Gradinita - reclamatii.
Raspunsuri - Pagina 2
Selene_Bunny spune:
Ledi, trebuia sa spui de muscatura/lovituri. De loviturile in plex cum ai aflat?
Anul trecut, si eu am luat-o pe Dari vesnic murdara de mancare pe haine. Nu am comentat cand una dintre educatoare mi-a spus ca, din cauza plansului ei, ele nu pot tine activitatile (tot asa, grupa mixta, copii de 2 ani si 9 luni alaturi de copii de 5 ani). Nu am comentat cand mi-a atras atentia ca de ce aduc copilul in bratze la gradi, ca o invat rasfatzata si de aia plange. Nu am comentat cand mi-a spus sa nu mai consolez un baietel pe hol, ca plange si mai tare. Nu am comentat cand mi s-a spus ca ajutorului de educatoare nu ii permit ele, educatoarele, sa ia copiii in bratze, ca nu mai termina cu alintatul si plansul.
DAR
Am comentat in gura mare, la sedinta, de fatza cu toti parintzii - si le-a picat fatza educatoarelor - cand am luat-o pe Daria de la gradi cu pruna rosie, cu secretie galben verzuie si cu mancarimi. Nu stiu ce-a fost atunci.
Acum, la gradi asta, mi s-a laudat ea ca s-a dus singura la WC-urile lor si a facut pipi. N-a avut niciun fel de problema genitala pana acum.
Daiopri spune:
Ledi draga, trebuie doar sa te inarmezi cu rabdare, sa vezi cate mai urmeaza:))
Eu incep sa ma obisnuiesc de acuma, desi asa cum spuneai si tu nu imi vine a crede ca e vorba de copii mei:)) Si nu ca ar fi sfinti acasa ci pentru ca eu (asa cum imi amintesc) am incercat sa nu ies in evidenta niciodata si acum cand am copii cred ca ei o sa fie foarte cunoscuti peste tot si nu mereu pentru calitati ;)
Pisioiul meu abia a inceput gradinita doar de 2 ori pe saptamana si cate 3 ore. Saptamana trecuta ce imi vine acasa? Scrisorica precum ca vorbeste prea tare si alearga si nu o asculta:)) Si ca ma roaga sa iau masuri. Intai m-au luat nervii, apoi am respirat adanc si am mai vorbit cu prietenii sa ma descarc:) dupa care am scris raspuns frumos cum ca o, da o sa lucrez si mai mult in privinta asta cu el. De parca nu de 3 ani buni ii tot zic sa nu mai tipe si sa nu alerge:)) I-am zis si lui da o sa vad eu ce mult o sa respecte. Nu insist prea mult (ca tot ii atrageam atentia oricum si inainte) ca nu vreau sa ma trezesc ca nu o sa mai vrea sa mearga. Deci, parerea mea la ce zice directoarea sau educatoarele le zici ca ok, discuti frumusel cu David si nu pui la suflet.
Referitor la ce i se intampla lui acolo nu prea am sugestii poate ar fi bine atunci cand se intampla sa le rogi sa fie mai atente? Aici in general sunt atente si nu se intampla asa ceva. Mai exista accidente, de ex pe motan l-a ciupit un coleg cu foarfeca de deget, dar efectiv nu a fost vina lui ca nu a vazut ca el are degetelul sub hartie. Dar accidente se pot intampla.
M-am lungit vroiam doar sa zic sa nu pui prea tare la inima ca maine poimaine ajunge la directoare la scoala cu nu stiu ce nazdravanie;) Presupun ca la invatatori/educatori le-ar place copii linistiti si ascultatori. Eu nu am din astia asa ca respir adanc si sper sa nu fie ceva grav ca prostioare si reclamatii referitoare la ele o sa fie tot timpul.
dragalasul mic
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia 1. Dar am de gand ca maine cand ma duc sa iau niste acte sa-i spun doamnei si punctul meu de vedere pt ca nu vreau sa las lucrurile asa si sa ajungi sa dai vina pe un copil de 3 ,9 ani doar ca nu esti tu capabila mi se pare total aiurea.Si ma simt cumva la telefonul fara fir din moment ce noi nu am stiut atata timp..si aflu azi dupa 3 sapt de absenta..si nici nu stiu cand,ce,cum si pe cine zau.. |
Una dintre erorile de comunicare si de solutionare ale unui conflict au ca si premize exact "atacarea" persoanei si nu identificarea "problemei"
Un conflict este "o problema/sau mai multe" nerezolvata intre doua sau mai multe persoane.
Partea interesanta este ca in extrem de multe cazuri, nu doar ca fiecare parte se indreapta prin automatisme si clasificari fata de cealalata parte, ci chiar mai mult, nici nu stiu exact care este problema, nu stiu cum sa procedeze, deci este firesc ca din start nu au sanse sa apara nici solutii favorabile.
Uneori apar rezolvari, dar fie sunt partiale, fie sunt accidentale si de cele mai multe ori superficiale problema de fond, conflictul, ramanand nesolutionata si generatoare de nemultumiri, frustrari de ambele parti.
oanap85 spune:
mda,asa imi spuneau si mie fostele educatoare a celui mare ,ca e cumintepana am aflat ca de fapt ele faceau "educatie" cu el..
mi se pare stupid sa se bage directoarea atat timp cat educatoarea nu ti-a atras atentia si tu nu ai stiut..
acum ma gandesc ca educatoarea lui David e o scumpa cum a procedat
@madyrizi,sa-ti tii copilul acasa "o perioada de timp?"
cand se va integra in colectiv daca il tii acasa?
eu cred ca educatoarea ar trebui sa stie cum sa procedeze cu el ca sa se adapteze copilul..
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
Leditia spune:
Marius,da,daca dai vina pe un copil mic,iti recunosti incapacitatea ta de a avea o relatie cu acel copil,a-l face sa te asculte,a te apropia de el..psihologia copilului mic,ca de el vbim nu?ca nu-s toti trasi la indigo ci sunt diferiti si trebuie sa stii cum sa-i iei pe fiecare in parte.
Eu nu m-am dus cu scandal,ci sa-mi spun punctul de vedere,sa aflu cand a dat el cu mancare pe copii,sa-i pun ca si eu l-am luat asa pe fii-miu si nu am facut caz din asta pt ca-s niste banalitati,i-am povestit despre el,i-am spus ca acasa nu face asa si prin urmare eu nu am cum sa controlez ce face acolo si ca e un comportament copiat de acolo..ca sunt ferm convinsa ca a vazut asta la altcineva pt ca e prima data cand aud despre asa ceva.Iar mie nu-mi plac generalizarile si nici etichetarile...copiii nu se impart in buni si rai,nu la varste din astea mici,iar cine o face e clar ca ori nu are copil ori habar nu are ce inseamna un copil..
Da,e ca la armata,te supui,nu conteaza ca esti de 3 zile sau 2 sapt..si e ok,nu te supui regulilor si nu asculti orbeste esti catalogat.
In fine,eu am vrut sa vorbesc despre aceasta problema mai ales ca el acasa nu face asa,ca nu mi s-a spus de catre nimeni cat timp copilul a fost la gradinita si mi se pare cumva aiurea sa mi se spuna dupa atatea saptamani.Eu il cunosc mai bine ca oricine pe fii-miu,are o capacitate fantastica de invatare,are o memorie fantastica,inclusiv vizuala,stie lucruri pe care ar trebui sa le invete mult mai tarziu si poate multe,insa nah,trebuie sa stii si cum sa-l iei..tot ce stie el si ce-a invatat pana acum de la mine a facut-o prin joc..eu am facut-o prin joc,l-am atras,nu l-am pisat,nu i-am impus,nu l-am fortat si a invatat f multe asa...dar nah,poate sunt eu idealista si mi-as dori eu mai multa comunicare,mai multa rabdare,toleranta etc etc..
In lumea mea nu exista impus,fortat,armata,fa asa ca zic eu,ca-s mare si destept si tu esti mic si prost si trebuie sa faci ce zic eu,ca asa zic eu..exista rabdare,toleranta,atentie,atragerea copilului catre activitati placute lui,empatie si asa mai departe :)
Am scris mesajul asta de azi dimineata,dar n-am avut ragaz sa-l si trimit.
marius spune:
Uite vezi? Deja remarc o multime de informatii care daca sunt comunicate corect pot sa genereze efecte pozitive. Foarte probabil ca educatoarea sa nu cunoasca o multime din elementele expuse de tine si pe care daca le-ar cunoaste precis ca ar genera efecte pozitive relationale. In egala masura si ea(ele) au anumite opinii poate obiective poate relative dar presupun ca exista deci ar fi extrem de util sa fie si acestea expuse si cunoscute asa cum sunt ele. In fapt voi intalnindu-va si discutand impreuna, punand la comun si acceptand faptul ca fiecare dintre voi aveti "bagajul propriu" de informatii exista in mod sigur sansa sa identificati punctele comune sa le dezvoltati si sa reduceti erorile de perceptie si sau comunicare la minim sau chia sa fie eliminate de comun acord.
Rezultatul? Precis un pozitiv. Si in fond nu asta v-ati dori?
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli pai, Ledi, tu ai dreptate si trebuie sa fie asa cum zici tu. |
Asta este o eroare de comunicare.
eumada spune:
Eu am patit ceva similar dupa 2 saptamani cu Eva,am scris la
buburuze....numai ca eu,avand deja niste traume la activ,am reactionat rapid.A inceput una din educatoare sa tipe la Eva,care era inlacrimata si molfaia un covrigel..."nu mai pot,ma incurci...atentie la un copil de trei ani...ca asta trebuie sa ti-o tii acasa cucoana cu bona..."..si multe altele...care vreti sa vedeti la buburuze2009....
Ei reactia mea a fost de doamna...."i-am spus ca daca asa reactioneaza la un copil inseamna ca:
1.nu stie sa-si faca meseria
2.faptul ca tipa la Eva de fata cu mine ma face sa ma gandesc ca o traumatizeaza profund cand nu sunt eu....
3.e libera sa-si caute servici sau sa se pensioneze.
Plus multe altele.
I-am spus ca nefiind gradinita ei,sa plece ea daca are chef.
Am lasat-o acolo pe Eva si i-am spus doar atat:daca mai tipa o singura data la ea...nu o sa fie bine.
Intr-o ora stia tot orasul,inspectorul sef de la invatamant,primarul,directoarea si altii....
Este inadmisibil sa se poarte as...
A fost chemata sa dea explicatii cu privire la modul de adresare si comportament si i s-a recomandat sa-si bage mintile in cap,ca asteapta doua domnisoare la rand...ce mai a iesit scandal....
Si aici s-a oprit conflictul....
acum paradoxal..Eva imi spune ca o iubeste pe doamna Lenus,si o asculta....si desi boceste cand merge acolo,dimineata,eu o gasesc fericita,zambind,jucandu-se....iar fetele de acolo(ingrijitoarele) imi spun ca are foarte mare grija de ea.....
Per total..daca nu ar suporta-o pe Eva,copilul ar intui...zic eu...sau...nu stiu,dar