300 lei - capitolul 3
Azi am fost la piata sa iau vinete: 2,5lei/Kg. Probabil in timpul saptamanii e mai ieftin... macar au fost frumoase.
Eu am facut zacusca acum 3 aptamani, cand la Ploiesti vinetele erau 80 bani/1leu (si-mi aduc aminte ca m-a intrebat cineva pe pagina blogului daca nu e cam devreme?), ce bine-mi pare acum!
Le-am copt si merg la congelator, in pungi mici, de cate-o salata.
Raspunsuri
ni-na spune:
Am ajuns in piata in jurul pranzului si am luat gogosari cu 2lei/kg.Existau si la 3 lei/kg,insa nu am vazut mari diferente de calitate.I-am curatat si ma pregatesc sa ii cazez in borcanele pregatite.Am mai luat si hrean,un fir l-am pastrat pt gogosari,restul l-am tocat la robot(cu lacrimile aferente)si mi-am pregatit un borcanel pentru mancare(l-am amestecat cu sare,zahar si otet,iar pasta e mult mai ok decat pasta din comert.
andacos spune:
of topic:Ni-na cit ai dat de curiozitate pe hrean?
Eu dau pe o radacina de cca 20 cm cam 3 euro si nu intotdeauna zic eu ca e proaspat!
Laura multzumesc de raspuns!Vezi ,tatal tau se chinuie cu recolta,din faza de semintze pina la vinzare,daca ar fi cumparat rasaduri de Olanda avea deja contracte cu supermarketurile!(si sanatate parintzilor tai sa aiba multe recolte bogate de acum incolo)
Dana
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na Am ajuns in piata in jurul pranzului si am luat gogosari cu 2lei/kg.Existau si la 3 lei/kg,insa nu am vazut mari diferente de calitate.I-am curatat si ma pregatesc sa ii cazez in borcanele pregatite.Am mai luat si hrean,un fir l-am pastrat pt gogosari,restul l-am tocat la robot(cu lacrimile aferente)si mi-am pregatit un borcanel pentru mancare(l-am amestecat cu sare,zahar si otet,iar pasta e mult mai ok decat pasta din comert. |
Unde dumnezeu?la noi sunt 3.5-4 ron kg gogosari 4.2-5 ron rosiile(sac am strans azi ultima recolta de 24 de kilograme)..vinetele 2.5...care-mi cumperi si mie gogosari un sac si-l trimiti?
carmencat spune:
citat din mesajul lui ni-na Am ajuns in piata in jurul pranzului si am luat gogosari cu 2lei/kg.Existau si la 3 lei/kg,insa nu am vazut mari diferente de calitate.I-am curatat si ma pregatesc sa ii cazez in borcanele pregatite.Am mai luat si hrean,un fir l-am pastrat pt gogosari,restul l-am tocat la robot(cu lacrimile aferente)si mi-am pregatit un borcanel pentru mancare(l-am amestecat cu sare,zahar si otet,iar pasta e mult mai ok decat pasta din comert. |
vreau si eu reteta, te rog...
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Laura25 spune:
Dana, multumesc! Asa e, de prin februarie, tata incepe sa puna seminte in ghivece si cutii mari cu pamant in casa, iar toamna termina munca tarziu, dupa prima bruma. el face insa treaba si din multa pasiune, nu neaparat pentru comert. Are alt serviciu care ii asigura venituri, gradinaritul e multa pasiune si e facut in principal pt consum propriu. Din vanzare isi scoate banii pt curentul cheltuit cu pompa de apa, materialele necesare pt solarii.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dana vio spune:
vinete 1.5RON/kg
prune 3.5RON/kg
ardei 3.5RON/kg
Caut conopida, n-am vazut inca.
Intrebare: citisem, mai in urma, ca folositi otet in loc de balsam. Cum? De care otet? Nu pateaza? Si nu se electrizeaza hainele apoi?
Alexandra Maria
14.12.2007
eumada spune:
citat din mesajul lui Laura25 Dana, multumesc! Asa e, de prin februarie, tata incepe sa puna seminte in ghivece si cutii mari cu pamant in casa, iar toamna termina munca tarziu, dupa prima bruma. el face insa treaba si din multa pasiune, nu neaparat pentru comert. Are alt serviciu care ii asigura venituri, gradinaritul e multa pasiune si e facut in principal pt consum propriu. Din vanzare isi scoate banii pt curentul cheltuit cu pompa de apa, materialele necesare pt solarii. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Deci daca-mi mor din terte motivele rosiile la anul,am de unde sa iau rosii ca lumea.....pentru Eva si noi....
Laura25 spune:
Madalina, cu mare placere! Singura problema ar fi ca ai mei sunt undeva prin jud. Botosani si daca va fi cazul, trebuie sa aranjam/sincronizam cumva transportul sa ajunga la tine intregi si fara probleme.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ni-na spune:
citat din mesajul lui andacos of topic:Ni-na cit ai dat de curiozitate pe hrean? Eu dau pe o radacina de cca 20 cm cam 3 euro si nu intotdeauna zic eu ca e proaspat! Laura multzumesc de raspuns!Vezi ,tatal tau se chinuie cu recolta,din faza de semintze pina la vinzare,daca ar fi cumparat rasaduri de Olanda avea deja contracte cu supermarketurile!(si sanatate parintzilor tai sa aiba multe recolte bogate de acum incolo) Dana |
1.5 ron 5 bucatele de aproximativ 10 cm,grosimea unui deget.......eu am luat 2 legaturi.
ni-na spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eumada
Unde dumnezeu?la noi sunt 3.5-4 ron kg gogosari 4.2-5 ron rosiile(sac am strans azi ultima recolta de 24 de kilograme)..vinetele 2.5...care-mi cumperi si mie gogosari un sac si-l trimiti? Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Eu sunt din Focsani,scrie si in profil.Conteaza banuiesc si ora la care mergi in piata,eu am ajuns cand multi producatori se grabeau sa mearga acasa.am spus producatori deoarece nu erau pe vadul comercial,ci pe-o latura mai putin umblata.......am vazut de multe ori ca depinde pretul de pozitionarea tarabei.