Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

N-am inteles ce e macabru, mie mi se pare o idee foarte buna, mai ales ca deja am congelator. Singura problema e transatul - as creste gaini in curte, dar dupa mine ar muri de batranete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Bird, ar trebui sa faci un calcul la care sa pui si macelarul si kg-ul in viu al animalului pt ca dupa taiere scade destul de mult - pierde sangele, transportul, oasele care sunt multe, grasimea de la porc etc si sa vezi daca merita. Eu la un astfel de calcul in dec trecut am iesit pe minus si am renuntat, fiind si mai stramtorati, sa i-au porc de la tara. Am ales carnea din magazin.

& +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pe mine si cand mancam carne ma oripila gandul de a pastra atat de mult carnea congelata. M-am socat cand am vrut sa cumpar niste pulpe de pui congelate, pentru pisici, nu pentru altcineva, si am vazut ca termenul de valabilitate era de 1 an!!! Ma simt de parca as criogena cadavre in vederea a nush ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Hai mai fetelor.....daca eu tai un curcan de 15 kile,il mananc tot odata?Pai asta e risipa curata.....adica e de preferat sa cumperi carne de magazin, careia nu-i stii provenienta?si o saptamana daca manaci un curcan..desi 15 kile de carne ppe saptamana e enorm,tot tre` sa le congelezi......
Sa fim seriosi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

O jumatate de vaca si doi porci la 6 luni mi se pare grotesc . Doar daca e o familie foarte mare cu peste 10 membri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

O jumatate de vaca si doi porci la 6 luni mi se pare grotesc . Doar daca e o familie foarte mare cu peste 10 membri .


nu e asa mare... cand scapi de oase si grasime mai raman maxim vreo 6 pachete de carne macra. pe 6 luni nu pare asa mult...


& +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

O jumatate de vaca si doi porci la 6 luni mi se pare grotesc . Doar daca e o familie foarte mare cu peste 10 membri .

Ce importanta are cantitatea de carne? Fiecare alege cantitatea care se potriveste pentru familia lor. Era vorba de idee. Mie mi s-a parut o idee buna, e adevarat ca nu am verificat exact cat costa si cat de rentabil este dar mi-e greu sa cred ca iese mai scump ca la magazin. La noi pare sa renteze, nu stiu cum e in Romania. M-am uitat pe internet, un porc de 90kg de la crescator il iei cu 120-150 dolari. Daca ma costa macelarul 50 dolari, totul ajunge la 200 dolari. Daca lasi pielea la macelar te taxeaza mai putin. La noi carnea de porc este intre 9-16 dolari/kg in functie de ce carne este. Sunt sigura ca iese mai mult de 20 kg de carne din porcul ala, deci e rentabil. Plus ca ai resturile, oasele pentru caine.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu sint dificila la carne. Daca as cumpara o juma de vaca si un porc intreg, ma intreb cit as minca realmente din toata carnea asta. Nu vreau grasime, nu stiu sa fac (si nici nu ma intereseaza) cirnati, n-as minca ficat, cap, inima, rinichi, etc. Nu cred ca pentru noi ar fi avantajos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu e o idee care se potriveste oricarei familii. Dar e o idee. Pentru cine are caini poate folosi organele, oasele , cazaturile.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

noi am aplicat metoda asta. in iarna am cumparat un porc viu, de la o sursa sigura, cu greutate medie, l-am taiat, trasat, sortat pe categorii. fiind in preajma sarbatorilor am preparat si specialitati. am scris "am preparat" dar de fapt mama mea a facut, eu stau mai greu cu bucataritul. nu cred ca am aruncat nimic. oasele mari le-am spart si pus in pungute cu carne speciala pentru ciorba. ne-a ajuns cam 3.5 luni. eu am fost multumita, pretul per kg a fost mult sub pretul de la hipermarket. chiar ma gandeam ca ar fi bine sa luam un vitel, pana la sarbatori am fi asigurati cu carnea.

si daca primesc o gaina sau un pui de tara doar nu-l gatesc pe tot odata. tot in congelator pastrez din el.

Mergi la inceput