De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)
Raspunsuri - Pagina 18
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Nu stiu ce sa spun, de ce nu ar fi OK ? Plus ca dating-ul lor din liceu este cel mai mic lucru care ma preocupa acum si nu cred ca este definitoriu pentru viata lor de adulti ... Sau este ? ... Pana la urma vorbim de o diferenta de 1 an, maxim 1.5 ani care acum in clasa I se simte considerabil si la 14 ani trece neobservata - adica in loc sa inceapa scoala la 6-6.5 ani, eu am optat sa o inceapa la 7-7.5 ani. In plus nu vorbim de exemple particulare, cum ar fi ai tai care nu au mai dormit de la 1.5 ani. Vorbim de o statistica si la o programa structurata de 8 ore de gradinita, copiii de 5 ani aleg singuri sa se culce. Cat despre lalaiala, o lalaie si nu o lalaie. Mie programa mi se pare incarcata fata de ce stiam noi ca este gradinita - fica-mea stia sa scrie toate literele, numele intreg si sa citeasca cuvinte de 3 litere la sfarsitul gradinitei - deci nu intrase in clasa 1. Ori noi abea incepeam cu bastonase ... Fiu-meu in clasa a 2 a, dau test de citit, spelling si matematica in fiecare vineri. La test au de citit si de raspuns la intrebari din text, la spelling au de invatat pe de rost cuvintele alea si la matematica trebuie sa socoteasca fara degete, contra timp, pana la 20. Nu spun ca e greu, dar totusi nici lalaiala nu imi pare ca este ... Eu zic ca toate astea se parcurg mai usor de un copil de aproape 8 ani decat de unul mai mic cu un an. |
hahahaha...uit ca ai tai sint mici
O fata de 14 ani cu un baiat de 18 mie mi s-ar parea mai problematic. Si daca la clasa I 1.5 ani sau 2 nu-i o mare scofala, in liceu este cam ca o prapastie...asta pe probate!
Si da, clasa I si II si a III e cam lalaiala...rar am vazut copil repetind clasa I din cauza ca programa este incarcata si nu face fata. Copiii se adapteaza, noi nu ne adaptam Clasele primare sint o repetitie la nesfirsit.
Edit sa adaug: 6 sau 7 ani este perfect rezonabil...mie mi se pare ca dam in exagerare cind asteptam sa implineasca copilul 8 ani sa-l dam in clasa I...
buflea spune:
Ah, pai sa ne intelegem ... eu am zis ca militez pentru perioada 7-8 ani versus 6-7 ani ... peste 8 ani pentru clasa 1 mi se pare si mie putin fortat
corinadana spune:
Glumesti cu repetatul clasei??? aici nici clasa a 8 nuo repeta desi nu stiu tabla inmultirii, no child left behind// nu conteaza ca habar nuare de nimic...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Aqai spune:
Si eu sunt de parere ca un copil care incepe scoala la 7-8 ani e mai bine pregatit fizic si psihic pentru integrare, pt a face fata cerintelor si de ce nu... colegilor.
Cu toate acestea presiunea sociala si a sistemelor de invatamant e imensa si duce la scaderea varstei de incepere a scolii si de bine de rau trebuie sa ne supunem sau sa facem home schooling. Daca as avea o sursa de venit fara sa trebuiasca sa lucrez, sincer as face manevra asta.
Legat de bastonase, Buflea, la voi se fac? la noi au trecut direct la printing, peste literele/ cifrele scrise cu linie punctata, cu repetitie insuficienta dupa parerea mea iar apoi cred ca approx 1/2 din baieti(la fetite nu-mi dau cu parerea ca n-am studiat) sunt catalogati ca avand probleme cu motricitatea fina fiindca au un scris dezastruos
v-am mai spus eu de prietenii nostri profesori universitari. Ne indeamna sa ne invatam copiii sa scrie de mana fiindca de cand nu se mai practica aici ei au constata o degradare continua a capaitatii de a scrie lizibil a studentilor lor (nu mai vorbim de elevi mici aici)
dar sa fiu sincera nu cred ca as fi fost mai fericita nici cu sistemul de invatamant din ro, brambureala e prea mare ca sa se intample ceva constructiv ca regula. Exceptiile, nu o sa le discut aici.
