De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)
Raspunsuri - Pagina 19
carolinah spune:
Fiica mea cea mica s-a cerut la scoala la 6 ani si 4 luni si am lasat-o sa mearga, in ciuda parerilor (nesolicitate, de altfel) ale tuturor celor din jur. Am inscris-o in aprilie, am mai intrebat-o de cateva ori daca e sigura, pana in sept cand a inceput scoala. I-a zis sora-sa ca e o proasta, ca ce bine e la gradi, ca o sa aiba teme si ii va parea rau etc etc. Nimic! A fost de neclinitit!
Acum e in cls a II-a si f fericita la scoala. Asta spre deosebire de sora ei care a mers la 6 ani si 10 luni la scoala (da, mie mi s-a parut tarziu sa o dau la scoala la 7 ani si 10 luni) si care pana in ziua de azi, in cls a IV-a nu s-a consolat ca ea trebuie sa mearga la scoala.
Depinde de copil si de cat e de pregatit sa mearga la scoala...
XIO spune:
Ocebine, 17 poate are, da' 18 nu.Decat daca il dai la aproape 9 ani la scoala, ceea ce nu se prea face, si in plus noi discutam de varsta de 7 ani, nu de 8. :))
Diferenta dintre noi este de 3 ani si putin, ti se pare mare??
daca la 18 ani el era in clasa a 10-a ti se mai parea o diferenta prea mare sau nu?
Oricum nu stiu ce rol are avea asta, ca eu cred ca important este in primul rand omul , in al doilea rand varsta si abia in al 3-lea rand clasa.
Ca na, poate sa fie baiatul foarte de treaba dar sa aiba 25 de ni, ceea ce mi s-ar parea putin ciudat (asta in idee in care discutam de relatia cu o fata de 14 ani), si poate sa aiba 15 ani si sa fie in clasa a 10-a, dar sa se drogheze.
Referitor la varsta de terminare a facultatii, nu stiu de cand e asta o problema. Eu am terminat-o la 25 de ani si 9 luni, o colega la 24 si alti colegi la 40 si ceva de ani.Toti lucram in domeniul ales.
Aschiutza, am stiut, ca la noi era intrecere cine e mai mare din clasa
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carolinah Fiica mea cea mica s-a cerut la scoala la 6 ani si 4 luni si am lasat-o sa mearga, in ciuda parerilor (nesolicitate, de altfel) ale tuturor celor din jur. Am inscris-o in aprilie, am mai intrebat-o de cateva ori daca e sigura, pana in sept cand a inceput scoala. I-a zis sora-sa ca e o proasta, ca ce bine e la gradi, ca o sa aiba teme si ii va parea rau etc etc. Nimic! A fost de neclinitit! Acum e in cls a II-a si f fericita la scoala. Asta spre deosebire de sora ei care a mers la 6 ani si 10 luni la scoala (da, mie mi s-a parut tarziu sa o dau la scoala la 7 ani si 10 luni) si care pana in ziua de azi, in cls a IV-a nu s-a consolat ca ea trebuie sa mearga la scoala. Depinde de copil si de cat e de pregatit sa mearga la scoala... |
Uite vezi, eu in locul tau le-as fi dat la scoala la 7 ani si 4 luni si categoric la 7 ani si 10 luni. Nu stiu daca ar fi fost mai bine, probabil ca nu, ca nu exista bine si rau aici, dar cu siguranta ar fi fost diferit, experienta lor ar fi fost diferita
cruis spune:
Am mai citit pe ici pe colo si, sincer, m-am amuzat de unele postari. In primul rand de bird, care face teoria chibritului si da cu tifla "adultilor" de peste 18 ani care inca stau cu parintii dupa care cu seninatate recunoaste ca ea a primit un apartament. Pai, frate, nu e acelasi lucru??? Cu ce ai fost tu mai buna?
Apoi varsta de mers la scoala: e asa de usor sa vorbesti cand nu ai trecut pe-acolo. Copiii de varste diferite au preocupari diferite. Cat inca se joaca cu papusile nu cred ca ati fi foarte fericite sa fie initiata in alte chestii datorita presiunii anturajului. Cat inca e copil e ok sa fie in discutii si preocupari de site-uri deocheate, fumat, baut, etc cu colegii de clasa? Este motivul pentru care in majoritatea tarilor vestice se tin copiii grupati pe varsta, fara relatie neaparata la performanta academica si se fac tumbe ca sa fie permis unui copil mai mic sa sara clasa. Pur si simplu e cel mai potrivit pentru dezvoltarea copiilor sa fie in clase cu copii de aceeasi varsta. Asta cred ca e problema. Da, de acord ca sunt copii care se dezvolta diferit, dar aia sunt exceptia, in general 50th percentile dicteaza regula. Nepoata mea face 17 ani in decembrie si a inceput clasa a 9-a. Verisoara ei, in alta tara, are 17 ani si e a 12-a. Deci e ok sa fie la 8 ani in clasa a 1-a, dar sa fie toti la fel. La capatul celalalt al liceului pot aparea alte probleme, unde legea permite de ex casatoria de comun acord la 18 ani si vor trebui sa acomodeze familii :D sau sa existe mult mai multi parinti care nu reusesc sa termine liceul pt ca au un copil, cu cat sunt mai in varsta la liceu cu atat creste numarul de liceeni care au un copil, logic, nu?
