fibrom uterin (17)
Capitolele precedente
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23533" target="_blank">(1) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28892" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33534" target="_blank">(3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40375" target="_blank">(4) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41875" target="_blank">(5) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44379" target="_blank">(6) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45813" target="_blank">(7) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49412" target="_blank">(8) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57478" target="_blank">(9) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63755" target="_blank"> (10) (11) (12) (13) (14)(15)
(16)
Despre noi:
LISTA FETELOR CARE AU FACUT EMBOLIZARE:
Rachel Owen : fibrom uterin subseros 9 cm,26 ani, embolizare, ramas insarcinata in scurt timp,bb nascut prin cezariana( la termen)ff frumos si sanatos!
Arinna -uter PF ,debut 30 de ani,in prezent 39 ani, metroragii menoragii cativa ani,noduli fibromatosi cu dimensiuni intre 2-5 cm, intramurali ;parere medici:fara posibilitati de bb,necesar histerectomie;recurs la embolizare in febr 2005 avand ca rezultat reducerea dimensiunii fibroamelor la 1-4 cm si oprirea mt si mn.Incearca bb din octombrie 2006.
Oanalu - menoragii ? metroragii? embolizare fibrom 8/8 cm, rezultate bune
Nicoleta27 - embolizare
AGL
Carmenus- embolizare
Sylvya - ? (asteptam detalii)
LISTA FETELOR CARE AU FACUT MIOMECTOMIE:
Mcbeal - miomectomie, acum are
Didi Edi -miomectomie, doreste bb dupa refacere
Gabi_Ducu -fibrom subseros fundic, 6/8cm,diphereline 2 luni, miomectomie, doreste bb dupa refacere
Credocred - fibrom 10 cm, miomectomie?histerectomie??
Buburutza - fibrom 6 cm intracavitar, miomectomie, , laparoscopic doreste bb dupa refacere
Otilia Lia - miomectomie
Gretanca - miomectomie
Fanta - miomectomie in anul 2004, nodul fibromatos de 5 cm intramural si submucos.
LISTA FETELOR CARE ADOPTA DIVERSE ALTE STRATEGII
Mioritza US - oprit menoragii cu sterilet Mirena, fibroamele s-au resorbit
Teonikol-varsta 34,ultima eco: un conglomerat de noduli fibromatosi de 3,5 cm, subendometrial perete anterior cu dezvoltare endocavitara, cu vascularizatie abundenta depistat la 33 ani;simptome: un an de sangerari masive cu cheaguri si dureri + scurgeri maronii;sarcina obtinuta usor dar oprita in evolutie la 7 saptamani cu un fibrom de 5-8 cm, cat era si la depistare;tratament naturist 3 luni;solutii propuse de medici: operatie clasica, operatie laparo+diphereline;in prezent tratament preoperator cu Diphereline, urmeaza laparo la dr. Tutunaru;doreste bb.
Noela Carmen - 38 ani,nodul intramural cu dezvoltare submucoasa care deformeaza usor cavitatea uterina de 1.8/2 cm,nodul istmic si posterior cu evolutie intramurala si subseroasa de 5.8/5.4 cm,nodul posterior si spre fundul uterin intramural cu evolutie subseroasa de 5.8/4.6. uter fibromatos marit de volum cat o sarcina de 3-4 luni; se pare ca mai exista unul de 1 cm, pe peretele anterior si inca 2 de aprox 2,5 cm tot spre fundul uterin;descoperite la 36 ani,la un control de rutina, din cauza hemoragiilor care au cedat la acupunctura.urmeaza mimectomie? doreste bb
DJmama - in urma cu 3 ani fibromul mare avea 35/37mm intramural si subseros perete posterior si lat. stg. medio-corporeal si altul 22 intramural perete anterior. Acum are 38.8/34.6mm ;a fost descoperit in urma cu 9 ani si s-a propus histerectomia ; ramas insarcinata avand aceste fibroame dar fatul a incetat in evolutie la 8 saptamani nu se stie din ce cauza
Chantal - fibrom 1,7/2,7 cm,intramural, recomandat miomectomie,clasic,urmeaza tratament naturist,doreste bb.
Didi Edi -miomectomie, doreste bb dupa refacere
Happyface- fibrom 7/5 cm, doreste bb
MadaS -
AGL - embolizare
Carmenus- embolizare
Idaira
Dear_bambie
Ada_b - fibrom de 8.55 pe 8.23 cm, diphereline ,urmeaza operatie laparo la Dr. T.
Gina 73- fibrom de cca.6,5 cm? 4,8/5,8 - doreste bb.
Mirabela11
Ali_clau, 3 noduli fibromatosi 3-4 cm, doreste bb
Rosa Sinensis 3 noduli fibromatosi?
