Gradinita - reclamatii.

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Sabina, ideal e sa se simta bine la gradi, ai dreptate .... dar sunt copii care chiar nu se simt si nu trebuie fortati, probabil solutia este programul scurt.
Cred ca depinde enorm de bunatatea personalului, de felul in care interactioneaza cu ei, de calintate si intelegere.

Ledi, riscuri sunt multe, nu poti proteja copilul tot timpul. Indiferent ca are o problema, ca David - care necesita mai multa atentie si multa igiena (aici am dubii ca se insista la gradi prea mult) - fie ca e doar un copil mai nazdravan.
Si eu am pitici cu umblatul cu creioanele in mana prin grupa, cu rafturile sa fie bine fixate, cu soba de teracota care ma dispera (cu asa ceva am crescut in casa si stiu cum explodeaza).
Poti innebuni la 1001 ganduri de riscuri stiute sau nestiute, inteleg perfect.
Dar copilul nu trebuie sa simta ultraprotectia, chiar daca ea exista. Asta e parerea mea care fac pe mine de frica in parc cu ele ca alearga si iau un leagan peste cap :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Sabina,stiu de fc,ca are duse si pastile acolo,doar ca mai mult ca sigur nu stiu ce ins aceasta boala si ce presupune ea.De aia am tinut sa-i explic si doamnei ca in timp ce restul stau la joaca,fii-miu face terapii si se indoapa de pastile si medicamente mai ceva ca un om mare,ca are multe restrictii,ca e plimbat prin spitale si dri de cand era bebelus etc etc..Nu am pretentia sa stie despre boala asta cand sunt multi dri care abia au auzit de ea.Dar am vrut sa explic eu un pic pt a intelege aceasta boala sa nu creada ca e nush ce minune si are vreo problema psihica din cauza ei sau mai stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu ma intelege gresit, empatizez cu tine, cu situatia puiului tau, dar in mod normal, cand intra la gradinita, la 3 ani copiii trebuie sa se descurce aproape singuri la toaleta, masa, imbracat/dezbracat. Am trecut si eu prin gradinita de stat cu baietii, stiu cum e. Pentru baieti e mult mai igienic in il locurile publice sa stie sa faca pp din picioare. La gradinita toaletele sunt cat de cat curate. Sa vezi cum e la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Anya la trei ani li se cere prea mult.Ar trebui ocrotiti,protejati,pentru numele lui Dumnezeu li se cere fix cat si unui adult.Am avut o singura discutie cu una din educatoare....o singura data,acum are grija sa isi controleze cuvintele.La Eva e gradinita de stat dar vine tot timpul curata,shimbata mchiloteii sunt curati,(Eva se sterge cu servetele umede) dar banuiesc ca ii curata si ele,nu cred ca un copil de 3 ani stie sa se stearga luna desi am invatat-o....
Mie mi se pare mult pentru un copil....

Mergi la inceput

anya,am zis eu undeva ca nu stie?am zis ca mi se pare total aiurea sa iasa din incapere singur sa mearga la toaleta,dk pune mana in wc?daca bea apa din wc?daca se urca pe ceva si se intampla ceva?daca uita sa se spele pe maini si-s baga mainile in gura?(la fii-miu e mai complicata situatia)Uite al meu nu se sterge bine la fundic si cunosc copii si de 6 ani care nu o fac..prin urmare mi-a venit cu chilotii plini de kk.La fel si la dulapioare..sa-si caute dulapiorul,sa-si caute numele scris mic pe interiorul dulapiorului,sa se dezbrace si sa se imbrace singur,sa-si caute in rucsac..la 3 ani si ceva?Daca pleaca pe scari?Daca trage de dulap ca asa-i vine lui...Un copil de varsta lui nu se lasa nesupravegheat,altfel l-as lasa si eu in casa si as pleca la cumparaturi nu?Ca uite,is sechestrata la domiciliu ca el n-are voie afara,iar eu nu pot iesi din casa si-s singura.
noah..zic si eu..poate oi fi eu prea paranoica,poate am trecut eu prin situatii mai neplacute si acum is paranoica..(nu vreau sa intru in detalii,am incercat 2 gradinite particulare,l-am retras imediat,la ambele a fost lovit/batut de personal!..si de copii,dar hai sa zicem ca sunt copii si asa-i peste tot,is mici si conflicte apar peste tot)