XIO spune:
Ocebine, cum pisici sa aiba cineva 18 ani in clasa a 10-a? Eu am fost data la aproape 8 ani la scoala si am avut 18 ani in clasa a 11-a, si la 19 eram gata cu liceul. Repet, singurul meu of a fost ca nu eram cea mai mare din clasa, in veci pana sa citesc acest topic nu m-am gandit si nu cred ca m-as fi gandit la asemenea idei ca cele expuse de Bird.Si nimeni din jurul meu nu a spus vreodata asa ceva.
Apoi, referitor la intalnirile dintre o fata de 14 ani in clasa a 9-a si un baiat de 18 ani in clasa a 10a (ma rog) banuiesc eu ca pe tine te intereseaza varsta copilului si nu in ce clasa este, nu?
Ca nu cred ca te-ar incalzi sa stii ca el are 18 ani si a terminat liceul.
P.S:eu la 14 ani ma intalneam cu prietenul meu de acum care avea aproape 18 ani. Eu eram clasa a 8-a si el a 12-a.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai Si eu sunt de parere ca un copil care incepe scoala la 7-8 ani e mai bine pregatit fizic si psihic pentru integrare, pt a face fata cerintelor si de ce nu... colegilor. Cu toate acestea presiunea sociala si a sistemelor de invatamant e imensa si duce la scaderea varstei de incepere a scolii si de bine de rau trebuie sa ne supunem sau sa facem home schooling. Daca as avea o sursa de venit fara sa trebuiasca sa lucrez, sincer as face manevra asta. Legat de bastonase, Buflea, la voi se fac? la noi au trecut direct la printing, peste literele/ cifrele scrise cu linie punctata, cu repetitie insuficienta dupa parerea mea iar apoi cred ca approx 1/2 din baieti(la fetite nu-mi dau cu parerea ca n-am studiat) sunt catalogati ca avand probleme cu motricitatea fina fiindca au un scris dezastruos v-am mai spus eu de prietenii nostri profesori universitari. Ne indeamna sa ne invatam copiii sa scrie de mana fiindca de cand nu se mai practica aici ei au constata o degradare continua a capaitatii de a scrie lizibil a studentilor lor (nu mai vorbim de elevi mici aici) dar sa fiu sincera nu cred ca as fi fost mai fericita nici cu sistemul de invatamant din ro, brambureala e prea mare ca sa se intample ceva constructiv ca regula. Exceptiile, nu o sa le discut aici. _ |
Cred totusi ca la 6 ani exista capacitatea pentru motricitate fina sa poata copia litere.
http://www.ldonline.org/article/6045/
Between ages five and six
Gross Motor
runs lightly on toes
walks on balance beam
can cover 2 meters hopping
skips on alternate feet
jumps rope
skates
Fine Motor
cuts out simple shapes
copies triangle
traces diamond
copies first name
prints numerals 1 to 5
colors within lines
has adult grasp of pencil
had handedness well established
pastes and glues appropriately
Nu inteleg nici de ce trebuie sa tina piept colegilor. Daca toti s-ar invirti in aceeasi grupa de virsta (si nu ar mai exista asa diferente) ma gindesc ca nu trebuie neaparat inceputa scoala cu ideea ca ii trimitem la lupte. Dupa cum in aceeasi categorie de virsta exista copii mai mult sau mai putin inalti, as insemna sa creem inca o stratificare/diferentiere pe calitati fizice.
ocebine spune:
citat din mesajul lui XIO Ocebine, cum pisici sa aiba cineva 18 ani in clasa a 10-a? Eu am fost data la aproape 8 ani la scoala si am avut 18 ani in clasa a 11-a, si la 19 eram gata cu liceul. Repet, singurul meu of a fost ca nu eram cea mai mare din clasa, in veci pana sa citesc acest topic nu m-am gandit si nu cred ca m-as fi gandit la asemenea idei ca cele expuse de Bird.Si nimeni din jurul meu nu a spus vreodata asa ceva. Apoi, referitor la intalnirile dintre o fata de 14 ani in clasa a 9-a si un baiat de 18 ani in clasa a 10a (ma rog) banuiesc eu ca pe tine te intereseaza varsta copilului si nu in ce clasa este, nu? Ca nu cred ca te-ar incalzi sa stii ca el are 18 ani si a terminat liceul. P.S:eu la 14 ani ma intalneam cu prietenul meu de acum care avea aproape 18 ani. Eu eram clasa a 8-a si el a 12-a. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Pai daca un copil are 8 ani impliniti la inceputul clasei I, atunci in clasa X are cel putin 17...sau poate nu stiu sa socotesc corect.
