Grupul "cautatorilor" de bone! (2)
Raspunsuri - Pagina 7
sirimie spune:
Anca, eu cred ca sint dintii, si la noi tot asa a fost, se trezea noaptea in perioadele cind ieseau dintii.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
Adriana mica spune:
Buna dimineata,
Ne inscriem si noi in grupul "cautatorilor" de bona pentru baietelul nostru de 6 luni. Am incercat tot: agentie, recomandari (inclusiv din grupul persoanelor adventiste, apoi iar agentie). Am avut o singura persoana in probe, dar am renuntat dupa o saptamana (avea niste preocupari cam ciudate, care se rasfrangeau si asupra relatiei cu copilul). Acum, ne pregatim pt o noua incercare cu o doamna ce are mai multa experienta si pare ok.
Vreau sa spun ca, din punctul nostru de vedere, partea cea mai dificila in alegerea unei bone este lipsa sau inexactitatea referintelor. Este dificil ca in urma unei discutii de 20-30 de minute sa poti surprinde toate laturile unei personalitati, asa incat consider ca deosebit de important ar fi ca alte mamici sa isi impartaseasca experienta, asa cum facem noi aici. Pt prima doamna pe care am testat-o, precedentul angajator a dat niste referinte foarte generale (probabil ca sa scape de mine); cand m-am confruntat cu preocuparile ei, mi-am adus aminte ca se mentionase si la interviu problema in cauza (de genul "am facut...exprimare generala, dar parintii au fost nerecunoscatori"), dar nu ne-am dat seama la ce se refera. In urma experientei de la noi, am informat agentia in detaliu asupra a ceea ce s-a intamplat, si am fost asigurata de faptul ca va fi mentionat in fisa persoanei respective.
Din pacate agentiile, de cele mai multe ori, nu isi duc nici ele treaba la bun sfarsit; ca si sugestie, cred ca o agentie ar trebui sa incerce sa isi puna la punct dosarul fiecarei candidate, intr-o maniera ordonata (referinte datate cronologic, oarecum verificate, nr.de telefon actualizate unde sa poti suna). Poate ca ar fi de preferat sa existe un formular standard unde, un fost angajator sa poata detalia atat elementele pozitive dar si pe cele negative din relatia lui cu bona.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici ... si www.dropshots.com/apreutu" target="_blank">filmuletze haioase
monu spune:
am ramas fara bona. a zis ca e prea greu cu copil mic.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
mirciulix spune:
nu cunoasteti, cumva, pe cineva dispus sa stea cu o mandrete de bebita de 9 luni si jumatate, pentru inceput cam 2-3 ore pe zi, 2-3 zile pe saptamana, sa imi mai trag si eu sufletul si sa mai ies un pic in lume, ca m-am "salbaticit" de tot?!! e vorba de zone Rahova...cat despre cerinte, sunt cele uzuale, adica sa se poarte frumos cu Teo si sa aiba grija de ea ca de ochii din cap... ca altfel...![]()
monu spune:
Eu renunt la a mai cauta bona. O sa incerc cat pot sa ma descurc cu fetele pana o dau pe Alex la gradi si gata! Nu mai imi trebuie bona.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
roxanal spune:
eu iar am ramas fara bona, si-a gasit de lucru la stat si a plecat, anuntandu-ne miercuri seara ca nu mai vine decat joi si vineri
...am ajuns la urmatoarea pe lista de bone, care a zis ca vine de miercuri..sa vedem....cum o sa fie...
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
lucia52 spune:
Roxanal, nu te supara daca indraznesc sa intru in discutie, nu cumva le platesti prea putin de isi iau toate talpasita?
Imi pare rau pentru tine! Nu este asa usor sa gasesti o femeie cu suflet. A avea grija de un copil este o mare responsabilitate. Cine zice ca este usor se inseala. Succes!
roxanal spune:
quote:
Originally posted by lucia52
Roxanal, nu te supara daca indraznesc sa intru in discutie, nu cumva le platesti prea putin de isi iau toate talpasita?
Imi pare rau pentru tine! Nu este asa usor sa gasesti o femeie cu suflet. A avea grija de un copil este o mare responsabilitate. Cine zice ca este usor se inseala. Succes!
