De la ce varsta fara un adult in preajma?
Raspunsuri - Pagina 17
oana1177 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Da, Danaionela, dar banuiesc ca nu erai la 6 ani in grupa cu fratele tau de 3 ani.... o fi comica... o fi evoluat societatea romaneasca de cand eram eu copil... & +33 |
eu cred ca daca s-ar citi cu atentie, fara nevoia de a pune etichete si de a judeca, s-ar observa CE a scris Oana. cei 2 frati sunt impreuna, la grupa mare pentru DOAR 2 saptamani, caci doamna celui mic nu este presenta in gradinita. este atat de complicat de inteles?
si mai cred ca unii au o imaginatie debordanta: sa extrapolezi in asemenea hal de ajungi sa fi convins 100% ca vor rade copiii la scoala ba ca sunt 2 frati de varste diferite TEMPORAR in aceeasi grupa, ba ca are 8ani in clasa I, ca nu termina scoala caci a inceput-o prea tarziu... Oare pana unde vom merge cu rautatile si pusul la zid???
Chiar asa totul e traumatizant pe lumea asta? e uimitor; eu propun ca parintii sa nu le mai vorbeasca *copiilor caci cine stie cum ii marcheaza pe viata; poate e mai bine sa ii puna la TV toata ziua, asa nu risca nici accidente nici sa-i traumatizeze cu vreo fraza sau cine stie ce "responsabilitate"
ab5174 spune:
citat din mesajul lui oana1177 cei 2 frati sunt impreuna, la grupa mare pentru DOAR 2 saptamani, caci doamna celui mic nu este presenta in gradinita. este atat de complicat de inteles? |
In Romania scolile si gradinitele nu au un buget?
Daca un profesor/educator lipseste o luna , ce se intimpla?
Aici au un buget de 'urgenta' si in caz de lipsa unui profesor angajeaza un "cover teacher".
2 spatamini e enorm sa aiba 2 grupe.
La scoala in Romania parca era norma numai de 18 ore, si isi mai acopereau orele intre ei.
oana1177 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
In Romania scolile si gradinitele nu au un buget? Daca un profesor/educator lipseste o luna , ce se intimpla? Aici au un buget de 'urgenta' si in caz de lipsa unui profesor angajeaza un "cover teacher". 2 spatamini e enorm sa aiba 2 grupe. La scoala in Romania parca era norma numai de 18 ore, si isi mai acopereau orele intre ei. |
daaa, cu siguranta au, mai ales sa plateasca o educatoare suplinitoare pt 2saptamani intr-un orasel de provincie. parca tu explicai asta vara cat de naspa e romania; e complicat de crezut ca vara nu-i ca iarna si ca romania nu-i ca anglia?
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui ela_04 Da, Danaionela, dar banuiesc ca nu erai la 6 ani in grupa cu fratele tau de 3 ani.... o fi comica... o fi evoluat societatea romaneasca de cand eram eu copil... & +33 |
Doamne sfinte, atata caz faceti pe tema asta, vaaai, "ce umilitor sa ai 6 ani si sa fii in grupa cu cei de 3"; in alte tari (si la noi in unele tipuri de gradinite) nu exista segregarea asta pe varste si copiii nu-s crescuti in mentalitatea asta, ca tre' sa te "reunesti" numai cu "ai tai" (nu-i de mirare ca cei mai mari nu-s atenti in parcuri si darama copiii mici, ii calca in picioare, daca nu-s obisnuiti cu ei si daca parintii insisi ii incurajeaza sa-i vada ca pe niste mucosi, vaaai, ce rusineee, sa te joci cu unul mai mic!)
ab5174 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oana1177
daaa, cu siguranta au, mai ales sa plateasca o educatoare suplinitoare pt 2saptamani intr-un orasel de provincie. parca tu explicai asta vara cat de naspa e romania; e complicat de crezut ca vara nu-i ca iarna si ca romania nu-i ca anglia? |
Si totusi daca o invatatoare lipseste o luna ca s-a imbolnavit, ce fac elevii aia?
Pun doua grupe impreuna?
Eu imi aduc aminte din liceu ca daca lipsea un profesor avem ora libera.
danaionela spune:
Ab in Romania, mai ales in mediul rural sunt clase mixte, unde sunt copii la gramada si clasa 1 si clasa a doua..etc. Si la gradinita este aproape la fel nu sunt invatatori , educatori, copii si nu ai ce sa faci.
2 . Si la fete la gradinita ( si aici vorbesc de ogradinita din oras) la inceput de an cateva zile fratii mai mici ii insoteau pe cei mari la anumite ore. In felul acesta ii ajuta sa se acomodeze mai bine.
3. Aici nu nagjaeaza pe nimei dintr-un sigur motiv "nu exista buget de urgenta", si angajarile se fac numai in anumite conditii. In plus dupa cate stiu anumite posturi sunt blocate. Acest lucru s-a intamplat mereu , nu numai acuma.
4. In general pe timpul verii, cand numarul de copii este mai mic, in marea majoritate a gradinitelor se comaseaza grupele.
5. Acuma nu este vninovat Oana ca educatoarea celui mic nu este la gradinita. Ea a gasit aceasta soluite si a explicat de ce, dar sunt parinti, care nu au cum sa-si lase copii acasa si o saptamana ii trimit la gradinita si gradinita trebuie sa-i primeasca...
Eu zic ca exageram si de la o discutie nevinovata s-a mers mult prea departe...
ab5174 spune:
Normal ca nu e Oana devina ca nu e educatoare.
Dar niste activitati faci cu un copil de 6 ani si altele cu unul de 3.
Eu cred ca este enorm de dificil sa predai la astfel de clase.
blackgirl0 spune:
Si fiul meu merge in grupa mixta de lb germana, copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, el avand 3.7 ani. Si?? Eu chiar ma bucur, deja are deprinderi de copil "mare": se imbraca/se dezbraca singurel (ceea ce pana acum nu facea), se incalta/descalta singur, sta cumintel pe scaun/la masa, parca-i alt copil! Si vb mai mult, are cuvinte noi in vocabular, cuvinte complicate!
Habar nu am cum se simt copiii de 5 ani , caci majoritatea este formata din prichindeii de 3 ani, insa nu am auzit parintii punand o astfel de problema! Se stia de la inscriere ca va fi grupa mixta, parintii si-au asumat de la bun inceput acest lucru!
michelle-usa spune:
si aici sunt clase mixte...cand numarul de elevi nu poate forma o clasa completa.mie nu-mi place ideea.
dar au curiculum diferit si doamna preda in general dublu pt acelasi salariu.
michelle
danaionela spune:
Poate sa lucreze difrentiat, cu toate ca acum la inceput de an fac jocuri comune. Poate si cel mai mic sa deseneze pe langa cel mare. De obicei cei mici cand sunt in grupe cu cei mari sunt foarte atenti la ceea ce se petrece si uneori sunt mai receptivi decat cei mai mari.
Nu au cum sa-i trimita pe cei mici aca, sunt parinti care lucreaza si nu are cine sa stea cu piticul. Da, daca o invatatoare se imbolnaveste, pe termen scurt grupele se comaseaza...
Dificil, nedificil, in multe locuri se practica acest lucru, dupa cum ti-am spus sunt scoli unde un invatator preda in acelasi timp si la un elev de clasa 1 si la unul de clasa aII-a, si uite ca s-au descurcat... si fac asta ani intregi, generatie dupa generatie, nu numai cateva zile