DE VANZRE PUI BICHON HAVANES 1 LUNA MASCUL

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Exista persoane pe planeta asta care nu sunt interesate sa cumpere catel cu pedigree. Eu de exemplu, nu vreau cand o sa imi iau caine sa-l duc la concursuri, sa aiba parinti nu stiu cat de premiati s.a.m.d. Exista oameni care adopta maidanezi, deci nu vad care e problema cu pedigree-ul.
Eu as face cadou un catel soacrei mele care stiu ca isi doreste de ceva timp si candva ii voi face cadou un catel copilului meu daca isi va dori, deci un catel poate fi un cadou in unele situatii bine gandite/cunoscute.
Intr-adevar vanzarea unui catel asa mic nu e prea ok si deasemenea nu e ok postarea aici pe forum in loc de bazar, din punctul meu de vedere.

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Emilia
iti spun eu dc insist pe tema pedigreeului: pt ca doar asta e garantia ca acel pui nu va muri in scurt timp sau ca nu are defecte majore. Si eu am primit un catel mic alb si pufos, dar cu defect. O iubim enorm, dar cand o vad ca ii este ei greu, imi vine mie sa plang.
In plus, trebuie stiut ca inmultitorii trateaza cainii ingrozitor si i tin in conditii infioratoare, pana la epuizare.
Cum scrii si tu, mai bine adopti un catel din sheltere, gata sterilizat si vaccinat, astfel salvezi un suflet nevinovat.
Si NU incurajezi inmultitoii.



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Dana, eu ma bucur ca vei steriliza catelusa, astfel o vei avea alaturi de voi multi ani de acum incolo.
Nu ati avut spatiu sa i pastrati din pui ? Cred ca e greu asa sa i dai departe. Macar sa gasesti oameni cu suflet si care nu vor profita de pufosenia mica



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neagudana spune:

La primavara am sa o sterilizez spatiu ar fi,dar la curte nu pot tine mai ales iarna 2 caini in casa cat i-asi iubi pt ca am o fetita mica si toata ziua sta cu ei si se joaca in brate ceilalti 2 copii sunt mai mari si cu puiutul acesta am vrut sa opresc eu dar ,........ v-am explicat de ce nu pot deja catelul a inceput sa se joace si sa manance si mancarica singurel ceilalti 4 catei de la prima fatare i-am daruit la vecini langa mine tot la persoane care iubesc animalele si asa pot sa-i vad atat eu cat si copiii cand dorim ,dar unele persoane ma condamna ca chinui catelusa si vreau sa scot bani de pe urma ei i-a deranjat ca am specificat ca va fi un cadou de craciun da am spus asta nu neg dar nu am spus-o cu rea intentie oricum nu mai conteaza si asa m-am suparat f mult am intanlit multe persoane car intradevar cinuie catelusii la mine cresc intr-o fam normala iubitoare au toate conditiile la fel ca si copiii mei pt ca ei fac parte din fam mea multumesc pt cuvintele frumoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Verisoara fostului meu prieten a dat cateva sute de euro pe un catel cu pedigree luat de la o crescatorie faimoasa (Canisa Kris).
Catelul a murit dupa aproape 2 saptamani.
Daca lua un maidanez de pe strada sau daca cumpara un puiut de catel mic din targ din Vitan nu cred ca dadea atata amar de bani pe el si poate nici nu murea asa repede.
Deci mie faza cu garantiile pt cainii cu pedigree sa nu mi-o mai vanda nimeni, va rog, ca-s destul de lamurita cu problema asta.
Nu cred ca un catel din parinti obisnuiti, fara premii de frumusete castigate si fara participari onorabile la zece concursuri merita mai putina iubire.
Cati dintre noi oamenii obisnuiti avem timp sa ducem catelul la concursuri? Eu una nu mi-am luat catel ca nici sa-l scot afara dimineata n-am timp, cu atat mai putin sa merg cu el pe la concursuri. Cand o sa ma mut la casa si o sa il pot lasa prin curte sa zburde si sa isi faca nevoile o sa imi iau si atunci doar sa fie frumos si sociabil ma va interesa.
Si daca se imbolnaveste sa pot sa-l fac bine ducandu-l la veterinar pt un tratament nu ca sa se uite medicul la mine si sa imi spuna ca n-are ce-i face si ca cine m-a pus sa-l iau de la canisa Kris ca ce nu stiam ca acolo se imperecheaza cainii fara pauza si putini dintre puii obtinuti asa supravietuiesc mai mult de cateva luni.
Am ramas super socata de ce mi-a zis acel veterinar si m-am lecuit atunci definitiv si de pedigree si de tot.
Ce-i drept fata respectiva, stapana catelului, nici ea nu vrusese musai cu pedigree dar cum vroia ea (rasa aceea si alb complet) nu am gasit in alta parte decat acolo.

