De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Sorana la varianta tipat stiu ca aveti probleme si acum.
Din pacate va trebui sa se obisnuiasca usor, usor si cu ridicari de ton deoarece in gimnaziu si liceu va tot intalni profesori ce ridica tonul. Uneori nu neaparat din rea vointa ci pur si simplu exista varianta de profesor cu voce rastita ce la persoane sensibile poate sa fie dezagreabil.
Avand baieti nici cu toaletele nu au fost probleme. La scoala am avut noroc de toalete curate.

La sculatul dimineata eu am 2 ce cad din pat singuri la 06.30 - 07.00 in fiecare zi, indiferent ca-i zi de gradi/scoala ori vacanta/weekend
Recunosc ca nu stiu ce inseamna sa tragi de ei dimineata, mai curand trag ei de mine sa imi beau cafeaua mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
,
am mai spu daca as avea posibilitati as mai face copii si i-as iubi pe oti la fel de mult dar nu-mi permit pentru ca cine a spus ca unde creste unul creste si al2lea s-a inselat...iti trebuie de 2 ori mai mult sau de 3 sau cati copii ai


Oana, te tot vaiti ca e greu cu 3 copii (si ai scris ca ii cresti singura - felicitari).....dar tu ai luat acesta decizie pentru ca ai hotarit ca poti face fata.
Fiecare stie cit poate duce, dar cel mare nu uita ca este si el copil, nu trebuie sa aiba grija de frati doar pentru ca este mai mare.


ab nu ma vait deloc doar raspund ca se se inteleaga ce vreau sa spun
si asta numai cand e necesar ,dar ai inteles ca financiar" ma vaitam " nu?
si la ce hotarare care am luat eu te referi..?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mik, e vorba de bunici

Si din pacate au incercat si varianta scrisa de tine, fara prea mare succes si cu mare bucurie din partea mea, ca niciodata nu m-am inghesuit la mancare.

Singurul care reusea sa ma faca sa mananc era taica-miu, ca avea o abordare aiurea pt mine: imi facea morala ca si cum eram o persoana matura si ma simteam atata de prost ca mancam.Dar nici el nu ma obliga sa mananc mancaruri care stia ca nu le pot manca, pt ca si el a fost ca mine si stia ce inseamna :))))) adica na, mi se pare normal daca spun ca nu imi place salata de vinete sa nu ma oblige sa o mananc, el intervenea la supe si ciorbe care erau importante, sau existau compromisuri la mancarurile 'nasoale'.Asta cand eram mica.
Din cauza bunicii nu suport salata de vinete, ca daca nu mancam nu ma lasa sa ma joc afara
Tot cand eram mica mica.

Dar mi-au urat toti din familie sa am un copil asa cum am fost si eu la mancare si intr-o zi gandul asta chiar m-a speriat, ca mi-am dat seama ca nu exista nici o modalitate de convingere
Doamne fereste!


Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Dar mi-au urat toti din familie sa am un copil asa cum am fost si eu la mancare si intr-o zi gandul asta chiar m-a speriat, ca mi-am dat seama ca nu exista nici o modalitate de



Xio, am o veste proasta pt tine:si mie la fel mi s-a urat din aceleasi motive si s-a si implinit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Eu sunt nascuta in ianuarie, cand a trebuit sa merg la scoala parintii nu au vrut sa ma dea la 6 ani si 9 luni, ci m-au dat la 7 ani si 9 luni.
In clasa a 12-a aveam 19 ani,

Deci, ai mers la scoala la 7 ani si ai terminat la 19,5. Acum dupa cum vezi e moda sa intarzii si mai mult scoala si sa dai copilul la 8 ani. In cazul tau ai fi terminat scoala la 20,5 ani.

Am mai scris, unii tineri sunt ok cu situatia asta. Nu poti insa generaliza, nu toti tineri sunt incantati de dependenta de parinti. Am mai discutat si diferentele din relatia parinte-adolescent din Ro fata de cei din tari cu mai multe optiuni.

Sa-ti povestesc despre o colega de-a mea. Femeia asta a crescut 4 baieti. Primii 3 au fost baieti tare buni, 2 au facut facultate, altul a facut meserie, toti muncitori si asezati. Cel mai mic baiat, o pramatie . A facut probleme la scoala in anii mici, apoi a fost exmatriculat in clasa a 10-a ca nu se mai descurcau cu el. L-a dus la psiholog, gandind ca are ADHD sau ceva care sa explice problemele lui. Nu au gasit nimic. Pur si simplu nu s-a mai descurcat cu el. La 17-18 ani il lua taica-su de la politie ca il gaseau aia in sant beat in fiecare weekend. La un moment dat nu au mai putut, l-au asezat la masa, au discutat frumos si i-au dat 6 luni sa se puna pe picioare. I-au promis ca in ziua cand implineste 19 ani ii pun bagajele la usa si nu ii mai intereseaza. Daca are job si locuinta bine, daca nu va trebui sa doarma pe strada. Si s-a straduit baiatul dar tot nu a reusit. Cu o luna inainte de termen vine si le zice parintilor ca s-a inrolat in armata, a fost singura idee pe care a avut-o. Si a facut baiatul 3 ani de armata timp in care a facut un curs de 2 ani de mecanic de aeronave. Si venea acasa si era asa fericit sa ajute parintii si asa ii aprecia de nu-ti vine sa crezi . Ii spunea la maica-sa ca merge la biserica duminica, pentru ca acolo poti sa stai jos si nimeni nu tipa la tine . In final, a terminat contractul de 3 ani, a strans banuti frumosi, s-a angajat la o companie aeriana comerciala, si-a luat casa, acum asteapta primul copil. Colega mea nu poate sa creada cum s-a schimbat. El zice ca si-a urat parintii cand i-au dat ultimatumul si credea ca era datoria lor sa-l tina ca e copilul lor, dar a fost cel mai bun lucru pe care l-au facut pentru el.

Citat:
Si motivatia familiei a fost 'sa mai copilareasca copilul', dar asta nu insemna ca scoala e o corvoada sau ceva de genul acesta,

Explica-mi si mie cum copilareste copilul mai mult daca scoala nu e o corvoada ci e un loc minunat unde copilul se simte bine si abia asteapta sa se termine vacanta. Ca eu asta nu pricep. Scoala e parte din copilarie.

Diferenta dintre cand am inceput prima facultate si cand am inceput-o pe a 2-a a fost de 10 ani nu de 20 . Poti sa-mi spui daca acum cursurile sunt la fel cum erau inainte, adica scris dupa dictare? Pentru ca asta era cand am facut eu si din prima zi mi s-a parut extrem de ridicol. Asa a fost si pe vremea cand parintii mei au fost la facultate, acum vreo 40 de ani. Pe vremea lor nu existau xeroxuri dar chiar si atunci se tipareau carti . Eu as fi tare mirata daca s-a schimbat ceva.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Bird, hai sa nu generalizam.
Am si eu 10 ani de cand am terminat facultatea... Da, au fost unele cursuri care s-au facut dupa dictare (putine), dar erau materii auziliare tinute de "fosile" care altfel n-ar fi castigat un ban. Nu prea interesa pe nimeni materia aia oricum.
Majoritatea cursurilor erau insa ok. Ca eu tot nu ma duceam la ele... asta e altceva. Dar la cursurile la care ajungeam, plecam cu materia "invatata".
Am observat si eu tendinta asta de a da copii la scoala cat mai tarziu. S-a mai discutat asta pe undeva... Eu am fost data la 7 ani si 2 luni si am suferit foarte mult din cauza asta pentru ca restul copiilor de la bloc incepusera scoala la 6 ani. Anul ala a fost ingrozitor pentru mine. Ai apoi in scoala tot timpul m-am simtit "capra", poate si pentru ca eram mai inalta. Mai tarziu i-am reprosat mamei anul pierdut si mi-a spus ca nu putea sa ma dea la scoala si sa o aiba si pe sor'mea bebelus. (exact 6 ani sunt intre noi). Deci... eu am platit pentru faptul ca am o sora mai mica... Repet, nu m-a traumatizat dar nici fericita n-am fost atunci. Asa si baiatul cel mare al oaneip plateste ca are frati mai mici: el se duce la 6 ani la gradi pentru prima oara in timp ce cel mijlociu merge la 3. E o diferenta si se va vedea. Nu da nimeni cu pietre Oana, nu e treaba noastra... doar ca va trebui sa fii atenta sa discuti pe tema asta cu ei si sa fii sincera pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu e o moda sa dai copilul la scoala la 8 ani. Insa sunt parinti care o fac.
Nu e nici rau nici bine.