Sylvya - embolizare?
Gretanca - miomectomie
Maryd
LISTA GRAVIDUTELOR SI A MAMICILOR (cele diagnosticate cu fibrom inainte de a concepe bb):
Rachel Owen - (a facut embolizare)
Mcbeal - (a facut miomectomie)
Mada28 ?
Nicoleta27 - embolizare,
TERMENI/PRESCURTARI:
metroragii = scurgeri de sange in afara fluxului menstrual
menoragii = menstruatii care depasesc durata de 6-7 zile
IR = vascularizatie
PF = polifibromatos
[teal]LINKuri:
Diphereline vezi postare MadaS
Definitia fibromului
www.nlm.nih.gov/medlineplus/uterinefibroids.html" target="_blank">Informatii despre fibrom
www.aly-abbara.com/livre_gyn_obs/termes/fibrome.html" target="_blank">Aproape totul despre fibroame si aparatul genital al femeii
Tratament_Noela (a se urmari textul marcat cu rosu)
2 tratamente_Livia (a se urmari textul marcat cu verde)
Raspunsuri
MadaS spune:
Teonikol
Eu nu am renuntat la Diphereline. Pur si simplu am amanat, au intervenit si niste schimbari in viata mea personala si mi-am zis ca daca voi face tratementul e mai bine sa fie spre sfarsitul verii (sa nu ma prinda bufeurile in plina canicula ...:))
Cat despre scurtarea ciclului, mie nu-mi place de loc. Am avut ciclul brici la 28-29 zile in ultimii ani, acum de 2 luni sa semne de scurtare. Stiu ca daca as lua un progesteron dupa schema zilele 5-25 (si chiar cel natural cred, Utrogeston) ciclul revine la normal. O sa intreb un doctor daca este indicat sa fac asta, ceea ce pot sa-ti spun si tie este ca acesta este trucul" folosit ptintarzierea menstuatiei in cazul unui eveniment deosebit, cand nu ai chef sa te confrunti cu asa...pacoste (noul truc care inlocuieste celebra viamina K de odinioara). E simplu de fapt, menstuatia tradeaza o scadere a progesteronului in organism, ori daca aduci un aport artificial, poti regla durata ciclului.Poate te interesezi si tu la doctorii tai daca e indicat. In orice caz, unii medici dau chiar progesteron sintetic pacientelor cu fibroame, dare dovedit ca-i inutil in ceea ce priveste fibromul in sine, stagnarea sau dezvoltarea lui.
dj_mama spune:
poti sa detaliezi ce intelegi prin schema 5-25?
pt ca eu stiam ca progesteronul se administreaza numai dupa perioada ovulatorie, incepand cu zi 16 timp de 10 zile (sau mai putin); cica prezenta prematura a progesteronului iti inhiba ovulatia
happyface spune:
hello, dragele mele...
nu stiu ce a avut net-ul la mine ca de sambata nu am mai putut accesa forumul si m-am intristat. dar, azi am reusit iar sa dau de voi..
Teo, Gina, Oana... va multumesc din suflet pentru sfaturi si incurajari. m-au ajutat.. mi s-a oprit momentan si sangerarea, asa ca sunt putin mai linistita...
eu am intrat saptamana trecuta cu buldozerul peste voi, pentru ca eram panicata si nu am apucat sa va povestesc de fapt ce-i cu mine si de unde vin...
deci: mie mi-au identificat in 2005 un fibrom de 3,82/4, insa medicul la care am fost atunci mi-a spus ca daca nu vreau chiar in momentul ala sa fac copii, pot sa stau linistita, iar in momentul in care ma hotarasc sa raman insarcinata, sa ma duc sa ma opereze pentru ca fibromul nu ar fi lasat sarcina sa se dezvolte normal...
cum in momentul ala nu aveam in plan sa fac imediat un bebe, am zis ca e ok si ca stie el mai bine. adevarul este ca nici eu nu i-am dat o prea mare importanta, nu am cerut si nu am cautat prea multe informatii...
dar na.. cand ceara ajunge sa-ti arda pe unghii... sari ca ars.. acum am citit atatea despre fibroame si tipuri de operatii sau de tratament ca ... vorba uneia dintre fete.. am ajuns sa vorbesc doar despre asta...
dar sa revin... din iunie 2005 si pana anul asta, am avut f multe probleme din cauza fibromului: sangerari abundente si lungi ca perioada de timp, dureri insuportabile, etc.. Desi am facut tratament, am apelat chiar si la produse naturiste, simpomele mele nu au disparut, motiv pentru care rezolutia mea majora pentru anul acesta a fost sa rezolv aceasta problema intrucat m-am hotarat sa fac bebe...
