300 lei - capitolul 3

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

De ce e daunatoare zeama? Eu nu le las sa se scurga, mi se pare mai buna salata daca e mai zemoasa un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu stiu ca zeama are foarte multe toxine!De asta este indicat sa se scurga vinetele inainte de fi consumate.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

andacos are mare dreptate.
zeama contine "toxine',adica tot ce face ca vinetele sa fie greu de digerat.
eu le las la scurs intre 5-6 ore si 12 ore, pe o sita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Va place tocanita de limba de porc?Eu am descoperit un loc de unde o cumpar cu 9 ron kg...pt ca e la pret de organe.E mai migalos de pregatit dar rezulta o mancare delicioasa mai ales daca pui si masline.Ai nevoie de oala sub presiune neaparat...
Punct ochit ,punct lovit...Am terminat cu pregatirile pentru iarna,lada frigorifica e aproape plina...Mi s-a parut ca niciodata nu au fost legumele atat de scumpe ca acum,mai ales conopida si fasolea verde...Cel putin fasole verde am luat doar din aceea lata pentru ca soiul acela cu pastaie subtire se gaseste mereu in supermarket la pretul la care as fi luat acum.Am testat gogosarii pusi in urma cu 3 saptamani la borcan.Deliciosi sunt...nu ma mai depart de reteta asta niciodata.In schimb,ardeii umpuluti cu varza au necesitat corecturi...
Am cumparat un semineu pentru living,anul asta vom folosi si lemn si gaz ,in functie de situatie...Vom seta centrala sa porneasca atunci cand nu suntem acasa sa punem pe foc sau noaptea cand dormim.
Magazinele second hand ma ajuta in continuare sa economisesc bani frumosi...Am avut de echipat doi copii pentru scoala si gradinita si prefer magazinele acestea ca alternativa pentru chinezariile noi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu in continuare nu pricep ce toxine anume? Cum se numeste substanta toxica? De ce in zeama care se scurge exista dar in zeama care ramane nu? Vanata e pana la urma o planta comestibila, nu pricep ce e a toxic in ea.

De exemplu am auzit ca ficatul puilor de crescatorie are toxine pt ca acolo se aduna toate medicamentele si chimicalele pe care le mananca ei, OK, asta pot intelege.

La vinete pot intelege ca sunt mai greu de digerat de oameni cu ficatul sensibil dar nu pot intelege ce toxine are vanata daca e considerata o planta comestibila si nu otravitoare. Poate ma lumineaza si pe mine cineva.

Daca faci de exemplu mancare gatita cu vinete cubulete care se soteaza ce faci cu zeama, ca doar intra inauntru? Sau Vinete umplute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

eu nu stiu sa aiba vreo toxina.Le scurg pentru ca zeama e amara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Toxinele alea apar in contactul cu focul.

lavi,tu consuma cum esti obisnuita,ca eu nu incerc sa-tzi schimb atitudinea fatza de...vinata.

editez sa spun ca vinata pregatita cruda,e la fel d egreu(daca nu si mai greu)de digerat decit cea copata pe foc.

edit 2:chris...amareala aia e data de toxine.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Multumesc,nu am stiut de ce e data...dar si eu le las mult la scurs...Si ceapa o frec cu sare si o scurg ,inainte sa o adaug la salata tot ca sa nu fie amara...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eu la haine (si de adulti si de copii) ma mai "impac" cu Miniprix-ul. Uneori au reduceri frumoase, de ex, de acum, de la sfarsitul verii (chiar mai continua, nu mai stiu sigur). Am luat niste pantaloni cu 3 lei, tricouri cu 6 lei, o fusta lunga de vara cu 9 lei (redusa de la 39 de lei). Si sunt haine de calitate, materiale f bune, nu-s chinezisme. La colectiile noi, intr-adevar au preturi mari, ma rog, in ton cu cele din oras, dar trebuie mereu urmarit cand au reduceri, sau vand anumite produce la juma' de pret. In decursul timpului le-am luat haine faine fetelor, care au rezistat f bine, am renuntat la ele doar cand au ramas mici.

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ma mir ce scrieti voi despre toxinele din zeama vinetelor coapte, pentru ca in bucataria traditionala din turcia si bulgaria, se folosesc la greu vinetele gratinate sau in diverse retete...sa inteleg ca toxinele apar doar in urma coacerii pe foc sau in cuptor ?

Mergi la inceput