De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

ok
e vina mea...nu stiu cand o sa invat sa-mi tin parerile pt mine
ce sa-ti spun Oana...multa sanatate...si cati copii iti doresti...
O seara buna!

& +33

multumesc ,la fel iti doresc si eu
deocamdata nu imi mai doresc ca i-am spus sotului si mi-a zis sa-mi bat peste gura
dar cine stie ca insa sunt tanara:P

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Poti te rog sa imi trimiti si mie statistica aia?

cauta-le singura, sint pe internet. sau asculta stiri in limba engleza.

Citat:
Eu pina la 32 de ani nu am auzit pe nimeni sa stea cu parintii.

faptul ca tu nu ai auzit e vax albina. eu numai la servici am 5 care locuiesc cu parintii si sint peste 25 de ani. Cei de 18 ani nici macar nu cocheteaza cu acesta ideie din lipsa de fonduri. Si apoi, ce e asa rau sa stai la 18 ani cu parintii? Asta e ceva nou pentru mine. Ideile lui bird.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
,
am mai spu daca as avea posibilitati as mai face copii si i-as iubi pe oti la fel de mult dar nu-mi permit pentru ca cine a spus ca unde creste unul creste si al2lea s-a inselat...iti trebuie de 2 ori mai mult sau de 3 sau cati copii ai

Oana, te tot vaiti ca e greu cu 3 copii (si ai scris ca ii cresti singura - felicitari).....dar tu ai luat acesta decizie pentru ca ai hotarit ca poti face fata.
Fiecare stie cit poate duce, dar cel mare nu uita ca este si el copil, nu trebuie sa aiba grija de frati doar pentru ca este mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Sorana, tu la ce varsta ai dat-o pe Monica (asa ma cheama si pe mine ) in clasa 1? Am vazut ca este nascuta in septembrie, a inceput la 6 ani sau la 7 ani?

Bird, daca intri la scoala la 7 ani, nu inseamna ca termini liceul la 19-20 de ani... Eu am intrat la scoala la aproape 7 ani (6 si 9 luni, sunt nascuta in decembrie) si am terminat liceul la 18 ani si jumatate, in iunie, anul respectiv (am implinit 18 ani cand eram in cls a XII-a in decembrie, si la final, in iunie aveam 18 ani juma'). Varsta de 19 ani m-a prins deja in anul I, studenta...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

E nascuta pe 28 septembrie, a inceput scoala la 6 ani si 11 luni si cateva zile :D.
Mi se parea absurd s-o mai tin 1 an la gradi. Dar nici s-o dau la scoala inainte de 6 ani nu era ok (desi am fost intrebata de ce n-o dau la scoala).
Mie mi s-a parut usoara alegerea, nici n-a fost alegere, am dat-o la scoala dupa ce a implinit 6 ani, faptul ca avea aproape 7 ani a fost bonus :D.
Cred ca ai dreptate, o sa termine liceul la 18 ani (si ceva).
Noi am avut noroc din multe puncte de vedere, nu stiu la ce varsta o dadeam daca era nascuta in aprilie de exemplu.

Iar cu "se termina copilaria cand incepe scoala" intr-un fel ... cam asa e. Sigur ca au timp de joaca, sigur ca mai copilaresc (ani de zile). DAR incep responsabilitatile. Si nu e putin lucru.
La noi cel mai tragic e cu trezitul dimineata. La gradi ajungeam la 9-9.30 (demult am orar flexibil la job). Ei, la scoala trebuie sa fii in banca la 8. Tragic de-a dreptul pentru noi. Asta e cea mai mare nenorocire de care se plange fi-mea in raport cu scoala.
Apoi la scoala mai dai peste "un nebun" care tipa. Fi-mea nu suporta tipetele. Si nu o pot muta, ca invatatoarea e ok, "nebunul" are 1-2 ore pe saptamana ... In gradi faceam scandal daca s-ar fi intamplat asta, schimbam gradinita ... faceam ceva.
Plus ca trebuie sa-i explic copilului sa suporte si "sa faca frumos" ca-i trebuie note mari de la nebun. Chiar daca nu-l inghite pe nebun ...
Deci e greu cu scoala. Nu din cauza materiilor sau temelor neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Xio: Si eu cred ca ardeii umpluti sunt groaznici.Dar asta nu inseamna ca asa este.

Xio, cum poti sa spui asa ceva?? Eu tocmai am pregatit pentru cina ardei umpluti!!!! N-ai mincat de aia facuti de mine! Ah, nici nu stii ce pierzi.