astfel, cand m-am dus la un nou consult, de data asta la alt medic decat cel la care fusesem in prima faza, surpiza... fibromul s-a dezvlotat f tare (7/5), iar de o sarcina nici nu poate fi vorba deocamdata, pentru ca ar exista oricand riscul unui avort spontan, sangerari, etc...
medicul a stat f mult de vorba cu mine, si mi-a spus ca din punctul lui de vedere singura solutie este o operatie, laparo si daca nu merge, conversie pe operatia clasica... a.. si ca face tot posibilul sa imi salveze uterul!!!!(si eu ma uitam la el cu ochii cat cepele si ma intrebam daca a luat-o razna.. cum adica sa-mi scoata uterul??? helloooo... vreau copil!!!)
apoi imi spune ca daca raman intreaga, referitor la o sarcina ulterioara... dupa perioada de recuperare care ar dura intre 8 luni si un an.. as putea sa fac o incercare...
dupa ce am iesit de la consultatia asta nu mai stiam incotro sa o iau..
de asta am intrat asa de tare in voi si mi-am varsat durerea ...
acum, dupa ce am citit tot ce ati postat si am aflat si alte variante... sunt si mai confuza :D.. dar si mai linistita pentru ca stiu acum ca am destule solutii la indemana...
.. eu vreau sa va mai intreb ceva: am citit discutiile despre dr. Tututnaru... acum, la cat sunt de contradictorii nu stiu ce sa fac... mi-a fost si mie recomandat si pana sa citesc toata discutia am fost entuziasmata, iar cand am ajuns la situatia fetei din italia... m-am cam pleostit...
dar pana la urma.. poate ca o sa ma duc.. si o sa vad cata incredere imi inspira.. si ma hotarasc eu..
deci.. sper ca nu v-am plictisit foarte tare si va doresc la toate sanatate... iar la cele care sunt pe cale de a deveni mamici.. va tin pumnii...
cele care urmeaza sa se opereze: mult noroc, sa fiti puternice si o sa fie bine.. o sa ma gandesc la voi...
multi pupici...:)
kim spune:
Pupici multi de la noi, am intrat sa va mai dau vesti despre Alicia care merge in 4 labe, in picioare de manuta sau pe langa mobila, spune papa baba mama apa, bate din palme, face bye bye...
Si sa va fac atente ca ne puteti vota si pe noi la concursul 2006 in imagini, suntem la pagina 18.
Va multumim si sa auzim de burtici cat de curand!
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by happyface
hello, dragele mele...
nu stiu ce a avut net-ul la mine ca de sambata nu am mai putut accesa forumul si m-am intristat. dar, azi am reusit iar sa dau de voi..
Teo, Gina, Oana... va multumesc din suflet pentru sfaturi si incurajari. m-au ajutat.. mi s-a oprit momentan si sangerarea, asa ca sunt putin mai linistita...
eu am intrat saptamana trecuta cu buldozerul peste voi, pentru ca eram panicata si nu am apucat sa va povestesc de fapt ce-i cu mine si de unde vin...
deci: mie mi-au identificat in 2005 un fibrom de 3,82/4, insa medicul la care am fost atunci mi-a spus ca daca nu vreau chiar in momentul ala sa fac copii, pot sa stau linistita, iar in momentul in care ma hotarasc sa raman insarcinata, sa ma duc sa ma opereze pentru ca fibromul nu ar fi lasat sarcina sa se dezvolte normal...
cum in momentul ala nu aveam in plan sa fac imediat un bebe, am zis ca e ok si ca stie el mai bine. adevarul este ca nici eu nu i-am dat o prea mare importanta, nu am cerut si nu am cautat prea multe informatii...
dar na.. cand ceara ajunge sa-ti arda pe unghii... sari ca ars.. acum am citit atatea despre fibroame si tipuri de operatii sau de tratament ca ... vorba uneia dintre fete.. am ajuns sa vorbesc doar despre asta...
dar sa revin... din iunie 2005 si pana anul asta, am avut f multe probleme din cauza fibromului: sangerari abundente si lungi ca perioada de timp, dureri insuportabile, etc.. Desi am facut tratament, am apelat chiar si la produse naturiste, simpomele mele nu au disparut, motiv pentru care rezolutia mea majora pentru anul acesta a fost sa rezolv aceasta problema intrucat m-am hotarat sa fac bebe...
astfel, cand m-am dus la un nou consult, de data asta la alt medic decat cel la care fusesem in prima faza, surpiza... fibromul s-a dezvlotat f tare (7/5), iar de o sarcina nici nu poate fi vorba deocamdata, pentru ca ar exista oricand riscul unui avort spontan, sangerari, etc...