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Kris nu e canisa, e fabrica de nenorociri inbred pe 4 labe.
fac multa reclama, vand multi pui si sunt foarte populari dar nu e nici pe departe canisa.

ader la opinia ta despre lipsa de importanta a pedigreeului daca nu iti doresti un caine de calitate show si DACA (mare daca) cunosti crescatorul si ai ceva date despre parinti, conditiile de trai, etc.

viitorul meu caine cred ca va fi cel mult un metis. actualul meu caine e un metis intre 2 rase neomologate - pitbull si bandog - deci am scapat de grija pedigreeului. Sanatos tun.

edit: am uitat sa mentionez ca in cazul asta evident ca se prefera sterilizarea oricarui animal daca nu il ai decat ca pet si nu ai de gand sa te lansezi in vreo cariera chinologica.

dimpotriva, anumite rase care au fost foarte populare si pe care s-a mers mult de tot pe linii de show sunt cam praf cu sanatatea pe termen lung sau / si temperamentul. pentru ca s-a tot insistat pe exacerbarea unei anumite trasaturi fizice sau, in cazul liniilor din Ro, s-a pornit de la una bucata cuplu de campioni si au tinut-o acolo in inbreeding generatie din generatie.
anumite linii de boxer sau bullterrier sau CG. vai mama lor. daca ajungi cu ei la 9 ani fara solduri prastie sau fara tumori, e bine.


De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

ina.click are dreptate in legatura cu Kris, aia nu e canisa, sunt puppy miller-i
de fapt asta e diferenta intre puppy miller-i si omul normal, neinformat, care nu intentioneaza sa faca un rau
de aia am si scris, sa incercam sa dam totusi inainte de a sari la gatul cuiva prezumptia de nevinovatie

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Emilia,

Daca imi permiti sa imi exprim o parere bazata pe ceea ce am citit eu despre importanta pedigree-ului la rasele pure de caini:

Daca omul citeste despre diferitele rase de caine si decide ca ii place o rasa anumita pentru oricare motive, in general felul in care multi oameni aleg o rasa este bazat pe criterii de personalitate, marime/talie, nevoi specifice rasei, etc, atunci acel om ar trebui sa se asigure ca acel caine va avea un pedigree sincer, chiar daca intentioneaza sa nu il duca la concursuri si nici sa il imperecheze/sa devina crescator, chiar daca pur si simplu vrea cainele ca animal de companie si nimic mai mult.
De ce? Pentru ca daca acel caine are pedigree, asta inseamna ca asteptarile stapanului de la rasa vor fi in general indeplinite. Exista exceptii desigur, dar in general stapanul va avea exact tipul de caine despre care a citit deoarece acel caine provine din caini de aceeasi rasa. Recomandarea expertilor este ca un viitor stapan care isi doreste un caine de o anumita rasa sa se asigure ca acel caine are pedigree pentru a evita o multitudine de probleme in viitor. Da, repet ca exista exceptii si se intampla uneori ca si cainii cu pedigree sa aiba probleme de sanatate si temperament dar in general se intampla rar crescatorilor seriosi cu experienta.
In cazul raselor pure de caini se mentioneaza posibilele probleme de sanatate si temperament in cartile/pe websiteurile de specialitate asa ca atunci cand cineva alege o anumita rasa si citeste/este informat, acea persoana va fi pregatita sa aiba de-a face cu acele posibile probleme. Informarea ajuta si la luarea unei decizii intelepte in alegerea unei rase, deoarece se pot observa calitatile si defectele si se poate decide daca acea rasa este potrivita posibilului stapan, familiei, stilului de viata, asteptarilor, situatiei financiare, etc.
De aceea, pedigreeul este extrem de important pentru cei care isi doresc un caine de rasa pura.

