DE VANZRE PUI BICHON HAVANES 1 LUNA MASCUL

DE VANZRE PUI BICHON HAVANES 1 LUNA MASCUL | Autor: neagudana

Link direct la acest mesaj

Buna ziua am de vanzare un pui de bichon havanez 1 luna deparazitat e un cadou superb de sarbatori daca doreste cineva sa mi lase mesaj pt mai multe detalii si poze.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Are pedigree ? Il vinzi la 4 saptamani de viata ?

Si NU, un catel NU este un cadou, un catel este o responsabilitate enorma, un catel este un suflet si devine un nou membru in familie.



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Szivarvany are mare, mare dreptate. Un animal de orice fel NU este un cadou, este un membru de familie care trebuie primit in familie dupa ce toata familia s-a gandit si a analizat totul cu atentie si decizia a fost luata cu intelepciune si atentie.

In primul rand, nu poti posta aici oferte de vanzare, asta nu e bazar, du-te la Bazarul DC.
In al doilea rand catelusul ar trebui vandut la 3-4 luni, in nici un caz la 1 luna!
Catelusul are nevoie de Pedigree.
Tu ca si crescator ai obligatia morala de a tine evidenta clara si detaliata a ambilor parinti ai catelusului plus toti cei 4 bunici plus toti cei 8 strabunici, MINIM. Viitorii proprietari trebuie sa cunoasca istoria a cel putin 3 generatii intregi in urma catelusului, istorie dovedita de acte si certificate medicale si veterinare, nu de vorbe si promisiuni goale.
Tu ca si crescator ai obligatia de a invita potentialii proprietari in casa ta pentru ca acestia sa vada cu ochii lor conditiile in care traiesc animalele tale.
Tu ca si crescator ai obligatia de a oferi o garantie pentru animalele tale care sa certifice starea lor de sanatate.
Tu ca si crescator ai obligatia de a pastra standardele clasice ale rasei alese si obligatia de a produce numai pui sanatosi cu temperamente bune si foarte bune. Animalele cu probleme de sanatate si/sau temperament NU au voie sa fie imperecheate!
Tu ca si crescator ai obligatia de a-i explica potentialului proprietar dieta animalelor tale si in special a catelusului si de a-i da sfaturi pertinente in vederea mentinerii si imbunatatirii dietei catelusului.
Tu ca si crescator ai obligatia de a-ti cupla puii cu potentiali proprietari in functie de temperament. De exemplu, o familie cu copii ar vrea un catelus mai jucaus, activ, plin de viata. Dar un cuplu mai in varsta poate ar vrea un catelus mai linistit, mai calm. Tu ca si crescator ai obligatia de a testa temperamentul fiecarui catelus si a vinde fiecare catelus unui proprietar caruia catelusul i se potriveste ca temperament!

Toate aceste reguli si multe altele sunt pentru binele animalului. Daca omul nu e multumit cu ce a cumparat, omul va abandona sau chiar ucide acel animal. Binele si viitorul animalului trebuie serios luate in calcul aici. Tu ca si crescator ai de asemenea obligatia de a lua inapoi orice pui vandut in cazul in care proprietarul nu mai este satisfacut dar asta poate fi evitat prin cuplarea animal-stapan pe baza de temperament si asteptari.

Potentialii/viitorii cumparatori de animale ar trebui sa citeasca ce am scris si sa tina bine minte, daca sunt iubitori de animale desigur.



Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neagudana spune:

aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti u contest acest lucru daca nu era sanatos el sau mama lui nu doream sa l vand ,nu e primul puiut care il am si sunt f jucausi va spun ca eu am 3 copiii si tot timpul se joaca cu ei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Neagudana, eu pornesc de la premisa ca esti bine intentionata cu privire la soarta catelusului (indiferent de rasa acestuia), insa el trebuie sa stea cu mama si fratii lui pana la 8-12 saptamani. Pana atunci suge si asa isi consolideaza sistemul imunitar si invata sa socializeze (regulile de baza, fireste) - toate acestea fiind esentiale pentru bunastarea lui ulterioara, dar si pentru adaptarea in familia viitoare. De asemenea, trebuie sa aiba si vaccinarile prevazute in schema de vaccinare, conform carnetului de sanatate eliberat de medicul veterinar.

