Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Jeez!!!!!! Aveti mila de cei care nu mananca animalute, pliiiz!

Bird, exceptand chestiile astea grotesti de care tot vorbiti, ce alte idei mai erau in carte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mie mi se pare ca mancarea tinuta la congelator tot se degradeaza, incet-incet. Adica sa tii carnea 6 luni mi se pare enorm. O luna-doua e buna, dar in timp isi schimba gustul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Jeez!!!!!! Aveti mila de cei care nu mananca animalute, pliiiz!

Cateii pe care ii iubesti atat ii hranesti cu morcovi? Ca al meu refuza dieta de iepurasi . Inteleg pe cei care sunt vegetarieni si am respect pentru asta. Dar sa spui ca e macabru si grotesc cand cineva discuta de mancare e putin exagerat.

Citat:
...ce alte idei mai erau in carte?

Ma duc sa o caut si sa fac o lista. Cum am zis, unele idei mi s-au parut extreme, dar altele suunt ok.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cum am promis, am revenit cu idei din carte.

Multe idei sunt legate de genul de imprumut dar probabil ca nu sunt aplicabile in orice tara. Aici la imprumuturi poti sa platesti bani in plus, si sa termini in avans, in felul asta iti reduci dobanda platita si economisesti bani. Am inteles ca in Romania bancile nu iti dau voie sa faci asta. Apoi, poti avea un cont de economii legat de imprumutul de casa care te ajuta sa economisesti la dobanda. De exemplu ai un imprumut de 100,000 dolari si in contul de economii ai 10,000 dolari. Platesti dobanda doar pe 90,000 dolari, ca si cum ai fi bagat cei 10,000 in imprumut, dar ii poti accesa oricand ai nevoie.

La noi, o casa in care nu locuiesti este considerata investitie. Statul iti da facilitati financiare pentru investitii care nu produc bani. O idee interesanta mi s-a parut sa faci un aranjament cu o ruda sau un prieten si sa cumpere fiecare o casa dar sa o inchirieze celuilalt. In felul asta, casa ce ai cumparat-o este investitie si venitul de pe ea va fi negativ. Adica rata la banca te costa mai mult decat chiria pe care o primesti. In Australia poti sa ceri inapoi la taxe banii pe care ii pierzi cu proprietatea. Se numeste negative gearing. Toate reparatiile si intretinerea casei se deduce la taxe la fel ca si deprecierea in timp.

Legat de buget:
- o idee pe care am preluat-o si care ma ajuta mult este sa iti faci o evaluare a cheltuielilor pe an. De exemplu noi platim curentul la 3 luni, registration-ul la masini la 6 sau 12 luni, alte facturi le platim lunar. Foarte util este sa ai un cont din care platesti facturi. Socotesti cat te costa facturile pe an, imparti suma la 12 luni si lunar pui in cont suma respectiva. In felul asta ai bani cand iti vine o factura care o platesti de 2 ori pe an sau o data la cateva luni. Poti face direct debit din contul respectiv sau le poti plati manual, dar macar stii ca ai bani pentru facturi in cont. Noi suntem platiti la 2 saptamani si eu impart suma anuala la 26 si la fiecare salar suma respectiva se duce automat in contul de facturi.

- ce recomanda cartea este sa iti faci o estimare legata de cheltuielile cu mancarea, cu imbracamintea, benzina, etc si sa pui aceasta suma deoparte. Poate nu cumperi haine lunar, atunci suma pentru haine se strange si ai mai multi bani cand ai nevoie de ceva, cand se schimba sezonul. De asemenea recomanda o mica suma pentru mofturi, dar o suma MICA. Daca vrei sa-ti cumperi ceva si nu iti ajunge suma respectiva, strangi si iti cumperi cand ai bani. Restul banilor, care nu au fost bugetati se duc in economii.

