticutz, fug sa le scot din uscator pana nu se sifoneaza complet... desi daca ma gandesc mai bine probabil ca e o cauza pierduta.
Si mai vroiam sa spun ceva, unboticutz, daca vei avea destul timp liber real si de calitate pentru tine, probabil ca va veni si ziua in care sa-ti vina chef de lectii suplimentare. E ceva adevar in vorba aia - "cheia marilor succese, pauzele lungi si dese".
Scarmanus, eu la prins parul in fel si chip sunt victima fetitei mele... dar ma bucura atat de mult entuziasmul ei, incat o iau drept perioada de rasfat in familie.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mi-a placut ideea scarmanus, chiar m-am surprins zimbind:) E o idee buna, sa stii. Rutina asta ne omoara si cu cit te adincesti in ea cu atit nu mai stii de unde ai pornit. Ajungi chiar sa crezi ca te-ai nascut nevasta, mama, gospodina, etc...De machiat ma machiez, sa zic 5 zile pe sapt, insa tot simt nevoia de o schimbare si imbunatatire. Mai mult alint si rasfat in propria piele. Sa ne ajutam sa ne placem mai mult. Si sa mai lasam grijile la o parte, macar astea minore.Eu am sa slabesc cele 5 kg de care ma tot chinui sa scap si care imi dau stari de nervi. Mai putina mincare, mai putina curatenie, mai multe bai lungi in spuma relaxanta cu muzica in surdina rasfoind o carte sau reviste de modaDe azi am inceput deja sa maninc mai echilibart, fac o dieta numai cu salate, gratare de pui si fructe. o sa reusesc, sunt sigura!Miine am sa fiu o frumoasa! Fusta si pantofi cu toc, gata!Chiar azi eram la plimbare la mare si m-am surprins imbracata ca un pinguin, numai ochii mi se vedeau, chiar cred ca aratam ca un bolovan:)) Si am zarit 2 domnisoare cu numai 5 ani cred mai mici ca mine, frumusele, subtirele, vesele, fara prea multe ginduri pe cap, imbracate si dragut dar si de iarna, cu parul strins frumos....si ma intrebam..asa eram eu.. de ce oare tre sa fie asa mare schimbarea?Hai sa facem jurnal de rasfat pt cele mai frumoase fete!SARBATORI FERICITE!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Hmmm... as vrea si eu sa schimb ceva... mai ales la locul de munca... sa-i pot raspunde sefei mele (cand ma-ntreaba de ce-s asa serioasa) ca nu pot sa ranjesc tot timpul ca o proasta, degeaba (adica asa cum face ea) - spre exemplu... de fapt, e doar un biet exemplu, as vrea sa-i pot spune mai multe, da' nici subtila nu pot fi cu ea, ca nu prea intelege...

Iar pentru mine, am sa caut mai mult timp de lectura si chiar imi fac un abonament la piscina! Asta asa, pentru inceput, sunt multe pe care ar trebui sa le fac, dar o iau incet, caci anul abia incepe!

va doresc mult succes in tot ce va propuneti!!!

Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

scarmanus cea nastrusnica, cu ce idee paralee a venit ea...chiar ca-mi place...pai maine o sa ma dedau la adevarate destrabalari...am de gand sa alerg cum alergam eu inainte, pentru mine era o adevarata placere, macar o juma de ora, atat...gata maine ma duc sa-mi caut pantofi sport

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Anul acesta vreau :sa:
- ma inscriu la facultate(inca nu stiu ce domeniu sa imi aleg,poate ma ajutati voi)
-sa fac un curs de limba engleza(stiti ceva curs online?)
-sa imi cumpar haine mai interesante,haine ce le vad in magazine,dar nu am curajul sa le cumpar,pt.ca le poarta doar fetele tinere,nu o mama cu 2 copii.
-sa merg la mare cu familia si sa stau 3 saptamani.
-sa fiu mai buna ,calma si mai intelegatoare cu cei din jurul meu.



Mergi la inceput