fibrom uterin (17)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

Otilia, multumesc mult pentru incurajari!

Mi-am facut programare la dr. Tutunaru pe 14 martie. Abia astept sa merg pentru ca vreau sa scap o data de starea asta de incertitudine. Ce si cum si de ce.. etc...

Daca o sa-mi spuna ca numai prin operatia clasica e posibila eliminarea fibromului.. ok. Orice, numai sa pot face un bebe mai apoi... Sper sa fie bine.

O sa va tin la curent...

Pupici multi la toate fetele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

Tot eu...

Otilia, daca mai ai timp.. mai scrie-ne detalii despre operatie, te rog din suflet.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

happyface, iubito, dr.Tutunaru nu mai opereaza clasic fibroame de mult. cel putin asa stiu eu. iti va recomada dipherelin si pe urma operatia laparoscopica.daca varsta iti permite sa risti atunci e o soltie buna.
din pacate nu si in cazul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Noela,,multumesc mult pentru intentie, dar e mare chin sa trimiti ceva de acolo, o prietena a primit "mustrari" de la tipa de la posta ca 'sa nu se mai intample" ca imi trimisese doua cutii de medicamente printre altele.Sincera sa fiu tincturile nu le-am mai luat de niste luni, iau atat de multe( inclusiv tincturi pentru altceva) incat nu mai am unde sa le bag, ca tot trebuie la distanta unele de altele si uit mereu tocmai de astea pentru fibroame.Da dupa cum spuneam, astia nici nu baga in seama fibroamele ci alte chestii.

Mi-e dor de acupunctura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Buna tuturor. Ma inscriu si eu in randurile voastre (din pacate). Sunt posesoarea unui fibrom de 1,7 pe 2,7 cm, intramural (dimensiuni masurate in timpul menstruatiei. In afara menstruatiei a avut 1,7 pe 1,9 cm. Nu stiu ce sa cred, fetele de pe forum (la un alt subiect) mi-au spus ca dimensiunile corecte sunt cele in afara menstruatiei. Diferenta dintre masuratori a fost de o luna, doar nu putea creste atat de mult intr-o luna!
Am fost la mai multi medici, unul din Szeged a spus ca neaparat trebuie sa fac miomectomie, Tutunaru a spus ca el nici nu vede fibromul si oricum, daca chiar ar exista, la dimensiunile astea nu trebuie operat, mai ales ca eu am o cezariana de anul trecut din august.
Am aflat de un tratament naturist cu pulbere de naprasnic, tinctura de zmeur si instilatii cu tinctura de tuia diluata 1 lingurita la 100 ml de apa, pe care l-am inceput din 6 februarie. Vreau sa va intreb, daca stiti, acest tratament naturist poate dauna unei posibile sarcini?
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AGL spune:

Buna,
Sunt Angela, am 42 de ani si vrand cu tot dinadinsul sa evit o operatie, am beneficiat de embolizare pe 14 dec 2006 pentru un nodul fibromatos de 2,3 cm. Atat de mic si atat de problematic. Ajunsesem ca in ultima jumatate de an trecusem prin 3 chiuretaje si dupa 7-8 zile de ciclu abundent cu cheaguri mari cand nu ajungeam la chiuretaj nu ma puteam opri (sangerare) decat cu Vit. k injectabil, etamsilat si adrenostazin administrate in disperare si in miez de noapte.

Bucuria mea n-a avut limite cand, dupa embolizare, urmatorul ciclu n-a insemnat mare lucru. Al doilea a fost normal. Dar al treilea de-a dreptul ingrijorator pentru ca m-am intors la "vechile indeletniciri", disperare, cheaguri, sangerare abundenta.

Va trebui sa merg la un control si mi-e teama de raspuns. As vrea sa stiu daca are cineva experienta unei a doua embolizari si care ar fi motivul pentru care un nodul atat de mic imi afecteaza atat de mult sanatatea. NU VOI FACE OPERATIE. Inainte de embolizare ajungeam la spital pentru chiuretaj cu hemoglobina 7. Poate voi ajunge din nou si-o voi duce asa cat tine, dar operatie nu voi face. Prefer sa nu mai fiu dintr-o data decat sa mor in fiecare zi cate un pic.

As dori orice credeti ca m-ar putea ajuta, orice fel de tratament. Inainte de embolizare nu am luat decat Orgametril cam o luna jumatate, fara efect. Doresc daca se poate un raspuns urgent si daca toate simtim cand avem probleme cum simt eu acum, va simt aproape si de mi-ar sta in putinta, v-as sterge lacrimile de pe chip.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

Chantal,dragutza, tratmentul naturist pentru un fibrom asa micutz este ideal.
eu iti recomand cu caldura extract din mladite de zmeur,arin alb, si coacaz negru,supozitoare cu carpicon si musai napraznic. cura daca o incepi e bine sa te tii de ea, nu 1 luna 2, ci undeva intre 3 si 6 luni poate chiar mai mult.
in ceea ce priveste dimensiunile...nu fi asa sigura ca nu poate creste. monstrii astia sunt parsivi, insa e adevarat ca functie de perioada ciclului dimensiunile pot fi diferite,de regula in perioada de ovulatie se mai "umfla" un pic in pene, dar la fel de adevarat e ca difera si de la medic la medic.
nu stiu de ce cei de la Szeged recomanda miomectomie neaparat, pentru ca fibroamele nu-s masele,ca odata scoase sa nu mai creasca la loc, acestea se refac.
operatie se recomanda in cazul in care e motiv de infertilitate,cand pune probleme: sangerari masive , dureri...altfel nu are rost.

AGL, cam aceleasi lucruri ti le recomand si tie, avand in vedere ca nu vrei sa te operezi, desi cu hemoglobina 7 ...
napraznicul asta chiar poate face minuni.
avem pe forum o fata Mioritza, care a trecut cam prin aceleasi manifestari ca si tine,si ea reusit nu numai sa opreasca hemoragiile dar a reusit sa scape si de fibroame, cu ajutorul unui sterilet numit Mirena.
poti sa o contactezi, sau sa-i trimiti un mail (nu mai intra asa des pe forum) si sa faceti un schimb de pareri. daca ai timp citeste arhiva incepand de pe la "Fibrom 9" daca nu ma insel,asa vei fi scutita de multe alte tatonari.
noi pe aici am incercat cam tot, dar fiecare organism reactioneaza in felul sau.
nu stiu de ce ma indoiesc ca simptomele pe care le descrii, sunt date doar de un fibrom asa mic...cu endomterul cum stai? e normal sau mai grosutz?
operatia nu e chiar asa un bau-bau cum se crede, avem multe fete care s-au operat cu succes, dar ele vroiau bebe, si pentru asta au fost dispuse sa faca si acest scrificiu.
te pup dulce,si in primul rand nu dispera!

arinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by MadaS

OTiLia, evident ca asteptam vesti despre acel medic care a avut rabdarea cu 15 fibroame si fibromase. Nu de alta, dar daca ar face macar 1-2-3 si laparoscopic, coada facem la el.

Scuze ca v-am lasat sa steptati. Nu prea am voie sa stau mult la compi (pe scaun).
Clinica se numeste Polisano (Sibiu), medicul dr. Greti Mutuliga.
Am ajuns la dansa pentru ca de curand s-a deschis un centru de fertilitate (zare) la aceasta clinica si am fost acolo intai. Dintre doctori, care au consultatii, am ales o "doamna" pentru ca asa am simtit eu, o doamna e mai apropiata de problemele noastre si sunt convinsa ca nu am gresit. Nu cred ca ceilalti medici nu sunt la fel de buni, asta a fost dorinta mea.
Embolizarea NU mi-a fost recomandata, poate si din cauza varstei, pentru ca mi s-a explicat (si aici in Ro si in Jp) ca dupa embolizare trebuie asteptat cca 2 ani pana cand se "rezolva" resorbirea, de asemenea procentul de reusita e destul de redus, iar aparitia fibroamelor are loc mult mai devreme decat la operatia clasica. In plus uterul nu mai e asa "mobil" dupa embolizare (dar cred ca e vorba de varsta mea - 40). In Jp mi s-a mai propus o alta varianta "moderna" de "operatie" cu ultrasunete sau asa ceva, dar care e la inceput de drum si nu se cunosc "necazurile" pe care le-ar provoca. Ideea e asemanatoare embolizarii.
Am ales sa ma operez aici in Romania, datorita increderii in doamna doctor, in al doilea rand nu prea am avut curaj sa ma las operata si internata acolo, ca ma gandeam la ce se va intampla dupa.
(printre altele mi s-a interzis sa car greutati mai mari de 1 kg pe minim 3 luni dupa operatie). Dupa externare am avut-o in permanenta pe mama langa mine, in Jp cine s-ar fi ocupat de mine asa ?
Avantajul meu a fost si altul, fibroamele erau "bine conturate" externe si in peretele exterior al uterului, deci nu au afectat cu nimic interiorul. Sper ca asta inseamna sanse mai mari de sarcina.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere, dar "rabdare" ca nu pot scrie prea mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Noela Carmen, iti multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru recomandari. In nici un caz nu vreau sa ma operez. Am sa continui cu tratamentul naturist si sper sa reusesc sa-l tin sub control pana vine bebe.
AGL, oare numai fibromul este vinovat pentru hemoragii? Nu cumva ai si o dereglare hormonala? Pe la 22 de ani si eu aveam cicluri de 7-8 zile foarte abundente si cu cheaguri dar nu aveam fibrom pe vremea aia. Eram doar dereglata hormonal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Buna fetelor, va citesc zi de zi iar acum mi-am facut timp sa scriu.
Sarcina mea a ajuns la 15 saptamani, deja dam cu piciorusele in burtika lui mamy iar sambata mergem la un nou control.
Sunt curioasa sa vad dimensiunile fibromului, daca a stagnat inseamna ca nu am facut embolizarea degeaba.
In rest sunt bine sarcina imi da o somnolentaaaaaa, nu stiu ce sa mai fac, as dormi din orice pozitie. Nu conteaza ca dorm noaptea ca,,, intelegeti voi, cand vine vorba de plecat la munca ma atrage patul ca un magnet, cu poftele stam destul de bine si cu mancarea la fel, putin si des
Teonikol tu ce mai faci?
Va pup pe toate si sper sa luati decizia cea mai buna in rivinta fibroamelor, sfatul meu este sa analizati si sa nu ricati adica operatia clasica in care ramaneti "goale"
Pupik pt toate

inamikul 15+

Mergi la inceput