- economiseste banii pe care ii fumezi si ii bei .
- mancarea: e mult mai ieftin sa cumperi in cantitati mari, incearca sa negociezi pretul, sa cauti la tarani, sa cumperi la oferte, etc. Trebuie sa fi foarte organizata si sa ai grija sa stii cand se termina ca sa poti cumpara iarasi. Carnea, recomanda varianta sa cumperi un animal viu si sa-l duci la macelar. Fara bauturi carbogazoase, alcool zilnic, cipsuri, etc.
- gateste acasa, nu cumpara semipreparate
-invata sa pescuiesti . E relaxant si poti sa mananci ce prinzi. Asta e tare pentru ca sotul meu e pescar si vesnic n-am loc in congelator de pestii lui.
- mancarea de caini, cartea recomanda sa o prepari acasa dupa o reteta: 2 kg de carne cazaturi, 2 kg de vegetale ieftine, 2 kg de orez sau paste, 4 lingurite de sare, usturoi si patrunjel, le fierbi impreuna, le imparti in containere de plastic si le congelezi pana ai nevoie de ele.
- hobby, incearca sa gasesti un hobby care se plateste singur sau char iti aduce bani.
- invata sa mesteresti prin casa, in felul asta economistesti banii pe care i-ai plati cuiva sa faca treaba
- spune NU imprumuturilor. Daca nu ai economistit bani, nu poti avea.
- foloseste gradina sa cultivi legume. Conserva ce nu consumi.
- gandeste-te serios daca iti trebuie abonament de telefon, satelit tv, etc. Dac nu ti le trebuie sau nu ti le permiti, renunta la ele.
- schemele de imbogatire rapida NU functioneaza
- daca primesti o crestere de salar sau o suma de bani neasteptata, ECONOMISESTE-O, nu o cheltui.
- vacante - strange bani pentru vacanta, nu imprumuta. Daca nu ai bani de vacanta pusi deoparte, stai acasa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Bird, eu nu am nici o treaba cu cei care mananca variat carne, dar daca citesti cum suna ce ati scris, pt mine care nu consum asa ceva si care pup vacutele si porcusorii e de-a dreptul macabru. :)

Hmmm, eu ma gandeam ca e mai ok sa iei imprumut pt mobila de exemplu (sunt imprumuturi cu dobanda 0 daca platesti in 48 de luni), pt masina, si chiar mi-a facut cu ochiul ideea de a imprumuta pt vacante....

Asta cu cultivatul este o idee sublima, abia astept sa am si eu in cativa ani o gradina si sa ma destrabalez acolo pana atunci imi cumpar in ghivece patrunjel, busuioc, ceapa verde (din aceea ca iarba), si vreau eu sa imi pun marar----btw, se poate?adica de putut se poate, dar creste?

Era o emisiune pe TLC parca despre pers. care aduna cupoane.Cumparau tot asa, en gros, si ajungeau sa plateasca 3 dolari pt cumparaturi in valoare de 1000$.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Bird, eu nu am nici o treaba cu cei care mananca variat carne, dar daca citesti cum suna ce ati scris, pt mine care nu consum asa ceva si care pup vacutele si porcusorii e de-a dreptul macabru. :)

Hmmm, eu ma gandeam ca e mai ok sa iei imprumut pt mobila de exemplu (sunt imprumuturi cu dobanda 0 daca platesti in 48 de luni), pt masina, si chiar mi-a facut cu ochiul ideea de a imprumuta pt vacante....

Asta cu cultivatul este o idee sublima, abia astept sa am si eu in cativa ani o gradina si sa ma destrabalez acolo pana atunci imi cumpar in ghivece patrunjel, busuioc, ceapa verde (din aceea ca iarba), si vreau eu sa imi pun marar----btw, se poate?adica de putut se poate, dar creste?

Era o emisiune pe TLC parca despre pers. care aduna cupoane.Cumparau tot asa, en gros, si ajungeau sa plateasca 3 dolari pt cumparaturi in valoare de 1000$.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, cind ai sa ai gradina ai sa vezi ca unele cresc si altele nu. (cam ce creste in vecini creste si la tine). Apoi ai sa deschizi subiect pe DC "cum mai gatim varza".
(si asta pt ca ai supra-productie de varza si fix un singur castravete, fasolea n-a dat nimic, etc .....)
E adevarat ca economisesti cosul de aprozar, insa cumperi altceva si rasadurile puse primavara nu sunt ieftine deloc.

Mergi la inceput

Cand eram mica aveau strabunicii gradina cu de toate eram ca in rai acolo.
Acum mi-a üpvestit o colega ca sora ei are gradina si si-a plantat de toate:busuioc, patrunjel, marar, menta, rozmarin, Ruccola, varza chinezeasca, rosii, de toooate.Evident ca le consuma cu succes si voie buna.Asa vreau si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu esti singura...eu am o parte din astea dar mai trebuie lucrat.Eu sunt cu curcanii si puii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Bird cum e "carnea cazaturi"?E a doua oara cind folosesti expresia asta,care habar n-am ce inseamna!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

"Cazatura" cred ca e o vita cu moravuri foarte-foarte indoielnice

Mergi la inceput