Cand in aceeasi curte a scolii ai copil de 14 ani interactionand mult mai usor cu altii mult mai mari decat el copilul mic se va maturiza probabil ne-necesar mai devreme si nu in cel mai bun sens neaparat.
Aqai, ai emigrat de curand? E tipic ce scrii pt cineva nou emigrat care compara inca metode si nu vede "the big picture" in noua tara. Caligrafia e o arta care se face incepand de prin clasa a 4-a, parca, asa ca stai linistita, vor face si liniute, bastonase si carligute, numai ca va merge cu mai putina transpiratie ca sunt mai bine dezvoltati. Printingul e metoda standard de a scrie de mana. Dar asta n-are nimic de-a face cu nimic. eu zic ca motricitatea fina se poate dezvolta in multe feluri, nu numai caligrafie... cantat la pian, pictat, colorat, modelat in lut, etc. La universitate nu mai scrie nimeni de mana, folosesc word processor.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui XIO Apoi, referitor la intalnirile dintre o fata de 14 ani in clasa a 9-a si un baiat de 18 ani in clasa a 10a (ma rog) banuiesc eu ca pe tine te intereseaza varsta copilului si nu in ce clasa este, nu? |
Xio, te cam contrazici
citat din mesajul lui XIO Eu am fost data la aproape 8 ani la scoala si am avut 18 ani in clasa a 11-a, si la 19 eram gata cu liceul. |
Si eu cred ca eram extrem de ingrijorata sa fie o relatie intre o copila de 14 ani si un adolescent de 18 ani.
ocebine spune:
Xio, 3 ani diferenta la virsta de 14, 15, a6 ani este alta mincare de peste decit o diferenta de 3 ani la 24, 25, 26 de ani. Si da, ca mama as avea niste griji in plus!
Buflea, vezi ca e caligrafie dupa colt...se cheama "penmanship" si mi-a mincat sufletul cu stingaciul meu!!!! Cartile nu sint create pentru stingaci...a avut note mici catre foarte mici la penmanship...am tirit-o cu success. Acum scrie oarecum legibil dar mic ca-mi trebuie lupa. Si da, invata sa scrie si "de mina" aka "cursive writing" dar nu la clasele mici!
ocebine spune:
Mie mi se pare premiza ca il dau la scoala "mai mare" ca sa faca fata celorlalti un fel de atitudine nesportiva fata de ceilalti...adica al meu pentru ca-i mai mare are un avantaj "unfair" fata de restul. Ce ne facem cind toti au 8 ani la clasa I? Incepem sa-i dam la 9 ca-s "mai pregatiti"?
Nu mi se pare fair-play...
XIO spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ab5174
Xio, te cam contrazici
Si eu cred ca eram extrem de ingrijorata sa fie o relatie intre o copila de 14 ani si un adolescent de 18 ani. |
cu ce ma contrazic?
ca ati fi ingrijorate inteleg, doar ca eu sunt dovada vie ca ingrijorarea generalizata nu e neaparat corecta
Carmenbr spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
In scolile proaste, poate ... in scolile bune se face totusi carte. Sau nu stiu, noi am nimerit in una care face ... |
Buflea, voi aveti "no child left behind"? Ca daca aveti, indiferent cat de buna e scoala sau proasta, n-ai sa vezi copii care repeta clasa, poate-poate 1-2 in toata scoala. Sa nu uitam ca un copil nu poate repeta clasa decat daca parintii sunt de acord, altfel scoala nu il poate obliga sa repete. Cel putin aici la noi in California, asa e. Vorbim de scoli publice. Si ca sa fiu putin si off-topic, toti cred ca atunci cand povestim ceva, spunem din proprie experienta plus ce am auzit de la prieteni, cunostinte etc. Fata Corinei e intr-o scoala magnet. PP ca stii ce inseamna scoala magnet, deci e exclus sa vorbeasca de o scoala proasta. Ai fost putin rautacioasa acolo.
P.S. Copilul meu nu e in situatia de a repeta clasa, dimpotriva. Eu nu vorbesc din experienta proprie, ci din info pe care le am de pe site-ul scolii unde pot vedea cati copii repeta clasa si de pe report card unde scrie clar ca au nevoie de acordul tau, al parintilor, ca sa repete clasa in cazul in care copilul tau are probleme. Ca sa nu imi aud vorbe.
ocebine spune:
citat din mesajul lui XIO ca ati fi ingrijorate inteleg, doar ca eu sunt dovada vie ca ingrijorarea generalizata nu e neaparat corecta **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
hahahaha....chiar esti simpatica!
Nu ma obosesc sa iti explic ca n-are rost...esti ferm convinsa si asta "means everything"