De asemnea exista asa-numitele "ferme/fabrici de caini" unde se produc pui pe banda rulanta, tot timpul anului, in fiecare an fara exceptie si cainii sunt tinuti in conditii groaznice. De multe ori, pedigreeul acestora este fals, dar si cand este adevarat, orice potential stapan ar trebui sa evite acesti crescatori care doar cresc caini pentru profit. Poti sa identifici acesti crescatori prin faptul ca au pui tot timpul anului, in fiecare an si de multe ori de la mai multe femele in acelasi timp si totodata ei nu isi duc cainii la concursuri canine.

Crescatorii seriosi nu au pui in fiecare an si nici pe toata durata anului, ei isi duc cainii la concursuri, ei pun multe intrebari potentialului stapan pentru a se asigura ca va fi un bun stapan, ofera multe garantii scrise/legale si indeplinesc multe alte obligatii morale cu privire la cainii lor.

Emilia, voiam sa te intreb, daca nu te superi. Eu ti-am mai scris la subiectul "papagal animal de companie" despre pisicute/animalute si alergii si voiam sa te intreb daca ai citit si ce crezi? Sper ca mesajul meu nu te-a suparat

Am observat ca pe fetita ta o vei boteza/numi Anna, daca nu ma insel/daca nu ti-am citit gresit semnatura si poate ai deja o fetita Anna In orice caz, Anna este un nume superb si nu am putut sa nu il remarc Felicitari pentru sarcina de asemenea

Toate cele bune tututor,


Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Citat:
citat din mesajul lui KittyMummy

Carra, eu nu am fost patimasa deloc. Asa a ales Carmencat sa imi interpreteze raspunsurile si acum tu te iei dupa ea. Eu pur si simplu am descris niste fapte, niste intamplari si niste obligatii ale unui crescator de caini de rasa pura. Si eu nu sperii pe nimeni. Eu vorbesc clar si la obiect, prezint realitatea asa cum este ea, iar daca ceilalti se sperie de adevar, eu nu mai am ce zice, sincer.
Da, stiu ca nu toata lumea a trecut prin ce am trecut eu si nici nu ma astept la asa ceva. Tu ai citit cu atentie mesajele mele? Eu am scris clar in cateva randuri ca eu mai cred in oameni buni, in romani buni, cu suflet bun. Mai cred si in animale iubite si ingrijite bine. Am spus asta foarte clar. Eu nu am generalizat niciodata pe nimeni. Nu am spus ca TOTI romanii sunt rai sau nepasatori cu animalele. Am spus ca MAJORITATEA sunt. Eu sunt prima care recunoaste ca exista romani minunati cu suflete nobile care adora animalele, eu insami am cunoscut cativa. Si nici nu am afirmat ca intreaga lume/societate este rea. Am spus ca majoritatea sunt. Asta este parerea bazata pe ceea am trait eu nu pe ceea ce am visat azi-noapte. Nu am impus sau cerut nimanui, pe forum sau in viata reala sa imi imparta opiniile si sincer, nici nu vreau asta deloc. Fiecare trebuie sa gandeasca pentru el, nu sa se lasa influentat. Eu nu sunt aici sa influentez pe nimeni, eu vreau doar sa imi impart experientele cu alti iubitori de animale. Cat despre persoana care vinde Havanezul, eu nu am fortat-o sa faca nimic, nu am impus nimic, nu i-am spus: "vezi ca daca nu urmezi ce am scris eu vin si iti fac ceva." NU. Eu i-am raspuns ei dar si in general altora care ar avea intentia de a deveni crescatori de animale, cu niste reguli de bun simt pentru binele animalului. Mesajul acela se adresa atat ei cat si altora care doresc sa fie crescatori de animale. Mesajul a fost unul la obiect, clar. Poate rece si distant pentru ca nu am folosit emoticonuri si pentru ca nu m-am exprimat cu blandete/delicatete si pentru ca nu m-am exprimat ca si cum acele sfaturi ar fi optiuni ("ai putea", "ar fi indicat", etc). Sa explic: Nu am folosit emoticonuri, am fost rece si distanta pentru ca prezentam si niste obligatii morale ale crescatorului in interesul cainilor dar pana la urma si al crescatorului (respecti obligatiile atunci ai pui sanatosi, lumea e multumita si te recomanda mai departe si iti faci bun renume). Acele sfaturi date de mine nu sunt optionale in sensul in care daca tu (nu tu personal Carra, oricine care are intentia de a deveni crescator sau este)nu le respecti/inveti din ele, tu ai de suferit si animalele tale. Acele reguli sunt pentru binele animalului si pentru succesul tau ca si crescator.Sunt obligatii morale in sensul in care, daca nu sunt indeplinite cainele poate sa sufere. Si daca tu ai posibilitatea de preveni o posibila suferinta a animalului tau, nu vad de ce nu ai urma acele reguli. Acele reguli nu sunt inventate de mine, ele au fost create de crescatori profesionisti din intreaga lume dupa ani de munca si experienta. Acele reguli specificate de mine au fost luat din carti de specialitate si de pe websiteurile crescatorilor profesionisti. Nu am dat nimanui in cap si nu am tras pe nimeni de urechi. Nici macar nu am acuzat-o ca nu ar iubi animalele. Nici macar nu pot sa inteleg de unde si pana unde credeti voi ca am fost agresiva si ca i-am dat in cap. Nu am insultat, nu am amenintat, nu am batjocorit, am fost politicoasa. Acea persoana a spus clar ca acel caine este un cadou excelent de Craciun si prin acea afirmatie mi s-a parut ca ori este nepasatoare fata de viitorul animalului (repet, nici un animal nu este cadou!) ori este incepatoare ori ambele. Repet, nu am fost agresiva. Daca nefolosirea de emoticonuri si folosirea semnelor de exclamatie si lipsa afirmatiilor de genul: "eu cred ca...", "ar trebui sa...", "ar fi bine sa...", "poate ca ar trebui sa..." etc va face pe voi sa credeti ca eu sunt agresiva si dau in cap oamenilor, atunci va sfatuiesc cu politete sa va revizuiti opiniile. Repet, acele reguli scrise de mine nu sunt optiuni, sunt obligatii morale fata de un animal. Nu sunt inventate de mine ci de profesionisti care au dovedit ca prin respectarea lor toata lumea e multumita si fericita: animalul, crescatorul si noul stapan. Este ca la doctor, daca vrei sa scapi de o raceala iei un anumit medicament, nu este o optiune. Daca vrei sa o transformi intr-o optiune, atunci esti liber sa o faci dar tu ai de suferit ca nu te mai vindeci. Eu am mentionat acele reguli/obligatii si atat, nu i-am cerut sa le respecte ca daca nu, nu stiu ce se intampla. Si nu am putut folosi emoticonuri pentru ca nu am putut sa o simpatizez/sa o simt aproape de sufletul meu pe o persoana/orice persoana care ar spune ca un animal este un cadou. Subliniez ca totusi nu am insultat, amenintat, atacat, etc.