Lucia, nu ma supar...le platesc cum este piata, 600 ron, insa nu de asta pleaca..prima a plecat ptr ca mama ei era bolnava de cancer in faza terminala si nu ne-a spus de la inceput, sperand ca o sa-i fie mai bine, a II-a a plecat ptr si-a gasit de lucru la stat, unde i se asigura CM(eu nu puteam sa-i asogur asta), plus de asta nici nu-mi placea in mod deosebit ptr. ca era foarte "inegurata", trecuse orintr-un necaz in urma cu doar cateva luni si era destul de inchisa, ori Teo este un copil foarte vesel, are nevoie de un om normal..fara probleme emotionale deosebite... plus de asta, le ofer conditii civilizate de munca, decenta, mancare/cafea la discretie si nu le cer decat sa aiba grija de bebelina mea...nu altceva...casa noastra este dotata cu tot confortul...
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
tatiantudor spune:
Vrem si noi sa ne inscriem in grupul "cautatorilor" de bone.
Nu ne grabim deloc pentru ca vrem sa testam foarte bine piata aceasta de munca.
Avem un baiat Robert de 3 ani si jumatate care de la varsta de 3 luni pana la varsta de 1 a stat cu o bona care a avut grija f bine de el. Din pacate insa, dupa 9 luni de convietuire, a inceput sa isi insuseasca obiecte din casa si am dat-o afara. Acum baiatul va merge la gradinita si va fi luat de bunici asa ca viitoarea bona nu trebuie sa stea cu el.
Viitoarea bona pe care o cautam trebuie sa stea cu fetita noastra Anastasia care acum are 3 luni. Dar pana cand o sa ii gasesc eu ceva cred ca va fi mai mare.
Am cautat bone la 4 agentii. Nu mai tin minte cate am vazut. Peste 10 doamne mai tinere sau mai in varsta. Ca sa stea cu Anastaisa le-am oferit 8 milioane de luni - pana vineri si program de lucru 8.30 - 15.30 (7 ore). Toate au strambat din nas. Unele chiar s-au ridicat si au plecat de la interviu spunand ca nu le intereseaza ca e prea putin. Vazand ca e un fenomen general, am intrebat agentia cam la cat se asteapta ele. Mi s-a spus ca la 10 milioane. Mi se pare prea mult, dar nu m-am oprit din cautari. E adevarat ca nici nu mi-a placut nici una. Ce m-a socat cel mai mult a fost ca angajatul de la agentie imi facea semn sa nu aleg o doamna, ulterior spunandu-mi ca are ceva cu capul. Am ramas interzisa.
M-am dus la alta agentie. Am mai gasit 3 bone. Cand sa le chem la interviu, toate bune si frumoase.Parca invatasera o poezie toate. Cred ca facusera cursuri ceva, ca toate raspundeau la fel la intrebari. Miam zis ca e ceva in neregula. Chiar asa era. La intrebarea: va rog sa imi dati niste referinte...as vrea un nr de telefon de la o familie la care ati mai fost? Raspusnul era: "Au plecat din tara sau s-au mutat din oras si nu mai stiu numarul."
Cum de toate referintele nu sunt de gasit. Nu stiu. Da mi-a trecut si de minciunile lor. Sa nu va imaginati ca le-am cerut la vreuna menaj usor. Nu le-am cerut decat sa aiba grija de copil. Cu toate astea una din ele ma intreaba mirata:"Dar la copil cine ii face de manacare?" Nu mi-a venit sa cred si am poftit-o afara.
Nu stiu daca am eu ghinion sau sunt prea pretentioasa. dar de agentii m-am saturat si cu toate astea nu se iveste nici o cunostinta sa ma ajute cu vreo bona.
Eu sunt de parere ca pana la 1 an si 2 luni o bona merita 8 milioane. Dupa un an si 2 luni pot sa ii dau si 10 mil, pentru ca se presupune ca alergatul dupa copil este un efort suplimentar care o consuma mai mult, decat atunci cand copilul e mic. Mai sunt si multi alti factori.
Dar sa le dau din start 10 mil, mi se pare mult.
Daca sunt aberanta va rog sa imi spuneti ca simt ca gresesc si eu pe undeva de nu se lipeste nici o bona cu bun simt de mine
Va multumesc
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
ingridnen spune:
Liana, am ramas "interzisa" cand am citit ce pretentii financiare au bonele gasite prin agentii ! Locuiesti cumva in zona de Nord (atunci poate se explica
). In zona mea, sector 4, nu se ofera mai mult de 6 milioane pentru 8 ore, cu menaj usor (calcat hainute copil, gatit ceva usor pentru copil).
Ingrid si Cristi 3 ani si 11 luni