De la ce varsta fara un adult in preajma?
Raspunsuri - Pagina 16
ela_04 spune:
Asa e Oana...cum spui tu...
e spre binele lui...ok.
poate cineva mai avizat o sa-ti explice de ce nu e spre binele lui...
eu nu pot. ca nu am nici rabdare, nici timp si nici competente spre aceste lucruri.
Iar cearta pe net daca nu e constructiva pt mine e inutila... asa ca...
& +33
monicabo spune:
Sunt atatia copii care la aproape 6 ani merg inca la gradinita.... Nu face nimeni misto de ei....
Ca si pana acum, in clasa 1, unii copii mergeau de la 6+ ani, altii de la 7+, n-am auzit sa se rada...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Asa e Oana...cum spui tu... e spre binele lui...ok. poate cineva mai avizat o sa-ti explice de ce nu e spre binele lui... eu nu pot. ca nu am nici rabdare, nici timp si nici competente spre aceste lucruri. Iar cearta pe net daca nu e constructiva pt mine e inutila... asa ca... & +33 |
ela nu ma cert cu nimeni,incerc sa-ti explic dar vad ca tu nu vrei sa intelegi
sansa asta cu gradinita,de-a sta amandoi un timp, a fost un ajutor atat ptr mine(ptr ca chiar eram ingrijorata de cum va reactiona fiind singur) cat si ptr Paul,a picat la fix ,pentru ca nici nu stiam ca nu este d-na lui dar cand am auzit si ptr ca d-na educatoare a inteles motivul ptr care vreau sa stea cateva zile impreuna m-am bucurat
(ps:daca nu ai obs ,nu sunt genu care cauta cearta)
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
danaionela spune:
Acuma nu vreau sa-i iau apararea Oanei ca la urma urmei fiecare face ce vrea si are grija cum poate de copii proprii. Dar faza ca la 6 ani rade lumea de el ca este la gradinitza este chiar comica. Uite ale mele sunt la 6 ani si 8 luni in clasa pregatitoare, si chiar nu a ras nimeni de ele, ci din contra multe persoane m-au sfatuit( persoane abilitate) sa le dau asa, cu toate ca au un IQ peste medie. De fapt si eu tot la apropae 8 ani am fost data la scoala, si uite nu m-am lasat de scoala, chiar din contra am terminat 2 facultati + doctorat. Pot sa zic ca a fost un avantaj pentru ca am stiut ceea ce vreau in viata si m-am orientat spre ceea ce mi-a placut...
ela_04 spune:
Da, Danaionela, dar banuiesc ca nu erai la 6 ani in grupa cu fratele tau de 3 ani....
o fi comica... o fi evoluat societatea romaneasca de cand eram eu copil...
& +33
ocebine spune:
Eu inteleg motivatia Elei...sotul meu si sora lui au fost pusi in ipostaza de a avea grija de surorile gemene sosite la 14 ani ai sotului si respectiv 8 ani ai surorii mai mici. E drept, soacra-mea nu le spunea sa aiba grija, dar disparea din peisaj cu "treburi". Sora sotului si-a petrecut o buna parte din copilarie, dind de mincare, schimbid diapers, facind baie la bebei si nu pentru ca o punea cineva dar "asa se intimpla", etc...la fel si sotul meu.
Exista niste rani acolo care unii le gestioneaza mai bine si alti mai putin bine.
Unul dintre efecte a fost ca sora lui nici nu vrea sa auda sa aiba copii si s-a "dezlantuit" mai tirziu in viata. Abia pe la 30 de ani s-a "adunat" un pic iar sotul meu era sa intre in panica cind am avut al doilea copil!
monicabo spune:
Da, nu este normal sa dai copiilor sarcini de adulti, avut grija de fratii lor bebelusi etc. Doar daca-i face placere o anumita actiune.
In cazul meu de ex. fiind diferenta f mica intre fete nici nu s-a pus problema, insa fetitei mari ii place f mult sa ma ajute la diverse lucruri, inclusiv atunci, dupa 1 an si 4 luni (cat avea cand s-a nascut sora ei) ii place sa-mi dea pampersul, crema etc...Iar acum mai mari fiind, le-am zis sa aibe grija una de cealalta, da nu la chestii capitale gen supravegheata, ci asa, la modul general...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
lavi02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Da, Danaionela, dar banuiesc ca nu erai la 6 ani in grupa cu fratele tau de 3 ani.... o fi comica... o fi evoluat societatea romaneasca de cand eram eu copil... & +33 |
Ela, acum e un nou curent/ moda sa se faca grupe mixt ca varsta. La fetita mea care a terminat pregatitoarea erau vreo copii de 4 ani in grupa. In gradinita fetelor mele la fel se facea, fratiorii mai mici erau tinuti in prima perioada in grupa cu fratii lor mai mari pt se adapta mai usor.
rrox3 spune:
Asta cu "ii face placere" e un teren periculos.
Mamei ii face placere, cu siguranta, "uite ce-l iubeste pe cel mic, ce copil bun am", poate il si lauda pentru ajutor, poate nu, dar in ochii ei se vede sigur incantarea si mandria. Copilul este foarte intuitiv, simte imediat butoanele potrivite ale mamei si se adapteaza. Uneori incercand sa-i faca pe plac, alteori diferit.
Il lauda mama si cand isi vede de ale lui, fiind "egoist"? Cand nu isi intrerupe joaca sa-si ajute fratele mai mic? Ma tem ca nu.
Am scris la modul general, nu ma refer la nimeni in mod special.