Comportamentul Vanzatorilor in magazine
Raspunsuri - Pagina 9
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Acum eu o stiu pe cristoiu,sigur a a vut experientze aiurea,insa mie nu mi s-a intimplat pina acum sa intilnesc vinzatoare "ciufuta"in Germania!(jur pe rosu!!!!!) Dana |
Dana, cred ca aici li se trage de la ploaie, ca ploua 70% din an nu, in general am experiente ok cu vinzatoarele aici, asta pentru ca sunt eu prietenoasa si cu simtul umorului, dar mi s-a mai intimplat sa fiu si repezita de vinzatoare. Insa in general e suficient sa te uiti la ele, putine au fete zimbitoare. Nu stiu cum sa explic, se vad oamenii care zimbesc mult, din atitudine, se vede pe fata lor. In zona asta unde sunt eu nici pe strada oamenii nu prea zimbesc. Ba mai trec pe linga tine prin fata casei tale si tu (sau copilul) zici "buna ziua" si ei trec mai departe fara sa raspunda. E o atitudine generala de acreala neprietenoasa.
Pe de alta parte, te obisnuiesti si nu mai observi, sau nu ti se mai pare iesit din comun, dar uite, anul asta am stat o luna jumate in canada si cind m-am intors exact asta m-a izbit, atitudinea in general rece si rezervata a vinzatoarelor. Asta prin contrast.
La fel tin minte cind eram mica, cred ca 8 ani aveam, am fost o saptamina la Mezes. Si imi aduc aminte ca am intrat intr-un magazin la cumparaturi banale si vinzatoarea a fost atit de draguta si prietenoasa incit nu ne venea sa credem, mie si prietenei mele bucurestence, am tinut minte pina acum. Evident era pe vremea lui Ceasca, asa ca vinzatoare dregute in Bucuresti erau o specie extincta. Dar in Mezes asa erau toate, asa erau oamenii in general.
Ah, inca ceva care m-a frapat aici de curind. Stii, cred ca bate un vint al schimbarii si prin magazine, insa unele vinzatoare sau politici de firma, incercind sa fie prietenosi dau in extrema celalata. Spre exemplu sunt multe magazine unde lucreaza fete tinere, asa la 20 de ani. Si intri si te iau cu "ce faci? Vrei sa te ajut cu ceva?". Pai frate, dupa ce mi-ai bagat pe git reguli ale folosirii lui Tu/Dumneavoasta mai complicate decit niste logaritmi ma iei pe mine care ti-as putea fi mama cu TU ? Mie. I se pare deplasat, desi ele incearca sa fie prietenoase.
karula spune:
citat din mesajul lui ina.click isi mai aminteste totusi cineva anii 90-95 in care se fuma peste tot? in magazin, in cancelarie, in spital, in cabinet... ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
...in studio, in timpul emisiunii :))))
Prima libertate de exprimare :))))
ina.click spune:
Revenind la fugarit prin magazin, eu cred in continuare ca principalul factor e furtul din magazine. Si nu fura pustani de 15 ani cu tenisii rupti, fura chiar si doamnele bine descrise de Deborah. Dintotdeauna.
A citit cineva Paradisul Femeilor? E descrisa acolo o faza, Inspectorul Jouvet (parca) urmarind niste cucoane care fura ascunzand in lenjerie, in corset, in manusi, peste tot.
Mie mi se pare incredibil ca poti cumpara la liber aparat din ala de scos sigiliu (chestia care bipaie cand iesi din magazin), fara sa demonstrezi ca ai un magazin d exemplu. Adica la ce ti-ar folosi? E ca si cum as cumpara un speraclu sau o "pisicuta" de clonat carduri.
De cate ori deschid fereastra...
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Am citit tot subiectul, foarte interesant, dar nu mai pot sa spun nimic ca m-a marcat aia spusa de msl cu kk de caine+uman, pishu si sperma in cabinele de proba...whaaaaaaaaaaaat?!!! Chiar se poate intampla asa ceva?! Si aia cu Victoria la manechiura m-a marcat, pe bune, se face manechiura la copil de 4 ani jumate? Adica mai precis ce i-au facut, i-au lipit niste briz-brizuri pe unghie (presupun ca ai zis "diamante" metaforic, nu?) sau "tot tacamul", lacuit/pilit etc? IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Ilinca, i-au vopsit unghiile, i-au desenat o floare si au pus o pietricica pe unghii. De ce sa nu se faca la copil de 4 ani jumate? Sincer te intre, de ce nu? Fara pilit, taiat cuticule, etc... Plecam peste o ora in vacanta, 2 saptamani in Punta Cana si vrem sa avem unghiile facute la fel. Dar si daca nu am pleca, de la 2 ani avem unghiile vopsite in aceeasi culoare. Ce e asa de grav? (Indiferent ce raspunzi, te citesc peste 2 saptamani, cand revenim din vacanta.)
andacos spune:
citat din mesajul lui ina.click Revenind la fugarit prin magazin, eu cred in continuare ca principalul factor e furtul din magazine. ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
Asta face parte-asa cum au spus si antevorbitoarele mele,din politica magazinelor!
un client multzumit e un client ce aduce profit(cumpara)si revine in permanentza tocami pentru ca este multzumit de calitatea produsului si a serviciilor.
Furtul din magazine e cea mai mica problema ,bine eu vorbesc de Germania,nu de Romania,exista asigurari si mai ales exista profit care acopera pierderea prin furt.Bineintzeles ca si impiedicarea furtului e unul din obiectivele magazinelor,insa repet,un client multzumit e unul ce aduce profit.
Dana
bird70 spune:
In mall la Timisoara, anul trecut se fuma . Am facut stanga-nprejur si am plecat. Majoritatea magazinelor nu au aer conditionat. Eu am fost la sfarsitul lui august. O caldura si un miros in magazine , numai de cumparaturi nu mi-a ars.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ni-na spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Am spus micut ca are 30-35 angajati!Unul dupa parerea mea este care4 sau Kaufland. Ce inseamna supermarket micut? Da un exemplu (nu musai cel in care lucrezi...). Adica "supermarket" e un magazin mare... Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
ni-na spune:
citat din mesajul lui allinta ni-na, tu stii sa verifici NIR-urile si jurnalele de vanzari ? Ce spui tu acolo, suna a inregistrare gresita in gestiune. Daca nu stii sa verifici, insista sa o faca cei angajati pt asta. Iar daca sefii tai insista ca voi sa platiti ceea ce este evident o greseala scriptica,inseamna ca le convine sa va ia din salariu. Eu nu le-as permite sa-mi faca asta. Edit : am vazut acum ca deja ati platit asa zisa lipsa din gestiune. Intrebarea e : in lunile urmatoare, contabilii nu au reusit sa gaseasca greseala ? allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Stiu sa verific nir-urile,insa cine are acces la ele?voiam sa accentuez doar atitudinea patronilor,nicidecum pierderea in sine.
ni-na spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ni-na
|
Am spus micut ca are 30-35 angajati!Unul mare ,dupa parerea mea este Care4 sau Kaufland.