Comportamentul Vanzatorilor in magazine
Raspunsuri - Pagina 8
cristoiu spune:
Pe mine ma socheaza parerea aproape majoritara ca magazinele nu sunt loc de plimbat, dat cu privitul, pierdut vremea, ca magazinele ar pierde bani din cauza astora care se joaca de-a trecutul timpului.
Eu sunt una de-aia careia ii place sa se plimbe prin magazine, sa zgiiesc ochii la pantofi si nasul la parfumuri, sa probez etc. Si daca nu cumpar e pentru ca nu am gasit ceva fara care sa nu pot pleca acasa. Pentru ca de multe ori cumparaturi gen rochii de seara, pantofi si bijuterii le-am facut in timpul escapadelor de genul asta. Si alteori sa zicem cind nu am avut bani de ceva anume, mi-am facut o notita mentala si m-am intors cind am avut cu ce cumpara. Adica magazinele celea au avut doar de cistigat.
Acum am copii, e mai greu, nu mai pot face shopping in voie, ca stau stresata sa nu imi dispara (nu sunt distrugatori de fel). Acum daca intru in magazin, iau rapid de pe umeras ce mi se pare ca mi-ar veni, cumpar si plec acasa. Acasa probez si ce nu imi vine returnez a doua zi sau cind am drum pe acolo. Doar pantofii sunt un chin, umblu cu orele sa gasesc ceva si mi se intimpla des sa probez si 20 de perechi si sa plec fara sa cumpar.
Si eu prefer sa fiu intimpinata cu zimbetul pe buze si oferta de ajutor, ma enerveaza fetele ciufute ale vinzatoarelor. Si nu ma deranjeaza nici sa fiu urmarita cu privirea de la distanta, stiu ca daca am gasit ceva e suficient sa ma intorc spre ele si am si primit ajutor. Ca tot am mentionat de vinzatoare ciufute, ca in germania asa le e tiparul, am observat ca daca intru eu in vorba cu ele cu un zimbet si o glumitza, brusc de dezgheata si ele si devin amabile. Dar mi se pare obositor si vreau sa fiu intimpinata eu cu zimbete, nu invers. Macar din cind in cind.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Ca tot am mentionat de vinzatoare ciufute, ca in germania asa le e tiparul, am observat ca daca intru eu in vorba cu ele cu un zimbet si o glumitza, brusc de dezgheata si ele si devin amabile. Dar mi se pare obositor si vreau sa fiu intimpinata eu cu zimbete, nu invers. Macar din cind in cind. |
Aoleu cristoi draga,pai coboara bre mai spre sud sa faci cumparaturile,ca aici-s vinzatoarele prietenoase si zimbitoare!
edit sa spun ca am fost ieri la completat garderoba de toamna iarna si am iesit tare bine dispusa ,a fost o atmosfera tare placuta si relaxanta,desi pe mine in general ma enerveaza cumplit sa merg sa probez haine!!!!
Dana
ina.click spune:
am avut un mic moment jenant intr-un magazin dinCopenhaga ca veni vorba de obiceiuri. Am cumparat pt sotul meu un pulover. Fiind cadou, am rugat-o sa imi scoata eticheta cu pretul inainte sa il ambaleze. S-au uitat cu totii foarte patrat la mine.
Pai de ce sa scoatem eticheta?
Pai sa nu vada cat a costat.
Pai de ce sa nu?!
Pai e cadou.
Pai tocmai?
Anyways, schimb de experiente culturale la tejghea :)
De cate ori deschid fereastra...
daniela_b spune:
citat din mesajul lui andacos edit sa spun ca am fost ieri la completat garderoba de toamna iarna si am iesit tare bine dispusa ,a fost o atmosfera tare placuta si relaxanta,desi pe mine in general ma enerveaza cumplit sa merg sa probez haine!!!! Dana |
Intimplator? Sau ai fost sub influenta acestui subiect?
Ilinca_M. spune:
Am citit tot subiectul, foarte interesant, dar nu mai pot sa spun nimic ca m-a marcat aia spusa de msl cu kk de caine+uman, pishu si sperma in cabinele de proba...whaaaaaaaaaaaat?!!! Chiar se poate intampla asa ceva?!
Si aia cu Victoria la manechiura m-a marcat, pe bune, se face manechiura la copil de 4 ani jumate? Adica mai precis ce i-au facut, i-au lipit niste briz-brizuri pe unghie (presupun ca ai zis "diamante" metaforic, nu?) sau "tot tacamul", lacuit/pilit etc?