Oh, esti un parinte adevarat Asta era replica pe care o auzeam tot timpul cand spuneam ca ceva nu imi place .De fapt era un ping-pong de replici:
-'ce vrei sa mananci Sufletel?
-Nu stiu. Ce avem?
-Ardei umpluti
>spranceana ridicata, strambaturi, oftat>
-Ce?
-Stii ca nu mananc asa ceva!!!! Altceva n-avem?
-Pai de ce sa nu mananci? ca sunt atata de buni!
-Ca nu imi plac!!!
-Pai nu ai gustat!
-Cum nu? cand eram mica nu imi dadeai?
-A, da, dar pe astia de acum nu i-ai gustat!'

N-a mers niciodata, dar am preciat perseverenta si optimismul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:

Citat:
Poti te rog sa imi trimiti si mie statistica aia?

cauta-le singura, sint pe internet. sau asculta stiri in limba engleza.

Frumos ton

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anya cred ca e prima oara cand te contrazic

Eu mi-am dat copilul la 6 ani si 11 luni DAR daca era legea ca acum o mai tineam un an acasa si o dadeam in grupa 0 la 6 ani si 11 luni.

Motivul principal? Trezitul de dimineata.
Motivul secundar? Eu chiar cred ca n-are ce cauta la scoala la 5 ani si 11 luni. Nu sunt convinsa (de exemplu) ca se putea tine fara sa se duca la toaleta 4 ore iar la noi e jale u toaletele ....

La noi la gradi era rasfat maxim. Au invatat o gramada in pregatitoare (a invatat sa citeasca printre altele) dar ... nici vorba de stresul de la scoala, era pur si simplu rasfatata in gradi. Si nu avea restrictii gen "stai pe scaun", se putea ridica daca si cand vroia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Citat:
Xio: Si eu cred ca ardeii umpluti sunt groaznici.Dar asta nu inseamna ca asa este.

Xio, cum poti sa spui asa ceva?? Eu tocmai am pregatit pentru cina ardei umpluti!!!! N-ai mincat de aia facuti de mine! Ah, nici nu stii ce pierzi.

Oh, esti un parinte adevarat Asta era replica pe care o auzeam tot timpul cand spuneam ca ceva nu imi place .De fapt era un ping-pong de replici:
-Nu stiu. Ce avem?
-Ardei umpluti
-Ce?
-Ca nu imi plac!!!
-Pai nu ai gustat!

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Ador ! E vina mamei. Clar, fara doar si poate !

- Sufletel, mincam ardei umpluti ! Immmmm.
...
- cum nu vrei, ia uite ce buni !
...
- ei daca nu vrei, altceva nu este.
...
- chiar nu vrei ? nu-i nimic, pe azi ai rabdari prajite.

- continua cu capriciile ca nici desert nu-ti dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
XIO: Oh, esti un parinte adevarat Asta era replica pe care o auzeam tot timpul cand spuneam ca ceva nu imi place .De fapt era un ping-pong de replici:
-Nu stiu. Ce avem?
-Ardei umpluti
-Ce?
-Ca nu imi plac!!!
-Pai nu ai gustat!

XIO, nu cumva esti fiu-meu? Te-ai metamorfozat cumva in el??? Pai acest dialog o sa-l am in urmatoarea jumate de ora cind ajung acasa de la servici!! Ah, copkiii astia nu stiu ce-i bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Plus mirajul banului prorpiu(alt lucru esentzial precizat de Bird)care e destul de periculos la 16-17-18 ani,e alt factor de luat in seama.Deci si eu cred ca-s numai plusurui cu datul d e6 ani la scoala.

prin "mirajul banului propriu" eu inteleg tentatia de a renunta la studii superioare in favoarea unui serviciu cu studii medii. punct dupa care mi se pare mai dificila reintoarcerea la studii. asa ca vad mai degraba o calitate daca acest miraj nu poate fi atins fix cand vrea adolescentul.

Prietenii mei din Germania nu au studii superioare. Au terminat liceul cu bac (cred) si s-au angajat la firme care i-au scolarizat part-time (2zile scoala+3serviciu, sau invers). 20ani mai tarziu ei lucreaza la aceleasi firme, n-o duc rau chiar deloc.
N-am inteles de ce asta ar fi un minus. E obligatoriu sa ai studii superioare?

nu e. dar e cumva un minus, si nu un plus?

Mergi la inceput