In plus, dupa cum au spus si fetele, un cetalus NU este un cadou de Craciun de care apoi te plictisesti si-l abandonezi. Un catelus este un viitor membru al familiei, care trebuie sa se bucure de afectiune si maxima atentie. Doamne, sper ca lucrul acesta va fi inteles o data pentru totdeauna, ca sa nu ne mai permitem noi, oamenii (fiintele superioare ale lui peste) sa ne batem joc de niste sufletele nevinovate, care depind 100% de... omenia... omeneasca... (ce gluma sinistra, vai noua!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu repet, atata timp cat un caine nu are acte care ii dovedesc rsa - si asta doar un pedigree o poate face - tu vinzi un catel mic alb si cam atat.
Eu zic sa nu ii mai pui la produs, sunt destui caini mici albi pufosi abandonati.
Asta o fac inmultitorii, care o fac doar si numai pt bani, pana la epuizarea femelei.
Mi se pare mai mult decat trist, pt catei.



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

KittyMummy, spuneai la alt subiect ca iti doresti respect si bun simt de la cei care iti scriu, nu mai fi asa de agresiva, acorda celor din jurul tau prezumtia de nevinovatie.
Asa cum tu spui ca ai fost tramatizata de violenta cu care ti s-au adresat oamenii in trecut, atat in viata reala cat si pe forumuri, incearca sa inveti ceva din asta.
Mesajul tau este exagerat de violent.

De unde stii tu ca femeia asta nu isi iubeste cainii? Cainii cresc intr-o familie normala, unde se joaca cu 3 copii. Cel putin din punct de vedere al socializarii sunt ok.

Sa stii ca nu toata lumea monteaza intentionat. Unii nu stiu toate regulile chinologiei. Pana si la crescatori mari se intampla monte accidentale.

A invata pe cineva, a educa oamenii din jurul tau se face cu bunatate si blandete, nu cu acuze.

Chiar si tu ceri ajutorul la un alt topic vis-a-vis de niste rase. Nimeni nu se naste invatat.

Si mai cred ca nu e frumos sa gonesti pe cineva asa cum ai facut-o. Mai ca nu i-ai zis mars la bazar de aici cu anuntul tau cu tot. Te uiti sa vezi ca este o nou venita? Ca poate nu stie inca cum functioneaza forumul asta? Poate nu are experienta forumurilor. Are 3 copii de crescut si niste caini. Cu siguranta nu are timp pentru a fi o obisnuita a forumurilor. La asta te-ai gandit inainte sa ii sari la gat?

Si te-ai mai gandit ca forumul asta e dotat cu moderatori a caror treaba este tocmai sa organizeze postarile, topicurile, si asa mai departe? Daca avea cineva ceva de zis, era un moderator, nu tu.

Mai sunt la aceasta sectiune topicuri de vanzare, dat, animale diverse si pana la tine nu a mai sarit nimeni in sus.



Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Carmencat, eu nu consider ca am fost deloc agresiva. Mai bine zis am fost rece si distanta. Agresiunea ar presupune sa am sentimente de furie, suparare mare, frustrare si mai ales speranta intensa de a schimba/influenta ceva. Eu in Romania ca societate si in romani mi-am pierdut demult speranta. Da, mai sunt romani buni, minunati si in ei mai am inca speranta, dar in romani per total eu una mi-am pierdut speranta. Cand propria mea bunica m-a insultat de nenumarate ori pentru dragostea mea de animale, cand am vazut si auzit o femeie in varsta, bunica spunandu-i nepoatei sa huiduiasca pisicile si sa dea cu pietrele in ele, pai eu mi-am pierdut speranta, oameni "buni".
Mesajul meu nu este violent, este rece si distant si menit sa puna respectiva persoana la punct. Pai cum isi permite orice fiinta umana sa spuna despre orice animal ca este un excelent cadou de sarbatori???!!! Acea afirmatie m-a deranjat. Animalele nu sunt obiecte, nu sunt cadouri, daca le numesti cadouri sunt de la Dumnezeu, dar nu cadouri ca le cumperi tu de Craciun. Acea afirmatie simpla mie personal imi arata usurinta cu care un animal este vandut doar pentru a scapa de el si a face bani, nu pentru ca ai un plan pentru VIITORUL lui. Cum ti-ar place tie ca om daca un extraterestru, superior tie ca inteligenta si tot vine pe Pamant, si apoi spune "am o fiinta umana excelenta cadou de Craciun! veniti si poftiti!"? Noi suntem asa numita specie superioara, atunci trebuie sa aratam mai multa consideratie fata de aceste animale, nu sa incercam sa atragem oamenii neinformati sa ii cumpere de Craciun! Nu sa vorbim de parca sunt obiecte pe care le vindem cu usurinta! M-am saturat pana peste gat de scuze si explicatii "aaa nu am vrut sa zic ca e cadou", "aaa nu am intentionat sa sune asa" etc. Daca ai creier si esti adult atunci stii cum sa te exprimi si daca te exprimi gresit si apoi esti atacat nu te poti blama decat pe tine. Acea persoana a spus clar ca acel puiut este un excelent cadou de sarbatori tocmai ca sa atraga nestiutorii sa cumpere mai repede ca vezi Doamne este perfect de sarbatori. Acea afirmatie nu poate fi justificata in fata mea. Orice persoana care se refera cu atata usurinta la soarta si viitorul unui animal merita sa fie atacata si nu sa ii gasim scuze, cu gasitul de scuze mai multe animale vor fi abandonate si omorate! Ce atata sa protejam oamenii? Nu sunt destul institutii si drepturi toate DESPRE OM? Si cate sunt pentru animale mai ales in Romania, cate? Si cate pe bune si nu pentru bani si spagi? Zero!
Oh si exact! Si eu sunt o nou-venita dar am citit despre forum inainte de ma inscrie. Exact ca acea persoana nu are timp de forumuri si discutii, exact! A intrat aici probabil doar ca sa isi vinda animalul, sa scape mai repede de el. Dovada clara in ochii mei ca preocuparea este pentru a scapa de caine, pentru a face un ban nu pentru a gasi un bun stapan, nu pentru a asigura un viitor bun cainelui.
Da, moderatorii puteau si pot sa spuna ce vor dar si eu am dreptul sa spun ce gandesc, ce daca nu sunt moderator, doar nu am omorat-o? I-am spus sa nu posteze aici, nu am insultat, nu nimic, doar rece si distant, ce acum trebuia sa o rog frumos, sa o alint? Nu stiam ca este interzis sa imi exprim unele pareri doar pentru ca nu sunt moderator.
Si "am sarit in sus" cum spui tu, tocmai din cauza afirmatiei ca un animal ar fi un excelent cadou de sarbatori ca si cum ar fi un obiect. Asa cum am mai spus, daca un copil de 5 ani s-ar fi exprimat asa atunci l-as fi corectat cu blandete si afectiune, normal. Dar nu un adult. Un adult nu are nici o scuza valida. Nu in ochii mei. Nu cand soarta si viitorul animalelor este in joc. Nu cand animalele sunt torturate si mor pe capete pentru ca oamenii au tot felul de scuze si explicatii. Cand e vorba de un copil toata lumea sare ca arsa, toata lumea reactioneaza, toata lumea nu vrea sa auda scuze dar pentru un animal exista intotdeauna scuze. Mda...
Dar de ce ma si zbat? Mentalitatea romanilor nu se va schimba prea curand. Si nu aruncati cu pietre, nu generalizez. Repet, exista romani buni, iubitori de animale, luptatori pentru drepturile animalelor. Dar majoritatea sunt cum sunt, cu mintea in Evul Mediu, cu prioritizarea fiintei umane deasupra celorlalte specii, cu gasirea de scuze pentru simple afirmatii, pentru tortura animalelor, pentru uciderea animalelor, da toate au scuze cand vine vorba de animale...


Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Nu, nu ai fost rece si distanta. Daca ai fi intentionat sa fii numai rece si distanta i-ai fi spus scurt si la obiect ca dupa parerea ta un animal nu este un cadou si ca oricum, sectiunea de anunturi este in alta parte, la bazar. Asta ar fi insemnat rece si distant
Nu toate rosiile pe care i le-ai aruncat in cap, nu toata teoria cu indatoririle pe care consideri TU ca ar trebui sa le aiba ea.

Si acest ultim mesaj este neobisnuit de agresiv. Poate nu ti-ar strica putin anger management.
Inteleg ca iubesti animalele, in general, cei care intram pe sectiunea asta iubim animalele.
Daca mai intra cineva accidental, ar trebui sa vada ca are ce citi, sa vada ca iubirea pentru animale nu o exclude pe cea pentru oameni, sa vada ca iubitorii de animale sunt persoane mult mai tolerante, poate, decat restul. Sa traga concluzia ca a iubi si a respecta este dimensiunea in care traim, noi, iubitorii de animale.
Din mesajele noastre nu ar trebui sa razbata indemnuri la ura si la violenta.
Tu, ca si mine, dorim ca oamenii sa respecte si sa iubeasca animalele. Nu ii determini sa faca asta daca tu esti atat de agresiva.
Nu opresti lapidarea, daca tu la randul tau lapidezi. Asta incerc sa iti spun.
Sau mai pe intelesul tuturor, tonul face muzica.

