Comportamentul Vanzatorilor in magazine

Comportamentul Vanzatorilor in magazine | Autor: Deborah77

Link direct la acest mesaj

Zilele trecute am intrat intr-un magazin de ciorapi/sosete din Piata Romana. Era maricel si parea sa aiba lucruri interesante. Doar ca in timp ce ma uitam la lucruri simteam o domnisoara care ma urmareste cu ochi de vultur. N-au trecut 30 de secunde si s-a si repezit sa ma intrebe daca ma poate ajuta cu ceva.
Acum, nu arat a hot sau a om al strazii, sunt o femeie respectabila, relativ bine imbracata. Deci nu cred ca ma banuia ca vreau sa fur vreun dres.
I-am spus ca m-ar fi ajutat daca nu s-ar fi tinut dupa mine si am iesit din magazin.
Mai patesc asa prin unele magazine din mall-uri, intotdeauna ies cand incep sa ma simt urmarita. Ce-o fi cu fetele astea? Nu pricep, ca si ele sunt femei, ca cascatul gurii prin magazine este o placere, mai vezi una -alta, poate cumperi-poate nu, dar urmareala asta nu face nici un bine, doar alunga clientii? Voua va place sa fiti vanati in felul acesta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Imi amintesc. Sigur ca deranjeaza. Poate fac asa pentru ca nu au camera de supraveghere, dar nu-i o scuza si tot deranjeaza. Ba, mai rau, unele mai si vin sa aranjeze hainele in urma ta, ca li se pare lor ca nu stau cum trebuie pe umerase dupa ce-ai pus mana si vor sa fie exact ca inainte.

Civilizat este sa te intrebe la intrarea in magazin daca ai nevoie de ajutor, daca vrei ceva anume si, daca spui ca vrei doar sa te uiti, sa te lase sa te uiti in pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

eu am fost fix invers dupa ce ma obisnuisem in Franta cu acest stil ma trezesc in Romania cu " tu ce vrei? " cand am vrut sa cumpar ceva intr-un magazin.

E normal ca vanzatoarea sa vina la tine sa te intrebe ce doresti, cu ce te poate ajuta, sa te sfatuiasca daca este necesar, pentru asta e platita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Fain ar fi sa fie si un pic empatice fetele astea si sa citeasca pe mutra ta daca ai nevoie de ajutor/ informatii/ sfaturi sau doar te zgaiesti.
Mie mi s-a intamplat la raioane de-astea din magazine mari gen Dedeman etc. sa bag priviri roata disperate, da' de m-a vedea careva sa-mi ofere niste informatii si nimic-nimic, nu citea nimeni disperarea pe mutra mea...si altadata cand doar ma uitam visatoare sa ma sperie cate una strigandu-mi langa umar:"va pot ajuta cu ceva?":))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Uite si o parere din partea cealalata a casei de marcat :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174182

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Mda. Imi amintesc de acest subiect, l-am urmarit un pic atunci. De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele. Zau asa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Mda. Imi amintesc de acest subiect, l-am urmarit un pic atunci. De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele. Zau asa....

Pentru ca mai sunt femei care dupa servici se relaxeaza la film sau la suc, iar in magazine intra doar atunci cand cauta, vor sa cumpere ceva anume.

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Cam putine sunt acelea, vezi pataniile vanzatoarei din topicul dat de exemplu. Si ea s-a prins rapid ca lumea o ia la goana cand ii abordeaza. Deh..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Voi n-ati intrat niciodata intr-un magazin dintr-o tara asiatica, sau macar din Turcia? Sa va ia vanzatorul de la usa, sa vorbeasca fara pauza, sa va ofere ceai si cafea, sa va convinga sa luati orice de la el?
Pai acolo ce va faceti?

Deborah...e tare chestia aia cu "De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele". As zice ca e mesajul lunii!

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Rufus, daca sunt deranjata la modul asta, prefer sa fac stanga imprejur. Noi suntem europeni, nu orientali.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Culmea, Rufus, in Turcia n-am patit. Un pic prin bazar, dar ma asteptam la mai mult :). In rest, in magazinele cu suveniruri ne lasau in pace, erau obisnuiti probabil cu turistii europeni mai putin sociabili :). In hipermarket alergam eu dupa ei sa-i intreb una alta, dar evident ca nu stiau engleza :). Iar in outlet-urile din Soke au fost discreti, politicosi si nu se bagau decat dupa ce-i intrebam noi ceva.

De-aia comportamentul asta de uliu mi se pare bizar. Cu ce sa ma ajute? Daca am intrat de juma de minut intr-un magazin in care n-am mai fost in viata mea, ce pot sa-i cer, ce pot sa-i spun? Inteleg, daca ma invarteam vreo 10 min pe acolo si devenea clar ca ma interesa ceva anume. Altfel, eu una nu vad sensul.

Mergi la inceput