Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Eu in Romania am primit priviri interzise cind am zis ca nu am televizor in dormitor
Le-am explicat ca dormitorul e pentru dormit, daca vreau sa ma uit la TV o fac in sufragerie.
Si eu am auzit faza cu masinile, ceva de genul cum sa ai Dacie parcata in fata blocului? ......si frigiderul le era gol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Stiu Selene ca e pe undeva ca chiar tu ai spus dar eu daca nu tin minte ceva nu prea stau sa caut.
Impulsul a fost sa spun ca pana la o anumita suma chiar nu poti sa economisesti. Nu ai din ce.
Eu de exp nu pot sa supravietuiesc cu 2000 de lei pe luna. Venituri.
Pt ca am cheltuieli cu casa, masina, copilul, eu, sotul mai mari.
Cand veniturile mele vor fi sub cheltuieli va trebui sa-mi schimb serviciul. Ceea ce ar fi tragic pt ca e tare cald si bine acolo... dar asta e.

& +34

Nici noi n-am putut supravietui, ela. Stiu ca la subiectul celalalt mi-ai spus ca poate n-ar fi o idee asa de rea sa renunt o vreme la a lucra si sa ma ocup mai mult de copil, atunci cand si eu spuneam ca nu mai stiu ce sa fac, cum s-o impac - si soacra-mea mi-a trantit ieri un "ocupa-te de ea non-stop" de numa' n-am dat cu ceva de pamant, dar, daca 300 de lei conteaza, de 3-4 ori atat conteaza chiar foarte mult...

Si eu voi avea niste cheltuieli mai mari acum - contributia la sanatate (am uitat de ea, pur si simplu, si s-a adunat) si impozitul pe venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Cricor,eu am un mobil ...pe care il tzin pe post de desteptator!

Eu intzeleg foarte bine ce spune ab... si pentru mine e o enigma sa spui ca ...vai nu am,ce greu o duc,insa sa fii posesorul a 2-3 telefoane mobile si nu motorala nu stiu cit(de ala cu clapa de caum 500 de ani)asa cum am eu,ci in general cam ultimele aparitzii ale tehnicii in domeniu.

Orict de ieftina ar fi telefonia mobila in Romania,nu stiu daca explica nevoia de a avea 2-3 telefoane simultan!

ab...si eu am renuntzat acum vreo 2 ani la abonament(il plateam degeaba),ba cu banii economisitzi mi-am deschis un cont de economii,de atunci am cartela incarcabila...pe care am incarcat-o de 2 ori!!!!!!

Nu e un mesaj "sa atac"membrii sensibilosi,e doar o constatare.

Dana

e suficient sa ai abonament la un operator de telefonie mobila si iti poti schimba telefonul (aparatul) anual sau la doi ani, cu conditia prelungirii contractului pe inca 1-2 ani sau up-gradarea contractului. cel putin asa e la vodafone, nu stiu la ceilalti operatori.

telefoanele pot fi gratuite (0 lei) sau platesti o anumita suma, calitatea de abonat iti ofera "privilegiul" de a plati telefonul la pret redus fata de pretul "de raft", fara abonament.

plus ca in romania se gasesc de cumparat, foarte ieftin, telefoane furate (din tara sau din afara tarii).

faza cea mai tare, jur ca e adevarata, ma oftic ca n-am fost pe faza sa fac o poza cu mobilul : langa blocul meu este o ghena, unde vin cautatorii de gunoaie. intr-o dimineata asteptam sa vina microbuzul de la gradinita, eram in apropierea ghenei. un amarat d-asta, vai steaua lui, rupt si nespalat, om al strazii, cauta in tomberoane si s-a oprit, pentru ca ii suna mobilul in buzunar. a raspuns, el stie cu cine si despre ce vorbea...va jur, am ramas masca...

referitor la ce spunea ab : nu prea mai sunt posesori de telefonie fixa romtelecom. cand lumea e in permanenta fataiala, ce rost are sa tii acasa un telefon fix, in timp ce tu ai nevoie sa comunici in timp ce esti in oras, la serviciu, in concediu, etc. ? telefonul fix a devenit usor demodat, ca sa zic asa. dintre colegii, rudele si cunostintele mele, doar parintii mei au mai pastrat fixul de romtelecom, si asta pentru ca nu platesc abonament, beneficiaza de gratuitate. daca nu era gratis, renuntau si ei de ani de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Cricor, asa oameni saraci cu 2-3 mobile chiar n-am vazut.