Si in ceea ce priveste drepturile animalelor vs. drepturile copiilor si ajutorul pe care il primesc animalele vs. ajutorul pe care il primesc copiii... aici este o lunga discutie.
Eu, aici, in Romania atat de blamata de tine, am vazut ca daca anunta cineva pe un forum de profil ca la coltul strada X cu Y e un caine in dificultate, se reped subit minim 10 iubitoare sa il salveze. Dupa care se fac luntre si punte sa gaseasca bani de tratamente, stapani permanenti, etc. A, ca sunt foarte multi caini pe strazi si abia se face fata, asta da, e adevarat. Dar sunt extraordinar de multi oameni implicati pe zona asta de voluntariat si, crede-ma, ca stiu ce vorbesc, am activat suficient de mult timp pe acolo.
Pe de alta parte daca zice cineva la coltul strazii Z cu strada Y e un copil pe bordura, nu se uita nimeni la el. Poate cel mult sa sune cineva la protectia copilului care la randul ei ridica din umeri. Punct.
Alt exemplu: esti la o masa pe o terasa, vine un caine langa tine, iei o bucata de paine, un mic, ma rog, ce mananci si ii dai. Vine un copil, pui de tigan sau nu, nu conteaza, e copil, ii da cineva ceva? Nu! Il usuie, eventual si cu ceva injuraturi si un sut in fund.
Asa ca lasa-ma cu comparatiile astea, care nu isi au locul pe un forum despre copii si indiferent pe ce forum ar fi total deplasate.

Tu nu faci decat sa instigi la ura si la violenta fata de cei care nu iti impartasesc total opiniile, aici ma refer si la celelalte postari ale tale, nu numai la asta.

Cineva care se autonumeste iubitoare de animale ar trebui sa stie ca atunci cand esti capabil de iubire nu esti capabil si de ura si dusmanie. Iubirea nu mai lasa loc pentru asa ceva.
La tine e mai mult obsesie decat iubire.
Si cu asta am incheiat.
O sa am mare grija sa te ocolesc pe unde postezi, pentru ca furia si agresivitatea ta imi fac rau, imi strica dispozitia si ziua.
Ma duc sa imi pup cainii mei si copilul meu adoptat (da, de aia stiu atat de multe din sistemul de protectie a copiilor). Si... ghici, am avut si pisici la viata mea. Ba chiar si un perus.




Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Mda, este atat de usor sa judecam decat sa intelegem... Carmencat, daca mi-ai fi citit mesajele cu atentie ai fi inteles de ce gandesc cum gandesc. Dar in fine. Nu te deranja. Nu esti prima si nu vei fi nici ultima. Oamenii ca tine ma fac sa imi fie rusine ca sunt romanca dar si fericita ca am plecat de acolo. Ultimul tau mesaj dovedeste cat de "mult" poti tu intelege pe altii, cat esti tu de "deschisa la minte". Si probabil esti o sfanta care simte iubire si sentimente pozitive tot timpul si nimic negativ. Iubirea poate exista cu multe alte sentimente si tot iubire adevarata este. Cand am fost buna cu oamenii am primit palme si suturi, cand am fost buna cu animale am primit dragoste si devotiune. Voi fi buna cu oamenii care sunt oameni adevarat. Nu instig la ura si violenta. Daca oamenii se lasa controlati de mesajele mele atat de usor...Mda...De aia avem creieri...Eu imi exprim niste pareri bazate pe EXPERIENTE ORIBILE si REPETATE. Fiecare este liber sa creada si sa simta ce vrea, eu nu sunt aici sa schimb oameni, asa cum am zis, adultii sunt oricum o cauza pierduta si tu tocmai ai dovedit asta.

Atat am sa iti zic si si eu te voi evita de acum incolo.

Pentru ceilalti: daca sunteti de acord cu...persoana de mai sus, raportati-ma la moderatori, nu mai vorbiti cu mine sau spuneti-mi sa plec sau ceva, orice ca sa stiu, sa nu imi mai pierd timpul incercand sa imi impart experientele traite cu altii si voi pleca de pe forum.

P.S. Eu iubesc copiii si cred ca ei sunt singura speranta si da asta e un forum pentru/de copii. Dar eu nu consider copiii mai importanti decat animalele, eu nu consider nici o fiinta umana mai importanta decat animalele si nu consider nici animalele mai importante decat oamenii. Consider ca ar trebui sa fim toti egali fara sentimente de superioritate. Dar in fine...Poate ar fi mai bine sa imi tin opiniile pentru mine.



Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu zic sa nu va certati, mai ales ca ambele iubiti animalele



Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput