Gradinita - reclamatii.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Neatza.
Pai am scris..am fost acolo,am vorbit,i-am spus ca as aprecia f mult daca atunci cand sunt probleme le-as afla in ziua respectiva de la educatoare si nu dupa 3 sapt.I-am spus ca el nu mananca acolo pt ca mananca acasa si e normal sa nu-i mai fie foame.Mi-a zis sa nu-i mai dau acasa sa manance si i-am explicat frumos ca nu pot face asta si de ce,avand in vedere boala lui.I-am spus ca si eu l-am luat zilnic murdar pe hainute,ba si ud fleasca si nu l-a schimbat nimeni,desi are hainute de schimb si nu m-am crizat.I-am spus ca l-am luat si muscat pana la sange si asta mi se pare mie grav,mai ales pt el,nu ca se murdaresc ei pe hainute,pt ca hainutele sunt de interior,nu cred ca vine nimeni cu haine kalvin klein acolo :) si ca oricum ei se murdaresc si singuri.I-am spus ca acasa nu face asa,mai ales ca el acasa nu vrea sa manance singur ,desi stie,tocmai ca sa nu se murdareasca..I-am povestit despre el,despre viata pe care o are in comparatie cu restul,despre faptul ca e un pic mai energic ca ia si vitamine si oricum dimineata e normal sa aiba energie.I-am spus si ca 2 sapt sunt putine,ca e inca in perioada de adaptare si ca mi-as dori sa-l ajute sa se integreze,sa aiba rabdare cu el si sa existe mai multa comunicare intre noi,pt a nu ajunge cu astfel de banalitati la dumneaei,ca sunt convinsa ca are probleme mai mari de rezolvat si ca are multe pe cap.Am vrut pur si simplu sa discutam despre copil,sa-l cunoasca mai bine...Mi-a zis ca e egoist..si i-am spus ca trece acum printr-o perioada de posesivitate,caci pana de curand impartea tot,ba i se lua din mana si nu zicea nimic si ca e doar o etapa prin care trece si el si alte milioane de copii :)Si ca oricum sarcina de a-l supraveghea,de a-i explica ce e bine si ce nu e bine e a educatoarei,ca eu vorbesc zilnic cu el,dar ca nu pot fi omniprezenta sa rezolv fiecare conflict si fiecare problema..si cu blandete si explicatii si dragoste poti face multe cu acest copil.I-am explicat ca la el nu merge cu impus,ci cu motivare pozitiva,cu explicatii si nu e genul de copil docil care sa se supuna,doar ca noi suntem adulti si ii impunem ceva.I-am explicat ca suntem diferiti,ei sunt diferiti,au personalitati diferite si ca sunt convinsa ca dna educatoare are experienta necesara sa-l ''citeasca'' si sa ajunga la el.
Repet,nu m-am dus sa ma cert cu nimeni,am vrut sa clarific o problema care-mi parea ca la tel fara fir si nu mi-a placut sa mi se bata obrazul si sa se ia de noi pt atata lucru cand fii-miu a patit si el acelasi lucru zilnic,plus altele mult mai grave si nu am zis nimic..inclusiv ca a disparut din clasa si s-au crizat ca nu-l mai gaseau..era la baie.Inteleg si lipsa de personal,inteleg si lipsurile de tot felul,noi am fost dispusi sa ajutam cat putem ca acesti copii sa aiba tot ce le este necesar acolo,altii au comentat..asta e..insa desi gradinita este de stat,am si eu pretentia sa fie mai maleabile,mai ingaduitoare,mai comunicative si sa-l ajute sa se integreze mai ales ca l-au pus la grupa mijlocie si multi copii de acolo au deja un an de gradi in spate si e normal sa stie mersul lucrurilor,iar a face o comparatie intre el si ei,e o greseala..
Mi-as fi dorit sa inceapa cu grupa mica,cu copii noi,care sa nu se cunoasca..asa sunt gasti si eu nu am mai vrut asta pt ca e greu sa te integrezi cand bisericutele is deja formate...Insa au fost multi copii,dna directoare i-a primit pe toti si i-a impartit astfel incat sa le gaseasca tuturor un locsor...dar cu atat mai mult,are nevoie sa fie ajutat sa se integreze...ca nah,la gradi nu e ca acasa,e un mediu nou,persoane noi,mult mai multe reguli si e normal sa fie ajutat si nu blamat si etichetat ca copil problema,ca n-a stat el pe scaunel la masa cand i s-a spus si s-a dus la baie..Eu doresc sa colaborez,acum ramane sa vedem ce va fi.El are o pauza f mare de la gradi si reintegrarea lui nu va fi usoara,asa ca ma astept la mai multa toleranta,ajutor si intelegere din partea lor..
Eu incerc..daca nu ramane de vazut ce voi face..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Foarte bine ai explicat!

