Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pishko spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

pishko sa trimiti si la Londra niste mici, sau mai bine vii cu ei ca sa fac um BBQ in gradina, nu vezi a iesit soarele si putem in sfarsit sa facem gratar in gradina ...leustean nu gasesc nici eu de cumparat, am spus ca imi aduc o radacina de la mama data viitoare cand merg acasa si sa mi-o plantez in gradina daca s-o prinde, sa am fresh mereu la ciorbita

Am vrut si eu sa incerc varianta cu plantatul leusteanului dar cica e destul de pretentios, nu creste oriunde si nici o perioada lunga, deci tot varianta cu congelatorul mi se pare cea mai la indemana...

Apropo de vorbitul Sophiei sigur e dezorientata si de-acolo refuzul de a vorbi... la noi mihai a vorbit tarziu tot din acelasi motiv... se uita cu neincredere la noi pentru ca numai pe noi ne auzea vorbind in romaneste, pe-afara ii vorbea lumea in olandeza si pe noi comunicand in engleza... deci varza mare in capsorul lui... de cand am facut rost de cateva filmulete pentru copii dublate in romana a inceput sa-si dea bine drumul la vorbit si de curand, cu concediul, a inceput sa prinda si mai mult curaj... oricum noi am fost sfatuiti la consultatii sa vorbim cu ei in romaneste, ca olandeza o sa invete de la gradinita... au spus ca daca eram parinti de origini diferite era recomandat ca fiecare parinte sa vorbeasca limba lui ca sa inteleaga sa faca diferenta dintre limbi si sa nu se dezorienteze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

Delia, la multi ani! Iti doresc multa sanatate si impliniri in viata! Sa te bucuri de familia ta frumoasa!

Roxy, nici mie nu mi s-a parut exagerat pretul pt excursia asta considerata destinatie de lux. Anul asta nu prea ne potriveam concediul cu prietenii. Am avut varianta Bali, pe care am si ales-o. Sau alti prieteni merg in Antalya la hotel Adam si Eva. Am inteles ca e unul dintre cele mai bune din zona, dar costa tot 2000eur transport+cazare 4 nopti+ all inclusive. Dar eu prefer sa vad ceva complet nou decat multa mancare si bautura :)

Lavi, am vazut si eu jocurile quercetti. Sunt foarte ingenioase. Eu ma intrebam ce ii mai invatati pe copii sa faca/spuna. Dupa modelul Lucas, am invatat-o si eu pe Daria sa spuna cum o cheama (acum nu prea mai vrea), cati ani are. Trebuie sa-ti notezi ziua in care a spus Lucas prima propozitie cu subiect si predicat :) "Tata e la lucru..." Ai un baietel tare destept :) Dari nu e asa de avansata cu limbajul, dar perseveram

Strumphy, cum spunea si Pishko, si eu am auzit de metoda OPOL (one parent, one language). Fiecare parinte vorbeste cu copilul pe limba lui. La mare am intalnit o familie in care se vorbeau 3limbi: mama romanca, tatal ceh. Parintii vorbeau intre wi engleza si cu copilul toate cele 3 limbi. Saracutul copil, ce o fi fost in capusorul lui. Avea 2ani si jumatate, dar inca nu vorbea fluent. Spunea cuvinte din toate limbile si ii intelegea pe parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

Fetelor voi ati facut vaccinul Prevenar? Pediatrul ni l-a recomandat sa-l facem la 15 si 17 luni. Previne pneumoniile. Sau cel putin asa am inteles eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

ce faceti fetelor?
eu am adormit-o pe buburuza, abia am reusit, se miorlaia cu ochii inchisi....
afara este o calduraaaa...azi am luat si nou masa de dimineata in oras in parc a papat tot, tot.

delia La multi ani fericiti si plini de bucurii alaturi de familia ta frumoasa! sa fii sanatoasa si sa te bucuri de comorile tale ai facut tu tort? de care este?

lidia mie si la tobogan mi se pare greu de ridicat. mai bine n-o mai ridica ca de acum este destul de grea. las-o sa urce singurica si sa se dea singurica si tu numai o astepti jos. ai grija cu raceala, multa sanatate, trateaza-te sa treaca repede
este frumos mobilierul, sa-l foloseasca sanatoasa Diana. etse bine ca incepi de pe acum s-o obisnuiesti.

irinuca da, ai dreptate, merita vazut ceva deosebit in afara de mancare si bautura, ce bine-ai zis
noi nu am facut nici un alt vaccin. cred ca asta este cel care mi-l recomanda si pediatra, pentru pneumonii si otite, dar cica se face pana pe la 5 ani noi il facem dupa 2 ani, poate, ca sa facem numai o doza.

ally La multi ani fericiti impreuna! sa fiti mereu la fel de fericiti si sa va bucurati zi de zi de Edy cel scump!

bb_yasmi

merg sa mananc si eu, sa pun niste rufe la spalat si sa spal si vasele.

toate mamicile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

mamici mai sunt copilasi asa dependenti de suzeta cum este al meu??? deja ma stresa la maxim cu didi, toataaaa ziua o cerea si ar sta cu ea in gurita mereu! aveam de gand sa o scot pe la 1 an si 7-8 luni pana in maxim 2 ani dar cred ca o sa fie tot mai greu. ass ca.....acum pe moment m am decis sa "0 pape snoopy" :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryM85 spune:

buna fetele! Of am atata treaba ca nu apuc sa deschid nici calculatorul, la noi e din nou caldura si frumos!

Yasmi ce vorbaret e Lucas, a mea cred ca dureaza mult si bine pana incepe, la mare mergem pe 15 sau 16 vedem!
LA MULTI DELIA ,SA FII IUBITA SI FERICITA!
ALLY LA MULTI ANI FERICITI IMPREUNA!
Dau si eu tortulet pt maine ca facem 4 ani de casatorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryM85 spune:

Strumphi daca vrei tufa de leustean trebuie sa iei seminte si sa pui, prin radacina nu se prinde!

PYSKO esti cam scumpa la vedere, asa sunt si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandreeac spune:

DELIA,am intrst special pt tine ss iti urez ls multi ani,sa fii sanatoas si fericita alaturi de intreaga fsmilie.
ALLY la multi ani fericiti si voua.
LAVI pe 2 septembrie avem botezul.Acolo v- ati hotarat sa mergeti?
IRINUCA super unde mergeti.Pune un link cu poze de la hotel sa vada si ochiul meu.La Adam si Eva am fost si noi si am zis atunci ca vom reveni peste 10 ani cu copiii.
STRUMPHY ,cred ca e tare haioasa Sophia cand fwce ca o maimutica.Mi- ai dat idee sa il invat si eu pe Rares,dar el vb toata ziua pe limba lui.Trebuie s il pun pe sot sa descarce de pe tel un filmulet.Al meu parca vb japoneza si mai multe nu

Nu mai stiu cine zica de cum reactioneaza la vederea unui bebelus.Acum sora mea sts la noi cu printesa si Rares cum o vede o pupa si o iubeste,iar cand plange se uita asa nedumerit la ea.O mangaie,ii spune una alta,el stie ce spune.
Va pup pe toate fara exceptie.Eu am gatit azi o ciorba de vacuta si m- am copt efectiv,e asa de cald
Am uitat sa va spun ca suntem muciosi si aro tuse expectorsnta,de imi vine sa imo dau palme.Nu scapam de una ca dam de alta.Sper sa nu daca iar mucii figuri si sa nu mai curga ca mor.Ce sirop pt tuse expectoranta f bun ati incercat? Acum ii dau Ambroxol picaturi,sinupret,sirop de muguri de pin,allium cepa si cam atat.

Nasterea miracolului meu

Mami de miracol Rares Andrei 27.02.2011

Sa o ajutam pe Ionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Salut,

n-am vreme nici sa mor

La multi Ani Delia, sa fiti fericiti toti 4.

La multi nani Ally , sa va dea Dumnezeu o viata frumoasa impreuna.

La multi ani Mary, tot asa sa fiti fericiti si sa va iubiti.

Strumphitza si Happiness multumesc pentru ajutorul acordat Monicai, sunteti foarte promte.

Multumesc de urarile pentru sf Ilie, n-am apucat sa intru sa dau si eu macar un suc, dar las ca-l dau acum poftiti la suc rece si ceva prajiturica ce doriti voi la alegere

Va pup trebuie sa inchid ca fuge sefa dupa mine cu bota

Moni(Monica70) are nevoie de noi! Haideti sa-i fim alaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-si noi, ca mandreac..scapam 2-3 sapt de ceva..la inceputul lui iulie facu sergiu faringo-amigdalita,apoi sonia febra-fara cauza indentificata,si alaltaieri la 24 eram la budimex la garda cu sonia si laringita.si sergiu in masina cu tati-normal-ca doar mami are carnet dar ..nu-l foloseste,asa ca plimbam ambii copii cand e vreo problema.dc pana acum am citit de tusea latratoare,ei acum am avut marea placere s-o ascultplus febra.nu mare, dar persistenta.s-a mai ameliorat ceva de ieri..dimineata sergiu clocotea la propriu cu pielea lipita de mine..39,2.sper sa nu faca si el laringita.sau infectie urinara,maine treb sa recoltam- mi-e asa de drag
-acum sunt amandoi lesinati-sonia sta pe pernuta ei tolanita pe parchet,iar sergiu sta in fundulet uitandu-se la stirile pro-tv-are caciula uda pe cap,si prosop ud pe umeri si brate, zici ca e preotelvai de curul lor..care la 4 ore treb sa suporte sa vina mami sa le infinga termometrul

Mergi la inceput