Eu as avea mari rezervari asupra unei relatii cu o doferenta de virsta cum ai descris-o tu...repet, doar eu in calitate de mama de adolescenti
aschiutza spune:
Voi ati stiut in clasele mici ce virsta au colegii? Eu nu si nici nu m-a interesat. Stiam ca cineva are zi de nastere pt ca aducea bomboane sau ma invita la petrecere si gata, dar nimeni nu il intreba citi ani a implinit! Mie mi-i se pare absurda treaba cu risul de catre colegi ca motiv de decizie.
Eu am fost data la aproape 7 ani la scoala si nu am fost pregatita, desi stiam sa citesc. Nu aveam chef de lectii, mai ales de cele timpite de genul "scrieti toate cifrele de la 1 la 300" care mi-a mincat orele de pomana in care tare m-as mai fii jucat. Si una e gradinita unde poti sa intirzii sau sa lipsesti fara sa pierzi prea mult si alta e la scoala unde trebuie sa fii punctual, sa stai linistit in banci, sa nu vorbesti, sa te intilnesti pe coridoare cu elevii mari si sa faci ore intregi teme acasa. Asa ca mie nu mi-i s-a parut o copilarie usoara intratul la scoala si am avut nevoie pina in clasa a cincea sa ma adaptez la sistem .
Iar treaba cu 24 de ani e prea tirziu zau ca ma mira. O fii asa in America, dar in Europa nu am auzit pe nimeni sa se cramponeze de un an...
Daca nu sunt "gauri" intre scoala si facultate, zau ca nu vad pe cineva sa angajeze pe cineva doar ca are 23 si nu 24 de ani si nu pe merite si cum a facut scoala! Sunt multi tineri care isi iau un an liber intre cu scopul de a vedea lumea sau de a face munca sociala (timp care ii lasa si sa gindeasca mai clar ce vor sa faca in viatza) sau care incep o facultate si apoi trec la alta sau care mai intii fac o specializare si de abia peste ani facultate sau care asteapta un an-doi sa primeasca loc la medicina si exemplele mai pot continua. Vorbim de un an -doi si nu de zece!
buflea spune:
citat din mesajul lui corinadana Glumesti cu repetatul clasei??? aici nici clasa a 8 nuo repeta desi nu stiu tabla inmultirii, no child left behind// nu conteaza ca habar nuare de nimic... |
In scolile proaste, poate ... in scolile bune se face totusi carte. Sau nu stiu, noi am nimerit in una care face ...
buflea spune:
citat din mesajul lui Aqai Legat de bastonase, Buflea, la voi se fac? la noi au trecut direct la printing, peste literele/ cifrele scrise cu linie punctata, cu repetitie insuficienta dupa parerea mea iar apoi cred ca approx 1/2 din baieti(la fetite nu-mi dau cu parerea ca n-am studiat) sunt catalogati ca avand probleme cu motricitatea fina fiindca au un scris dezastruos v-am mai spus eu de prietenii nostri profesori universitari. Ne indeamna sa ne invatam copiii sa scrie de mana fiindca de cand nu se mai practica aici ei au constata o degradare continua a capaitatii de a scrie lizibil a studentilor lor (nu mai vorbim de elevi mici aici) |
Nu, nu se fac bastonase pentru ca aici nu se scrie caligrafic. Astia invata sa scrie "de tipar" ... nici nu cred ca exista materia asta "caligrafie", poate fetele cu copii mai mari sa ne spuna.
Si DA, ai dreptate, in general americanii scriu foarte urat dar nu cred ca din cauza lipsei "scrisului de mana" ci din cauza lipsei de interes in a-i invata sa scrie frumos. La scoala nu se pune nici un fel de accent pe asta si eu m-am conformat, adica nici pe mine nu ma intereseaza in mod special cum scriu, citetz sa fie, asa in limite decente .
Si DA, confirm ca motricitatea asta fina se imbunatateste cu varsta. Fiu-meu, fara nici un fel de practica peste vara, scrie acum in clasa a 2 a cu litere mai mici si mai drept ...comparativ cu fica-mea, mai mica cu 1 an, care caligrafic scrie mai frumos dar literele mult mai mari si stramb.
De curiozitate - in Romania se invata in continuare "scrisul de mana" asa clasic cum stim noi - cu caiet din ala liniat, cu bastonase ? Mai exista ore de caligrafie ?