300 lei - capitolul 3
Raspunsuri - Pagina 17
ni-na spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
Ni-na tu nu lasi vinetele"sa se scurga"? Eu le las citeva ore minimum(in general peste noapte)zeama aia e tare daunatoare pentru fiere/ficat. Dana |
ba da,le las sa se scurga,insa doar cateva ore,n-am stiut ca zeama e toxica,eu credeam ca e doar amara.Oricum,de aceeia i-am zis sa ia la tara tocatoare si restu,sa aiba pe ce scurge.
paulinio spune:
Eu stiam ca zeama de la vinete nu este buna pentru ca are mult iod; Si eu le scurg bine pentru ca asa am vazut la parinti.
Cand le pui crude in mancare probabil ca elibereaza iod dar cantitatea e mai mica decat cea din salara de vinete (unde ai preponderent vinete).
De asemenea... cand faci snitele de vinete de exemplu: feliile de vinete le dai cu sare, le lasi 30 min si apoi le speli... tot din cauza iodului.
lavi02 spune:
Nu la toate vinete zeama e amara, doar la unele din ele! Eu cumpar de la o tanti care are mereu vinete bune, dulci.
Si in bucataria siciliana se folosesc vinete gatite ca atare, de ex: pasta a la norma.
Vinetele pane se scurg la fel ca si dovleceii ca sa nu sara apa lor in contact cu uleiul incins.
Eu cred ca e doar un obicei romanesc asta cu scursul vinetelor. Vorba voastra, fiecare face cum crede.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Eu cred ca e doar un obicei romanesc asta cu scursul vinetelor. |
Tzinind cont ca suntem cam singurii care pregatesc vinetele pe foc,apoi le curatzam...ma rog procedeul tradintzional,s-ar putea!
N-am intilnit nicio natzie in Europa care sa pregateasca vinetele ca noi.De asta si particularitatea cu scursul,specific romaneasca.
Dana
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Tzinind cont ca suntem cam singurii care pregatesc vinetele pe foc,apoi le curatzam...ma rog procedeul tradintzional,s-ar putea! N-am intilnit nicio natzie in Europa care sa pregateasca vinetele ca noi.De asta si particularitatea cu scursul,specific romaneasca. Dana |
Nu traditionale din Europa , dar eu am mincat la un restaurant Iranian (aici in UK), aveau in plus si un pic de usturoi.
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos off topic: ab... da' tu n-ai mincat niciodata vinete cu maioneza si usturoi? dana |
Ba da, dar eu cind fac nu pun usturoi, pun numai ceapa.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Ba da, dar eu cind fac nu pun usturoi, pun numai ceapa. |
Incearca cu usturoi...!!!!
Eu n-am facut cu ceapa niciodata,nu-mi plac si nici nu ma simt foarte bine de la ele,insa cu putzin usturoi si maioneza...!!!!!
Dana
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chris27 Am cumparat un semineu pentru living,anul asta vom folosi si lemn si gaz ,in functie de situatie...Vom seta centrala sa porneasca atunci cand nu suntem acasa sa punem pe foc sau noaptea cand dormim. Magazinele second hand ma ajuta in continuare sa economisesc bani frumosi...Am avut de echipat doi copii pentru scoala si gradinita si prefer magazinele acestea ca alternativa pentru chinezariile noi. |
E tare bine ca aveti o alternativa la incalzire. Eu ma gandesc cu groaza la facturile de gaz pe perioada iernii.
Si eu cumpar de la SH. Nu imi este rusine sa recunosc asta. Cumpar atat pentru mine, cat si pentru fetita. De multe ori hainele SH sunt de o calitate mai buna decat ceea ce gasesc prin magazine. Sa stiti ca in ultima perioada am cumparat si foarte multe carti SH pentru fetita mea (e adevarat, in engleza sau in germana), dar sunt asa de frumoase si de ieftine: 1, 5 maxim 10 RON...
lavi02 spune:
Nu suntem chiar singurii care coc vinetele si apoi le toaca si fac diverse salate apoi, am intalnit melitzanosalata in Grecia si mai este in bucataria libaneza si probabil si a altor tari din orientul apropiat.
Pofta buna!
Cred ca fug in piata sa-mi iau si eu niste vinete sa coc de-o salata