De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Explica-mi si mie cum copilareste copilul mai mult daca scoala nu e o corvoada ci e un loc minunat unde copilul se simte bine si abia asteapta sa se termine vacanta. Ca eu asta nu pricep. Scoala e parte din copilarie.

E foarte simplu: pana la scoala, Ana pleca dimineata in parc (Cismigiu, de obicei) de obicei 4-5 ore, venea la pranz, manca si se culca; dupa aia, mergea iar afara (daca avea cu cine) sau se juca in casa sau curte. Se culca la ora 10, maxim.
Acum merge la scoala si, dupa aia, cateodata merge o ora in cel mai apropiat parc. Mananca si se culca, iar dupaamiaza are deja lectii. Liniute, etc. Sigur, o lalaie la maxim. Mai are putin timp de joaca, pentru ca seara se culca mai devreme, e obosita (9-9.30).
Ti se pare acelasi lucru?
Sigur ca scoala e parte din copilarie, dar asta numai pentru ca incepe in copilarie. Nu e la alegere.

Edit: dupa mine (fost elev) si, din auzite pe la colegi, sau pe la fetele mele, "scoala nu e o corvoada ci e un loc minunat unde copilul se simte bine si abia asteapta sa se termine vacanta" este doar o gluma buna, cu exceptii, fireste, dar tot gluma ramane.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nepoata, clasa2, de-abea astepta sa inceapa scoala. Acum spune ca ei ii place doar ora de sport si pauza.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Dana_Vio, asta e tare cu dorul dupa sport si pauza!!!

Eu niciodata nu asteptam cu nerabdare inceperea scolii, mereu imi parea rau ca se termina vacanta. Asta in conditiile in care eram o eleva buna, eram cuminte, invatam bine, nu cream nici un fel de problema, toti aveau cuvinte de lauda... Imi intram in ritm pe parcurs

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu sint cam contra inceputului clase I la 8 ani...desigur, prin prisma experientei personale.

Desigur ca este ideal ca un copil sa isi petreaca 5-6 ore pe zi in parc, dar daca ne gindim la rece citi dintre noi au aceasta posibilitate (si ma refer la cuplurile care amindoi lucreaza)? Unde locuiesc eu, la 4 ani incepe pre-k (ai optiunea de jumatate de zi sau zi plina). La 5 ani il dai la kindergarden si la 6 incepe clasa I.

Din punctul nostru de vedere, a functionat perfect. Nu mi s-a parut ca li s-a terminat copilaria in nici un fel. Si mie mi se pare neobisnuit sa termini liceul la 20 de ani. Ar insemna sa iesi din facultate (undergraduate) la 24 de ani...cam tirzior daca mai adaugi si un masterat sau un doctorat.

Am senzatia ca mamicile sint mult mai speriate decit copiii. Intirzierea copiilor la scoala este mai mult pewntru a linistii mama decit copilul.

Mergi la inceput

Am vrut sa mai adaug ceva...cu putine exceptii, am vazut ca majoritatea mamicilor de baieti insista pe inceputul scolii mai tirziu pe motivul ca baietii se maturizeaza mai incet. Ma intreb daca nu cumva doar perpetuam niste practici de genul: "fetitele sint cuminti si baietii nazbitiosi" Eu sint pentru egalitate in educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Desigur ca este ideal ca un copil sa isi petreaca 5-6 ore pe zi in parc, dar daca ne gindim la rece citi dintre noi au aceasta posibilitate (si ma refer la cuplurile care amindoi lucreaza)? Unde locuiesc eu, la 4 ani incepe pre-k (ai optiunea de jumatate de zi sau zi plina). La 5 ani il dai la kindergarden si la 6 incepe clasa I.

Pai da, pentru ca aici nu exista gradinita gratis ca in Romania si foarte rar exista bunici care sa se dedice 100% nepotilor. Asa ca multe familii vad inceperea scolii ca pe o relaxare financiara.
La mine in oras gradinita aia de la 5 ani dureaza tot 8 ore, si se tine in scoala publica ... este foarte mult pentru copii dar gratis pentru parintii care muncesc. De aceea au somn de pranz, in sala de clasa, pe niste paturici aduse de acasa, pe jos ... desi la alegere, am ramas uimita sa aflu ca mai mult de jumatate din ei alegeau sa se culce la pranz, fica-mea included, chestie pe care, in mediul confortabil de acasa nu o faceau.

Sigur, copilul pana la urma doarme si cu capul pe banca, si nu cred ca o sa se planga de asta, dar daca vorbim de ce e mai confortabil pentru el, atunci cu siguranta 8 ore de gradinita la 5 ani este un efort.

Citat:
Din punctul nostru de vedere, a functionat perfect. Nu mi s-a parut ca li s-a terminat copilaria in nici un fel. Si mie mi se pare neobisnuit sa termini liceul la 20 de ani. Ar insemna sa iesi din facultate (undergraduate) la 24 de ani...cam tirzior daca mai adaugi si un masterat sau un doctorat.

Eu nu inteleg asta ... de ce e tarziu sa termini facultatea la 24 de ani ? Altii o termina la 37, eu de ex, cea facuta aici. In societatea de acum, nu vad o problema varsta la care o termini ...mai important este sa mentii aceeasi directie cu studiile ... ca multi din cei care dormeau la 5 ani in clasa pe jos, schimba tot felul de domenii, cursuri, scoli de ajung si la 30 de ani fara sa stie exact ce vor de la viata.

Mergi la inceput

Ah, si vroiam sa va spun ca si fiu-meu a raspuns la un chestionar de la inceputul scolii despre ce ii place la scoala exact ca fetita din exemplul anterios ... a spus ca lui ii place pauza

Si in plus, cu mandrie va spun ca la intrebarea ce locuri v-au placut cel mai mult in vacanta, a raspuns Romania si am fost foarte, foarte mandra de el . De altfel, cand am plecat din Romania a si plans ...

La intrebarea ce cantaret si ce muzica va place a raspuns Michael Jackson si Black and White, I'm bad si Thriller ...asta precis tot din Romania vine ca noi nu ascultam Michael Jackson acasa.

Mergi la inceput

Cu privire la virsta la care se termina facultatea, da, eu consider ca la 24 de ani e tirziu avind in vedere o traiectorie normala a unui copil. Tu vorbesti prin prisma reprofilarii care poate intervenii oricind. Ma gindeam in linii generale, nu particulare.

Daca vorbim de particulare, Nick de exemplu, a mers la pre-k jumatate de zi iar Alex zi plina pentru ca a vrut el si s-a descurcat excelent...ai mei n-au dormit niciodata la prinz dupa virsta de 1 an jumate (n-am avut noroc de copiii care sa doarma cu orele la prinz in veci).

Sa fie in liceu la 20 de ani aici, iese din norma si nu intr-o lumina buna...la 20 de ani esti adult (ma rog, se presupune ca esti adult in conditii normale), nu copil de liceu. Diferenta de virsta la adolescenta este o chestie extrem de sensibila...Presupune ca Flavia intra in clasa IX (la 14 ani) si vrea sa iasa cu un baiat de clasa X care are 18 ani...crezi ca e OK?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Da! aici nu li se termina copilaria cand incep scoala ptr ca pana ntr a 4 asa o lalaie :)))doar ca i tine 7 ore pe la scoala...

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Citat:

Cu privire la virsta la care se termina facultatea, da, eu consider ca la 24 de ani e tirziu avind in vedere o traiectorie normala a unui copil. Tu vorbesti prin prisma reprofilarii care poate intervenii oricind. Ma gindeam in linii generale, nu particulare.

Daca vorbim de particulare, Nick de exemplu, a mers la pre-k jumatate de zi iar Alex zi plina pentru ca a vrut el si s-a descurcat excelent...ai mei n-au dormit niciodata la prinz dupa virsta de 1 an jumate (n-am avut noroc de copiii care sa doarma cu orele la prinz in veci).

Sa fie in liceu la 20 de ani aici, iese din norma si nu intr-o lumina buna...la 20 de ani esti adult (ma rog, se presupune ca esti adult in conditii normale), nu copil de liceu. Diferenta de virsta la adolescenta este o chestie extrem de sensibila...Presupune ca Flavia intra in clasa IX (la 14 ani) si vrea sa iasa cu un baiat de clasa X care are 18 ani...crezi ca e OK?

Nu stiu ce sa spun, de ce nu ar fi OK ? Plus ca dating-ul lor din liceu este cel mai mic lucru care ma preocupa acum si nu cred ca este definitoriu pentru viata lor de adulti ... Sau este ? ...

Pana la urma vorbim de o diferenta de 1 an, maxim 1.5 ani care acum in clasa I se simte considerabil si la 14 ani trece neobservata - adica in loc sa inceapa scoala la 6-6.5 ani, eu am optat sa o inceapa la 7-7.5 ani.

In plus nu vorbim de exemple particulare, cum ar fi ai tai care nu au mai dormit de la 1.5 ani. Vorbim de o statistica si la o programa structurata de 8 ore de gradinita, copiii de 5 ani aleg singuri sa se culce.

Cat despre lalaiala, o lalaie si nu o lalaie.

Mie programa mi se pare incarcata fata de ce stiam noi ca este gradinita - fica-mea stia sa scrie toate literele, numele intreg si sa citeasca cuvinte de 3 litere la sfarsitul gradinitei - deci nu intrase in clasa 1. Ori noi abea incepeam cu bastonase ...

Fiu-meu in clasa a 2 a, dau test de citit, spelling si matematica in fiecare vineri. La test au de citit si de raspuns la intrebari din text, la spelling au de invatat pe de rost cuvintele alea si la matematica trebuie sa socoteasca fara degete, contra timp, pana la 20. Nu spun ca e greu, dar totusi nici lalaiala nu imi pare ca este ... Eu zic ca toate astea se parcurg mai usor de un copil de aproape 8 ani decat de unul mai mic cu un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Buflea: Ah, si vroiam sa va spun ca si fiu-meu a raspuns la un chestionar de la inceputul scolii despre ce ii place la scoala exact ca fetita din exemplul anterios ... a spus ca lui ii place pauza

Eh, inca nu e rau, al meu a spus ca-i place mincarea

Citat:
Ocebine: Cu privire la virsta la care se termina facultatea, da, eu consider ca la 24 de ani e tirziu avind in vedere o traiectorie normala a unui copil. Tu vorbesti prin prisma reprofilarii care poate intervenii oricind. Ma gindeam in linii generale, nu particulare

Tirziu pentru ce? Ce mi-e 24, ce mi-e 21-22? Aici cele mai multe facultati dureaza 3 ani, deci nu mi se pare chiar asa o nenorocire. Numai arhitectura si medicina is vreo 6-7 ani parca si or mai fi vreo 2.

Rufus, aici din cauza ca copiii incep scoala la 4 ani, trecerea la invatat serios si teme e mai lina. In primii 4 ani (deci de la receptie pina in anul 3 inclusiv) nu au teme aproape deloc si totul e un fel de joaca, dar o joaca constructiva din care invata multe, insa nu intr-un ritm draconic asa cum e in Romania. Poate de asta aceasta trecere e perceputa ca sfirsitul copilariei.

Mergi la inceput