Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)
Raspunsuri - Pagina 6
ela_04 spune:
Eu am abonament dar platesc doar 5 euro la el... cam cat e sa reincarci cartela. E o oferta de vreo 4-5 ani. De atunci tot ma ademenesc astia cu alte oferte care mai de care mai interesante nu ca pret insa.
Ma rupe insa soacra-mea care imi tot da sms-uri dar invat sa o ignor incetul cu incetul... ca pe international nu am nici o facilitate.
Sa vedeti ce masini avem pe aici... ce conteaza ca e mai scumpa decat ap in care locuiesti cu familia sau ca nu ai motorina pt ea sau sa-i faci asigurari...
ce-a mai tare mi se pare o vecina de aici care si-au facut o ditamai vila cu 2 etaje si masarda pe vreo 200 mp dar in iarna cand eu am fost socata cat a venit gazele a zis ca ea iarna se muta cu familia la soacra-sa (2 case mai incolo) ca are soba cu lemne!
& +34
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor In UK oamenii saraci, dar care au serviciu, copii, etc..nu au nici un fel de telefon? |
Banuiesc ca au, nu am intrebat pe nimeni si nici ei nu se vaita.
Eu consider ca daca ai telefon fix il folosesti pe ala ca e mult mai ieftin, nu trebuie sa ai conferinte pe mobil.
Si eu stiu ca de exemplu la romtelecom convorbirile sint gratis dupa 6 seara, iar ziua mult mai ieftine decit de pe mobil.
Selene_Bunny spune:
Eu nu am fix, ca nu-mi foloseste la nimic, toata lumea cu care vorbesc are mobil. UPC-ul, firma de la care avem CaTv+Net, nu te lasa sa lasi numar de fix la care sa fii contactat pentru interventiile de service. Doar mobil, ca sa poti fi gasit sigur.
Acum, pe punctele Thank You acumulate, pot sa-mi iau un telefon nou. Cu care pot sa fac ce vreau, sa-l pastrez, sa-l vand...
ela, acum, de ceva vreme, undeva la suma aia pe care ai spus tu ca ai cheltuit-o pe mancare in luna X, chiar putin mai mult. Cu tot cu bonuri de masa. Zic ca e bine.
andacos spune:
citat din mesajul lui Cricor Mey..asta cu omul sarac cu 3 mobile e o exagerare..de facut trafic pe forum...cati or fi din astia??? Foarte putini, eu asa cred. Stiti voi sigur ca asa e? |
Uite Cricor,vezi mie chestia la care am dat quote mi se pare rautacios spusa.Intentzionat,cu scopul de a atinge!(eu asa ceva sincer nu pot intzelege,dar ma rog)
Acum fara urma de ironie,tu in afara de pustii aia chiar nu ai vazut posesori de 2-3 mobile?Cum naiba se face ca eu ii vad (doar cind merg in concediu),tu insa in afara de aia nu ai vazut.
General situatzia din Romania nu e roza,asa ca repet pentru mine nu justifica existentza a 2-3 mobile.
Dana
Selene_Bunny spune:
Sunt destui posesori de 2-3 mobile. Fiecare in alta retea - Orange, Vodafone si Cosmote. Nu numai tineri de 20 de ani.
ela_04 spune:
Stiu Selene ca e pe undeva ca chiar tu ai spus dar eu daca nu tin minte ceva nu prea stau sa caut.
Impulsul a fost sa spun ca pana la o anumita suma chiar nu poti sa economisesti. Nu ai din ce.
Eu de exp nu pot sa supravietuiesc cu 2000 de lei pe luna. Venituri.
Pt ca am cheltuieli cu casa, masina, copilul, eu, sotul mai mari.
Cand veniturile mele vor fi sub cheltuieli va trebui sa-mi schimb serviciul. Ceea ce ar fi tragic pt ca e tare cald si bine acolo... dar asta e.
& +34
Marox spune:
Hiiiiiiiiiii, vreau si eu in clubul celor fara telefon mobil ultima clasa!!! Si eu sint pe cartela si am gasit ca e super ieftin - iau o cartela de 4 euro, cu valabilitate de 15 zile. Dar nu incarc imediat. Tin bonul ala in portofel si incarc strict atunci cind am nevoie. Cred ca de la inceputul anului am incarcat doar vreo 3 cartele.
Inconvenientul, atunci cind nu ai/folosesti mobil, e ca se uita toti cu mila...sau cu nedumerire...sau te iau de ticnit.
Acum citva ani, am facut un calcul pentru asigurarile private de sanatate. Cit plateam (in jur de 120 €/luna) si cit ne rambursau (cam 50 €/luna!!!!). E drept ca nu fusesem la spital, nici unul din noi. Ochelarii mi-au fost rambursati cam la 200 €. Si am hotarit sa reziliem contractul si sa punem 100 € de-o parte, in cont de economii. Ei bine, am fost cistigatori la sfirsitul anului, cu toate ca am fost cu Julia la spital si ne-a costat 500 €. In anul urmator, am luat o asigurare doar pt cheltuielile de spital, care ne costa 20 € (!!!) pe toti 4. Pina la urma au fost bani pierduti, ca n-am fost la spital in anul ala, dar era totusi mai safe asa. Si dupa care, sotul a avansat in grad si acuma patronul lui plateste asigurarile astea pt noi 4.
Insa altceva voiam sa spun, atunci cind eram fara nici o asigurare privata, lumea, mai ales in spital sau opticienii, ne privea ca pe ultimii sarantoci, aha, astia-s aia care n-au bani sa plateasca "mutuelle". Si geaba le explicam ca e alegerea noastra, anumite simboluri sau conveniente sociale sint mai puternice.
andacos spune:
citat din mesajul lui Marox Inconvenientul, atunci cind nu ai/folosesti mobil, e ca se uita toti cu mila...sau cu nedumerire...sau te iau de ticnit. Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
Daaaaa!!!!!
Dana
Cricor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Uite Cricor,vezi mie chestia la care am dat quote mi se pare rautacios spusa.Intentzionat,cu scopul de a atinge!(eu asa ceva sincer nu pot intzelege,dar ma rog) Acum fara urma de ironie,tu in afara de pustii aia chiar nu ai vazut posesori de 2-3 mobile?Cum naiba se face ca eu ii vad (doar cind merg in concediu),tu insa in afara de aia nu ai vazut. General situatzia din Romania nu e roza,asa ca repet pentru mine nu justifica existentza a 2-3 mobile. Dana |
Da, ok, ai dreptate, imi cer scuze pentru replica care ti s-a parut rautacioasa, desi sincer n-am vrut sa iasa asa. Scuze inca o data.
Eu chiar nu stiu astfel de oameni.
Da, situatia nu e roza.. e chiar gri inchis.
Nu, nu stiu oameni saraci care au 2 mobile. Eu stiu 2 astfel de pusti...si sunt prieteni ai unor rude.
Cricor spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Sunt destui posesori de 2-3 mobile. Fiecare in alta retea - Orange, Vodafone si Cosmote. Nu numai tineri de 20 de ani. |
Sigur ca sunt..eu vorbeam de oameni saraci.
Stiu si eu oameni care au 3 mobile, dar nu sunt saraci absolut deloc, si nici nu se vaita (ca nu ar avea de ce).
M-ati facut curioasa. Voi chiar stiti oameni saraci, care nu au ce pune pe masa, care abia ajung cu salariul de la luna la luna (eu asta inteleg prin sarac) si cu toate astea au 3 mobile?