Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)
Raspunsuri - Pagina 8
ela_04 spune:
Eu am scos tel fix pt ca plateam degeaba. era 60 lei/luna, uite ca vine mai mult de 5 euro cat platesc pe mobil. Si nici eu nu stiu nici o familie mai tanara asa care sa aibe tel fix. Maica-mea are.
Am avut si noi (eu si sotul) cate 2 tel cand inca nu eram casatoriti. eu aveam unul dual sim care avea si tv adus din china si care bineinteles ca mi-a fost furat rapid
Dupa casatorie nici nu stiu cand am renuntat la ele... fitze si noi de copii prosti.
& +34
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Pai asta cu sunatul de peste tot eu o vad absurda. Sint in oras o sun pe Ioneasca ca mi-am luat chiloti? Sint la serviciu comunic prin email sau ma suni pe telefonul fix, sint in concediu il inchid si verific o data pe zi daca am mesaje Mai aud la munca niste convorbiri intrminabile cu ce mincam, ce faci .......mi se pare chiar neprofesional |
ohoo, stai s-auzi ce discutii se poarta in mijloacele de transport in comun. mai mult de jumatate dintre pasageri sunt cu mobilul la ureche, evident discutiile sunt de-o banalitate totala, nu e nimic importat, care sa nu poate fi discutat mai tarziu, in intimitatea casei, nu in auzul tuturor. n-ar fi asta o problema in sine, dar unii vorbesc asa tare, c-auzi fara sa vrei ce-a cumparat ioneasca de la piata, ce gateste popeasca, ce-a facut copilul lui georgeasca sau cum a copiat elevul cutare la teza de mate sau cati au chiulit de la ora...
un lucru e cert : in romania, convorbirile pe mobil sunt mult mai ieftine decat din reteaua de "fix", cu atat mai mult cu cat mai toti operatorii au oferta cu X minute gratuite incluse pentru convorbiri in afara retelei. si eu am un abonament de genul asta, 500 minute gratuite pe luna in retea, 60 minute gratuite pe luna in afara retelei, bonus 30 minute gratuite pe luna in retea. iar abonamentul lunar e de 4 euro fara tva. dar eu chiar vad mobilul ca pe ceva de mare ajutor, trebuie sa tin legatura cu parintii, soacra, sotul, soferul de la gradinita, educatoarea. plus ca ma suna si de la serviciu pe mobil, atunci cand e o urgenta si au nevoie de un raspuns din partea mea. recunosc, n-am telefon de fite, e un nokia mai vechi, fara touch-screen sau mai stiu eu ce gadget-uri. iar de vorbit la mobil o fac strict cat am nevoie, nu ma lungesc in conversatii interminabile si fara rost, ca n-am cu cine si de ce.
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Edip, ma enervezi. Io am mai spus-o: intai tre' sa ai DIN CE sa economisesti. |
eu zic ca intai trebuie sa pui mana pe munca si sa cauti solutii care sa iti aduca un venit decent ca sa ai din ce sa economisesti nu intai sa ai din ce.... aia cu sa ai din ce e dupa...
ela_04 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Edip
eu zic ca intai trebuie sa pui mana pe munca si sa cauti solutii care sa iti aduca un venit decent ca sa ai din ce sa economisesti nu intai sa ai din ce.... aia cu sa ai din ce e dupa... |
nici eu prea diplomata nu`s... dar chiar asa nu am putut sa o spun ...
ma tot invarteam ca poate poate...
& +34
monicabo spune:
Este adevarat, mai mult oamenii in varsta au abonemente de telefnie fixa, mai ales in Romtelecom. Dar nu numai...eu de ex. am ab telef fixa de la RDS, cu 10 lei (a fost 5 lei primele 6 luni parca) si convorbiri nelimitate in orice retea fixa (tocmai pt a putea vorbi cu oameni care au telefon fix, si cu care nu pot vorbi pe mobil), si este super ok.
Romtelecomul l-am desfiintat ca tot asa plateam vreo 50 lei: abonamentul 37 lei + ce mai vorbeam (ca nu aveam gratuitati) cam 10-15 lei...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Selene_Bunny spune:
Mai, nush, noi vicii n-avem, nu fumam, nu bem cafea, alcool servim doar la ocazii speciale, haine doar de curand am inceput sa mai luam si noi, nu numai SH, bineinteles ca in special pentru copil, mai ales de cand cu gradinita... Masina nu avem si nici nu dorim sa avem, scoala de soferi nu o avem facuta niciunul... Mai degraba ne luam biciclete...