medicul a stat f mult de vorba cu mine, si mi-a spus ca din punctul lui de vedere singura solutie este o operatie, laparo si daca nu merge, conversie pe operatia clasica... a.. si ca face tot posibilul sa imi salveze uterul!!!!(si eu ma uitam la el cu ochii cat cepele si ma intrebam daca a luat-o razna.. cum adica sa-mi scoata uterul??? helloooo... vreau copil!!!)
apoi imi spune ca daca raman intreaga, referitor la o sarcina ulterioara... dupa perioada de recuperare care ar dura intre 8 luni si un an.. as putea sa fac o incercare...
dupa ce am iesit de la consultatia asta nu mai stiam incotro sa o iau..
de asta am intrat asa de tare in voi si mi-am varsat durerea ...
acum, dupa ce am citit tot ce ati postat si am aflat si alte variante... sunt si mai confuza :D.. dar si mai linistita pentru ca stiu acum ca am destule solutii la indemana...
.. eu vreau sa va mai intreb ceva: am citit discutiile despre dr. Tututnaru... acum, la cat sunt de contradictorii nu stiu ce sa fac... mi-a fost si mie recomandat si pana sa citesc toata discutia am fost entuziasmata, iar cand am ajuns la situatia fetei din italia... m-am cam pleostit...
dar pana la urma.. poate ca o sa ma duc.. si o sa vad cata incredere imi inspira.. si ma hotarasc eu..
deci.. sper ca nu v-am plictisit foarte tare si va doresc la toate sanatate... iar la cele care sunt pe cale de a deveni mamici.. va tin pumnii...
cele care urmeaza sa se opereze: mult noroc, sa fiti puternice si o sa fie bine.. o sa ma gandesc la voi...
multi pupici...:)
Draga mea, stai calma, nu e "dracul" asa negru. Daca medicul isi da interesul nu se intampla nimic rau.
Eu am fost operata luna aceasta, clasic in Romania, mi-au extras peste 15 "bucati" fibroame dintre care cel mai mare avea 8 cm diametru, doua erau de cca 4 cm diametru restul micute sub 2 cm.
Pana acum totul pare in regula.
Oricum mie mi s-a explicat clar de la inceput (de catre toti medicii cu care am discutat acest lucru) ca nu se pune problema unei operatii laparoscopice, nu de alta dar la astfel de dimensiuni ale fibroamelor e dificil de lucrat laparoscopic. In plus, la operatia clasica se pot palpa si puii de fibrom, nu doar cei mari.
De asemenea emblozarea a fost exclusa in cazul meu (pentru ca eu imi doresc un copil).
noela_carmen spune:
woooooow, pai mai Otilia, vii doar asa intr-o vizita scurta ne arunci bomba si pleci?
hai vino cu amanunte, cum, cu cine, cand unde te-ai operat, cum au fost pozitionati monstrii.
hai, ca te astept ca pe o prajitura bine insiropata.
plizzzzzzz
arinna spune:
Otilia,
Mie mi-au facut embolizarea ca sa fac un copil
Chiar asa,cine a putut sa-ti faca operatia ideala?Cum se prezinta uterul dupa ?Vorba Noelei, poate ne poti da mai multe informatii...
dj_mama spune:
pai dc. otilia locuieste in japonia, asemenea operatie banuiesc ca numai japonezii erau in stare sa 'chinezareasca'
noela_carmen spune:
Mami, cred ca ai fost si tu uluita de numarul si dimensiunea fibroamelor, si de faptul ca o astfel de operatie poate reusi, insa, Otilia a zis ca a facut operatia in Romania, chiar luna acesta.
nu stim insa lucrul cel mai important, cine a fost maestrul criminal.
Otilia, plizzzz, come back!!!
ne-ai omorat cu "stirea"!!!
arinnutza, imi pare rau ca nu stiu sa te ajut...am inteles ca la plecare in Canada ti-ai luat tincturi cu tine...incearca clasicele tratamente naturiste pana una alta, zmeur, arin alb,coacaz negru, carpicon supozitoare, soc si musai napraznic , ceai sau pulbere. daca nu le ai, ma ofer sa-ti fac pachet. habar n-am cum, dar banuiesc ca se poate.
MadaS spune:
Dj_mama
Cred ca ai dreptate, schema zilelel 5-25 cu progesteron mi-a fost indicata de un medic in urma cu mai multi ani, cand mi-a descoperit un chist clasic (seros, de 3 cm) pe un ovar. Atunci nu ma interesa ovulatia, pt ca nu avem nici gand de bebe.
Mai sunt si alte scheme de prescriere a progesteronului, in functie de "interes"
OTiLia, evident ca asteptam vesti despre acel medic care a avut rabdarea cu 15 fibroame si fibromase. Nu de alta, dar daca ar face macar 1-2-3 si laparoscopic, coada facem la el.