Scoala e o corvoda pentru parinti nu pentru copii. Parintii sunt aceia care isi fac o gramada de probleme. Parintii sunt aceia care sufera la note proaste sau cand isi vad copilul ca treneaza dimineata in pat.

Sa termini liceul la 20 ani e Ok.
Cine naiba te judeca la varsta aia dupa cati ani ai?



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lala din pacate s-a obisnuit. Dar nu-i place. Adica la scoala "tace si inghite" dar profesorii respectivi sunt cei pe care nu ii place, nu se duce cu drag la orele lor.

Ideea era ca inteleg "sfarsitul copilariei" - daca esti obligat sa te obisnuiesti cu de-astea si nu poti fugi la mama (sau la educatoare, bona, bunica etc) s-a terminat o parte din copilarie ....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, ma faci sa zambesc.
Pai eu ti-am scris pana acum de 2 ori sa nu mai generalizezi, si acum imi spui tu mie ca generalizez
Repet, mie mi se pare ok sa dai un copil si de la 6 si de la 7 si de la 8 , ca am avut colegi care au fost dati asa si am fost ani de zile in aceeasi clasa si zau ca nu s-a simtit nici unul dintre ei mai prost decat altul din cauza varstei.
De-aia spun ca nu e cazul sa dramatizezi si sa tragi tu semnale de alarma spunandu-le paintilor ce greseala imensa fac daca nu te asculta.
Ca nu fac nici o greseala.
Si in liceu am avut si colegi mai mari, or fi fost si repetenti in liceu, nu stiu vreunul, dar na, absolut nici unul nu a avut problemele de care vorbesti tu.


referitor la 'opilarit', una este sa mergi la scoala 5 zile din 7 si alta este sa te joci afara 5 zile din 7.in conditiile in care eu aveam parc in fata blocului, si eram vreo 10-12 copii, am fost lasati sa ne mai jucam.Ai mei au preferat sa ma dea de la 7 ani si 9 luni, adica varsta de 7 ani, si nu de la 6 ani si 9 luni.


Referitor la cursuri, nu stiu cum sunt la facultatea studiata de tine in ROmania, dar la mine cursurile erau pe slideuri, anatomia se desena pe proiector, iar la multe cursuri, majoritatea, prezenta era obligatorie. Si la examen erau intrebari din lucrurile spuse la cursuri.noi insa de fiecare data scriam, ca nu erau cursurile luate doar dintr-o carte si ne luam notite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sorana, poti sa ma contrazici , dar sa stii ca fata ta s-ar fi plictisit ingrozitor la pregatitoare, la 7 ani. Iar trezitul dimineata tot ala era. Lasa ca de la anul invatati dupamiaza si dormiti mai mult .
Profesorii "tipatori" fac parte inca (din pacate) din viata de zi cu zi. Unii chiar tipa, altii au o voce mai puternica...Copiii nu se iau intotdeauna doar dupa voce. Ei au un "simt" care le spune daca profesorul/educatorul "iubeste copiii" (cum imi zicea cel mic cand era la gradi).

Mergi la inceput