Corect, sa muncim, si io am vrut sa muncesc, dar am fost incapatanata si fitzoasa si am vrut in domeniul in care sunt specializata. Nu ca n-as fi contactat anumite institutii si n-as fi trimis CV-uri in perioada critica. Dar de salvat, tot domeniul meu m-a salvat.
Cat despre "decent", au fost destule discutii, e subiectiva notiunea. Pentru a economisi, ai nevoie de "decent" + X. Parerea mea, desigur.
Eu inca sunt in perioada de bucurie ca am revenit la decent.
mihaela_s spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui CorinaDani
ohoo, stai s-auzi ce discutii se poarta in mijloacele de transport in comun. mai mult de jumatate dintre pasageri sunt cu mobilul la ureche, evident discutiile sunt de-o banalitate totala, nu e nimic importat, care sa nu poate fi discutat mai tarziu, in intimitatea casei, nu in auzul tuturor. n-ar fi asta o problema in sine, dar unii vorbesc asa tare, c-auzi fara sa vrei ce-a cumparat ioneasca de la piata, ce gateste popeasca, ce-a facut copilul lui georgeasca sau cum a copiat elevul cutare la teza de mate sau cati au chiulit de la ora... un lucru e cert : in romania, convorbirile pe mobil sunt mult mai ieftine decat din reteaua de "fix", cu atat mai mult cu cat mai toti operatorii au oferta cu X minute gratuite incluse pentru convorbiri in afara retelei. si eu am un abonament de genul asta, 500 minute gratuite pe luna in retea, 60 minute gratuite pe luna in afara retelei, bonus 30 minute gratuite pe luna in retea. iar abonamentul lunar e de 4 euro fara tva. dar eu chiar vad mobilul ca pe ceva de mare ajutor, trebuie sa tin legatura cu parintii, soacra, sotul, soferul de la gradinita, educatoarea. plus ca ma suna si de la serviciu pe mobil, atunci cand e o urgenta si au nevoie de un raspuns din partea mea. recunosc, n-am telefon de fite, e un nokia mai vechi, fara touch-screen sau mai stiu eu ce gadget-uri. iar de vorbit la mobil o fac strict cat am nevoie, nu ma lungesc in conversatii interminabile si fara rost, ca n-am cu cine si de ce. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Hehehe, nici in Suedia nu e mai prejos. Adevarat ca eu circul mult cu autobuz, vapor...nu numai in oras...dar tot banalitati si tot spuse cu voce tare...
Ca antidot, noroc ca am si eu un telefon care nu e numai telefon (deh, companion de drum, ca atunci cand sunt acasa nici nu ma ating de el), imi pun castile in urechi si ascult muzica. Ca altfel ma iau toti dracii....
Selene_Bunny spune:
Pe mine ma iau toti dracii cand se apuca soferii de maxi-taxi sa vorbeasca la telefon si uita sa ocoleasca hartoapele...
bird70 spune:
Mi-am luat acum cativa ani o carte: Cum sa-ti platesti casa in 10 ani, sfaturi de la cineva care a platit-o in 5 ani. Am fost tare curioasa. Am gasit enorm de multe sfaturi bune care mi-au folosit. Cum sa caut o banca, cum sa evaluez variantele ce mi le ofera si cum sa negociez cu banca.
La sfaturi de economisit, iarasi multe sfaturi bune dar si unele care mi s-au parut extreme . E vorba de un cuplu de tineri fara copii, cu salarii medii. Au documentat tot, luna de luna, cum au cheltuit si cum a scazut rata la banca. Multe sfaturi le-am adoptat si au facut diferenta. Dar ma tot gandesc la ceva in ultima vreme. La noi (ca peste tot) carnea e scumpa. Ei si-au luat un congelator lada la mana a 2-a si cumparau cate o jumatate de vaca si 2 porci pe 6 luni. Plateau macelarul sa le transeze si le iiesea carnea foarte ieftina. M-am interesat la o colega care sta la tara si are animale. Macelarul ei ii cere 35 dolari sa transeze o oaie, sacrificat, pus in pungi de plastic cu etichete, oasele separat pentru caini si pielea separat. Ma gandesc serios sa imi iau un congelator lada mare (acum ca tot am panouri solare care produc mai mult decat consum ) si sa cumpar o juma de vaca si vreo 2 porci, o oaie, poate si vreo 15 gaini vii si sa le duc la macelar. Nici nu trebuie sa le duc eu personal, crescatorul le duce, sau mi le transeaza ei contra cost. Sunt satula sa cumpar cate o tavita de carne si sa dau 8-9 dolari pe ea. Ieri am dat 4 dolari pe 1,2 kg de oase de supa (pentru caine). E adevarat ca aveau carne pe ele, dar totusi sunt oase .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper