Gradinita - reclamatii.
Am un copil de 3 ani si 10 luni care a mers 2 sapt la gradinita,iar de atunci sta acasa fiind bolnav si mai apoi ca l-am operat de polipi si trebuie sa-l tin acasa.
Problema?Pai azi am fost dupa niste hartii si am aflat de la dna directoare ca fii-miu e f nazdravan si ca din cauza lui si-a pus parintii in cap,ca a dat cu mancare pe copii acum nush cand timp...incident de care eu nu am stiut desi am intrebat zilnic cum a fost el la gradi si mi se raspundea ca a fost ok.(mai putin intr-o zi cand mi-a zis ca una din educatoare ca nu a ascultat-o deloc,fiind prima zi cu el)
Nu este un copil docil,nu-i plac regulile,nu-i place sa-i impui ceva si trebuie sa stii cum sa-l iei ca sa-l aduci unde vrei,iar daca el nu vrea ceva pai nu vrea si e cam greu atunci.
Acum,eu nu am facut scandal si nici nu m-am dus cu reclamatii ca mi-a venit muscat de ceafa pana la sange de a avut semn o saptamana si nici ca a primit niste pumni in plex de la un copil ceea ce e periculos mai ales pt el ca are probleme cu respiratia.
Eu mereu ii spun de acasa sa fie ascultator,sa nu faca aia,sa nu faca ailalta,sa se joace frumos,sa sa sa..Cel mai mult ma seaca ca aflu abia acum,dupa aproape o luna de cand el nu mai merge la gradi,ca atunci cand intrebam daca a fost ok,mi se raspundea ca a fost ok,ca acum sa primesc reclamatii ca mvai sa fac ceva,ca din cauza copilului meu s-au suparat parintii,ca e prea nazdravan...
Acum..eu ce sa fac?Maine cand merg dupa hartii vreau s-o intreb si eu pe educatoare de ce nu mi-a spus si de ce trebuie sa aflu de la directoare asta.Trebuie sa-l merg cu el la psiholog sa-l fac sa asculte si sa se execute,sa-l dresez?Ce trebuie sa fac eu in acest caz?
De mers la gradi va merge la sf lunii,ca mai trebuie sa stea acasa si evident ca o sa mi-o iau iar,ca el n-a mai fost de mult si nush daca se va conforma regulilor de acolo.El e la o grupa mixta,unii dintre copii au deja un an de gradi si e normal sa stie ce se face,sa fie mai ascultatori,mai docili si sa faca ce li se cere.
Nu zic ca pe noi ne asculta orbeste mereu,dar ne asculta..si atunci cand e singur cu mine,ne intelegem f bine.Oricum nu mi-a picat bine,mai ales ca lucrurile astea trebuia sa le aflu la momentul respectiv,de la educatoare si nu de la directoare,dupa 3 sapt in care el n-a mai fost la gradi.
Eu ce-ar trebui sa fac..sau ce sa-i fac lui..ca cica sa fac ceva cu el...ce sa fac cu el?Sa-l tin acasa pana la 7 ani cand il duc la scoala..sa-l duc la psiholog?sa-l dresez..ce naiba sa fac?
Raspunsuri
marius spune:
In primul rand sa te calmezi. In al doilea rand calma fiind sa mergi la gradinita si sa soliciti audienta directoarei si educatoarelor simultan. Pentru ca a discuta cu educatoarea si separat cu directoarea este neproductiv.
Asa fiind si tu in calitate de parinte si educatoarea in calitate de institutor autorizat si calificat si directoarea in calitate de factor decident cred ca ati putea sa ajungeti la solutii comun acceptate de toate partile ceea ce probabil ar fi cel mai de dorit.
Important este ce anume solutionati voi toti impreuna.
szivarvany spune:
Eu as merge la gradi si as intreba educatoarele ca ele unde sunt cele 4 ore, cat au de stat in tura de se pot intampla atatea ... Efectiv sa mi spuna unde erau cand al meu copil care a devenit nazdravan dupa ce nu a mai mers la gradi, a facut atatea nazbatii. Si unde erau cand al meu a fost muscat si lovit.
Sa nu uitam ca la grupa mica trebuie sa fie prezenta ingrijitoarea aproape non-stop. Pt ca ei au nevoie de ajutor cand emrg la baie, la activitati, etc.
Cred ca am mai povestit. Cand fi`mea si un coleg au rasturnat catedra ... doamna noastra a spus ca a iesit din clasa pt ca sunase telefonul fix al gradinitei. Ingrijitoarea nu era la noi pt ca avea grija de cei mici de gupa mica. Si-a asumat vina si a spus ca spera sa nu se mai intample sa trebuiasca sa iasa pt ca asa se intampla accidente care pot fi foarte grave.
Copiii nu au fost catalogati. Noi nu am fost avertizati sa i dresam.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Ramonika spune:
pai ai putea s-o intrebi pe educatoare cam care e rolul ei acolo, daca se asteapta ca tot parintii sa rezolve situatia. plus ca in familie copilul poate fi bine-mersi, iar la gradi sa isi schimbe total comportamentul.
lor le e mult mai usor sa te piseze pe tine sa iti iei copilul sa-l muti in alta gradinita, decat sa "lupte" ele zilnic cu cei "obraznici" insa nu e normal sa fie asa.
CorinaDani spune:
esti sigura ca directoarea vorbea despre copilul tau ? daca l-a confundat cu altul ? e si asta o posibilitate...
mai, e un copil de nici 4 ani. e normal sa mai faca si nazdravanii, ca nu poate aprecia corect gravitatea faptelor. unii sunt mai cumintei, mai docili, altii dimpotriva. lasa copilul in pace, nu-l stresa cu psihologul sau mai stiu eu ce, ca o sa inceapa sa spuna ca nu mai vrea la gradi.
vorbeste maine cu educatoarea si directoarea despre acest incident, sa-ti confirme daca intr-adevar despre copilul tau este vorba, apoi stabileste impreuna cu educatoarea sa te anunte ori de cate ori se intampla ceva, inclusiv atunci cand copilul tau este lovit/muscat de altii.
Androix spune:
Hai, ca nu e asa grav ce a facut copilul tau incat sa ti se bata obrazul chiar de catre directoare. Ce parinti si-a pus in cap pentru mancare? Fi-mea vine saptamanal murdara de mancare pe haine, ba anul trecut imi venea naclaita si in par. Si nu cred ca m-am plans nici macar o data despre chestia asta. Am invatat-o sa nu mai stea la masa langa acel copil care varsa mancare pe ea si atata tot.
Apoi, sa faci sedinta cu educatoarele si cu directoarea pentru atata lucru mi se pare la fel de exagerat ca si gestul parintilor care s-au urcat in capul directoarei ca a dat al tau mancare pe copiii lor. Eu in locul tau as intreba educatoarea de ce nu mi-a spus si chiar i-as spune ca am fost surprinsa si nu mi-a picat bine sa aflu de la directoare si in sa fiu trasa de urechi. Spune-i ca te astepti de la ea sa colaborati nu sa fiti pe pozitii opuse si ca esti sigura ca are experienta necesara incat sa se inteleaga bine cu baiatul tau fara sa apeleze la pedepse sau alte prostii, gen lovit, umilit.
De tinut copilul acasa pana la scoala nu e o solutie, lui ii trebuie colectivitatea, trebuie sa invete sa stea si sa lucreze impreuna cu alti copii, sa respecte niste reguli din aolt mediu decat cel de-acasa. Daca il tii acasa la scoala tot cu asta va incepe si o sa-i lipseasca "antrenametul" din anii de gradinita.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
buli spune:
ba eu chiar ar solicita o intalnire cu toate "doamnele" implicate, nu de alta, dar sa nu ma repet.
si, cu maaare blandete, le-as intreba ce stiu ele despre motivarea pozitiva, despre dificultatile unui copil de 4 ani la schimbarea mediului, despre posibilitatile de integrare a unui copil intr-un grup nou.
si le-as spune ca ma bazez pe cunostintele lor de psihologie si pedagogie ca sa facem integrarea copilului cat mai usoara.
si le-as mai cere sa faca niste propuneri concrete, bazandu-se, nu-i asa, tot pe experienta lor.
anya spune:
Acum imi amintesc ca fiul meu a mancat odata pranzul in pantalonii de pijama pentru ca vecinul de masa turnase ciorba pe el. M-a distrat, am luat pantalonii clatiti de ingrijitoare si gata (cu ocazia asta m-am bucurat ca nu le da ciorba fierbinte).
Vorbeste cu educatoarele, fara sa le spui de la bun inceput ce a zis directoarea. Daca ele il lauda ca e ok - aduci vorba de ce a zis directoarea. Important e sa afli cat e adevar si cat intentia de scapa de copii. Dupa ce se stabileste exact ce anume se intampla, ceri sfatul educatoarei cum sa actionezi (sa vezi ce bine se simte ) si sugerezi ca tie de acasa iti e greu sa controlezi activitatea fiului in grupa, ca te bazezi pe ea sa supravegheze si sa actioneze....bla bla bla.
Leditia spune:
Multumesc pt raspunsuri...Ce sa zic,daca ar fi sa zic si eu cate nemultumiri reale si nu puerile am,as umple o pagina,dar am zis ca sunt multi,ca-i gradi de stat,ca e greu cu atatia,ca-s copii,etc etc..
Si eu l-am luat zilnic pe fii-miu murdar de mancare,ud,chiar si pe spate,ceea ce exclude faptul ca si-ar fi pus singur,dar nu m-am crizat.Nu stiu daca si-a dat singur cu mancare pe el sau au mai dat si altii,dar mie mi se pare o banalitate si in nici un caz sa merg la directoare,sa fac scandal..Cert este ca daca el a dat cu mancare pe alti copii,sunt ferm convinsa ca a vazut asta la altii si a copiat acest comportament pt ca acasa nu a facut niciodata asa si e si prima data cand ar face asa ceva..daca a facut-o.Eu nu am cum sa controlez ce face el acolo,imi este imposibil,pe de alta parte mi se pare de-a dreptul penibil ca niste parinti sa faca chiar atata caz si scandal pt un asemenea lucru,fiind vorba totusi de un copil mic care abia a intrat la gradi.
Insa,probabil ca am fost eu prea intelegatoare si am lasat prea mult de la mine,ca daca eram si eu vreo intepata din aia si ma duceam sa parasc la directoare,mai ceva ca astia micii(ceea ce mi se pare de-a dreptul penibil,fie vorba intre noi) chestiile cu adevarat grave patite de copilul meu,atunci nu cred ca mai venea sa se ia de mine pt o bluzita.Insa eu am tacut,am zis ca-s copii,desi repet,pt fii-miu muscatura pana la sange este f periculoasa,lovitul in plex la fel..Si eu l-am luat ud,murdar,desi are haine de schimb..si eu l-am luat cu chilotii murdari de kk pt ca nu merge nimeni cu ei la baie si el nu stie sa se stearga..sa nu mai zic ca mi-e groaza k el va uita sa se spele pe maini si pune mainile prin baia aia si apoi in gura si sa ma fereasca Dzeu,dar fac cu nervii daca-mi ia vreo minune..si batut si lovit si certat si si si..si n-am zis nimic niciodata,ca deh,sa fiu intelegatoare,sa nu ma mai stresez si cu asta ca ma duc la nebuni..
Ma rog,ma seaca la culme..simt ca copilul meu e etichetat si marginalizat din cauza bolii lui,pt ca e musai sa spun peste tot despre ea..si cumva oamenii nu o inteleg,nu stiu ce-i aia si simt ca-l privesc ca pe un ciudatel..ca si cum,daca alt copil face la fel sau mai rau e nazdravan,iar al meu deja e copil problema..Iar eu am oroare de etichetari si chiar voi fi foarte ferma sa nu mi-l eticheteze nimeni,ca sa nu fiu nevoita sa etichetez si eu la randul meu acea persoana.
Nu sunt genul care sa deschida subiecte din astea si in general m-am descurcat cum am putut si am stiut,dar simt k parca mi se spune mai voalat asa ca are copilu probleme,doar ca le incomodeaza pe ele si ca nu e genul de copil care sa asculte orbeste de un strain,doar asa ca zice el,fara explicatii,fara nimic..El indrageste mult educatoarele,ajunsese sa-i si placa la gradi,insa s-a imbolnavit si l-am tinut acasa,apoi l-am operat si din cauza asta il voi mai tine 2 sapt..si nu stiu nici cum sa abordez problema sa nu se razbune pe el...
madyrizi spune:
leditia, cand citesc ce se intampla cu david imi dau seama ca nu-s nebuna. astazi am avut un show asemanator cu una din doamnele de la gradinita celui mic pentru ca mi-a fost recomandat sa-l tin acasa "o perioada de timp" pentru ca nu s-a adaptat dupa 2 saptamani de gradinita . aici fiind vorba de un copil de aproape 3 ani (fara 3 zile) care nu a mai fost in colectivitate. acum mi se reproseaza multe, inclusiv ca nu trebuia sa mi se accepte copilul in gradinita din moment ce nu are inca 3 ani .
ca sa-ti faci o idee, mihaita este f.f cuminte acasa, mananca singur si merge la toaleta singur. acolo refuza cu desavarsire sa manace, nu vrea sa stea la masa de niciun fel, si nu vrea sa mearga la toaleta.
deci, ca sa concluzionez pentru ca discutia a fost foarte lunga si extrem de aprinsa, cred ca se incearca sa se scape de copiii ai caror parinti sunt mai docili sau unde au mirosit ele ca e loc de intors.
eu cred ca david a fost confundat cu alt copil, deci eu zic sa faci ca mine: am solicitat audienta la director, in prezenta educatoarelor, si sa mi se spuna clar ce se asteapta de la mine. astept o rezolvare de la ele, fiinte care au experienta mai multa cu copiii si au facut si ceva psihologie infantila.
Leditia spune:
mady,noua educatoarele nu ni s-au plans...ci azi directoarea i-a spus sotului meu,care fiind foate grabit sa rezolve cu niste acte si sa vina sa stea acasa sa plec eu la scoala n-a mai stat sa-i spuna una alta,desi mie mi se parea esential sa bata fieru cand e cald..Dar am de gand ca maine cand ma duc sa iau niste acte sa-i spun doamnei si punctul meu de vedere pt ca nu vreau sa las lucrurile asa si sa ajungi sa dai vina pe un copil de 3 ,9 ani doar ca nu esti tu capabila mi se pare total aiurea.Si ma simt cumva la telefonul fara fir din moment ce noi nu am stiut atata timp..si aflu azi dupa 3 sapt de absenta..si nici nu stiu cand,ce,cum si pe cine zau..