Da, Carra, ele au dat raspunsuri foarte bune si la obiect. Eu nu am negat niciodata asta. Eu nu am spus niciodata ca ele nu ar fi dat asemenea raspunsuri. Despre Carmencat, ea este cea care m-a atacat pe mine, nu eu pe ea, te rog frumos cu respect sa observi acest lucru. Eu nici macar nu ii adresasem nici un cuvant, ea mi-a vorbit prima si apoi eu i-am raspuns. Te rog sa observi asta. Eu am prezentat acele obligatii create de ALTII si ea s-a bagat peste mine si asa a inceput totul. Ea este cea care m-a atacat nu o data ci de mai multe ori in mai multe mesaje si eu la inceput, in ciuda atacului, i-am raspuns placid, rece, distant, eu nu am atacat-o inapoi. De fapt ceea ce am spus eu la inceput nici macar nu avea vreo legatura cu ea personal, era ceva foarte general pentru cei care isi iau in serios rolul de crescator si ea a venit si a inceput sa ma atace direct pe mine fara ca eu sa ii fi adresat ei nici macar un cuvant. Cu toate astea, am ramas calma si nu am insultat, amenintat si cu siguranta nu am incalcat regula respectului. Daca vreti sa aratati cu degetul, atunci aratati spre Carmencat, ea este cea care a incalcat regula respectului atacandu-ma desi eu nu i-am spus ei o vorba si desi eu, in acel mesaj care nu avea nici o legatura cu ea personal, nu insultasem, atacasem, amenintasem, etc pe nimeni.
Eu am oferit si ofer in continuare respect, draga Carra. Respectul poate coexista cu inversunarea si patima, nu se exclud reciproc.

Ceea ce voi ati perceput ca agresivitate este gresit. Si nu, nu va impun sa credeti asta. Credeti ce vreti. Pana la urma eu imi cunosc sentimentele, emotiile, gandurile, reactiile, eu stiu daca am fost sau nu calma, nu voi. Voi nici macar nu ma cunoasteti deloc dar aruncati cu pietre de parca m-ati fi vazut cum reactionam si ati vazut cu ochii vostri agresivitate. Doar pentru ca nu scriu ca voi cu multe emoticonuri, alintari, blandete, pentru ca spun "obligatia ta ca stapan este sa..." in loc de "eu cred ca ar trebui sa faci asta si aia..." asta nu inseamna ca sunt agresiva, dau in cap, trag de urechi. Alea erau obligatiile unui crescator de caini, oricine ar fi el sau ea, nu sfaturi si optiuni. Optiunea era daca se alege sa se respecte acele obligatii sau nu iar asta este alegerea fiecaruia, eu nu am fortat si nu voi forta pe nimeni cu nimic, si nici macar nu as putea de la asa distanta. Si oricum, ar fi o mare pierdere de timp.

Sper sa nu mai vedeti agresivitate acolo unde nu este doar pentru ca nu am fost suficient de calduroasa.

Si voiam sa intreb/aveam unele observatii: (in general)

Eu am mentionat prima data (cel putin recent/ultimele postari)ca eram interesata de caine de rasa Havanez sau Coton de Tulear. A observat cineva ca acea persoana a aparut cu anuntul de vanzare a cainelui dupa ce am mentionat eu despre aceasta rasa? Coincidenta sau? Nu dau in cap/trag de urechi pe nimeni, nu sunt agresiva, pur si simplu intreb si eu.
De asemenea, acea persoana in mesajul initial a spus ca acel catelus de 1 luna ar fi un excelent cadou de Sarbatori aratand clar intentia de a-l vinde luna asta, de Sarbatori tocmai pentru a fi un excelent cadou. Apoi mai tarziu, in alte mesaje, aceeasi persoana si-a schimbat tactica si a spus ca oricum nu intentiona sa vanda acel puiut asa mic asta dupa ce mai multe persoane au spus ca puiul ar fi prea mic sa fie vandut. Asta a observat cineva? Credeti ca a gresit initial si apoi s-a corectat? Sau ca intentia a fost clara de a vinde puiul de Sarbatori? Daca a gresit, asta da dovada de lipsa de profesionalism si documentare serioasa. Daca asta a fost intentia cu adevarat, atunci este crud si trist pentru bietul catel.

Si cea mai mare intrebare a mea este urmatoarea:
Szivarvany a spus clar ca in Romania exista un singur crescator de caini Havanezi cu acte in regula, acest crescator aflandu-se in CT. Aceasta persoana care ofera acest catelus spre vanzare este in Bucuresti. Eu deduc deci ca acel catelus nu este de rasa pura Havanez. Deci este probabil o inselatorie. Sau poate intre timp aceasta persoana din Bucuresti a devenit un crescator de Havanezi cu acte in regula, ca sa nu ma acuzati cumva ca o "atac" "din nou".

Neagudana, puiul tau de caine este Havanez de rasa pura? Din anuntul tau asa lasi sa se inteleaga dar in orice caz intreb aici acum. Si tu esti crescatoare de caini de rasa Havaneza cu acte in regula? Daca da, felicitari ca nu sunt multi in Romania si Havanezii sunt o rasa minunata. Cand ai devenit crescatoare, de unde ti-ai luat primele perechi de caini? Mi-ai putea descrie care sunt standardele rasei Havaneze, atat fizice cat si temperamentale? Si mai voiam sa te intreb daca tu participi cu Havanezii tai in concursuri de frumusete canina? Daca da, exista vreun website cu poze din cadrul acelor concursuri unde as putea sa iti admir Havanezii?

Acum chiar ca am fost foarte atenta sa nu par agresiva.

Toate cele bune tuturor,



Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)


Kitty, am trecut de muuuult de varsta la care trebuie sa ma iau dupa cineva ca sa am o parere. Te-ai ganditi ca poate eu si Carmencat chiar avem aceeasi parere?

Acum voi fi TOTAL OFF si imi dau inca o bila neagra (asa cum am facut si la celalalt subiect): tinand cont de facultatea pe care zici ca ai absolvit-o, ar trebui sa recitesti mesajul adresat utilizatoarei ce avea de gand sa vanda un catelus. "Tu ca si crescator", "tu ca si... etc., etc.". Nu te zgarie la urechi formularea "ca si" in acest context? Ar cam trebui, sincer, fiindca suna rau si, mai ales, e incorecta (la formulare ma refer, desigur)! (Da, stiu ca regulamentul interzice aceste observatii, insa eu ti-as sugera sa citesti subiectul intitulat "Nu se zice: 'Am decat un mar. Nici doctora'!")

A, si inca o intrebare: ce intelegi prin "MAJORITATEA"? Ai facut vreun studiu in acest sens? Cat inseamna aceasta MAJORITATE: 51% sau 99%? Ca diferenta e mare intre cele doua procentaje, desi ambele exprima o MAJORITATE - mai mare sau mai mica...!

In rest... cum zici tu, Kitty, ca e greu sa tina cineva pasul cu logoreea ta.

PS: Asta-i de la mine pentru mine: .

Editez ca sa mai inserez inca una si ma duc, (adica o intrebare rautacioasa, recunosc): ce ziceai de numarul de emoticoane pe care tu NU le introduci in mesajele tale ca sa pari rece si distanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Of! Verisoara mea a luat un bichonel cu acte, de la o canisa cu pretentii si s-a trezit la un control mai serios, la radiografie ca n-are un testicul, nu ca nu-i coborat, lipseste cu totul. Radiografia au facut-o ca i-a crescut puiutului o galma intr-o parte, sub piele, undeva in zona coloanei. Galma a ramas tot nelamurita, se banuieste tot un defect congenital. Pe el nu-l doare, dar nici nu se retrage.
La noi crescatorii seriosi sunt rari.

Mergi la inceput