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
Intimplator? Sau ai fost sub influenta acestui subiect? Fara semnatura. Ma simt mai bine. |
Nuuu...pe mine in general ma enerveaza sa merg sa probez haine,indiferent de anotimp,mie mi se pare prea cald in magazine si procesul d eimbracat-dezbracatma face sa curga apele de pe mien!
Acum eu o stiu pe cristoiu,sigur a a vut experientze aiurea,insa mie nu mi s-a intimplat pina acum sa intilnesc vinzatoare "ciufuta"in Germania!(jur pe rosu!!!!!)
Mi s-a intimplat insa intr-un magazin din Galatzi sa intru cu sotzul(era in perioada in care era si el nefumator)si sa vorbim intre noi ,constatind cit de tare miroase a tzigara!una dintre vinzatoare intzelegea germana-repet discutzia era privata,si i-a tradus sefei care numai ca nu ne-a aruncat afara din magazin!
Asta s-a intimplat aucm citziva ani,constat insa ca situatzia s-a imbunatazit simtzitor in ultimii ani,vinzatoare amabile si dragutze mai peste tot!
Dana
missdarcey spune:
Nu stiu cum e prin alte parti dar eu cand cumpar ceva pentru cineva ,un cadou ,vanzatoarea imi da un bon -cadou ,pe care nu apare pretul dar cel care primeste cadoul poate sa-l schimbe ,daca nu e marimea potrivita ,sa-si ia altceva davca nu ii place iar pe deasupra mi-l si impacheteaza frumos.
daniela_b ,asta am vrut sa spun ,ca vanzatoarele sunt acolo ca sa-ti dea o mana de ajutor si mie mi se pare foarte greu sa-i multumesti pe toti ,si pe angajatori si pe cumparatori .Eu ii coppatimesc pe cei care lucreaza mai ales in marile lanturi comerciala sau magazine centrale ,au o intreaga poezie de spus fiecarui client .La gap de ex.,ca e in drumul meu si intru mai des,de fiecare data la casa ma intreaba daca cineva m-a indrumat ,mi-a oferit info de care am avut nevoie,Eu apreciez munca lor si nu-mi place sa arunc pe jos haine sau sa iau un lucru si sa-l las in alta parte si incerc pe cat posibil sa nu-i dau copilului sa manance in magazin,o invat sa astepte pana la casa pentru ca mi se pare urat sa -i dau impresia ca poate face orice doreste numai pentru ca platim.
andacos spune:
missdarcy,sunt culturi unde pretzul trebuie lasat la vedere,doar asa este apreciat intr-adevar cadoul!pe linga cea spus ina,stiu ca la japonezi(parca????)se practica lasatul pretzului pe cadou.
In Germania de exemplu,buchetul de flroi nu se face cu numar impar ca al noi,eu am fost prima oara tare mirata!
Dana
viviana spune:
Pai, asa e si prin America: impar la morti si par la vii
Tot in America in magazin am primit o cabina (de proba) family. Inainte a intra, vanzatorul zambind ne-a zis, mai asa in gluma: sa fiti cuminti acolo inauntru!
Chiar m-am gandit atunci ca cine stie la ce chestii au fost martori.
ina.click spune:
citat din mesajul lui andacos Mi s-a intimplat insa intr-un magazin din Galatzi sa intru cu sotzul(era in perioada in care era si el nefumator)si sa vorbim intre noi ,constatind cit de tare miroase a tzigara!una dintre vinzatoare intzelegea germana-repet discutzia era privata,si i-a tradus sefei care numai ca nu ne-a aruncat afara din magazin! |
asta cum vine....INDRAZNESTI SA AI NAS??! AFARA!
Ce stupid.
Referitor la eticheta, da, habar nu aveam ca se lasa eticheta in anumite culturi si momentul a fost scurt dar confuz de ambele parti. Ne-am uitat amandoua un ochii celeilalte cu ganduri identice, se pare.
Nu cred ca (mai) e ok sa fumezi in magazin. in afara, in spate, in curte, pe trotuar, poate ok, dar nu inauntru.
isi mai aminteste totusi cineva anii 90-95 in care se fuma peste tot? in magazin, in cancelarie, in spital, in cabinet....si proful de muzica si IN sala de clasa. Imi amintesc si imi vine sa ma indoiesc de propriile amintiri. Ce vremuri fumigene. Bine ca s-au dus.
De cate ori deschid fereastra...