De la ce varsta fara un adult in preajma?
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Oana,
trebuie sa te gandesti cu mare atentie pentru ca decizia ta va influenta dramatic viitorul copilului. Nu te lasa influentata de ce iti este tie mai usor in momentul de fata.
Gandeste-te ca la 18 ani baiatul tau va avea de ales intre a sta acasa intr-un apartament inghesuit, complet dependent de parinti pentru inca 2 ani de liceu, sau sa plece in Germania (de exemplu) sa lucreze acolo ceva si sa aibe camera lui inchiriata undeva si sa fie pe picioarele lui, poate sa locuiasca cu prietena lui la care poate sa-i cumpere o cafea fara sa ceara bani de la mama. Ce crezi ca va face? Pe bune, vorbim de un baiat de 18 ani. Nu ar fi pacat sa nu termine liceul? Asta ar face aproape imposibila decizia de-a face o facultate ulterior in viata.
Eu am o fata de 17 ani si ne intelegem excelent. Totusi, la fel ca orice tanar de varsta ei viseaza sa fie pe picioarele ei, sa fie independenta, sa plece de acasa. Ea va termina liceul anul viitor. Cred ca ar fi incredibil de dificil daca ar trebui sa mai astepte 3 ani.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Eu chiar am o curiozitate, si sper sa nu te superi. Pe la 10.30 ai scris primul mesaj la subiectul asta, de atunci nu te-ai mai oprit este 14.40 , ai raspuns aproape la toate mesajele.....cum reusesti sa iti gestionezi timpul? Chiar sint curioasa, ca eu nu cred ca asi reusi. Cine ii supravegheaza in timpul asta? Cred ca ai pe cineva care te ajuta, ca altfel nu imi explic. |
Auzi, da' tu predai matematica? Adica, ai studiat matematica, da' habar n-ai sa-ti gestionezi timpul?
![](alcool.gif)
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui en_kvinna
Auzi, da' tu predai matematica? Adica, ai studiat matematica, da' habar n-ai sa-ti gestionezi timpul? ![]() |
Mama ce ton artagos, de duamna de la colt.
![](icon_smile_big.gif)
Cind ai scris ai avut miinile in sold?
Eu spuneam ca nu stiu cum isi gestioneaza ea timpul cu 3 copii.
Si pe tine chiar nu cred ca te priveseste cum ma organizez eu la munca, asta il priveste numai pe seful meu.
![](icon_smile_big.gif)
Intrebare, de ce ai pus semnul cu alcool?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aqai/Aqai.jpg)
Aqai spune:
citat din mesajul lui ela_04 Mai tarziu Oana o sa te intrebi de ce fratele mai mic isi mai i-a cate un sut in fund de la cel mare... apoi, normal ca o sa te superi si o sa-l pedepsesti pe cel mare... in timp cel mare nu va realiza unde greseste ci doar se va indeparta din ce in ce mai mult de tine... peste ani fratii se vor impaca la maturitate si in cele mai multe cazuri ajung sa faca front comun impotriva parintilor. Cam asta e pe scurt cu responsabilizarea fratilor mai mari. |
he he, Ela, daca-i asa precum zici tu inseamna ca in lipsa mea cineva l-a responsabilizat pe cel mare al meu cu cel mic, la dorul si graba cu care il capseaza :)))) CA abia am asteptat sa creasca piticul sa dea inapoi pe masura :D
(mno, acu' sa vedem cine ce parere are ca uneori le spun ca mai bine sa se bata afara, sa vand bilete, mai fac si eu un ban de lego)
Musai sa spun ca sunt de acord cu Cristoiu si ca in functie de mediu si copil e bine sa ii lasi sa isi asume riscuri si sa acumuleze abilitati pt a actiona independent.
Sa va spun eu asa mai pe de-a "raselea" lectia noastra de invatare, cu copilul supravegheat indeaproape de moi:
Cade in cap de la inaltime la playground fiind impins de un copil. noapte la urgenta, taraboi, teama, soc, vinovatie cu tona pt mine - si acu' imi vine sa imi trag palme.
dar abordam situatia pragmatic si invatam copilu' ca daca totusi cade, e de preferat sa invete cum sa cada si sa se protejeze. Pune mainile in fata/ in spate, ptotejeaza capul etc.
Copiii sunt foarte isteti; invata un/ doi. Dovada, doua saptamani mai tarziu, la alt playground cu mine alaturi cade si isi aduce aminte sa puna mana in fata. Nu s-a mai lovit la cap, multumesc Domnului; totusi, tot urgenta ne-a primit calduros fiindca isi fracturase ambele oase ale antebratului.
Io acuma ce sa fac cu el? Ca daca nu l-am pus in tarc de mic, nu pot incepe acum. Asa ca imi trag palme si cu stanga si cu dreapta cand juma' din mine vrea sa il lege de saltea intr-o camera capitonata iara cealalta jumatate zbiara: femeie, revino-ti!
en_kvinna spune:
Da' tu cu ce drept ceri cuiva sa-ti explice cum isi organizeaza timpul? Esti seful Oanei, de tre sa iti de-a raportul? Daca pe mine nu ma priveste cum de poti sa-ti organizezi timpul de predare, de ce te intereseaza pe tine de timpul Oanei?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ina.click spune:
cand m-am dus la niste arte martiale aia ne-au invatat primele 5-8 sedinte. sa cadem. Ba ne puneau piedica, ba trebuia sa sarim de pe niste franghii pe niste saltele....ba ne trageau saltelele....
asta plus exercitiile m-au invinetit toata in primele 3-4 luni, tata era siderat "apai di banii istia ti bateam eu gratis daca stiam"
in continuare nu mai stiu altceva din cursul ala decat diferenta dintre a cadea in cap sau in fund. Sa fiu sincera, m-a ajutat de destule ori :)))
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ab5174 spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Da' tu cu ce drept ceri cuiva sa-ti explice cum isi organizeaza timpul? Esti seful Oanei, de tre sa iti de-a raportul? Daca pe mine nu ma priveste cum de poti sa-ti organizezi timpul de predare, de ce te intereseaza pe tine de timpul Oanei? |
Cum spui tu.
Eu cu persoane care incep un mesaj cu "AUZI" le ignor, nu stiu de ce ti-am raspuns de data asta.
Iti doresc numai bine
![](floare.gif)
ela_04 spune:
Asta asa este Aqai.
Nu prea ma pricep eu la explicati. Dar tot frustrant mi se pare pt un copil sa stie ca trebuie sa mai aibe grija si de frati-su`. Musai. Nu la alegere, nu ca asa vrea el.
Adica, cand spui "stai si tu cu ochii pe ea" pt mine e un must, nu o alegere.
iar asta cu gradinita e hilara... ma gandeam cum o fi pt saracul copil cand ceilalti copii (ca toti se cunosc pe o "straduta") o sa faca misto de el ca e la gradinita la 6 ani...
In fine ... fiecare cum isi asterne asa doarme.
Cat despre cei curiosi de traumele mele. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Fratele meu a fost un copil extrem de cuminte. Unde il puneai acolo statea, nu trebuia sa ii port de grija ca nu facea nimic din ce nu trebuia
eu am fost oaia neagra din familie. &
+33
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanap85/oanap85.jpg)
oanap85 spune:
citat din mesajul lui ela_04![]() Nu prea ma pricep eu la explicati. Dar tot frustrant mi se pare pt un copil sa stie ca trebuie sa mai aibe grija si de frati-su`. Musai. Nu la alegere, nu ca asa vrea el. Adica, cand spui "stai si tu cu ochii pe ea" pt mine e un must, nu o alegere. iar asta cu gradinita e hilara... ma gandeam cum o fi pt saracul copil cand ceilalti copii (ca toti se cunosc pe o "straduta") o sa faca misto de el ca e la gradinita la 6 ani... In fine ... fiecare cum isi asterne asa doarme. Cat despre cei curiosi de traumele mele. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Fratele meu a fost un copil extrem de cuminte. Unde il puneai acolo statea, nu trebuia sa ii port de grija ca nu facea nimic din ce nu trebuia ![]() eu am fost oaia neagra din familie. ![]() ![]() ![]() |
ela 04 pot sa-ti spun eu ca laptele e alb ca tu tot negru il vezi daca asa ai chef nu?:)
de unde si pana unde ai ajuns la concluzia ca musai e sa aiba grija de frate/sora ,nu stiu!
citez: "iar asta cu gradinita e hilara... ma gandeam cum o fi pt saracul copil cand ceilalti copii (ca toti se cunosc pe o "straduta") o sa faca misto de el ca e la gradinita la 6 ani"
nu am inteles i iota ,ce vrei sa zici?
cine face misto de cine?sunt niste copii mici ptr numele lui D-zeu !!!nici nu au auzit de cuvantul "misto" nu sa-l mai puna si in practica..
ce nu intelegi cu gradinita?e ptr binele lui sa stea cateva zile cu fratele lui pana se obisnuieste,asta isi doreste si el
nu toti copii accepta gradinita cu bratele deschise,iar David nu e responsabil cu nimic cat e acolo cu fratele lui ca de aia e educatoarea,dar e bine ptr Paul sa stie ca nu e singur
![](bang.gif)
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/