Corina, exact, toata lumea e in miscare, in permanenta fatzaiala. Nici eu nu am telefon de ultima generatie, nici n-am avut vreodata si nici nu-mi doresc. Am anumite asteptari de la un telefon mobil, dar ultima generatie nu e printre ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Chiar nu vreau s aintru in contradictzie cu nimeni,ins ada statistic romanii sunt saraci!

In comparatzie cu alte natzii europene,da...sunt saraci!
Si totusi romanii au 2-3 telefoane mobile,masini luxoase,ma rog sunt citeva exemple.

Cricor,cumnata mea e una dintre exemplele cu 3 telefoane.Intotdeauna s eplinge ca nu au bani,ca nu le ajung banii(acum e foarte adevarat ca e si in firea ei sa se plinga)insa ea are 3 telefoane,pe retzele diferite asa cum spune Selene.Unul i l-a dat nepoata mii care are 6 ani!

Bineintzeles ca nu generalizez cazul ei,insa asa cum spune si Selene,romanii au mobile pe toate retzelel.Simultan!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

N-am timp, dar chiar nu ma pot abtine.
Poate ca sunt niste zapaciti care au mai mult de 1 tel mobil in Romania, dar sunt exceptii si asta nu spune nimic despre Romania ci spune ceva despre romanii pe care ii cunosteti voi!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

N-am timp, dar chiar nu ma pot abtine.
Poate ca sunt niste zapaciti care au mai mult de 1 tel mobil in Romania, dar sunt exceptii si asta nu spune nimic despre Romania ci spune ceva despre romanii pe care ii cunosteti voi!

Alexandra Maria
14.12.2007

pai eu nu cunosc totzi romanii care ii vad in restaurante si care-si etaleaza telefoanele pe masa!Cu sigurantza nu-i cunosc,spun doar ce vad!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Eu in Romania am primit priviri interzise cind am zis ca nu am televizor in dormitor
Le-am explicat ca dormitorul e pentru dormit, daca vreau sa ma uit la TV o fac in sufragerie.
Si eu am auzit faza cu masinile, ceva de genul cum sa ai Dacie parcata in fata blocului? ......si frigiderul le era gol.

A, da, absolut, nici eu nu am, nici copiii in camerele lor. Nu au nici XBOX, nici WII, nici DS. Si am vorbit cu Mos Craciun sa fie surd la dorintele astea. In schimb a auzit-o pe soacra-mea - ea a vrut de toate...ca are 5 nepoti!

In ceea ce priveste telefonul mobil, pina si maica-mea, la cei 75 ani ai ei m-a luat la rost, cum adica sa am si sa-l tin in geanta inchis?!! De ce nu-l folosesc?!! Pai pt ca lucrez la 5 minute de casa, sotul la fel, daca am nevoie de ceva il sun la birou si el pe mine, imi dau adresa de mail la toate organismele (e o adresa special creata pt relatiile oficiale, adica in afara de prieteni si familie), iar in restul timpului sintem acasa. Telefonul fix ne indica cine ne-a sunat in absenta, sun eu inapoi daca vreau, ca e gratis. Si n-am complexe ca ratez afacerea vietii mele daca ratez un apel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

referitor la ce spunea ab : nu prea mai sunt posesori de telefonie fixa romtelecom. cand lumea e in permanenta fataiala, ce rost are sa tii acasa un telefon fix, in timp ce tu ai nevoie sa comunici in timp ce esti in oras, la serviciu, in concediu, etc. ? telefonul fix a devenit usor demodat, ca sa zic asa. dintre colegii, rudele si cunostintele mele, doar parintii mei au mai pastrat fixul de romtelecom, si asta pentru ca nu platesc abonament, beneficiaza de gratuitate. daca nu era gratis, renuntau si ei de ani de zile.

Pai asta cu sunatul de peste tot eu o vad absurda.
Sint in oras o sun pe Ioneasca ca mi-am luat chiloti? Sint la serviciu comunic prin email sau ma suni pe telefonul fix, sint in concediu il inchid si verific o data pe zi daca am mesaje
Mai aud la munca niste convorbiri intrminabile cu ce mincam, ce faci .......mi se pare chiar neprofesional

Mergi la inceput

Aici toata lumea are fix, poate e mai ieftin .

Mergi la inceput