Barbati morocanosi - cum ii "descuiati'?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

quote:
Originally posted by betiana

Eu cred ca atunci cand ati facut alegerea ati stiut cu ce fel de om va veti casatori si v-ati gandit ca il puteti transforma.Un barbat nu este maleabil. El se considera "capul" familiei si se simte lezat daca partenera demonstreaza abilitati de conducator, daca are o cariera sau daca are avantaje financiare.Cert este ca daca exista sentimentul acela miraculos (=dragoste) exista si un dram de comunicare.Eu, si acum dupa 37 de ani de convietuire, reusesc sa comunic cu al meu sot.Niciunul nu am fost gelosi (in perioada cand eram frumosi, destepti si saraci), desi am fost amandoi curtati.Sigur ca mai exista si momente de mohoreala (din cauza sanatatii), dar o vorba buna indulceste starea de apatie.Si acum ne facem planuri pentru viitorul apropiat.Nu concepem un plan decat in doi.O gluma si un zambet exista mereu in familia noastra.Ceea ce va doresc tuturor.

betiana

Si uite-asa m-ai lamurit si ce am gandit eu (ca o sa-l schimb) si ce gandeste el (ca e capul familiei) si ce simte el (daca exista iubire, exita comunicare=nu exista comunicare e ptr. ca nu ne iubesc). Mai ramane sa ma lamuresti ce simt eu!
Oricum, ma bucur ca tu ai gasit asa un om, bravo tie si bravo voua ca aveti armonie si comunicare! Dar, asta oare chiar iti da dreptul sa vii sa spui fiecaruia ce crede si ce simte? Scuza-ma, nu vreau sa para ca "ma iau de tine", dar ma enerveaza la culme cand imi spune cineva "Asta gandesti ca stiu eu mai bine!"

_

Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Apropo de gandirea cu schimbatul (desiree, poate nu e valabila in cazul tau dar mi-a adus aminte de ceva), mama mi-a spus: "nu te gandi vreodata ca barbatul se va schimba, ia-l gata "schimbat"". Mare dreptate a avut..unii oameni se mai schimba, intr-adevar, dar se schimba pentru ca vor ei, nu pentru ca vrei tu. De multe ori inteligenta nu are nimic de-a face cu inteligenta emotionala.

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
POZE FINLANDA
LOVE STORY (In memoriam IONUT STEGARU)
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL...and if you can't....just try to hold on.

Mergi la inceput

Iepumic, de acord cu inteligenta emotionala... stiu, asa e!
Si eu nu m-am gandit vreodata sa-l schimb; inaintea lui am fost cu cineva care a incercat tot timpul sa schimbe cate ceva la mine; stiu ca e frustrant si nu e posibil sa schimbi pe cineva; desi la momentul respectiv am incercat sa ma schimb, nu am reusit, ptr. ca am vrut s-o fac ptr. el, nu ptr. mine, nici ptr. noi. Apoi mi-am dat seama ca nu pot trai asa o viata, incercand sa fiu ceea ce nu sunt, de fapt, si am renuntat la tot: si la a incerca sa ma schimb si la el; eram prea obosita emotional sa ma vreau sa continui relatia.
Eu nu am spus deloc ca l-am luat in ideea ca o sa-l schimb; insa s-a schimbat el de la sine. La inceput vorbea cu mine, nu tot timpul, dar vorbea, avea mai mult chef de comunicare; apoi, a inceput sa vb tot mai putin, sa raspunda tot mai rar (cu ceva mai mult decat 'da' sau 'nu') si acum de multe ori nici mie nu mai imi vine sa incep o conversatie, ca stiu ca nu am cu cine.
Oricum, ideea e ca eu nu mi-am expus situatia nici in cautare de sfaturi, nici de psihologi amatori sa-si dea cu parerea. Am vrut doar sa arat autoarei sub. ca nu e singura in aceasta situatie, ci ca ea suntem multe.
Cred ca de fapt trebuie sa incercam sa intelegem ca asa sunt ei, sa-i acceptam si sa-i iubim in continuare asa cum sunt, desi ne supara si ne deranjeaza uneori felul lor tacut de a fi.

_

Mergi la inceput

Pai asta e si rolul subiectului: sa schimbam experiente....sa vedem ca mai sunt si altii....daca reusim sa gasim si solutii, este si mai bine. Insa e usor sa dai sfaturi din afara, fara sa stii prea multe din interiorul relatiei, iar ce se aplica intr-un caz poate fi total contraindicat in altul.
Eu, una, in relatia asta.....m-am schimbat pe mine....dar tot asa cum spui, de dragul...lui, probabil....adica...sa nu-l supar pe el, sa se simta el bine, sa nu avem certuri (ca eu urasc certurile)..si cat timp am tinut capul "jos" a fost bine....insa, cum bine spuneai, daca nu esti tu insati...nu poti fii asa la nesfarsit...intr-o zi incepi sa fii iar tu....si atunci ti se spune "te-ai schimbat", cand de fapt....doar ai revenit la ceea ce erati tu de fapt...si uneori in cazul asta incep problemele.

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
POZE FINLANDA
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL...and if you can't....just try to hold on.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iepumic

...Insa e usor sa dai sfaturi din afara, fara sa stii prea multe din interiorul relatiei, iar ce se aplica intr-un caz poate fi total contraindicat in altul.

Exact! Cand nu esti in situatia respectiva, e usor, intr-adevar sa dai sfaturi si e si mai usor sa interpretezi si sa judeci. Asta ma deranjeaza pe mine!

_

Mergi la inceput

Te inteleg, Desiree...nici mie nu imi place sa fiu judecata si sa mi se puna etichete si in general ma feresc sa ii judec pe altii pentru ca : niciodata nu stii ce este in inima unui om si niciodata nu stii daca nu cumva vei ajunge si tu in situatia lui si cum vei proceda atunci.

Revenind la topic: momentan sotul nu vorbeste ....si-o fi pierdut glasul?? Pe motiv de suparare a taiat toate caile de comunicare....din pacate problemele nu se rezolva asa. Eu nu stiu cum sa procedez, pentru ca nu ma simt in stare sa incep iar tot eu tratativele de armistitiu...mai ales ca nu ma simt cu musca pe caciula cu nimic.

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
POZE FINLANDA

Mergi la inceput

Iepu, nu stiu tu daca poti (eu nu reusesc niciodata) sa-l lasi in pace. Sa nu vorbesti cu el pana nu vb. el cu tine. Ai incercat vreodata? A functionat? Eu am incercat, dar e muuuuult mai incapatanat decat mine; mai ales ca eu gandesc la fel ca tine: problemele nu asa se rezolva! Si ma enerveaza la culme cand tace; nici eu nu stiu cum sa fac... sincer!

_

Mergi la inceput

Nu prea pot, Desiree, asta-i baiul. Mereu am cedat, ca nu suport certurile si supararea, le detest....ca era sau nu vina mea, eu faceam mereu primul pas. Dar de data asta.......nu vreau. Asa ca incerc sa ma tin tare si sa-mi vad de treaba mea.....poate invata ceva...Este foarte orgolios si cred ca va dura destul timp pana sa putem discuta....dar de 2 zile nu am schimbat nici macar un sunet.

Iepumic
Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
POZE FINLANDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

O vorba din popor spune ca barbatii dupa 7 ani nu mai pot fi schimbati. Cred ca e vanare de vant sa incerci sa schimbi un barbat. Mai bine sa facem ca la proiectele de management strategic: sa schimbam punctele slabe in puncte forte; adica daca e cam morocanos partea buna ar fi ca macar nu ne toaca la cap cu fel de fel de critici.

Eu am o prietena al carei sot este CICALITOR. Nu va puteti imagina cat de stresant este. O scoate vinovata pentru orice se intampla, nu-si asuma nici o responsabilitate (ca sa nu fie tras la raspundere) iar ea saraca, cand vede ca el nu ia nici o decizie luni de zile, este nevoita sa ia una. Atunci el sare repede si o critica; daca iese prost in urma deciziei, el o cicale in continuare ca "a fost vizionar" iar daca iese bine trancane ca de data asta a avut noroc, dar probabilitatea sa iasa prost era mai mare...

Asa ca mai bine tacut si in coltul lui...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

ca sunt cam in aceeasi situatie.
Nici al meu nu mai comunica si zau ca nu stiu ce sa mai fac.Ma tot gandesc la tot felul de variante. Acum cind am cel mai mult nevoie de el.
Eu cred ca se pot schimba barbatii,( si femeile la fel) de fapt cred ca se pot regasi.Fiindca nu stim sigur cum suntem cu adevarat, ne tot aflam pana murim. Altfel am venit degeaba pe lumea asta, daca nu evoluam, daca nu invatzam.
Dar cu barbatii e o alta problema, ei nu se pot schimba la comanda, sau la sugestia cuiva, trebuie sa aiba senzatia ca ei si-au dat seama ca trebuie schimbat ceva.Sper ca ma fac bine inteleasa, ca in ultima vreme mi-e creierul vraiste ( sunt gravida in luna 8-a , asa ca ma intelegeti)
Si al meu comunica la inceput, ca altfel nici nu mi-ar fi placut atat.Stateam de povesti ore intregi si nu ne plictiseam si ne intelegeam si ....toate bune.Ei de o vreme parca e tot mai absent .
discutam doar cind ma mai rascol eu,; ca nu-mi place nici sa traiesc cu un strain in casa.Atunci vorbeste, dar a doua zi la fel.Si-i tot spun ca tre' sa comunicam, ca noi ne avem unul pe celalalt, daca noi nu povestim si ne spune greutatile, pe altul nu intereseaza.E de acord cu mine, dar...mai comunicam dupa urmatoarea cearta.
Am incercat sa-l las in pace sa vina el la mine, da' n-am rabdarea necesara.El are nevoie de luni intregi si la mine in fiecare zi e cite ceva de povestit.O stare, un fapt divers.fiind si departe de restul familiei nici nu am cu cine altcineva discuta, asa ca..ramane pe el.
Acum am hotarat sa-l las in pace si sa ma prefac un pic indiferenta, sa ma prefac ca nici de el nu-mi prea pasa.Da' nu stiu daca-i bine si asa, ca mi-e teama ca vine bebe si o sa zica ca din cauza lui ma departez de el.
Iepumic, io asa as zice, sa te prefaci un pic indiferenta, fa-ti treaba ta, iesi, nu-l baga in seama prea mult.Daca vezi ca te solicita, foarte politicos si fara urma de ciuda zi-i ca nu ai timp.Putin , tachineaza-l! Sa vada ca nu pot face chiar ce vor cu noi.eu aici gresesc, fac scandal si dupa aia cedez, ca mi-e drag de el.sunt niste copii mai mari.Tre sa faci jonglerii cu ei, altfel nu merge.
Desiree, la fel cred ca ar trebui sa procedezi.ia incearca sa nu-i mai ceri ajutorul , in nici un fel.sunt sigura ca o sa vina el sa ti-m dea.dureaza ceva mai mult, ce-i drept, da' tre' sa avem rabdare.
Sper ca nu v-am plictisit tare.
Va pup si sa auzim de bine.

Mergi la inceput