De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu nu pricep care e graba plecarii copilului de acasa la 18 ani? unde Dumnezeu sa plece, ca fie merge la facultate/colegiu la acea virsta sau lucreaza vai de mama lui pe un post extrem de prost platit.

Tu bird citi crezi ca sint ca tine, sa le dea mama si tata apartament la 18 ani? Si apoi decit sa bag banii in apartament mai bine bag banii in educatia lui, ca si-o lua el si casa daca o sa aiba o slujba buna.Pentru mine prima grija e sa-si faca o meserie nu sa plece de acasa la 18 si sa faca copkil la 19. Toate la timpul lor. Aici media de virsta cind se pleaca de acasa e 32 de ani, ca deh, sint scumpe chiriile, iar de cumparat nici vorba si decit sa share cu niste straini mai bine stai cu parintii. Deci no rush for us.

Citat:
bird: Aici se pleaca si la 16 ani, e adevarat ca statul le da locuinte si bani, dar daca esti asa hotarat o poti face.

Nu stiu cum in Australia aia se dau case de la stat la oricine, ca aici nu-ti da nimeni nimic. Ah, ba da, li se da tinerelor gravide sau celor care au deja 3-4 copii cu toti atitea tati. Dar e cam lunga lista de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
ela ce nu intelegi din ce am scris eu aici?!!!!!!!
citez"iar la gradinita merge in grupa mare sau pregatitoare ce-o fi,cel mic sta cu el pentru ca deocamdata d-na lui lipseste pana la 1 oct. si educatoare lui David ii tine locul,4 ore dimineata cu cei mici,4 ore pana dupa-amiaza cu cei mari..si i-am spus ca il duc o data cu David si pe cel mic pana se obisnuieste putin cu gradinita,mai exact 2 saptamani..si am ales sa-l duc pe Paul la grupa mare tocmai ca sa nu piarda David din ce invata..Paul e cuminte si nu-l deranjeaza(mi-a zis d-na)"(ti-am raspuns la pag.12 ,ultimul mesaj)..tu macar citesti ce scriu eu in toatalitate, sau doar ce-ti convine?

Ti-a raspuns Roxana aici extrem de frumos si mult mai bine decat as fi putut sa o fac eu:

[quote]Asta cu "ii face placere" e un teren periculos.
Mamei ii face placere, cu siguranta, "uite ce-l iubeste pe cel mic, ce copil bun am", poate il si lauda pentru ajutor, poate nu, dar in ochii ei se vede sigur incantarea si mandria. Copilul este foarte intuitiv, simte imediat butoanele potrivite ale mamei si se adapteaza. Uneori incercand sa-i faca pe plac, alteori diferit.
Il lauda mama si cand isi vede de ale lui, fiind "egoist"? Cand nu isi intrerupe joaca sa-si ajute fratele mai mic? Ma tem ca nu.

Am scris la modul general, nu ma refer la nimeni in mod special.

eu as mai citi o data...

& +33
[/quote

Iar eu m-as gandi de 2 ori inainte sa scriu ceva ...ce stii tu sau ea sau oricare altcineva cum ma comport eu cu copiii mei?
sunt doar niste presupuneri aberante si irelevante
As putea sa vorbesc despre asta dar cu cei care sunt in cunostinta de cauza ,atat despre gradiniti si scoli ,cat si despre ce inseamna cand ai 2 ,3 sau mai multi copii
tu tot ce ai vorbit pana acum e cum a fost cand erau tu acasa,cum se comporta ai tai,ce a insemnat ptr tine sa ai grija de sora sau frate sau cum a fost cand erai tu la scoala,
am mai spus,inteleg de ce esti frustrata,dar nu ma baga in aceasi oala cu ai tai sau pe copilul meu cu tine

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

si nu vreau sa par ca eu le stiu pe taote ca am 3 copii sau de astea,dar e diferenta cand ai 1, 2 sau 3 sau...
nu se compara,grija e aceasi ptr toti fara dar si poate ,eu daca as face diferenta intre ei ar ajunge sa se urasca poate,asta imi doresc eu?sa-mi vad copiii urandu se sau reprosandu-si unul altuia ca din cauza lui i s-a furat copilaria sau nu a putut invata ?dar incerc sa-i tin uniti,sa se ajute intre ei,sa se apere unul pe altul,sa imparta unul cu celalalt,
am mai spu daca as avea posibilitati as mai face copii si i-as iubi pe oti la fel de mult dar nu-mi permit pentru ca cine a spus ca unde creste unul creste si al2lea s-a inselat...iti trebuie de 2 ori mai mult sau de 3 sau cati copii ai

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

ok
e vina mea...nu stiu cand o sa invat sa-mi tin parerile pt mine
ce sa-ti spun Oana...multa sanatate...si cati copii iti doresti...
O seara buna!

& +33

Mergi la inceput

oanap85 stai linistita, faci o treaba foarte buna. Eu cu 3 copiii mi-as fi luat cimpii demult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Aici media de virsta cind se pleaca de acasa e 32 de ani, ca deh, sint scumpe chiriile, iar de cumparat nici vorba si decit sa share cu niste straini mai bine stai cu parintii. Deci no rush for us.

Aici te contrazic, daca fac A level la 18 ani pleaca la universitate daca vor......daca nu se muta in casa cu mai multi.
Cei care fac universitate de obicei au imprumut de la banca pe care il platesc dupa ce se angajaza .....da mai sint si cazurile de milionari si bogatani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
daca intri la 7 ani la scoala, nu ai cum sa ai 18 ani cand termini a 10-a.

Daca intri la scoala la 7 ani, la sfarsitul clasei a 10-a ai 17 ani. Noi vorbim de copii dati la scoala la 8 ani, care au 18 ani la sfarsitul clasei a 10-a.

Citat:
conteaza poate acel an in plus pe care reusesti (sau nu) sa-l furi copilariei?

Eu nu inteleg cum se termina copilaria cand te duci la scoala. Mai stai un an in gradinita. Eu am urat gradinita, cu pasiune, in schimb am iubit scoala. La gradinita ma punea sa dorm dupa-masa si eu nu putea dormi. La scoala nu trebuia sa dorm . Fiica-mea cea mica a intrat la scoala (pre-school) la 4,5 ani si a fost atat de fericita, exact din acelasi motiv.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Bird, tu vorbesti din experienta? sau din imaginatie?

Eu sunt nascuta in ianuarie, cand a trebuit sa merg la scoala parintii nu au vrut sa ma dea la 6 ani si 9 luni, ci m-au dat la 7 ani si 9 luni.
In clasa a 12-a aveam 19 ani, si de-a lungul anilor de scoala din punctul de vedere al varstei singurul meu of a fost ca NU am fost cea mai mare din clasa, ca tot timpul era cineva mai mare decat mine.
Si zau ca nu m-am simtit dependenta de cineva sau frustrata ca nu termin scoala mai repede.Ba chiar mi-a fost incredibil de bine.
Si motivatia familiei a fost 'sa mai copilareasca copilul', dar asta nu insemna ca scoala e o corvoada sau ceva de genul acesta, ca doar eram la gradinita.Si am iubit tot timpul scoala, abia asteptam inceperea scolii, incepand cu pre-scoala, adica gradinita si terminand cu facultatea.Si zau ca nu s-au gandit nici ei si nici eu o secunda la aceasta expresie ca insemnand ca invatatul este o corvoada. acum aud prima oara aceasta interpretare si ma mir, sincer.
Si eu si acum sunt un copil :)

Deci, ca tu crezi ca parintii fac 'o mare greseala' trimitand copilul la scoala de la aproape 8 ani sau 8 ani e treaba ta. Si eu cred ca ardeii umpluti sunt groaznici.Dar asta nu inseamna ca asa este. Inseamna ca pt tine aceasta varianta nu este una pe care ai alege sa o aplici, nicidecum nu inseamna ca este gresita.
Si uite ca eu, copil ai caror parinti au facut 'o enorma greseala' din pctul tau de vedere, le multumesc pt aceasta 'greseala', si a fost atata de bine incat si eu voi face la fel cu copilul meu daca voi putea.

Ti-ai cerut scuze pt vehementa dar degeaba
Diferenta de gandire este ca eu nu consider ca tu faci o greseala sau ca cei care isi trimit copiii la scoala la 5 ani jumate fac o greseala, eu nu as face asa ceva, dar fiecare alege ce crede ca e mai bine.

Apoi nu inteleg ce optiuni are limitate?
Ca daca te referi la facut copii, nu are nimic limitat, poate face copil si in timpul liceului. Daca te referi la plecat de acasa, iarasi, poate pleca si la 16 ani de acasa daca parintii sunt de acord.
Se duce la un internat daca chiar vrea sa plece.
Limitat la ce Dumnezeu atunci?

Bird, tu sa inteleg ca ai comparat fac de medicina veterinara facuta in Romania in orasul X cu facultatea de medicina umana facuta in Australia in orasul Y? la peste 20 de ani diferenta?

Iar idee asta cu 'performantele' tine mai mult de individ si nu de varsta.

Mergi la inceput

Citat:
Aici te contrazic, daca fac A level la 18 ani pleaca la universitate daca vor......daca nu se muta in casa cu mai multi.
Cei care fac universitate de obicei au imprumut de la banca pe care il platesc dupa ce se angajaza .....da mai sint si cazurile de milionari si bogata

Celor mai multi nu le place sa convietuiasca cu multi intr-o casa si daca o fac o fac pe o perioada scurta si se intorc la parinti. Asta cu 32 de ani nu am scos-o din burta, sint statistici, deci nu ma contrazici pe mine. Sa stii ca poti merge la unversitate si daca nu faci A level.

Si daca imprumuta de la banca nu trebuie sa dea banii inapoi? Sau cum?

Mergi la inceput

Citat:
Xio: Si eu cred ca ardeii umpluti sunt groaznici.Dar asta nu inseamna ca asa este.

Xio, cum poti sa spui asa ceva?? Eu tocmai am pregatit pentru cina ardei umpluti!!!! N-ai mincat de aia facuti de mine! Ah, nici nu stii ce pierzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Cei care fac universitate de obicei au imprumut de la banca pe care il platesc dupa ce se angajaza .....da mai sint si cazurile de milionari si bogata

Celor mai multi nu le place sa convietuiasca cu multi intr-o casa si daca o fac o fac pe o perioada scurta si se intorc la parinti. Asta cu 32 de ani nu am scos-o din burta, sint statistici, deci nu ma contrazici pe mine. Sa stii ca poti merge la unversitate si daca nu faci A level.

Si daca imprumuta de la banca nu trebuie sa dea banii inapoi? Sau cum?

Am scris, dau banii inapoi dupa ce se angajeaza.

Eu pina la 32 de ani nu am auzit pe nimeni sa stea cu parintii.
Poti te rog sa imi trimiti si mie statistica aia?
Eu stiu ca abia astepta sa se mute sa nu mai fie dependenti de parinti.

Mergi la inceput