Mergi la inceput

si da,o fi mai igienic din picioare,dar ce te faci ca el face si kk..in plus,uite eu nu l-am invatat sa faca pisu din picioare,acasa face la olita,cand mergem undeva la wc..si cred ca de max 3-4 ori a facut din picioare ca nu aveam olita la noi,eram in camp si copilu voia sa faca si a facut de voie,de nevoie din picioare..ajutandu-l ori eu,ori taica-su.
O sa fac training cu el ce sa fac..sa-l invat sa faca singur,ma conformez..
Pe vremea mea erau olite,veneau educatoarele/ingrijitoarele cu noi,asa k la armata,in sir indian..si ne puneau pe toti pe olite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ledi ai dreptate...in tot ce spui...cand aud ca la trei ani trebuie sa stie sa faca fix ce fac adultii...da` chiar de ce nu il lasi in casa si te duci la o cafea?Ca doar ce se poate intampla....astea-s gaselnite de ale lor ca sa stea educatoarele alea impopotonate la catedra si sa dea ordine unor bebelusi un pic mai mari.

OOps..m-am aprins...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu stau si ma intreb: ingrijitoarea ce face ? Nu e treaba ei sa mearga cu copiii mici la baie, sa i ajute, sa aiba grija sa nu plece alela prin gradi, sa i ajute la tot ce au nevoie pana invata ? Ea pt ce este platita acolo ?
Cum sa lase un copil de 3-4 ani sa circule singur pe hol ?
Educatoarea nu are cum iesi cu ei, mi se pare normal, ea trebuie sa stea in clasa cu ceilalti, dar ingrijitoarea ce face ? Ce atributii are ?

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Daria,nu au personal,e o singura ingrijitoare la toate clasele,sper sa nu ma insel.Deci,e nasol..educatoarea nu poate iesi,e clar,ca mai sunt in clasa multi..e complicat rau.
Eu nu m-am suparat ca mi-a venit cu chilotii plini de kk,pe mine ma ingrozea doar gandul ca cine stie ce face el pe acolo prin baie...sa nu puna mana,sa nu uite sa se spele,sa sa sa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Atasez un fragment din FISA POSTULUI pentru ingrijitor gradinita cu program prelungit. Se gaseste pe net si are mai multe pagini.
Iata ce trebuie sa faca ingrijitoarea:
b) EFECTUAREA LUCR#258;RILOR DE ĪNGRIJIRE A SECTORULUI:
1.Asigurarea īnc#259;lzirii corespunz#259;toare a spa#355;iilor de īnv#259;#355;#259;mānt, prin t#259;ierea lemnelor, c#259;rarea lor, aprinderea #351;i īntre#355;inerea focului;
2.Aspirarea prafului;
3.#350;tergerea prafului de pe mobilier, flori, calorifere, pervazuri, etc;
4.M#259;turarea spa#355;iilor care nu se aspir#259;;
5.Sp#259;lat geamuri, u#351;i, mobilier, faian#355;#259;, du#351;umele, gresie;
6.Dezinfec#355;ia grupurilor sanitare zilnic(W.C.-uri, chiuvete, oli#355;e, faian#355;#259;, gresie);
7.Dezinfec#355;ia juc#259;riilor #351;i a mobilierului (s#259;pt#259;mānal);
8.Īngrije#351;te florile din s#259;lile de grup#259;, holuri #351;i din curte;
9.P#259;strez#259; instala#355;iile sanitare #351;i de īnc#259;lzire central#259; īn condi#355;ii normale de func#355;ionare;
10.Asigur#259; cur#259;#355;enia aparatelor de joac#259;, din spa#355;iile de joac#259; din curtea gr#259;dini#355;ei;
11.Asigur#259; cur#259;#355;enia īn toat#259; incinta gr#259;dini#355;ei;
12.Execut#259; mici lucr#259;ri de repara#355;ii (vopsit mobilier, v#259;ruit);
13.Respect#259; normele P.S.I.;
14.A#351;terne #351;i aranjeaz#259; paturile copiilor la culcare #351;i sculare;
15.Īmbrac#259; #351;i dezbrac#259; copiii la culcare #351;i sculare, la sosire #351;i plecare acas#259;, etc.;
16.Īncal#355;#259; #351;i descal#355;#259; copiii;
17.Supravegheaz#259; copiii īn lipsa educatoarei #351;i r#259;spunde de securitatea acestora;
18.Īnso#355;e#351;te copiii la toalet#259;, la baie, la sala de mese #351;i dormitoare, īn curtea de joac#259;, īn excursii, plimb#259;ri;
19.Supravegheaz#259; copiii īn timpul somnului dac#259; este solicitat#259;,
20.Ajut#259; educatoarele la preg#259;tirea #351;i distribuirea materialului didactic
#351;i la ascu#355;irea creioanelor.

Mergi la inceput