Insa, trebuie sa accepti ideea ca nu au la modul efectiv timp sa se ocupe de fiecare in parte, sunt multi copii .... fiecare cu problemele si bazdacii si personalitatea lui. Stiu, nu e corect, insa asta e situatia peste tot la gradinitele de stat, oricata bunavointa are personalul.

David e un copil perfect, si se va adapta in timp, sa nu cumva sa renuntati!

Faptul ca sunt mici gasti formate e apa de ploaie, copiii gasesc mai usor decat adultii caile sa se imprieteneasca, iar David e haios si vesel si energic, in cateva luni va fi seful grupei

Sfatul meu este ca o perioada sa te abtii de la a mai intra in amanunte cu doamnele de acolo, vor fi multe chestii care te vor mai deranja, sunt inerente, si sa studiezi evolutia lui David avand incredere in capacitatea lui de a se integra si descurca cu pisu, papa, stat ud etc ... tu ii explici cu rabdarea ta de 100 de ori, repetitivitatea face minuni, chiar daca fura rabdare, si va invata in timp sa se autoprotejeze si plieze pe gradi/colegi/personal.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Felicitari!
Poate ar fi fost bine (zic eu) sa fi avut aceasta discutie si cu educatoarele simultan, uneori discutiile in comun sunt constructive tocmai pentru ca daca se ajunge la un acord acesta genereaza din start pasi pozitivi si solutionari favorabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu n-am inteles raspunsul lor.
cum au justificat muscatura?
loviturile?
samd?

Sincer, in locul tau, imi luam copilul imediat ce a indraznit sa mi-l categoriseasca drept egoist. Asta mi se pare o obraznicie.

Eu pe Ghe l-am retras de la gradinita anul trecut dupa 3 zile, prima zi s-a dus fericit si la finalul programului s-a repezit la mine in brate aproape plangand, a doua zi nu a vrut sa intre in clasa,
a treia zi mi s-a zis, de fata cu sotul meu , domn serios :D, ca e rasfatat, ca e un mic tiran si altele asemenea (in conditiile in care copilul fusese in clasa 1 sg zi si fusese f f cuminte:D)

asa ca mi-am luat jucariile si am plecat de acolo, fara sa ma cert sau ceva, ca nu aveam de ce, fiecare cu metodele lui, daca nu nise potrivesc, ne retragem.
Problema lui Ghe a fost una f simpla: nu l-au lasat sa puna paine in ciorba. Nu au fost alte discutii :)) Dar lui i-a fost suficienta o interdictie din prima i ca sa se simta inconfortabil si am ales sa imi ascult copilul cat mai repede si sa nu starnesc un conflict. NU-mi plac conflictele

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Morgano,cum sa se descurce cu pisu?El merge singur la toaleta si tre sa faca din picioare,asa am vazut..mi se pare un pic cam mult,ca a facut de cateva ori asa de nevoie.De mancat stie sa manance singur,acasa se rasfata si vrea sa-i dau eu,mai mananca si singur..Stie sa se imbrace/dezbrace..insa rucsacul lui e in alta incapere si mi se pare cam mult sa-i lase lui responsabilitatea asta,de a iesi din camera si a se duce acolo sa-si ia haine,sa se dezbrace/imbrace..sa fim seriosi,vbim de copii mici,nu de cei de 6ani :)
Eu am rabdare,din moment ce nu m-am crizat la multe si am tacut la multe,din moment ce am fost printre singurii parinti care nu au comentat cand a fost vba sa dam bani,sa facem ,sa dregem..eu zic ca am fost mai mult decat cooperanta.
In plus mi s-au dat niste hartii de completat despre copil..ei bine,eu am scris romane,tocmai ca sa-l cunoasca mai bine.

Mergi la inceput

si tu crezi ca le-a citit cineva?
eu inteleg din ce ai scris ca nic nu stia ca are FC. Pai cum asa?

mi se pare ca esti muuuuuult prea toleranta.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Cum adica "trebuie sa faca pisu din picioare"?????
Unde scrie soro ca baietii fac din picioare si femeile pe buda? Asta e culmea, sa te oblige la o anumita pozitie!

Sabina, nu au cum justifica decat ca educatoarea era la directoare si ingrijitoarea cu alt copil :(

Cat despre categorisiri .... m-am nesimtit si le las sa zica ce vor, oricum in majoritatea cazurilor isi dau importanta. Insist sa cred ca imi cunosc copiii mai bine decat educatoarele ... la scoala e un pic altfel.

Mergi la inceput

pai mie mi se pare ca la gradi cel mai important e sa aiba atmosfera frumoasa, e esentialul.
La scoala....nu am pretentii. Acolo oamenii sunt mult mai blazati si nu rezisti decat daca pui platosa.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Sabina..cu faptul ca sunt multi in grupa,ca se pot intampla accidente intr-o fractiune de secunda..din astea..diverse.

Mergi la inceput

pai atunci sa nu te mai ia la rost pt o lingurita de mancare pe bluza altuia cand se stiu vinovate

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput